0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    silvanchence

  • *****
  • 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
откраднати документи.
« -: Май 25, 2009, 20:05:00 pm »
Здравейте, момичета!
Да ви се оплача, вчера ни разбиха колата и ни взеха чантичка с документи, лична карта и шофьорска книжка, на колата талон, застраховки, дебитни карти, ключове, и един куп лични вещи още, ужасно нещо, голямо безобразие.

А аз съм станала голям дебил, нищо не ме трогва, нищо не ме учудва  :oops: .Доста ме е яд, че ще дадем сумати пари за нова брава на вратата, за всички документи, но като че ли го приемам съвсем спокойно, като нещо нормално.Водят ме на Троян, на мен ми е все едно, разхождаме се, пак ми е все едно, крадат ни документите, пак не реагирам адекватно, всичко приемам и не се съпротивлявам даже.

Предполагам, и че на фона на трагедията, която ни сполетя, останалото бледнее, и затова не мога да реагирам, дори не съм ядосана  8O .
[/url[url=http://bg-mamma.com]


Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: откраднати документи.
« Отговор #1 -: Май 26, 2009, 00:12:13 am »
преживях го след майските празници и знам колко е неприятно.  :(  все още не съм си извадила шофьорска книжка, но в четвъртък съм в отпуск по тази причина - да чакам по опашки, защото става само лично. лична карта вадих два пъти, но така е в нашата държава.  :oops: то и аз имам вина, но........
не се ядосвай за това, но те съветвам да подадете жалба в полицията, с цел да не злоупотребяват с документите Ви. моите ги обявиха за невалидни веднага и сега си разпространявам копието на новата лична карта по банките, включително и във фонда.
кураж и дано бързо решите проблема.
никога не отстъпвай на принципите си!
Re: откраднати документи.
« Отговор #2 -: Май 28, 2009, 10:54:11 am »
Много е неприятно, но се случва..Аз съм в Щатите и нашите ми се обадиха, че са разбили апартамента вкъщи...Изчакали са сестра ми да излезе и в следващите двайсетина минути докато майка ми се е  прибрала са обърнали всичко наопаки...Какво да ви кажа - взели някакви 300 - 400 лева - мизерия. Яд ме  е само че тия хора са ги спестявали тия пари - ей тъй - за нищо...Ама в БГ много трудно да се оправят нещата. Подаването на жалба само би спряло някой да ти използва картата, но надали ще успеят да намерят някой, който е извършил подобно нещо. Простата истина  е, че системата е толкова продажна и заради това и не работи...Не съм и сигурна, че се оправи скоро...Както и да е. Това си е много мъчителна тема и няма да я решим.
А за ядосването - винаги се сещам за учителя си по химия. Човека казваше : "Всички болести идват от ядове..." . Тъй че колкото и да е трудно се усмихвайте..
Много поздрави момичета..:) :bighug:
Мерило за невежеството ти е степента, в която вярваш в неправдата и трагедията. Онова, което за гъсеницата е краят на света, за Учителя е пеперуда.