0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
ХОРМОНАЛНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ И ДУФАСТОН
« -: Януари 13, 2006, 20:52:43 pm »
Здравейте мили момичета,

може би от 2 месеца редовно посещавам този сайт, но чак днес се регистрирах. Направо се възхищавам на повечето тук, за знанията които имат. Та по този повод бих се радвала ако някой ми обърне внимание и ми даде съвет.
поради липса на менструация / около 5 мес/ лекарката ми предписа ДУФАСТОН за 10 дни по 2 табл., и каза, че на 3 ти ден трябва да отида за хормонални изследвания. ДА ама Не, какви ти 10 дена!! На третия ден ми дойде, а аз не успях да се свържа с мойта лекарка и се консултирах с нейната колежка. Каза че трябва не само да спра веднага дуфастона ами и не трябва да си правя хормони, щото дуфастона е дал отражение на техните стойности. ПИСНА МИ!!! Моля за съвет и мнение, и благодаря предварително.
*
ХОРМОНАЛНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ И ДУФАСТОН
« Отговор #1 -: Януари 13, 2006, 21:31:28 pm »
Първо да си кажа: аз не съм лекар и това е само лично мнение.
Според мен щом ти е дошло наистина трябва да спреш дуфастона, но не съм съгласна за "отражението". Дуфастона се изхвърля достатъчно бързо от организма, не помня колко точно часа, но ти виж в листовката и след 3 дни не би трябвало да го има в органиизма. Пък и без това изследването на прогестерон (каквото е Дуфастона) се прави на 7 ден след овулация. А за останалите хормони, които трябва да направиш на 3ия ден, не мисля, че приема на Дуфастон е проблем.


ХОРМОНАЛНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ И ДУФАСТОН
« Отговор #2 -: Януари 13, 2006, 22:00:36 pm »
Виж сега, има го момента, има два варианта или е било време да ти дойде или си се успокоила един вид и затова ти е дошло. И аз не мисля, че е от Дуфастона.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
ХОРМОНАЛНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ И ДУФАСТОН
« Отговор #3 -: Януари 14, 2006, 08:04:39 am »
Прогестеронът има по важна информативна стойност седем дни след овулацията.
В началото на цикъла си изследвай другите хормони. Върху тях дуфастонът не дава отражение.
*
ХОРМОНАЛНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ И ДУФАСТОН
« Отговор #4 -: Януари 14, 2006, 23:30:51 pm »
Много благодаря за отговорите. Съжалявам ако въпросът е малко тъпичък, но след толкова година по незнам колко вече лекари, съм решила да задавам въпроси  където мога и да получавам възможно най - пълна информация по въпросите.