0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Клиндамицин и кърмене...
« -: Ноември 14, 2008, 17:51:41 pm »
Здравейте! Налага ми се да пия клиндамицин, за да лекувам стафилококова инфекция. Проблемът е в това, че кърмя. Бихте ли ми казали дали този антибиотик е съвместим с кърменето? Благодаря предварително!
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Re: Клиндамицин и кърмене...
« Отговор #1 -: Ноември 14, 2008, 19:16:05 pm »
Би трябвало да питаш лекаря си, той е длъжен да се съобрази с това че кърмиш.
Поне в листовката на лекарството трябва да има упътване.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
« Отговор #2 -: Ноември 15, 2008, 08:44:59 am »
Питах лекаря си, защо мислите, че не съм? Той каза, че няма проблеми с антибиотика, но в интернет чета други неща. За това реших да се допитам и до вас! Чела съм и листовката на лекарството - пак от интернет. Именно тук реших да видя дали някоя друга майка го е вземала по време на кърменето, т.е. дали й е бил предписан същия антибиотик. Благодаря.
*

Osiana

• 4888
« Отговор #3 -: Ноември 15, 2008, 20:15:30 pm »
Изобщо нищо не мисля.
В първия си пост никъде не споменаваш че си говорила с лекаря си и че си чела листовката. Аз не гледам на боб нито хвърлям зарове. И ексрасенски способности нямам.

И аз благодаря!, особено като ми се карат.

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
« Отговор #4 -: Ноември 17, 2008, 09:46:54 am »
Осиана, грешката е моя, извинявам се. Не исках да прозвучи така, все едно ти се карам. Наистина не написах подробности в началото, мислех, че ще ми отговори някой, който се е сблъскал с този антибиотик и кърменето... :oops:
Аз наистина съм в безизходица, защото докторката ми настоява да го купя, а в листовката на лекарството пише, че не се взема от кърмачки...Тя знае, че кърмя...Исках да събера достатъчно мнения, за да реша дали да го купя или не.
Още веднъж се извинявам! :sorry:
*

Osiana

• 4888
« Отговор #5 -: Ноември 17, 2008, 11:01:07 am »
Моя съвет е да се консултираш възможно най-бързо с друг лекар, на когото имаш доверие и да му обясниш цялата ситуация. Ако това лечение е наложително веднага, вероятно има и друго решение. Може би друго лекарство или лечение след отбиване. Не знам, но се надявам да получиш адекватен отговор от добър лекар.

Успех.

Дано се включат момичета, които са имали подобен проблем.

*
« Отговор #6 -: Ноември 17, 2008, 11:07:10 am »
Къде са изолирани стафилококите?
Аз лекувах златист стафилокок докато кърмех, антибиотика ми беше одобрен и от моя лекуващ лекар и от педиатър.
« Отговор #7 -: Ноември 17, 2008, 16:14:21 pm »
Осана, днес отидох при друг лекар, както си ме посъветвала. Предписа ми друг антибиотик - Ципрофлоксацин. Каза, че е съвместим с кърменето. Надявам се да е така...
Коки, получих вагинална инфекция и се оказаха стафилококи.
Благодаря, момичета! :)