да ви се похваля - днес сложихме втората противохепатитна ваксина! на 3 месеца!!!
това е първата ваксина, която слагат на Марти след изписването от болницата. да припомня - първо беше "айде да изчакаме малко, че е имал проблеми при раждането". после дойде алергията към кравето мляко - "айде да се изчисти". после дойде Ешерихията и гъбичките в акито плюс антибиотика - "айде да спре антибиотика", после пак Ешерихия - "айде да се изчисти", ееее, аман.........
най-накрая дочаках! казаха ми, че нямало проблем, че сме забавили с блrзо 2 месеца поставянето.
по случай ваксинацията, тая вечер Марти ни почерпи с яки бебешки колики, каквито мислех, че вече няма да видим, даже таман бях прибрала днес Бебиноса, та го вадих пак
но за следващите ваксини ще почакаме още поне 3-4 седмици...
в тази връзка - какви ваксини сложихте на децата си и какви бихте препоръчали - питам за тия, първите, бебешките? живи, убити, трикомпонентни, петкомпонентни?
и още едно питане към мамите с по-големи бебета - свекито купила на Марти дебело ватирано комплектче за зимата, ама е ръст 80 и Марти се губи в него (в момента е 64 см). въпросът ми е - на каква възраст горе-долу се достигат тия 80 см, има ли шанс да го носи туй нещо през зимата или да го сменям в магазина за нещо друго? щото, ако му стане напролет чак, няма смисъл.