0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте
Не знам дали тук е мястото, но искам да питам нещо, ако някой може да помогне с мнение. Мъжът ми пие seroxat от доста време, а от няколко месеца спряхме да се пазим. Не правим целенасочени опити за бебе, но все пак... знам, че по принцип някои антидепресанти ( в това число и този) са противопоказни или поне непрепоръчителни при бременност. Но знаете ли как стои въпросът, ако мъжът, а не жената ги пие?
Re: въпросче за seroxat, ако някой има информация
« Отговор #1 -: Октомври 02, 2008, 14:53:24 pm »
Мен също ме вълнува отговора на този въпрос. Рових се доста в нет-а и не открих еднозначен отговор , скоро смятам да ходя на док и тогава ще задам и този въпрос , но ако някой се е сблъсквал с проблема няка сподели.
Re: въпросче за seroxat, ако някой има информация
« Отговор #2 -: Октомври 02, 2008, 14:57:57 pm »
Ако разбереш нещо, моля те, сподели го. И аз от доста време се каня да проуча нещата, но не знам дали един гинеколог примерно би бил достатъчно компетентен по отношение на подобни лекарства.
*
Re: въпросче за seroxat, ако някой има информация
« Отговор #3 -: Септември 08, 2010, 16:46:50 pm »
Здравейте,
 Аз лично пия това лекарство почти всяка година по месец близо.Правим опити за бебе и според лекарката която ме лекува, когато това стане просто го спирам.
Моя приятелка също го пи повече от година и забременя и разбира се  спря приема на сероксат.Сега има прекрасно дете на 2 год.
Re: въпросче за seroxat, ако някой има информация
« Отговор #4 -: Септември 08, 2010, 19:08:13 pm »
По принцип Сероксата, за да има ефект трябва да се пие минимум 3 месеца, но това е друга тема.
Що се отнася до забременяването, той трябва да се спре минимум 1 месец преди планирана бременност или инвитро процедура, да не се пие по време на стимулациите.
Но пък не може да се спре от раз, а се спира постепенно, защото иначе ще се обезсмисли проведеното до момента лечение. Така, че по този въпрос със спирането трябва да се консултирате с лекаря, който ви е назначил Сероксата.
Това е по отношение на жените.
Между другото познавам жена със шизофрения, която по време на бременността беше на Zyprexa и роди живо и здраво дете, но всичко е строго индивидуално.
Сероксата е по-леко лекарство предимно за депресия и страхови неврози, но си има доста странични действия, както и всички останали разбира се.
При мъжете може да даде малко негативно отражение върху спермограмата и при тях по-скоро е препоръчително, но не е задължително да го спират. Но и тук преди всичко трябва да се консултирате с лекаря, който ви е назначил лекарството.