0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Изследвания
« Отговор #20 -: Август 18, 2008, 10:58:47 am »
И как така без лечение пьк високи стойности ще стане не виждам.Тестостерона ми е висок и андрост.

Не казвам че на всяка цена ще стане без лечение.
Казвам че има вероятност да стане и без лечение, затова не трябва да разчиташ само на периодите със стимулация с лекарства.
Трябват и целенасочени опити за забременяване и в периодите когато си без лечение.

Не знам точно в какво се състои причината при теб за незабременяването.
Вероятно нямаш редовна овулация, при висок тестостерон общо взето това е причината. Да предположим че имаш три-четири пъти в овулация в годината. Значи имаш реалната възможност през тия 3-4 пъти да забременееш без лекарства, разбира се при целенасочени опити за забременяване.


Но след като вече 7 години както казваш опити и нищо, може незабременяването ти да няма нищо общо с високите андрогени. Защо не си провериш тръбите? Защо не проверите дали проблема не е в партньора.
Високите андрогени в никакъв случай не означават 100% стерилитет, само е намалена вероятността за забременяване /и най вероятно трябва повече време опити/.

« Последна редакция: Август 18, 2008, 11:11:06 am от Ивет »
Re: Изследвания
« Отговор #21 -: Август 19, 2008, 11:27:10 am »
И аз вече нищо не разбирам,само знам,че загубих много време,пари и най-вече нерви да се доверявам на тукашните лекари.През пьрвата 1и полов.година изчаквахме ,дано стане от самосебеси,но уви не.После ходих при един гинек.,той откри,че нямам ову.И понеже не е специалист,започна да ме стимулира с Клостилбегит.На втория месец забременях,но в 6 седмица се видя,че е кухо яйце,следва аборт,6 месеца почивка,след това пак стимулация,но нищо.така 2 години.И те се минаха 4 години.После направих почивка,след нея при друг лекар и така нататьк .И никой УМНИК не се сети да тьрси причината ,защо аджеба нямам ову.Преди 8 месеца почти сама си открих,че пролактина ми е леко висок,една от причините да нямам ову.От 7 месеца пия Бромок.,сега всичко е в норма.От 4 месеца кьм 11 ден усещам придьрпвания в яйчниците,мерих си ову с тестове-показват две чартички,но трябва да я проследим с ехограф,за по-сигурно.Преди 4 год. правих някои от хормоните,но нямаше проблем,но аз си мисля,че и толкова са ги направили качествено.Може през цялото време да са ми били завишени мьж. хормони,но така е в Б-я,няма оправия.Сега ходя при д-р Даскалов и вярвам,че тай най-накрая ще ме отьрве от мьките ми.Единствено сьжалявам,че по-рано не предприех тази стьпка.
Re: Изследвания
« Отговор #22 -: Август 19, 2008, 12:53:31 pm »
Ще се повторя, но мисля че би било добре да видиш как седят нещата при партньора ти.

Разбира се дано всичко да е наред при него. Ако е наред ще отхвърлиш този вариант и ще се съсредоточиш изцяло върху себе си /само да отбележа че не на всякъде изследванията свързани с мъжки фактор са качествени и вярни/

Но всичко е възможно. Може да се окаже че има проблем в парньора.

Не мисля че трябва да съжаляваш че си изгубила време, напротив трябва спокойствие.
А и 29 години са си съвсем нормални за първа бременност.
Re: Изследвания
« Отговор #23 -: Август 19, 2008, 15:35:31 pm »
Миналата седмица направихме спермограма при д-рДаскалова,но още не знаем резултата,ще го научим през септември,когато отидем пак в Пловдив.Мьжьт ми е правил и преди сперм.и някои от тях са били не добри,но тука при нас не ги правят като хората.Дано да няма и той проблем,че вече много станаха.  Времето назад не мога да вьрна,права си,само напред,така е трябвало да стане.Аз вярвам,че един ден ще гушна моето ськровище и че почти няма да си спомням за тези 7 години на очакване.Моя мьж е на 36г и хич не му е приятно от този факт,че още не е станал баща.Но каквото и да правим,всичко от една страна е БОЖА работа.
*
Re: Изследвания
« Отговор #24 -: Септември 14, 2008, 14:18:13 pm »
Момичета а какви излсдвания да правим на мъжото?
На какъв доктор да ходи той?
Спермограмата ендокринолог май трябва да я назначи ?!
[/url]
*

    Марина75

  • *****
  • 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
Re: Изследвания
« Отговор #25 -: Септември 14, 2008, 14:49:42 pm »
Момичета а какви излсдвания да правим на мъжото?
На какъв доктор да ходи той?
Спермограмата ендокринолог май трябва да я назначи ?!

Отивате в клиника по стерилитет,казвате че искате да направите спермогр.,няма нужда да ви праща някой,след това вече според резултата се продължава.

 "Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*
Re: Изследвания
« Отговор #26 -: Септември 14, 2008, 15:06:38 pm »
Благодаря !
Ще пишем надявам се всичко да е наред и с двама ни!
[/url]