0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    ivaleta

  • ***
  • 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
Повече от 3 опита инвитро/икси
« -: Октомври 05, 2008, 11:44:53 am »
Тъй като след второто ни неуспешно икси, лекарката сподели статистика, че след третото икси или инвитро вероятността за успех значително намалявала, бих искала да разбера има ли момичета забременели след 3 пореден опит инвитро или икси?  Ако да, от кой опит поред?  Ако не, след кой пореден опит се отказахте?  Мислите ли, че си струва да се бориш с тази статистика?

*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: Повече от 3 опита инвитро/икси
« Отговор #1 -: Октомври 05, 2008, 11:55:36 am »
смъртността при операция от апендисит е 1%, но ако ти си този 1% то правилото за теб важи на 100%...
това което се опитвам да ти кажа е да не се влияеш от статистиките. вземи решение сама за себе си (съобразявайки се с мнението на лекаря ти естествено) спрямо това как се чувстваш ти и имаш ли възможност и желание да продължиш.
успех
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
Re: Повече от 3 опита инвитро/икси
« Отговор #2 -: Октомври 05, 2008, 12:21:17 pm »
Мнението ми е, че човек не може да се доверява сляпо на тези статистики. Аз, например, имам 3 стимулирани опита ин витро и един замразен трансфер. Вероятно, ако и четирите опита бяха преминали безпроблемно, това правило щеше да важи. Първият път не следих нещата толкова внимателно, но вярвам, че всичко е било наред. Вторият и третият опит не ги включвам в тази категория, защото вторият трансфер ми беше направен при ЛХ 6,76 преди прегнила, което автоматично го обрича на неуспех. Третият опит беше с 2 трансфера (на втори и на пети ден), при който вторият трансфер не мина гладко и имах капка кръв на превръзката след това. Сещате се дали е можело въобще нещо да стане. В допълнение прогестеронът ми беше висок преди прегнила. А и ембрионите, които са ми били (ненужно?) трансферирани на пети ден, всъщност според д-р Владимиров са били със стопирано развитие. Може да звуча наивно или да си кажете - хората и за сламката се хващат, само надежда да има. Аз обаче смятам, че тези два опита не са показателни и продължавам!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Re: Повече от 3 опита инвитро/икси
« Отговор #3 -: Октомври 05, 2008, 14:25:00 pm »
Ивалета,не знам,колко основателни са думите на твоята лекарка,по-скоро ми приличат на предварителна застраховка в случай на неуспех при трети опит.Знаеш,колко важно е да се установи причината за стерилитета.Факт е също,че в много случаи причината е повече от една.Например ако има хидросалпингс  и не е открит,примерно защото има и друга основателна причина за незабременяване,всеки следващ опит е почти обречен.Не се отчайвай!Прегледах набързо статистиката на успеха при инвитро/икси и открих доста момичета,които са забременели след трети неуспешен опит -white-от 4 опит,leo-от 5 път,Simba-5 успешен опит,reny_m-след 6 неуспешни опита в Германия,7 успешен в клиниката на Щерев,kro-успех при 4 опит,shoshkata-също успех при  4 опит.Всеки случай е индивидуален и при 2-3 неуспешни опита в една клиника,мисля че е време да се помисли за консултация с други специалисти и евентуална смяна на клиниката.Още веднъж-не се отчайвай!Убедена съм,че ще успееш!
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Повече от 3 опита инвитро/икси
« Отговор #4 -: Октомври 05, 2008, 14:54:29 pm »
За статистиките аз съм чела друго, а именно че със всеки следващ опит % успеваемост се увеличава именно защото своевременно се изчистват вероятните причини за неуспехите.
При мен лапароскопията е изследването което даде много отговори.
Ако имаш сили - бори се!
Късмет, ivaleta!
 :goodluck:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: Повече от 3 опита инвитро/икси
« Отговор #5 -: Октомври 06, 2008, 14:15:42 pm »
По думите и на моята лекарка успех има всеки следващ опит.
*

    shoshkata

  • **
  • 50
  • Пусть всегда будет солнце!
Re: Повече от 3 опита инвитро/икси
« Отговор #6 -: Октомври 06, 2008, 14:33:10 pm »
Съгласна съм с Евро, че с всеки следващ опит се елиминират евентуалните причини за неуспеха. Така поне правят добрите лекари. Моят успешен опит се оказа четвъртият. Трябваше обаче преди това да излекувам болест, която на пръв поглед нямаше нищо общо с репродукцията, но се оказа подмолния камък в нашия случай. Моя стара приятелка, която се спотайваше и правеше мизерии, докато Док не я излови.
Винаги си струва да се бориш със статистиките. Преди много време лекарите казаха на съпруга ми: Е, някои хора оцеляват. И забравете за свое дете. На мен също казаха да се приготвя, че ще живея общо взето по болниците. Сега съм бременна, благодарение на Човека, който не вярва на статиските, а в успеха.  Моля се на Бог всичко да е наред от тук нататък и да имаме нашето здраво бебе.
*

    shoshkata

  • **
  • 50
  • Пусть всегда будет солнце!
Re: Повече от 3 опита инвитро/икси
« Отговор #7 -: Октомври 06, 2008, 14:58:43 pm »
Ивалета, ако по този начин ще успея да ти вдъхна куража, който ще ти помогне да продължиш, прочети това: http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=331476.0
*
Re: Повече от 3 опита инвитро/икси
« Отговор #8 -: Октомври 06, 2008, 16:30:22 pm »
Ивалета, ако по този начин ще успея да ти вдъхна куража, който ще ти помогне да продължиш, прочети това: http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=331476.0

Много вълнуваща история. Благодаря че я сподели, защото наистина вдъхва кураж.
Поздравявам те за упоритостта и ти желая от сърце, спокойна бременност и щастлив финал.