0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ох,трети аборт!!!:(;(:(
« Отговор #80 -: Януари 02, 2011, 16:54:12 pm »
Здравейте !
Съжалявам за случките, пожелавам ви бързо възстановяване - физическо и психическо за да имате сили да продължите борбата !
Доста  е написано по темата до сега, но важното е нещата да са преодолими. Само трябва да намерите пътя...за всеки е различен, но важното е че изход има.

Ето къде аз съм правила изследванията.

1. Кариотип на двамата при проф. Симеонов в Педиатрична клиника в София - аз лично ти препоръчвам доц. Кременски в МД. (аз тогава не знаех за него)
2. Генетични изследвания в Плевен чрез доц. Конова при доц. Ковачева
3. Всички имунологични в Плевен при доц. Конова
4. Микробологии за мен, хламидии...цветна снимка при д-р Георгиев в 1 АГ София.
5. Хормонални изследвания - в Цибалаб след това консултация чрез д-р Георгиев в 1 АГ София.
6. Фоликулометрия в Смолян при възможно най-добрият генеколог за да не ми се налага да пътувам.
5. Цитомегаловирус - Национален център по "Паразитни и заразни болести" София.
6. Изследване на щитовидната жлеза в Ендокринологията в София при Д-р. Начев. - Може би по-добрият вариант е Д-р Тодорова от МД.
7. Токсоплазмоза, бруцелоза, листериоза в ХЕИ - Смолян - завеждащата лекарка ми е съученичка и комуникацията беше лично с нея.
8. Спермограма при Мели.

Не знам дали това е най-вярният път, доста е дългичък, но аз реших да ходя при лекари и лаборатории, които са добри в областта си ....
Доста по-лесно е да ви поеме някой лекар и да ви каже това тук, това там...и накрая да направи общо заключение, но аз нямах идея къде да отида...
Единственото което ме насочиха от болницата при изписването беше проф. Симеонов - генетик, но по-късно се оказа, че от това има по-добър вариант.....

И още нещо мъжете ви също трябва да се изследват, направете всичко възможно да ги накарате да направи една спермограма с микробиология !

Желая ви късмет !
Re: Ох,трети аборт!!!:(;(:(
« Отговор #81 -: Януари 02, 2011, 16:55:53 pm »
Ето още по темата:
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=probzab&Number=1947458281
Моя постинг го редактирахи го поставих вече.
Re: Ох,трети аборт!!!:(;(:(
« Отговор #82 -: Януари 02, 2011, 17:08:56 pm »
Ето и накратко нашето решение на проблема:
1. Операция на мъжа ми - оказа се че има сраствания и постоянни инфекции.
2. Аспирин протект още веднага след + тест.
3. Весел Дуе.
4. Фраксипарин 0.3
5. Вливане на имуновенин и интралипид.

Всичко това под наблюдението на следните лекари: Д-р Велев - Шейново, Доц. Конова - Плевен, Д- Тодорова - Майчин дом.

Момичета желая ви късмет и много сили !!!

*
Re: Ох,трети аборт!!!:(;(:(
« Отговор #83 -: Януари 02, 2011, 23:11:57 pm »
В главата ми бушуват мисли от двете крайности - "край за теб няма надежда - откажи се най после" - до "не спирай да се надяваш - бори се"....

Знаете ли нещо повече за хидросалпингса - само с лапаро ли може да се диагностицира!

Sisoni, това отгоре, сякаш аз съм го писала! В двете крайности съм, през ден!
Относно хидросалпингса, може да се диагностицита и с хистероскопия(ако не се лъжа) Моят лекар дори ми обясни, че би се видял и с Цветна снимка..
Didon, не е потвърдено, че в мъжа ми е проблема.. НО, ако е така наистина, преди ин-витро, пак ли така ги подбират сперматозоидите? Или е само при ИКСИ?
Liliysm, благодаря за инфото.. Имате ли желания резултат вече? :)

Re: Ох,трети аборт!!!:(;(:(
« Отговор #84 -: Януари 03, 2011, 10:35:46 am »
Да да това личи и по линииката затова не го написах.
Имаме дъщеря на година и 10 месеца.

Да добавя:
6. Лимфомиозот за щитовидната жлеза.

Макар, че стана отзат напред....аз съм с два миседа в 11 и 9 седмица (през 3 години)...повече не си позволих да пробвам без изследвания и терапия.

Успех !!!
« Последна редакция: Януари 03, 2011, 10:41:38 am от Liliysm »
*
Re: Ох,трети аборт!!!:(;(:(
« Отговор #85 -: Януари 03, 2011, 17:01:54 pm »
Гальонди,само при ИКСИ.при инвитро обработват спермата,оставят само качествените,слагат ги при яйцеклетката и ги оставят те сами да се оправят.т.е най-добрия да я оплоди.

Това на лаишки език,но за мен лично така обяслено е най-разбираемо  :oops:
*
Re: Ох,трети аборт!!!:(;(:(
« Отговор #86 -: Януари 07, 2011, 05:04:13 am »
didon, благодаря отново.. Лошо ми става като си помисля какво ме чака! Ще трябва да "упражнявам" спокойствие и да вярвам много силно, че този път ще се случи чудо! :crossfingers:

*
Re: Ох,трети аборт!!!:(;(:(
« Отговор #87 -: Януари 07, 2011, 15:25:47 pm »
Мили момичета много съжалявам че сте преживели всичко това . Аз също. Изели сте всичко необходимо както и аз . Понякога причината може да твърде проста за да не я видим.Пиша това може пък да съм ви от полза .
Моите БРсти  са също след инвитро . Само че моите аборти са в по-големи седмици по други причини обаче преди да се стигне до тези аборти и след двете успешни инвитра съм прокървявала при първи в 5гс приемали са ме спешно в болница за задържане и освен ътрогестана който се дава до 12 седмица след инвитро или прогестерон инжекции са ми слага ли и веднъж на всеки 4дни Прегнил 5000еденици. Така до 12 седмица после абортите в 20 гс са били поради цервикална недостатъчност и наличие някаква инфекция която пука водите .
При 2та БР пак прокървих в 9гс и тогава пак спешно за задържане и пак Прегнил5000ед и така до 12с+всички останали лекарства . После серклаж и чак 17 отново аборт но тук по същата причина като първия. Незнам този прегнил ми помогна може би ако не го бяха слгали щях да направя и аз аборти в по-ранна седмица в 5 и 9
Понеже не пишете какво сте приема ли дано съм помогнала . Ако се повтарям се извинявам
Re: Ох,трети аборт!!!:(;(:(
« Отговор #88 -: Януари 07, 2011, 19:12:02 pm »
Здравейте на всички! Веднага след като видях тази тема се регистрирах във форума, защото заглавието абсолютно описва емоциите ми през последните месеци. Имам 3 спонтанни аборта в 5-6г.с., съответно през април, юли и ноември. Според мнението на лекарите, които посетих- проблем с органите си нямам! Назначиха ми имунологични и генетични изледвания, а за мъжа ми- разширена спермограма, която предстои след 3 дни. Междувременно д-р Монастирска от клиника " Олимед", гр. Варна ми изписа " Аспирин-Протект" за неограничен период от време, въпреки че все още не са готови резултатите от изследванията ми. Това което ме изяжда от вътре е, че преди почти 3години направих аборт по желание от  предишния си партьор  :oops:  - вече се бяхме разделили, когато разбрах че съм бременна.......но тогава нямаше и следа от проблем или заплашващ спонтанен аборт! И сега, когато съм намерила мъжа до себе си и искаме да имаме дете- нещата не се получават. Просто исках да споделя това с вас, понеже дори и на най-близките не сме споделяли какво се случва.......а на мен много Ми тежи :(   
*
Re: Ох,трети аборт!!!:(;(:(
« Отговор #89 -: Януари 07, 2011, 22:55:31 pm »
Просто исках да споделя това с вас, понеже дори и на най-близките не сме споделяли какво се случва.......а на мен много Ми тежи :(   

Не се укорявай, не можеш да върнеш времето. Гледай напред и кураж!
В Зачатие ще намериш и полезна информация, и подкрепа от хора, преживели (а често и преодолели) еднакви проблеми.
*
Re: Ох,трети аборт!!!:(;(:(
« Отговор #90 -: Януари 08, 2011, 09:39:48 am »
Нямаш представа след двата ми аборта по желание колко пъти не съм заспивала от мисълта,че нещо съм се увредила,че господ ме наказва...и за това когато срещнах истинската си половинка не се получава...Не се укорявай,това може само да ти навреди.Психологическия момент/колкото и изтъркано и химерно да ти звучи/ е много сериозна пречка за неуспеха.

От опит знам,че кюртажите по-скоро биха попречили на имплантирането,отколкото да предизвикат спонтанен аборт и то точно в тези седмици,тъй като при тях може да се наруши стената на кухината.Да се образуват уплътнения,които не са кръвоснабдени и и т.н
Горе главата!Тръгнеш ли сериозно по пътечката няма начин да не успееш! 
*
Re: Ох,трети аборт!!!:(;(:(
« Отговор #91 -: Януари 08, 2011, 11:02:43 am »
Ayrin-не се връщай за минали неща .Така е трябвало да стане тогава и вероятно тогава си взела най -правилното решение . Тябва да намериш сили да си го простиш за да можеш да продължиш напред . Миналото неможеш да промениш за това е безмислено да си удряш главата в стената но бъдещето мижеш..Горе главата и смело напред
Re: Ох,трети аборт!!!:(;(:(
« Отговор #92 -: Януари 08, 2011, 18:34:19 pm »
Цигу, didon, zarina......благодаря ви!!! Наистина се радвам, че сред вас има успели момичета- значи надежда има!!
*
Re: Ох,трети аборт!!!:(;(:(
« Отговор #93 -: Януари 08, 2011, 23:55:45 pm »
Аурин -Никога не се обръщай назад . Казват че живота е крачка напред. Гледаш само напред и право в целта. Почини си релаксирай и пробвай отново.
Re: Ох,трети аборт!!!:(;(:(
« Отговор #94 -: Февруари 03, 2011, 18:47:13 pm »
Момичета...при мен май се изясни виновникът за неуспехите! Виоки показатели за NK клетки - 29%. Сега започвам борба с тях!  :fighting:
Re: Ох,трети аборт!!!:(;(:(
« Отговор #95 -: Март 04, 2011, 20:43:18 pm »
Aayrin, и аз имах показатели 27.56 НК клетки -преди година, без каквото и да било лечение последния път, когато успях да забременея НК клетките ми бяха 9.40. Първо ми взеха кръв, а после ми правиха вливания на имуновенин и интрапалид по препоръка на Конова - като си видях след 2дни резултата се питах за какво са били нужни тези вливания, а и помня че тогава бях шокирана от 700лв, които трябваше да платя.Миналата седмица бях на консулатация при проф. Кременски - та според него за да кажеш че имаш проблем с НК клетките трябва да си направиш поне 3 контролни изследвания през 12седмици- ако тогава показателите са  в едни и същи граници значи имаш проблем. Лично на мен имам само едно изседване преди година и половина и  още едно, което беше в норма края на 2010г.. Доколкото разбрах и от него тези вливания нямат доказан ефект...
Ти докъде стигна с борбата - при мен излезна положителен резултат за цитомегаловирус IGG, но нали са празници все още не съм говорила с лекарката.... :grouphug:
Re: Ох,трети аборт!!!:(;(:(
« Отговор #96 -: Март 06, 2011, 21:43:10 pm »
"
та според него за да кажеш че имаш проблем с НК клетките трябва да си направиш поне 3 контролни изследвания през 12седмици- ако тогава показателите са  в едни и същи граници значи имаш проблем

то всичко хубаво, но кога тези 3*12 седмици.
Аз губех бебетата в 9 и 11 седмици, което ще рече че няма и едно по 12 седмици.
Когато не бях бременна NK клетките ми бяха в норма.
За съжаление при Доц. Конова така практикуват за пътуващите. Взимат кръв и след това правят вливане, което в последствие може да се окаже ненужно. Но обяснението, е че имуновенина покрива много имунологични проблеми, а те изследват само NK клетки т.е. NK клетките може да са наред, но да има нещо друго. Затова Доц. Конова препоръчва на всички с няколко аборта (и липса на категорична причина за това) или инвитро да се направи вливане на имуновенин за застраховка. Когато вече бременността е напреднала стъпва на изследванията и по тях определя дали да се влива и какво.
И при мен първо ми взеха кръв и след това направиха първото вливане на имуновенин, но се оказа, че NK клетките ми бяха високи и си останаха високи до края на бременността. Затова се налагаше и терапията с имуновенин и интралипид. А дали има или няма смисъл...какво да ви кажа...аз имам живо и здраво детенце, дали благодарение или не на терапията  :? ..и не бих рискувала да не вливам след като има такава препоръка от имунолог. Теориите за съжаление са толкова много....Всяка клиника и лекар практикуват различно, изследват различно...??? Къде обаче е истината ???