0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

маточни кръвоносни съдове
« -: Април 17, 2008, 23:30:26 pm »
Здравейте момичета,

Някоя от Вас имала ли е проблем с кръвоносните съдове на матката? Днес ми откриха такъв след преглед по повод на нементсруално кръвочтечение - слаби съдове, които лесно се разраняват. Чудех се дали има някакъв природен лек за укрепването им? Резултатът от цитонамазката ми ще е готов утре и евентулано може да направим колпоскопия, която се надявам да не боли...
*
Re: маточни кръвоносни съдове
« Отговор #1 -: Април 18, 2008, 00:51:21 am »
здравей,valeria22!
нямала съм проблем с кръвоносните съдове на матката,но...имах проблем със стените на матката,но...това е съвсем различна тема!
по повод колпоскопията-не се притеснявай!
изобщо не боли-същото е като при цитонамазката,а ти ...вече си я минала!
важен е резултата!
успех!и пиши какво е станало след това!
 :bighug: :bighug: :bighug: :crossfingers:
Re: маточни кръвоносни съдове
« Отговор #2 -: Април 18, 2008, 21:26:40 pm »
de4ka, благодаря много за отговора. Никога не са ми правили колпоскопия, а в wikipedia прочетох, че било болезнена процедура и малко се уплаших, но ти ме успокои. Докторката ми каза днес резултата по телефона - PAP IIA и показания за HPV в начален стадий. Обясни ми на прост език, че след колпоскопията с някакъв препарат, подобен на този, с който се горят раничките ще ми обгори повърхностния участък с въпросните кръвоносни съдове.

Извини ме за невежеството, сигурно това, което споделям звучи глупаво, но за пръв път имам такъв проблем и май все още не мога да осъзная сериозността му. Докторката ми повтори няколко пъти да не се притеснявам. На теб как ти звучи? Дали е нещо страшно?

Ти какво лечение предприе за твоят проблем?

Благодаря ти още веднъж за отзивчивостта!
*
Re: маточни кръвоносни съдове
« Отговор #3 -: Април 19, 2008, 10:08:42 am »
здравей,valeria22!

wikipedia прочетох, че било болезнена процедура 8O 8O 8O,съвсем сериозно ти казвам не БОЛИ!
http://womenshealth.about.com/cs/cevicalconditions/a/colposcopy.htm

колпоскопия
колпоскопията е внимателен преглед на вл.стени и на шийката на матката с помощта на оптическа апаратура.тя се практикува когато при натривка са установени атипични клетки ,причинени от дисплазия на шийката или от вирусна раничка.след като се постави спекулума,лекарят намазва шийката с различни препарати-луголов разтвор или разтвор от оцетна киселина-за да се очертаят добре съмнителните зони и след това ако се видят такива зони се взима прави биопсия.
биопсия
биопсията е вземане за изследване на малка частица тъкан с помощта на изключително тънка пинцета.
пробата се поставя във физ.разтвор и се изпраща в лаборатория!
това е-няма нищо страшно.

не се шашкай и не чети от тая wikipedia.
тук момичетата могат много повече да ти помогнат и насочат.

на мен ми звучи сравнително добре твоят резултат от цитонамазката/има много по-сериозни случаи/,но...да не забравяме,че не съм доктор.
мисля,че твоят лекар ще предпиеме някакво лечение,но чак след колпоскопията. :crossfingers:
при мен при прегледа/колпоскопия/се видяха атипични изменения.
след хист.резултат:прещипана жлеза вследствие на кюртажи!
така че,аз съм показател,че...атипичните изменения могат да са от различно естество.
по повод стените на матката-правих оперативна хистероскопия,защото вследствие на аборт в 19г.не бях изчистена прецизно.ето за това ти казах,че това е друга тема,но...се надявам да си попаднала на добър специалист. :hug2:

на колко години си и къде прави цитонамазката/при кого/
Re: маточни кръвоносни съдове
« Отговор #4 -: Април 19, 2008, 12:43:06 pm »
Толкова си мила, de4ka, благодаря ти много! Да ти кажа и след споделеното от теб се убеждавам, че трябва много внимателно да се подбира лекар - потресена съм от твоя проблем, как може момиче на 19 г. да не го почистят добре при кюртаж... В цивилизовани и не толкова цивилизовани страни, в които съм живяла в такива случаи лекарите отиват в затвора, а тук дори и да имаш желание да си търсиш правата няма никакъв смисъл, защото е недоказуемо...

За моите неменструални кръвотечения обиколих много лекари - първият път бях на морето и дори не ме прегледаха - доктора ми каза, че от сутринта съм му била петата пациентка с подобни оплаквания, случвало се от слънчево изгаряне и направо ми предписа duphaston и да не прекалявам с плажа. След това, като се прибрах отидох на цветен триизмерен ехограф при някаква доцентка, която ми каза, че не вижда нищо гинекологично и ме изпрати на ендокринолог, който от своя страна пак ми предписа duphaston, защото прогестерона ми бил на долната граница. Помолих за друго лечение, след като обясних, че от duphastona кръвотечението се засилва вместо да спира, а ендокриниложката ми каза в такъв случай да пия по 1/2 хапче, защото съм била много слаба (като кг). След това вече изгубих бройката на колко още лекари ходих и се чудя, защо никой до момента не видя тези кръвоносни съдове, от които съм кървяла. Още по-учудващо е, че след близо година сега за пръв път ми направиха цитонамазка... А иначе скъпите изследвания като хормони и хламидия ми ги назначаваха още преди да съм казала "добър ден" със специална уговорка в коя точно лаборатория да ги направя и бележка-предписание да не се объркат случайно от лабораторията кой лекар ме праща.

На 28 г. съм, докторката ми е Жанна Колева - завеждащ патологична бременност в "Св. София". Ходих в частният й кабинет, моя близка ми я препоръча горещо, много беше мила на прегледа и от сумите, които съм дала до момента ми направи впечатление, че в никакъв случай не е настроена "търговски". Мисля да й се доверя и да не търся други мнения, защото ако чуя още една различна диагноза вече ще полудея.

Ох, затрупах те с моите проблеми - ти на какъв етап си от лечението? Предстои ли ти да правиш още някакви процедури? Има ли вече надежда за бебче?

Поздрави,
В.
*
Re: маточни кръвоносни съдове
« Отговор #5 -: Април 19, 2008, 13:20:47 pm »
valeria22,не си ме разбрала правилно!
аз съм на 34год,а аборта го направих в 19г.с тоест в петия месец на бременноста!
щом имаш доверие на лекарката-не се отклонявай тогава от нея!по думите ти изглежда си попаднала на твоя лекар!
аз съм на етап хормонални нарушения засега и живот и здраве инвитро!
това е ако има друго пиши!
 :balk_21:
Re: маточни кръвоносни съдове
« Отговор #6 -: Април 20, 2008, 16:30:03 pm »
Съкращенията на женски термини още малко ми куцат. Стискам палци да стабилизираш хормоните възможно най-бързо! И после  :bori_007: или  :bori_004: или  :bori_011: :bori_012:
Много ти благодаря още веднъж за отделеното време и разясненията!
*
Re: маточни кръвоносни съдове
« Отговор #7 -: Април 20, 2008, 19:31:14 pm »
 :balk_64:
Съкращенията на женски термини още малко ми куцат. Стискам палци да стабилизираш хормоните възможно най-бързо! И после  :bori_007: или  :bori_004: или  :bori_011: :bori_012:
Много ти благодаря още веднъж за отделеното време и разясненията!


благодаря за пожеланията!всичките ако ме питаш ги искам! :bori_007: :bori_004: и  :bori_011: :bori_012:
и не се притеснявай,всичко ще бъде наред при теб и непременно ми пиши как са приключили нещата!
успех мила!
Re: маточни кръвоносни съдове
« Отговор #8 -: Април 22, 2008, 20:58:56 pm »
Непременно!  :bighug: Мерси много за всичко отново!
Re: маточни кръвоносни съдове
« Отговор #9 -: Април 30, 2008, 10:33:22 am »
Здравей
Аз също имах подобен проблем.На мен ми бяха открили разширена вена в матката преди 2-3 години и за доктора това беше причината за спонтанните ми аборти.В края на 2006 поради тази причина направих един курс с някакво лекарство за укрепване стените на кръвоносните съдове.В края на 2007 (макар и не по разписание-обикновенно се почва през топлото време)направих още един курс с Детралекс и засега нямам проблеми.Говори с лекаря си за това и дано ти помогне.Успех :balk_103:
Re: маточни кръвоносни съдове
« Отговор #10 -: Април 30, 2008, 12:11:27 pm »
Мерси, iliyanas, ще питам докторката ми дали това лекарство е подходящо за мен!