0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

  Здравейте,момичета!
   Тъй като знам,че тук сте много с проблем като моя , искам да споделя нещо с Вас и за информация и за опит , ако някоя от Вас знае нещо повече.
    Става въпрос за следното:
    Направих си компютърна диагностика, която също потвърди проблема с хипофизата.Само че от лекараря ,който правеше изследването научих много неща, които за шест години , никой не ми беше споменавал и според които лечението ми не е провеждано съвсем правилно.
1. Бромокрпетинът подтиска не само производството на пролактин, а и на другите хормони на хипофизата. При мен се получи така, че в началото на лечението  нямах проблеми с др. жлези , а сега имам увеличена щитовидна жлеза, нисък прогестерон и т.н.
2. Пита ме дали са изследвали надбъбречните ми жлези. А такова изследване  правя едва сега по мое настояване.
3.Пита ме дали са изследвали големината на яйчниците, след толкова време на бромокрептин.
4. Каза също ,че ниското кръвно, допълнително стимулирано от бромокрептина е пречска за успешното лечение.
Ако някой има мнение по въпросите или знае нещо повече, моля , да го сподели.
*
Re: Относно лечението на микроаденом на хипофизата
« Отговор #1 -: Август 08, 2007, 14:44:56 pm »
Здравей Pan-mar!!!

Избутвам ти темичката нагоре с надеждата да се включат още момичета. :D

Иначе аз също съм на бромокриптин от доста време 1,5 год. И честно казано не съм твърде наясно с действието му освен това, което пише на листовката. /че е пролактинов инхибитор, т.е. подтиска секрецията на пролактина/.
А относно приема - дори и от клиниката по стерилитет ми потвърдиха, че трябва да пия бромокриптин дори и след забременяването, така че не вярвам да пречи на лечението.
Относно другите хормони - аз мисля, че като ти е увеличен пролактина, покрай него се разместват стойностите и на другите хормони, просто те са свързани. Единствено инсулина май не се влияеше.
Размера на яйчниците не смятам, чи би могъл да има отношение към пролактина. Този хормон регулира овулацията и секрецията на млечните жлези - така че много по-логично е да имаш уголемени гърди или коластра, от колкото променен размер на яйчниците.

Е, това е от мен. Ако могат и другите да се включат, ще е много полезно.

Успех в лечението!!!


*

    дуда

  • *
  • 8
  • искам да се случи чудото наречено "нов живот"
Re: Относно лечението на микроаденом на хипофизата
« Отговор #2 -: Август 17, 2007, 23:30:03 pm »
Това не съм го чувала! Пих Парлодел, което също е бромокриптин, почти година но хормоните на щитовидната жлеза са ми в норма (слава богу)! Сега съм на Достинекс.
Re: Относно лечението на микроаденом на хипофизата
« Отговор #3 -: Август 23, 2007, 13:04:37 pm »
Здравейте! Аз също имам аденом на хипофизата, под 2 мм. е, не трябва да се оперира, но и нищо не ми предписват да пия, защото пролактина ми е в норма. Само че нямам менструация. Има ли някой с такъв проблем? Ендокриноложката ми каза, че не е опасен, ама какво да правя, да чакам да порасне ли?
Re: Относно лечението на микроаденом на хипофизата
« Отговор #4 -: Август 23, 2007, 13:09:38 pm »
Според мен трябва да се консултираш с още един лекар!
Re: Относно лечението на микроаденом на хипофизата
« Отговор #5 -: Август 23, 2007, 15:22:50 pm »
Ходила съм при д-р Попов от ВМА, д-р Еленкова от Ендокринология и двамата ми казват, че не трябва да пия нищо, защото аденомът не бил хормонално-зависим. Четох за препарата агнес, писах на фирмата-вносител дали мога да го пия, понеже пия и сиофор, но те ми отговориха, че няма да повлияе на аденома. Мислех да пробвам с достинекс на своя глава, но той бил доста скъп. И сега не пия нищо. Може би ще опитам с билки и мед.
Re: Относно лечението на микроаденом на хипофизата
« Отговор #6 -: Август 27, 2007, 13:52:19 pm »
Наистина, само част от микроаденомите на хипофизата са хормоносекретирацщи. което обаче, според мен не значи , че не трябва да се лекуваш. Още повече , че нямаш мендструация. Направи на всяка цена консултация и с други лекари. В петък съм при един доцент, ще Ви пиша за резултата от прегледа, дали съм доволна от него.
Би трябвало обаче, да изследвате и другите хормони на хипофизата , защото според мен проблемът Ви тръгва от там . /Вижте само колко хормона произвежда тя или стимулира производството им от други жлези./ Успех!
*
Re: Относно лечението на микроаденом на хипофизата
« Отговор #7 -: Август 29, 2007, 20:12:24 pm »
Здравейте,момичета!
От доста време разглеждам форума и най-после се реших и аз да пиша.И аз имам проблем с пролактина,който е доста повишен.Правих ЯМР и се оказа че имам микроаденом.Нямало нужда от оперативна намеса,изписаха да пия dostinex.От известно време не го пиех понеже лекарката ми каза че мога да го спра за известно време.
Но в последно време забелязах че гърдите ми доста пораснаха.Смятате ли че това може да има връзка с повишения пролактин? Защото в последно време пак е много висок.
Благодаря ви предварително!
 :(
*
Re: Относно лечението на микроаденом на хипофизата
« Отговор #8 -: Август 30, 2007, 13:58:04 pm »
Рязкото спиране на лекарството може да доведе до покачване отново на пролактина!
Обади и се и я питай, дано пък причината за нарастването на гърдите ти да е друга! :D
*
Re: Относно лечението на микроаденом на хипофизата
« Отговор #9 -: Август 30, 2007, 15:16:26 pm »
ПРИчИНАТА НАИСТИНА Е МАЙ В ПРОЛАКТИНА.НАПРАВИХ СИ НОВО ИЗСЛЕДВАНЕ И СЕ ОКАЗА чЕ Е СКОчИЛ МНОГО.ЯВНО НЕ Е ТРЯБВАЛО ДА ГО СПИРАМ ВЪОБщЕ!
БЛАГОДАРЯ ЗА ХУБАВОТО ПОЖЕЛАНИЕ, НО УВИ МАЙ ВИСОКИЯТ ПРОЛАКТИН Е ВИНОВНИКЪТ В СЛУчАЯ. :)
*
Re: Относно лечението на микроаденом на хипофизата
« Отговор #10 -: Август 30, 2007, 17:43:00 pm »
Е нищо, другит път дано се похвалиш! :)
Аз също съм с микроаденом на хипофизата и доколкото разбрах май цял живот ще си пия поддържащата доза парлодел. Но зане ли някой, времето ще покаже! Успех! :D
Re: Относно лечението на микроаденом на хипофизата
« Отговор #11 -: Септември 02, 2007, 23:23:55 pm »
Pan-mar, ходихте ли на преглед, какви са впечатленията ви от лекаря? Аз съм изследвала ТАТ, МАТ, F3, F4,хормоните на надбъбречната жлеза, в норма са. Какви други хормони да изследвам?
Re: Относно лечението на микроаденом на хипофизата
« Отговор #12 -: Януари 16, 2009, 16:35:53 pm »
zdraveite na vsichki... az imam sashto vasiq problem... imam mikroadenom na hipofizata s razmeri 2mm. nqmam menstruaciq... ne mi  predpisaha nikakvi medikamenti. prosto piq orgametril ili dufaston za da predizvikam menstruacionniq cikal. idva si i sam no mn rqdko. kazaha mi 4e vsi4ko 6te se normalizira, no me n\interesuva edno az sma na 20 rano mi e o6te za deca no i tova vreme 6te doide i se interesuvam s mikroadenom na hipofizata mojeli da imash deca... vsi4ki hormoni mi sa v norma savsem slu4aino mi zakasnq i si napravih isledvaniq i se okaza 4e imam takova 4udo v glavata.. zamislqm se za pokolenie i mi trqbva otgovor dali moje da imash deca v tova sastoqnie
blagodarq vi predvaritelno za informaciqta  :)
*

    инкогнито

Re: Относно лечението на микроаденом на хипофизата
« Отговор #13 -: Януари 16, 2009, 19:59:50 pm »
Възможно ли е да имаш синузит и той да оказва влияние на хипофизата? Може да ви звучи смешно или глупаво, но бях чела за едно момиче, което лекувало синузит, а след това забременяла. Не помня обаче в кой форум го четох!