0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Каква е разликата
« -: Януари 11, 2007, 20:23:47 pm »
Здравейте! Някой може ли да ми обясни накратко какво е Икси, какво е инсименация и Какво Инвитро. Каква е разликата между тях.

Извинявайте за този въпрос, но малко не ми стана ясно кое какво е
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Каква е разликата
« Отговор #1 -: Януари 11, 2007, 20:27:41 pm »
« Последна редакция: Януари 11, 2007, 20:30:44 pm от Lali »
*
Re: Каква е разликата
« Отговор #2 -: Януари 11, 2007, 22:30:51 pm »
Ин витро оплождане (IVF)
Включва хормонална стимулация на яйчниците с цел производство на повече яйцеклетки. Нарастването на фоликулите се проследява с ултразвукова техника, до достигането на определена големина. Изваждането им се става с напълно безболезнена пункция след което се инсеминират в микрокапчици с предварително приготвени по пециален начин сперматозоиди на партньора или избрания донор.
Яйцеклетките и сперматозоидите се инкубират при условия, подходящи за оплождане и образуването на ембриони. Ембрионите се проследяват във всеки етап от развитието им. След прецизна оценка се избират три от тях , които се поставят в матката на жената . Останалите ембриони могат да бъдат замразени и използвани на по-късни етапи

Вътрематочна инсеминация (IUI)

Манипулацията при този процес е подобна на тази при Ин витро, но яйцеклетките не се изваждат. Предварително приготвените сперматозоиди се поставят в матката по време на овулация.

ИКСИ – Инжектиране на един сперматозоид в яйцеклетката (ICSI)
това е най-новата технология за лечение на стерилитета. Тя се прилага, когато:
- причината за безплодието е мъжът
- има имунологични причини за стерилитет от страната на жената или мъжът
- оплoждането Ин витро не дава резултат
При тази манипулация се извършва стимулация на овулацията и изваждане на яйцеклетки както при Ин витро оплождането. Разликата е в това, че във всяка яйцеклетка се микроинжектира по един сперматозоид със специална техника. След това процедурата продължава както при Ин витро.