0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

за размера на матката
« -: Ноември 09, 2007, 14:39:20 pm »
Здравеите момицета.Искам да попитам какав би трябвало да баде размера на матката в 4г.с.?Извиняжам се за глупавия вапрос.А ако някоя от вас има снимка от УЗИ хте сам много благодарна да я видя.Благодаря предварително и на всицки които оцакват :bfp: успех. :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
Re: за размера на матката
« Отговор #1 -: Ноември 09, 2007, 16:46:31 pm »
Здравей, Дона, не съм чувала да се използва размерът на матката за определяне на бременността, по-скоро размер на гестационния сак.Има уеб сайт, където се дават данни само за 5 г.с и нагоре и дават 5.5мм,Не съм срещала информация за размер на матката в толкова ранна бременност.Кръвен тест и стоийности на ЧХГ дават по-добра яснота за развитието.
 Поздрави
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #2 -: Ноември 10, 2007, 07:21:30 am »
В 4 г.с матката е все още неувеличена. Единствено ендуметриума на матката е по-голям и съвпада със стойности във лутеалната фаза.
Мен лично ме гледаха на коремен узи точно в четвъртата седмица, но нямаше кой-знае какво за гледане и отговора беше: Може би да, може би не ...
Потърпи и изчакай!
« Отговор #3 -: Ноември 15, 2007, 08:31:11 am »
Мила, размерът е от значение само за износването и то при положение, че има отклонение надолу, което би попречило на безпроблемното износване на плода.
Послушай момочетата.