0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Уреаплазма
« -: Май 10, 2012, 12:21:47 pm »
Имам едно терзание. Има ли някоя от вас, която е имала уреаплазма по време на бременност? Как протече тя? Имаше ли усложнения? Въобще има ли такова нещо като нормално приключила бременност при наличие на уреаплазма?


*
Re: Уреаплазма
« Отговор #1 -: Май 10, 2012, 22:35:06 pm »
Ами аз. Гледам, че и ти ходиш при д-р Даскалов. :) Добър избор. Точно той към 7-8 месец ми предложи да направя генетични изследвания за уреаплазма и микоплазма и хламидия май.Същото като при теб.
Изолира се уреаплазма уреалитикум( или там нещо подобно  :lol:) Предписа ми антибиотик- май беше Клацид. Мъжа ми също пи, аз пих и още 1 хапче, което се взима 1 път само. Не съм  "усетила" нещо по-различно преди и след лечението. От къде се е взела, не знам :? Доколкото си спомням май се предава по полов път osi_12 osi_15 та май взеха и да ме глождат едни съмнения..... :balk_87: ама това е друга тема  :lol:
Родих след термина си- секцио поради това, че тоновете на бебето започнаха леко да се влошават и Даскалов каза секцио.Не съм усещала контракции допреди да влезна в Селена.А влезнах там, защото преносвах, не за друго, и докторът предпочете да съм му пред очите :lol:. Мина без проблем, детето си е живо и здраво. В анамнезата му пишеше, че са му давали някакъв антибиотик поради моята анамнеза- сигурно за превенция- не съм питала.
Та така, не се притеснявай. Ако те интересува още нещо, пиши ми. :lol:

П.П. ти с това ЧХГ да не изкараш двечки ? :wink: :crossfingers: и само 2 сърчица, амаа на мястооо  :balk_47:



*
Re: Уреаплазма
« Отговор #2 -: Май 11, 2012, 21:31:49 pm »
Vesta, ако не се лъжа днес имаше преглед. Какво стана??


*
Re: Уреаплазма
« Отговор #3 -: Май 14, 2012, 10:28:48 am »
Иванита благодаря ти много за изчерпателния отговор.Не знаеш каква надежда ми вдъхваш!  :bighug:
Да бях на преглед при д-р Даскалов. Той каза, че ще ме третира като успешно ин-витро т.е. ще бъдем изключитлно предпазливи. Изписа ми да пия фолиева киселина по 10 таблетки на ден  8O , една инжекция В12 и ще правим изследване за тромбофилия. Всичко това предполагам, че е заради скапаната уреаплазма. Казах му, че съм прочела големи страхотии за уреаплазмата по време на бремнност а той ми каза аз ти обещавам, че при теб няма да е така  :) Дано, дано!


*
Re: Уреаплазма
« Отговор #4 -: Май 14, 2012, 22:06:07 pm »
Радвам се, че съм ти помогнала да разсееш мрачните си мисли. :) Сигурна съм, че всичко ще е наред с теб и бебчо. В добри ръце си.
Но не чети прекалено много из интернет за това или онова, така само се вкарваш излишно във филми.


Re: Уреаплазма
« Отговор #5 -: Юни 21, 2012, 12:35:02 pm »
Момичета, и аз съм с уреаплазма уреалитикум и ме наблюдава д-р Даскалов,което е единственото ми успокоение. В 16 г.с. започваме да е лекуваме, а вчера правихме БХС и фет.морфология.
*
Re: Уреаплазма
« Отговор #6 -: Юли 04, 2012, 12:09:00 pm »
Пепеляшка започнахте ли лечението за уреаплазмата. На мен д-р Даскалов вече ми предписа Клацид за 10дни и аз си поисках и нещо противогъбично и ми предписа Микомакс. Започвам следващата седмица.


Re: Уреаплазма
« Отговор #7 -: Юли 05, 2012, 10:13:34 am »
Не съм започнала лечението, защото сега влизам в 14г.с. и още неможе. Лошото при мен е че миналата година изпих 5 вида антибиотик срещу уреаплазмата и ето я пак. Дори незнам какви антибиотици ще пия, след като изпих толкова различни без ефеткт.
Аз правих изследването в Геника и вече започвам да се чудя да не би пък да остава тъкан от тях и да кажем че съм ги убила вече, но пък да се намира ДНК от тях. Дали е възможно?
*
Re: Уреаплазма
« Отговор #8 -: Септември 18, 2012, 11:12:53 am »
Ето ме отново в тук. След проведения курс на лечение /Клацид 10 дни/, днес излезна новия ми резултат и гадната уреаплазма пак е положителнаааааа :BangHead:
Обаче чуденката ми е следната : предишния път изследвахме уреаплазма, микоплазма и хламиди
Резултатите :
Micoplazma hominis     отрицателен
Micoplazma genitalium  отрицателен
Ureaplazma urealyticum положителен
Chlamydia trachomatis  отрицателен

А сега ми пуснаха изследване за уреаплазма и микоплазма разширен пакет
и резултата е следния
Micoplazma hominis     отрицателен
Micoplazma genitalium  отрицателен
Ureaplazma urealyticum отрицателен
Ureaplazma parvum   положителен

Това какво означава по дяволите. Каква е разлеката мужду Ureaplazma urealyticum и Ureaplazma parvum
Иванита на теб правиха ли ти контролна проверка дали си утрепала гадината.
Пепеляшка при теб как вървят нещата?


*
Re: Уреаплазма
« Отговор #9 -: Септември 18, 2012, 14:57:17 pm »
Здравей Vesta,
Ами какво да ти кажа.  :? Значи като пуснахме първия път изслед-я беше за уреаплазма, микоплазма и хламидия.- само уреаплазма уреалитикум беше положителна. След това контролно правихме само уреаплазма и микоплазма,( не мисля че беше разширен пакет) уреаплазмата беше отрицателна.
Не знам каква е разликата между двете- обаДИ  се на Даскалов и го попитай, също и какво ще предприемате занапред.
Но бебето си е наред нали?
 Не знам дали има значение но аз след приема на антибиотик, не правих никакъв секс до раждането, независимо че беше отриц. резултата- за всеки случай. Той и мъжа ми пи Клацид(май това беше) но решихме за по-сигурно да преустановим секс.отношения  :lol: След това щяхме го мислим.
Което ми напомня, че няма да е лошо да пусна пак, ама тук не правят такива изсл-я, трябва се ходи до пловдив, пък и то не е евтино....  :( :? Ох, не знам.

Пиши ми как върви


*
Re: Уреаплазма
« Отговор #10 -: Октомври 22, 2012, 10:30:42 am »
След консултация с д-р Даскалова тя обясни, че това са две разновидности на уреаплазмата и за сега няма да предприемаме нищо. По-натам към раждането ще изследваме пак. Вече ми писна честно  :x . Тя така от самосебе си ли ще изчезне. И най-интересното е как след курса на лечение уморихме единия вид , а без всякакъв сексуален контакт се появи друга разновидност. Аз подозирам друго - тогава бях с гъбички , да не би това да е дало някакво отражение върху секрета. Ама и не е толкова евтино езследването та само да се изследваме - незнам още какво ще предприемем - може и нищо  :D . Иначе бебето за сега казват, че е добре и дано да е така и да се роди живо и здраво.


*
Re: Уреаплазма
« Отговор #11 -: Октомври 22, 2012, 13:50:51 pm »
Ох, веста, не знам какво да кажа. Аз мисля да ходя другия месец на преглед при д-р Даскалов, че нали забременях :-) и ще поискам и аз това изследване. Да видим при нас каква ще е работата.