0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Подковообразен бъбрек
« -: Декември 08, 2013, 18:10:41 pm »
Здравейте, имам проблем и ще съм много благодарна ако ми помогнете. Родила съм се с подковообразен бъбрек. В ляво бъбрекът е със значително забавено отделяне. Размер на бъбрека 22 см. Пиелонът в ляво е раздвоен. Очертават се две събирателни системи с изразени хидронефротични промени. С патологична подвижност, като се птозира до нивото на Л4, като долната събирателна система се намира в хода на таза. Моля ако може да ми дадете някакъв съвет. ( Имам постоянни болки от ляво, белтък в урината . На 17 години съм и миналата година (на 16 г. ) за първи път откриха, че имам проблем с бъбреците, в следствие на остър пилонефрит .
Re: Подковообразен бъбрек
« Отговор #1 -: Декември 08, 2013, 19:51:56 pm »
 Здравей,  Zory_ ! Тук надали ще намериш отговори на твоите въпроси, все пак това е форум за хора с репродуктивни проблеми. Аз специално имам камъни в бъбреците и птоза на десния, но честно казано нищо не разбирам от тези неща, а и не се интересувам толкова много-просто по-често гледам да ходя при моя уролог. Съвет не мога да ти дам, но с две ръце мога да ти препоръчам да се обърнеш към доц.Илия Салтиров, ВМА София, мед.център Уроелит. Преглежда в поликлиниката към ВМА на първия етаж. Преди да се спра на него доста четох отзиви и питах познати лекари към кой да се насоча. Той е завеждащ отделението по Урология и аз съм много доволна. Но часовете при него доста трудно се записват-в конкретен ден от месеца правят графика за следващия месец и трябва да звънниш нон-стоп от 08,00ч. Случвало се е да се свързвам към 11,00 и вече графика да е запълнен. В такъв случай сестрата ми е препоръчвала да дойда на място следващия път, когато правят графика и така да запиша час. За координатите виж в сайта на ВМА. Успех!
Re: Подковообразен бъбрек
« Отговор #2 -: Декември 08, 2013, 20:01:13 pm »
Благодаря Ви ! Няма как да го пропусна след като ми го препоръчахте ! Казаха ми, че съм за операция и искам да обиколя доста уролози, проблема е, че нямам 18 и може да ме прегледа само детски уролог...
Re: Подковообразен бъбрек
« Отговор #3 -: Декември 08, 2013, 20:14:39 pm »
 Това не съм го съобразила и не знам доколко има ограничения да бъдеш оперирана от не-детски уролог. Но мисля, че не пречи поне да отидеш за преглед и препоръки. Може пък и той да те насочи към добър детски уролог. Във ВМА трябва да има и такива специалисти, а пък техниката доколкото знам там е най-добрата  :)
Re: Подковообразен бъбрек
« Отговор #4 -: Декември 08, 2013, 20:21:44 pm »
Ще се опитам да се свържа с него и ако може да ме прегледа, защото не искат да ме приемат. За добър детски уролог ми казаха в пирогов, там и отидох, но се надявам да се консултирам и с други специалисти