0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    didka_77

Парлодел и ПКЯ
« -: Февруари 23, 2007, 04:43:16 am »
Здравейте момичета,отново съм при вас за съвет,т.то ви сте незаменими.Лекувам стерилитет от 2г,то беше лутане,то беше чудо.Пролактина ми беше 720 при норми 90-500,ходих при Христозов от Варна и сега съм на парлодел,мц се нормализира на 30 дни,но др.ме тревожи.Септември резултати те ми бяха
FSH-3.06
LH-3.85
Prolaktin-212
Започнах парлодела,но декември нещата бяха ужасни
FSH-4.20
LH-10.35
Pr-201
Страхотно ме болеше левия яйчник,направо ужас,трябваше да си платя за преглед,и се оказа че съм имала ПКЯ,имах 3-4 малки фоликуи по периферията на ячника.Досега това не ми се беше случвало,дори когато пиех клостил едвам 2-3 фоликула имаше,а сега без стимулация толкова много.Та попитах гин.дали парлодела не е причина че нямам ову,вече няколко месеца,така и неполучих отговор.Каза да не спирам парлодела,а сега преди н.к дни резултатите ми са
LH-7.4
FSH-5.12
PR-159
Да ли парлодела е причина,моля ви за съвет.Във форума чета добри отзиви за д.Александров от Варна,да взема да отида при него,въпреки че ми е на 100км,много ли се чака при записване?
Този форум е страхотен,винаги ми е помагал.Чао и успех на всички в бебеправенето :P
*

    dushka

Re: Парлодел и ПКЯ
« Отговор #1 -: Февруари 23, 2007, 11:09:36 am »
Здравей Дидка, не мисля, че препарата за коригиране на пролактина е виновен, за поликистозата. Най-доре е да потърсиш специалист еднокринолог-гинеколог, което само по себе си е доста трудна задача. Аз във Варна все още не съм открила такъв специалист. И аз имам ПКЯ и завишени нива на пролактина + Теоридит на Хашимото. Ходих при Христозов в началото на 2006 г. и не съм сигурна, че той е специалиста за нашите проблеми. Успех и ако намериш някой доктор във Варна сподели, за да го посетя и аз. :lol:
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Парлодел и ПКЯ
« Отговор #2 -: Февруари 23, 2007, 12:54:58 pm »
Дидка, връзката е точно обратната - парлоделът сваля високите нива на пролактина, а когато пролактинът е висок, няма овулация.

Няколко малки фоликула в яйчника не поставят диагнозата ПКЯ. Намери си добър гинеколог, който да разбира от ендокринната част на проблема. Или потърси добър ендокринолог, който се занимава с проблеми на хипофизата и го помоли да те насочи към гинеколог, с когото работят в екип.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу