0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Survivor

Augmentin 1g
« -: Август 15, 2008, 09:57:04 am »
Моля, ако някой е запознат, да ми помогне. Въпросът ми е, дали след едноседмично приемане(два пъти дневно) на Аугментин таблетки-1гр.(amoxicillin + clavulanic acid) спермограмата може да се влоши до там, че бройката да е изключително малка, като по-голямата част от тях да са с ужасяваща морфология като две опашчици например, а малкото нормални - малко подвижни?  Това е първата ни спермограма и нямам база за сравнение как е било преди. Налага ни се да замръзим, но при това положение...  :( Вълнува ме, дали антибиотикът е повлиял за лошите резултати, или е възможно да са били такива и преди  :? Не е в мен документът с резултата и не мога да го напиша. Евентуално ще имаме възможност за само още една спермограма, дано да е по-добра.
*

    Марина75

  • *****
  • 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
Re: Augmentin 1g
« Отговор #1 -: Август 15, 2008, 14:26:44 pm »
Здравей, до колкото знам преди спермограма 5 дни не трябва да се пият никакви лекарства,както и алкохол и полово въздържание,така че може и да са повлияли ако ги е пил през тези 5 дни преди спермогр.,но пък щом ви е първа вероятно трябва да се повтори ,за да са по-достоверни резултатите,да имате с какво да сравнявате.Аз така бих постъпила,но дано се включат и други момичета да те посъветват.

 "Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*
Re: Augmentin 1g
« Отговор #2 -: Август 15, 2008, 14:32:11 pm »
Аз също знам,че спермограма не се прави ако в предходните 10дни си пил антибиотик.Половите контакти също се забраняват около4-5 дни преди това,алкохола също.Моичкия по-едно време доста често седеше на сухо горкия! :wink:
Най-добре спазете тези условия и тогава пуснете нова
П.П.Док не ви ли каза за тези неща?

*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Augmentin 1g
« Отговор #3 -: Август 15, 2008, 14:42:24 pm »
Въздържанието трябва да е 3-5 дни, но при лоши показатели може и през 2 дни.
Замръзете дори и при ниска морфология.
Пожелавам ви късмет!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: Augmentin 1g
« Отговор #4 -: Август 15, 2008, 17:17:32 pm »
Направете нова спермограма в специализирана клиника но трябва да сте спазили изискванията които момичетата са ти написали.Успех.

*
Re: Augmentin 1g
« Отговор #5 -: Август 17, 2008, 10:44:58 am »
От богатата ни колекция на спермограми мога да ти кажа, че със сигурност антибиотика повлиява зле. Дори една банална настинка може да се отрази върху резултата.
Ако работата е толкова зле си направете спермограма на 3-тия ден. Отлагането с повече дни влошава резултатите.
Ако спермограмата ви е правена в специализирана клиника си направете следващата пак там. Така ще имате база за сравнение. Но не е ли правена в такава клиника считайте, че нищо не сте правили.