0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ами аз предлагам да вземем да се запознаем
« Отговор #180 -: Март 27, 2015, 21:17:50 pm »
Добре дошла y♥♥li и успех! Ще се радвам да помогна. :)
Re: Ами аз предлагам да вземем да се запознаем
« Отговор #181 -: Март 27, 2015, 22:47:38 pm »
Доди, благодаря за приема ;). Имам един въпрос относно жилището. Ние живеем в къща, сега дооправяме документите и най-вероятно ще бъде на името ня родителите ми. Трябва ли да удостоверяваме по някакъв нячин къде живеем и плащаме ли наем?
*
Re: Ами аз предлагам да вземем да се запознаем
« Отговор #182 -: Март 27, 2015, 23:31:31 pm »
За жилището искат документ за собственост/договор за наем. Във вашия случай вероятно ще бъде достатъчно да представите копие от нотариалния акт на къщата и/или декларация, че тя е на родителите ти и вие живеете в нея. Говори със социалния работник, защото от опита ми всяка служба си има собствен поглед върху процедурите.
Re: Ами аз предлагам да вземем да се запознаем
« Отговор #183 -: Март 28, 2015, 10:25:08 am »
Благодаря за отговора! Ще имаме проблеми с това, вече две години се разправяме с общини и архитекти за да си узаконим строежа. Оказа се че имаме план на къщата, но не е оригинал, а чернова и сега се съдим с архитекта (задигна парите и плановете и изчезна, не само на нас, ами поне на още 10 строежа), междувременно подадохме документи за търпимост и вече две години се точи решението. Имаме ли този документ, ще направим плана бързо, но общинския съвет ни забави близо една година. Сега надявам се да се раздвижат нещата и до подаването на документите вече да имаме акт 16, ако не ще се наложи да излезем на квартира ... ще се наложи да се консултирам със социалния работник и с адвокат. Все пак сме собственици на земята и сме в процедура, т.е. строежа не е незаконен  :?
Re: Ами аз предлагам да вземем да се запознаем
« Отговор #184 -: Май 30, 2015, 10:50:56 am »
Здравейте, за съжаление се оказа че трябва да изчакаме крайното становище на главния архитект, т.е. имаме още една година чакане, за да можем да подадем документи. Междувременно решихме да опитаме с донорска инсеминация и сега чакам резултата. А след година вече ще имам търпението и спокойствието да чакам нашето второ слънчице! Благодаря ви за подкрепата! Продължавам да чета...
*
Re: Ами аз предлагам да вземем да се запознаем
« Отговор #185 -: Юли 02, 2015, 15:59:01 pm »
Да се запиша в тази тема. От 26.06.2015 сме вписани в регистъра. Изисквания здраво дете до 1,5 година, от български, турски, смесен произход, без ярко изразени черти на ромския етнос. До всички регионални дирекции. Сега чакам, да видим, колко писма ще получим от дирекциите.  Някой има ли списък на дирекциите с телефони, евентуално да прослушам някоя-друга дирекция след време.
Имам питане към наскоро осиновилите- от приемни семейства или от домове са децата.
*
Re: Ами аз предлагам да вземем да се запознаем
« Отговор #186 -: Юли 02, 2015, 18:32:28 pm »
Добре дошла в отбора s.wasi :) Пожелавам скорошна среща с вашето детенце!

Не очаквай да получиш уведомления от всички РДСП-та - вероятно ще са не повече от 5-6, но ще бъдете вписани навсякъде, не се притеснявай за това. Контактите на РДСП-тата можеш да намериш тук: http://www.asp.government.bg/ASP_Client/jsp/main.jsp . Като кликнеш на съответния район и излизат контактите.

Моето дете (преди почти 3 г.) беше настанено в дом от семеен тип. Мои познати скоро осиновиха дете, пребивавало в приемно семейство.

*
Re: Ами аз предлагам да вземем да се запознаем
« Отговор #187 -: Юли 02, 2015, 21:31:58 pm »
Благодаря ти Dodich.  В нашия град вече няма домове и ми казват, че основно са от приемни семейства, от нета оставам с друго впечатление,  затова питам.

*
Re: Ами аз предлагам да вземем да се запознаем
« Отговор #188 -: Юли 04, 2015, 17:58:17 pm »
Здравей, s.wasi!  :)

Ние също получихме много малко уведомления: едно от нашата дирекция и още четири от други градове.
Със сигурност ще ви впишат във всички РДСП щом така сте го заявили.   

Нашите дечица, след престой в неонатологията, са били настанени в приемно семейство, от близо 3м. до 2-годишна възраст, когато си ги взехме :)

Добре е, че сте написали този разширен вариант за профила на детенцето, и ние го бяхме формулирали приблизително така, но бяхме включили и неизвестен произход. Голяма част от децата са с неизвестен баща, така е и при нашите деца. Жената, която ги е родила, не е оставила почти никаква информация.
« Последна редакция: Юли 04, 2015, 18:29:55 pm от marsi »

*
Re: Ами аз предлагам да вземем да се запознаем
« Отговор #189 -: Юли 07, 2015, 13:25:17 pm »
Благодаря ти marsi.  Евентуално ако много се проточи чакането, ще променим критериите.
*
Re: Ами аз предлагам да вземем да се запознаем
« Отговор #190 -: Юли 07, 2015, 14:12:01 pm »
Ние също правихме промяна и мисля, че в голяма степен това беше решаващото, за да получим конкретното предложение. Когато получихме писмото, ни оставаха около три месеца до приключване на две годишния срок за валидност на документите.
Промяната, която направихме беше за възраст на детенцето. Първоначално бяхме посочили до 1,5 години, променихме - до 3 години. Това беше повод да изпратя мейли до почти всички РДСП с направената промяна.

*
Re: Ами аз предлагам да вземем да се запознаем
« Отговор #191 -: Август 31, 2015, 00:47:26 am »
Здравейте на всички. С мъжа ми сме осиновители. Имаме един отказ до сега преди 2 месеца. Сега ни се обадиха за втори път. Направихме срещата, след която останахме и силно озадачени. Имаме притеснения, че детето има някакво заболяване( най- вече аз). Дали биха допуснали в дома да влезе лекар от вън, вие как мислите? Утре ще говоря с моята социална и ще имам по- голяма яснота, но реших да споделям и с вас, защото мозъка ще ми се пръсне. Предстоят ми срещи с лекари и пътуване към дома, планираме да прекараме максимално повече време с детето, но нещата са невероятно объркани за сега.
*
Re: Ами аз предлагам да вземем да се запознаем
« Отговор #192 -: Август 31, 2015, 09:49:30 am »
Здравей, e22!
Според мен не би трябвало да ви откажат друг лекар да прегледа детето. Също може отделно да направите среща с лекаря в дома и да поговорите. Според мен е най-добре да се свържете със социалните в РДСП, от което идва предложението и да обсъдите тези неща.

При нас не се е налагала консултация с втори лекар, но искахме да говорим с лекарката на децата за едни изследвания, които не бяха вписани подробно в доклада. Свързахме се по телефона, изяснихме нещата, включително беше направено актуално изследване в рамките на следващата седмица. Тези неща уточнихме по телефона, а отделно всяка седмица имахме срещи с децата. Социалните ни съдействаха за всичко, което искахме да проверим.

*
Re: Ами аз предлагам да вземем да се запознаем
« Отговор #193 -: Август 31, 2015, 11:16:24 am »
Здравей, е22! Нашата социална изрично ни обърна внимание, че можем да искаме преглед на детето от лекар. Попитах къде е регламентирано това, но не ми даде отговор. Аз също не съм го срещала в наредбите. И аз като Марси бих те посъветвала да говориш със социалните, да поискаш здравния картон на детето, да говориш и с лекаря на дома. За да осиновиш дете трябва да си запозната с неговото здрависловно състояние - това питат и в съда. Успех!
*
Re: Ами аз предлагам да вземем да се запознаем
« Отговор #194 -: Септември 01, 2015, 09:10:19 am »
Благодаря ви много за отговорите. Ние разговаряхме надълго и нашироко и с лекарката и психоложката от дома. Отделно на детето са направени допълнителни прегледи от невролог и ЕЕГ преди 2 месеца, въпреки че не са открили нищо нередно, детето се нуждае от допълнителни изследвания и консултации. Да, и ние срещаме разбиране и съдействие в социалните. Сега и нашата социална ни отговори, че имаме право на това. Сега сме на етап избор на най- подходящия лекар- детски психолог, невролог и пребиваване в близост на дома, за да се срещаме с детето максимално дълъг период от време.
Re: Ами аз предлагам да вземем да се запознаем
« Отговор #195 -: Февруари 16, 2016, 13:40:29 pm »
Здравейте мили момичета,отдавна следя всичко по темата,мисля да се включа активно и да стана една от вас...майка на осиновено детенце.
Живея в Германия,как да избегна системата, за да осиновим едно сладурче,от Варна съм.Моля,помогнете!!!!Има ли някой минал по този път?
Re: Ами аз предлагам да вземем да се запознаем
« Отговор #196 -: Март 29, 2017, 22:08:23 pm »
Здравейте! Виждам, че отдавна никой не е писал тук, но ми се иска да споделя. Със съпруга ми сме в процедура по чакане за предложение за дете. Вписани сме в регистъра от декември 2016. В предпочитанията ни сме заложили на дете от 0 до 3, без значение на пол и произход. Без видими ромски черти. Може и да е преживяло физическо насилие или да е с леки заболявания. Дори може да е от друга раса...това последното го писахме преди седмица с молба. Иначе сме вписани във всички РДСП на страната, но засега нищо...чакаме. Само се страхувам да не ни изтече регистрацията докато чакаме предложение... :( Едва ли ако се случи ще я подновим. И така....
*
Re: Ами аз предлагам да вземем да се запознаем
« Отговор #197 -: Март 29, 2017, 22:23:48 pm »
Успех Ина, пожелавам ви да ви се обадят съвсем скоро за вашето детенце! :)
*
Re: Ами аз предлагам да вземем да се запознаем
« Отговор #198 -: Март 29, 2017, 22:30:56 pm »
Здравей, INA BAMBINA, дано не чакате дълго!!!
Ние получихме предложение три месеца преди да изтекат двете години, много бяхме притеснени в месеците на очакване дали изобщо ще получим предложение, и т.н., наясно си с всички тези мисли и емоции....  Ако имаш нужда от някаква информация или емоционална подкрепа, не се притеснявай да споделиш!
Дано скоро получите очакваното обаждане и срещнете вашето детенце!

Re: Ами аз предлагам да вземем да се запознаем
« Отговор #199 -: Март 31, 2017, 23:18:10 pm »
Благодаря Ви за милите думи и подкрепата! Дано се случи и аз да се похваля!  :D Всичко е съдба...  :wink:...