0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ендометриоза на матката
« -: Март 16, 2010, 13:53:02 pm »
има ли някои.явно съм само аз.
Re: ендометриоза на матката
« Отговор #1 -: Март 16, 2010, 14:07:20 pm »
Със сигурност не си само ти за съжаление. Ако те интересува нещо по-конкретно може да пробваш с търсачката и ако не го намериш, публикувай нова тема с конкретен въпрос. Късмет!


Re: ендометриоза на матката
« Отговор #2 -: Март 19, 2010, 11:46:10 am »
здравеи джиджи ти с този проблем ли си или някакъв друг.бих искала да го споделиш ако ти искаш разбира се.аз ми се иска да разбера дали след като се излекувам ще мога ли да направя инвитро.
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Re: ендометриоза на матката
« Отговор #3 -: Март 19, 2010, 17:39:15 pm »
Може би става въпрос за следното:

Аденомиоза

Подобно на ендоматриозата, аденомиозата се проявява когато тъкан от ендометриума се намира в средната, мускулна стена на матката. За разлика от ендометриозата, при аденомиозата тъканта не се прехвърля другаде освен в стената на матката. Ако не се лекува, тъканта продължава да расте. 
Аденомиозата обикновено засяга жени между 40 и 50 годишна възраст. Симптомите на заболяването включват ненормално кръвотечение и тазови болки по време на цикъл. Но аденомиозата рядко се диагностицира сама. Обикновено симптомите й са маскирани или усложнени от симптомите на друг проблем с матката. Често тя се открива при лечение на друго маточно заболяване. В 50% от случаите жените с аденомиоза имат и фиброиди на матката.
Тъй като експертите не са сигурни аккво я причинява, най-категоричният начин за лечение на аденомиозата е хистеректомията. Понякога се използват хормони, освобождаващи гонадотропин, за да помогнат на матката да се свие и да увеличат шансовете за плодовитост. Но това лечение не може да бъде прилагано за продължителен преиод от време. Освен това тъканта започва да се разраства отново до шест месеца след спирането на хормоните.


http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=26959.0

"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

Re: ендометриоза на матката
« Отговор #4 -: Март 19, 2010, 17:49:45 pm »
Не, моят проблем беше друг. От поста ти не става много ясно какво точно те интересува, за това се "намесих". Мисля, че Чандра ти е дала полезна информация.
А твоят проблм как беше открит? Какво казват лекарите по въпроса?

Успех с лечението!


*
Re: ендометриоза на матката
« Отговор #5 -: Август 25, 2010, 09:02:06 am »
banana, и при мен след оперативна хистероскопия имам установени аденомиозни огнища, които са били изчистени. Сега, живот и здраве, ми предстои ИКСИ през септември