0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

предстои ми лапароскопия, СПКЯ
« -: Ноември 17, 2008, 10:34:12 am »
Здравейте отонво моимчета,
колкото и да не ми се ще от близо година станах чест гост на този форум. На някои от вас писах на лични, но понеже ми се ще да получа повече инхформация по въпроса откривам тема във форума, ще бъда много благодарна на всички, които ми отговорят. Преди около седмица бях насочена от бургас за лапаро в Майчин дом- София, при доктор Филипов. Миналия вторник бях при него на преглед, диагнозата се потвърди. Силно изразена поликистоза, съмнение за срастване на тръбите и слепен ляв яйчник за матката. Насрочено лапаро при Филипов между 10 и 18 декември.Честно казано за СПКЯ във форума има доста информация, но повече ме притеснява това с яйчника, защото нищо не ми говори.Момичета какво означава това слепен яйчник? Има ли вероятност при лапарото да ми отстранят този яйчник, много ме е страх. Освен това при мен поликистозата е силно изразена, имам окосмяване на нетипичните за жената зони- в бакенбардната област, на горната устна, по ръцете и къде ли още не . Освен това до преди около година имах и проблем с акнето.Въпроса ми към вас е възможно ли е с толкова ясно изразена поликистоза, подобно слепване на яйчника и вероятен проблем с тръбите да се забременее след лапаро? И какво се прави по време на лапаро при подобно слепване ?Има ли забременели момичета с подобни проблеми?Ще бъда много благодарна на всички момичета , които имат подобни проблеми и са претърпели лапаро, ако ми отговорят.Благодаря ви предварително момичета.
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=ani_mih][/url]
Re: предстои ми лапароскопия, СПКЯ
« Отговор #1 -: Ноември 17, 2008, 12:07:03 pm »
Здравей!
Има много забременели момичета след лапаро. Само не знам как са ти поставили диагноза за срастнали тръби и яйчник. На база на цветна снимка ли? Защото това се вижда при лапароскопия със сигурност, а иначе само се гадае. Дали ще се отстранява тръба или яйчник, докотрът го решава в момента на операцията като види.
Нямам мнение за д-р Филипов в Майчин дом. Лично бих те посъветвала да се консултираш и с Попов в Шейново. Той е един от най-добрите оператори в БГ, най-вече по гинекологичните лапароскопии.