0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

КОНДИОЛОМИ-да си разясним!
« -: Ноември 02, 2007, 11:19:44 am »
Здравейте мили бъдещи и нащоящи майки!Който е просветлен моля нека пише!Срадам от ендометриоза както и от тежка дисплазия на шийката на матката!проведох лечение за първото и конизация за второто,.В епикризата от конизацята пише!<<ОСТРОВЪРХ КОНДИОЛОМ<< е никoй не ми казва какво е това точно!Помагаите!
 :crazy: :crazy: :crazy:
« Последна редакция: Ноември 02, 2007, 11:28:44 am от rally_pat »
Re: КОНДИОЛОМИ-да си разясним!
« Отговор #1 -: Ноември 02, 2007, 12:36:48 pm »
Леле-13-прегледа и никой незнае!!! :balk_143: :balk_144: :balk_145:
Re: КОНДИОЛОМИ-да си разясним!
« Отговор #2 -: Ноември 02, 2007, 12:42:30 pm »
nandito78  - пусни един google и ще намериш информация  :wink:

Например тук или пък тук... има много инфо за кондиломите...

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
Re: КОНДИОЛОМИ-да си разясним!
« Отговор #3 -: Ноември 02, 2007, 13:26:24 pm »
rally_pat .Благодаря ти, това и аз го намерих , но ми се искаше и някой да сподели дали се появяват отново , след хирургична интервенция,,,как точно различните лекари го обясняват на персонално на пациенката и т.н..
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: КОНДИОЛОМИ-да си разясним!
« Отговор #4 -: Ноември 05, 2007, 10:17:35 am »
Виж тази тема, ако имаш още въпроси след това, питай:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=4249


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Re: КОНДИОЛОМИ-да си разясним!
« Отговор #5 -: Ноември 05, 2007, 23:07:32 pm »
Благодаря ти за инфото!
Re: КОНДИОЛОМИ-да си разясним!
« Отговор #6 -: Ноември 12, 2007, 09:53:02 am »
Кондиломите
Кондиломите представляват малки образувания, напомнящи брадавици, с гладка или релефна повърхност. В повечето случаи са множествени.

В някои случаи може да са малко по-големи, да се възпалят и да издават неприятна миризма.

Къде се появяват?
При жените се появяват в областта на влагалището, външно и вътрешно, около уретрата и ануса. При мъжете най-често засягат основата на главичката на пениса и уретрата.

Причина.
Причинителят е човешкият папиломен вирус, видове 6 и 11. Заразата се пренася по полов път, в пряк контакт с брадавицата. Възможно е да сте носител на вируса в продължение на 3 месеца, преди да се появят първите симптоми. Особено опасни са кондиломите, които се образуват около матката, защото те могат да доведат до рак на шийката на матката.

Кондиломите могат да бъдат открити с просто око, от вас или лекаря ви, но трябва да се вземе кръвна проба за абсолютна сигурност, че сте носители на вируса.

Лечение.
Лечението се назначава от лекаря ви според това колко е тежък случаят. Може да се лекува медикаментозно. В други случаи обаче се налага горене с ток или лазер, като се прилага местна упойка. Азотът е също широко разпространен при лечение на кондиломи.

Има редица твърдения, доказани и недоказани, за пълното излекуване от вируса. Огромен процент от случаите, след премахване на кондиломите, отново страдат от същия проблем след няколко месеца. Причината е, че Хюман Папилома вирус не се премахва от организма. Според някои специалисти пълното излекуване е невъзможно и човек, който веднъж го е имал, е носител и ще го носи до края на живота си. Трябва да се следят показателите на вируса, за да не достигнат до рискови норми.

Според други лекари, пълното излекуване е възможно, ако човек води високо здравословен живот – приема достатъчно витамини, спортува, не се преуморява, храни се здравословно. Целта е да се повиши максимално имунната система и така организмът сам може да се справи и да „изхвърли“ вируса. Макар че звучи доста оптимистично, такива случаи има и те са доказателство, че този коварен вирус може да бъде победен.

Ползването на презерватив при полов контакт, когато един от двамата партньори има кондиломи, е задължително. Трябва да се обърне внимание, че целта е, кондиломите на заразения партньор да не се докосват до незаразения. Когато кондиломите се излекуват, се счита че няма опасност от пренасяне на вируса, въпреки че в повечето случаи двамата души от двойката стават носители, поради близкия им контакт преди да установят заболяването.

Ако кондиломи има бременна жена, раждането трябва да стане чрез цезарово течение, за да се избегне заразяването на бебето.

Според статистически данни 1000 000 души годишно се разболяват от вируса на кондиломите – Хюман Папилома Вирус. Някои хора дори са носители без да подозират. Развитието, лечението и проявлението му е строго индивидулано за всеки човек. За да сте сигурни, че няма опасност да се заразите, спазвайте висока лична хигиена, внимавайте със случайните сексуални контакти и задължително ползвайте презерватив.


При мен обаче вируса е тип 18 , което не съвпада с горепоцоченото!!!!

*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: КОНДИОЛОМИ-да си разясним!
« Отговор #7 -: Ноември 12, 2007, 10:25:22 am »
Правила си типизиране ли?
Би ли споделила повече по въпроса.
Каква терапия ти препоръчват след конизацията?

иначе за твоя тип намирам следното инфо, от линка, който вече бях дала:
http://www.eurochicago.com/modules/AMS/article.php?storyid=154
ЧПВ са с доказан онкогенен потенциал. Едни вирусни типове носят нисък риск от прогресиране към рак (ЧПВ-6, 11, 42, 43, 44), докато други са свързани със среден (ЧПВ-31, 33, 35, 51, 58) или висок риск (ЧПВ-16, 18, 45, 56) за прогресиране към рак.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Re: КОНДИОЛОМИ-да си разясним!
« Отговор #8 -: Ноември 12, 2007, 10:41:06 am »
Правих типизиране веднага след прегледа , 100 лева сам го носиш материала и става за три дни! Потвърди се наличието на вируса и то тип 18.Голяма късметлиика съм ,,,,,ендометриоза .,,лечение от нея и едновременно с това конизация , а имам и моима...Трима от четирима специалисти ми препоръчаха отстраняване на матката , защото сам с трета ,,а,, ,,д,, степен + дискъриоза , дисплазия тежка степен + атипични клетки + левкоцити +хроничен цервицит...< НО четвъртият ми насочи за конизация , защото сам на 29 години , правиха ми я в Ракова,,,сега цитото на втория месец показва втора група , но декември ше правя пък и то задължително .А преди конизацията проведох лечение с далацин в и пак същото.Правила сам 4 контролни цито + 4 биопсии  и то в различни клиники и лаборатаории и същото!
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: КОНДИОЛОМИ-да си разясним!
« Отговор #9 -: Ноември 12, 2007, 12:37:34 pm »
стискам палци за добър резултат декември :crossfingers:
съжалявам, че не мога да помогна с повече инфо :(


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Re: КОНДИОЛОМИ-да си разясним!
« Отговор #10 -: Ноември 12, 2007, 22:47:56 pm »
Благодаря ти за усилията!Помогна ми много!Сега търся да разбера колко голяма трябва да стане интермуралната ми миома за да се оперира?!