0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Отново ,аз, с моите въпроси :)
 Кажете ми , моля ви , кога може категори4но да ви каже доктор, 4е нямате овулация.
 Аз ходя редовно на гинеколог цяла год.Целта оба4е на прегледите беше да се вижда дали правя кисти.
 Един единствен път д-р Коларов ми каза , 4е имам СПКЯ и нямам ову . Не ми е правил никакви изследвания.
 Ние всъщност не се пазим от 2 год. Оба4е преди 1,5 ме оперираха от киста.Признавам си, 4е не правим усилени опити за беб4е.по-то4но сега като меря темп. си давам сметка, 4е не целим подходящия момент.
 Кажете; от три месеца съм стриктна, меря темп.,наблюдавам ЦС, правя си тестове...та да по4акам ли известно време, като продължавам с постоянството или да тръгвам... по мъките
 п.с. искам да кажа на вси4ки, 4е въпреки притесненията ми, откакто ви намерих се 4уствам прекрасно
 Много усмивки и целувки за вси4ки вас
*
отново се обръщам за помощ към вас , моми4ета
« Отговор #1 -: Октомври 10, 2005, 21:32:06 pm »
Didon,

Графиката ти ми е малко странна, но поне според мен показва наличие на овулация. Има ли логично обяснение за по-високите температури в първата част на цикъла, напр. по-късно мерене от обикновено, алкохол предната вечер, настинка?
В сайта на зачатие има доста инфо за СПКЯ.
http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=68
http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=56

Определено за да се постави такава диагноза е необходимо повече от един преглед. Задължителни са проследяването на овулацията чрез ехограф, хормоналните изследвания и др.

*
« Отговор #2 -: Октомври 10, 2005, 23:43:50 pm »
ами за едната темп - си я обяснявам поради алкохол, другите 2 не знам, не съм мерила телесната температура по това време.Меря ги по едно и също време.Вярно, 4е понякога подранявам с 15тина минути...
*
« Отговор #3 -: Октомври 10, 2005, 23:45:38 pm »
дали ще разбера, ако батерията на термометъра не е в ред.Имам предвид , като се изтощи дали отказва да работи или по -скоро се побърква:)
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #4 -: Октомври 11, 2005, 07:13:18 am »
По-скоро се побърква.

А за овулацията - забелязала съм при мене, че всеки цикъл е различен и овулацията "варира", друг път съм с ановулаторен без кисти, трети път - задържан фоликул.
Т.е. при всички жени цикълът е различен, а при вяска щъто има различни варианти. Не бързай с диагнози като СКПЯ.
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
« Отговор #5 -: Октомври 11, 2005, 12:12:33 pm »
Аз лично не мога да се оправя с тази температура.Много ми е обременяващо да я меря,следя и т.н.По-лесно ми се вижда с тестове за овулация.Е,верно по-скъпо излиза,ама спестява време и май е по-точно...де да знам. :roll: