0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Чита

Моята история
« -: Април 10, 2007, 01:13:07 am »
Здравейте,

правя опити да забременея с променлива упоритост от 2005та година. Преди това да уточня, че имам пролактином. Пих Достинекс дълго време, много добре се повлиях, имах овулация и т.н. Когато обаче реших, че искам бебе, се оказа, че нямам овулация. Поставиха ми диагноза ЛУФ синдром. Също така се откри, че имам доста високи нива на мъжките хормони, без никакви външни признаци. Започнах лечение, а междувременно и нова работа и някакси бебеправенето отстъпи. Така мина и цялата 2006та година, като през това време никога не сме се пазили, но и нищо не се случи. До януари 2007, когато установих, че съм бременна спонтанно, без изобщо да съм пила каквото и да е.
За съжаление в 11та седмица откриха, че бебето няма сърдечна дейност и ми направиха абразио. На никого не пожелавам да изживее това - толкова желано бебе и да ти кажат, че трябва да ти го махнат. сега не знам какво да правя... имам толкова много въпроси и се чудя откъде да почна. твърдо съм решила да направя всевъзможните изследвания преди следващите опити. Въпросът ми към вас е - трябва ли да правя цветна снимка при условие, че имам една бременност? При прегледи се е случвало да ме боли ниско в дясно и няколко лекари са ми казвали, че може би мещо с дясната ми тръба не е наред. а забременяването е станало точно от дясно... Освен това, според вас диагнозата ЛУФ синдром отпада ли в такъв случай?
И накрая да се извиня за дългия пост, но само тук мога да разкажа историята си. Всякакви съвети са добре дошли.
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Моята история
« Отговор #1 -: Април 10, 2007, 08:34:57 am »
Цветна снимка не е необходима засега. По-скоро ти имаш хормонални проблеми. Каква беше причината за загиването на плода установиха ли?
*

    Чита

Re: Моята история
« Отговор #2 -: Април 10, 2007, 08:44:30 am »
Буквално пише "Некротична децудиа и хориални въси". Доколкото разбрах това по-скоро обозначава какво са открили при абразиото, а не каква е била причината за спирането на сърдечната дейност.
Лекарите бяха единодушни, че причината не е и хормонален дисбаланс, защото той се свързва със спонтанен аборт, а не с мисед.
Чудя се сега към кой лекар да се обърна? Смяташ ли, че Владимиров е добър избор - в смисъл, за моите проблеми? Решила съм също така да отида при Катя Тодорова.
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Моята история
« Отговор #3 -: Април 10, 2007, 08:50:28 am »
Според мен е по-добре да се консултираш с Владимиров, все пак ще те и прегледа.
Диагнозана на мен ми изглежда като че ли плода е спрял да се храни. Обикновено се препоръчва приеманета на малки дози аспирин, може и фраксипарин, лекарят трябва да прецени, да ти назначи терапия.
Re: Моята история
« Отговор #4 -: Април 10, 2007, 11:26:06 am »
Чита, Владимиров има много добра репутация точно в репродуктивна ендокринология. Струва си да си запишеш час и да обсъдиш въпросите си с него, после сама ще решиш дали е твоят лекар. Пусни търсачката на "мисед", ще намериш полезна информация за себе си, но все пак лекарският анализ и съвет е единственото, което може да помогне за всеки конкретен случай. Тук има момичета, преживели мисед и после с подходяща терапия, успешна бременност. Желая ти от сърце този късмет!
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

    Чита

Re: Моята история
« Отговор #5 -: Април 10, 2007, 11:32:51 am »
Благодаря, Мармотче! Дано на всички ни се сбъдне мечтата за бебе. Аз изчетох доста неща във форума за мисед, но си права, че е най-добре лекар да каже. Освен това, колкото повече чета тук, толкова повече се уплашвам, че имам всички възможни проблеми. Затова и съм се замислила дали не трябва да направя цветна снимка, преди това пък бях убедена, че имам поликистозни яйчници. Четенето тук много ми помага, но са прави модераторите, че диагноза може да постави само лекар. Вече си записах час при Владимиров и дано и на мен помогне.