0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Шоколадова киста
« -: Май 23, 2011, 14:25:40 pm »
Здравейте, откриха ми шоколадова киста преди 8 месеца и в момента е 6см.До сега не съм пила никакви хормонални хапчета.Ходих при няколко лекаря и всички са на мнение че трябва да се махне оперативно.Проблема е , че съм оперирана 2 пъти от Илеус /това е срастване на червата и част от тях са отстранени/и имам сраствания и е доста рискована операцията.Много ме е страх но трябва да я махна, а и искам да си родя поне едно бебче.Някой махал ли е такава киста и как е с възтановяването ?
*
Re: Шоколадова киста
« Отговор #1 -: Май 25, 2011, 08:59:09 am »
Здравей Shelley, шоколадовата киста се казва още ендометриозна. Сериозно заболяване е ендометриозата. По принцип тази диагноза се поставя само и единствено след операция и съответно биопсия. Аз имах такава киста 4*5 см. Моят лекар каза, че просто трябва да се оперира, няма как да бъде излекувана, могат да се получат усложнения, които водят до стерилитет (срастване на органи, тръби и мн други). Оперирах се лапароскопски миналия април, след това е много важно лечението. Мисля, че почти винаги е чрез инжекции, които ти спират цикъла за изветсно време. При мен бяха 3 инжекции, на 28 дни се поставят, след последната инжекция до 90-ия ден се възстановява цикъла. Аз забременях доста бързо и съвсем спонтанно. Белезите от операция не се виждат вече. Много късмет ти желая, но по принцип това нещо трябва да се оперира, да!
Re: Шоколадова киста
« Отговор #2 -: Май 25, 2011, 09:18:54 am »
Благодаря ти за отговора. Да диагнозата ми е Endometriosis ovarii dextri и подлежа на операция с лапаротомия .Имайки в предвит срастванията които ги имам от 2те операции на червата да няма проблем при тази.Аз съм на 33 и наистина ми се иска да забременея след това.
*
Re: Шоколадова киста
« Отговор #3 -: Май 25, 2011, 09:29:09 am »
Дано да няма проблеми, къде ще се оперираш? Моята диагноза беше същата - ендометриозна киста на десен яйчник. Аз съм на 30, бях и аз много притеснена от това дали ще мога да забременея.Всичко ще мине, но трябва да се махне.Тъкмо ще ти огледат и тръбите , дали са пропускливи, всичко! Много късмет  :crossfingers:
Re: Шоколадова киста
« Отговор #4 -: Май 25, 2011, 18:22:00 pm »
Ще ме оперира д-р Димитров от Медицинска академия.Аз бях в неговия частен кабинет и ме гледа доста обстойно.Дано съм избрала подходящия. Ти при кой доктор беше.
*
Re: Шоколадова киста
« Отговор #5 -: Май 25, 2011, 19:53:17 pm »
Дано си направила добър избор! Нямам мнение за д-р Димитров за съжаление, за да ти кажа. Аз се оперирах в Шейново, д-р Румен Велев ме оперира, аз съм му пациентка от много време и му се доверих изцяло. Той ми я и откри тази киста и беше повече от категоричен, че ще се маха оперативно. Кога мислиш да насрочвате операцията?
Re: Шоколадова киста
« Отговор #6 -: Май 25, 2011, 20:26:11 pm »
Може да отида и при твоя лекар за още едно мнение.Сега имам едно пътуване извън България и като се върна Юли месец ще започна с крвните тестове които са за операция.Казаха ми че тези кисти се появяват отново след време дори и да си правил операция, на теб през колко време ти казаха да ходиш на профилактични прегледи?
*
Re: Шоколадова киста
« Отговор #7 -: Май 25, 2011, 22:59:23 pm »
Вярно е, че понякога рецидивират тези кисти, но не е задължително. След лечението просто ме попита дали планирам да забременявам скоро и след положителния ми отговор ми даде зелена светлина, като каза, че това е най-добрия вариант. Така цикъла ще ми бъде спрян за още 9 месеца. Аз наистина бързо забременях, та сега си ходя всеки месец при него, той ми следи  бременността. Да, спокойно можеш да го посетиш за мнение, преглежда в частния си кабинет, в близост до Пирогов е, мога да дам и координати по-нататък. Добър специалист и според мен много добър хирург.
Re: Шоколадова киста
« Отговор #8 -: Май 28, 2011, 12:47:01 pm »
Благодаря ти, поне малко се успокоих за операцията и надежда че ще мога да забременея понатам.дай ми имейл или скайп ако искаш.