0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

трудния разговор?
« -: Октомври 17, 2008, 13:04:55 pm »
здравейте, аз от скоро съм тук във форума. търся съвет от вас, с надежда да се справя с "трудния разговор". А именно ,какво имам предвид. От 2 години живеея с прекрасен човек, имам дете от първия си брак, той го приема като свое, но го усещам, че иска да си имаме наше детенце. Никога не сме говорили открито, само на шега или пред приятели е споделял за това. искам да поговорим сериозно на темата, но не знам как да подхвана разговора. дайте ми съвети, какво да направя. той е много срамежлив и никога не довършваме сериозните теми, водя си монолог...опитвам се да го предразположа, но в повечето случаи не се получава. Може с шега, може с послание, но в прав текст, ми е трудно. ще се радвам да ми помогнете.  :D
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: трудния разговор?
« Отговор #1 -: Октомври 17, 2008, 13:17:07 pm »
не си спомням кои -някое момиче тук беше писало,че веднъж останали без презервативи -и се попитали -ами какво ще правим сега -ако с е случи  preggo - и мъжа отговорил  -ами значи ще си го гледаме .

е-нямам впредвид  ,че   решението за дете  се  взема на шега или поради липса  на предпазни средства -но  това  е  вариант и начин  да намекнеш .
Щом е трудно да обсъдите темата -някой път, той като  го спомене-ти след това   леко вметни -знаеш ли и аз се замислям и го искам ; или като видите  бебок-загледай се  и кажи-и  аз искам такова  ...и така .

Прати му картичка   -с подходяща картинка   -мило и романтичмо послание  по въпроса !!!

Не забравяй ,че  мъжете   не обичат сериозни разговори -като кажеш  трябва да поговорим -и  им звучи плащещо и сериозно !!!

Не си писала пазите ли  се или имате ли някакви проблеми -т.е.дали  първо   трябва все пак да поговорите  за определени проблеми  или просто да решите   :bed:.

И да знаеш - секса за бебеправене /когато  е цел /  с е различава  от  просто секса.  В един момент  ,когато   правиш секс задължително  ,защото теста / доктора казва че трябва  ,не е  същото.
Но искрено желая ад не стигате до там !!!И да се похвалиш скоро  !!!


Re: трудния разговор?
« Отговор #2 -: Октомври 17, 2008, 13:48:47 pm »
да, ще поясня....не се пазим. преди време му казах, че както сме се "метнали" всяка вечер...може да стане "грешка" ( не че смятам децата за грешка) -просто на майтап, а той се усмихна много деликатно ми каза да не се притеснявам. на шега,когато край нас минат родители с по 2-3 деца ( живеем в чужбина и тука има семейства с 2-3-4 деца) се заприказваме по този повод и все ми се струва, че иска дете, ама не го казва, така че да съм сигурна. скоро ходихме да си търся колело ( тука осноно така се предвижват хората) аз си харесах един модел, но той ми предложи да изпробвам друг, такъв за майки с деца- те са по-различни от останалите. намирам послание във всичко и пак не съм сигурна...сякаш искам да го чуя. мислях си ,ако се случи така, че забременея, да не се почувства притиснат от факта и да приеме "щеш-нещеш" това е! все пак децата са плод на двама човека, не мога да взема еднолично решение...
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: трудния разговор?
« Отговор #3 -: Октомври 17, 2008, 14:26:21 pm »
по това което пишеш  той ти е дал  доста знаци -а и щом пишеш че е срамежлив  ,навярно му е трудно  да  заговори.
Ами вземи инициативата -покажи му че и ти  го искаш  да имате  дете  - директно дори  кажи  .
успех !!!


Re: трудния разговор?
« Отговор #4 -: Октомври 17, 2008, 15:19:38 pm »
marbella,изглежда имаш голям проблем...
Как да попиташ мъжа си , иска ли да имате дете?!!! 8O
В този форум такива въпроси не стоят на дневен ред.
Тук се питаме защо не става бебето ,какво да направим и как да си помогнем?
Тук всички много искат деца и понякога им се налага да провеждат истински трудни разговори ...
Успех!
Re: трудния разговор?
« Отговор #5 -: Октомври 17, 2008, 15:40:19 pm »
извинете, ако съм объркала форума! но не е ли първият въпрос "дали искаме бебе?" и после следват "защо не става?" "къде е проблема?" и т.н
Re: трудния разговор?
« Отговор #6 -: Октомври 17, 2008, 16:00:21 pm »
marbella още с влизането си в този форум , ти знаеш къде си попаднала,
Зачатие e българският портал за профилактика и преодоляване на стерилитета
и в именно този форум предлагаш на обсъждане въпросът - Дали , искам(е)  бебе?
Разбираш ли къде е парадокса?
« Последна редакция: Октомври 17, 2008, 16:55:53 pm от Eфирче »
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: трудния разговор?
« Отговор #7 -: Октомври 17, 2008, 16:07:23 pm »
момичето е  в чужбина както пише -тук намерила  -тук попитала-защо  веднага тярбва да й се караме ,че  не е на правилното място.

май  ако не бях й отговаряла по -добре -може  би и аз сгреших  :oops:


марбела - тук повечето пишещи  сме твърди  чуствителни    ,защото  пред  нас наистина не стои на дневен ред въпроса искаме ли дете   - а  как да  стане това ,защото има куп причини, които  възпрепятстват мечтата ни ,а  причините съвсем не са  от характера  на това  дали искаме или не искаме .














































Re: трудния разговор?
« Отговор #8 -: Октомври 17, 2008, 16:19:55 pm »
момичето е  в чужбина както пише -тук намерила  -тук попитала-защо  веднага тярбва да й се караме ,че  не е на правилното място.
Защото форума е тематичен и защото е въпрос на етика да знаеш на кой въпрос къде му е мястото.
Дали ще се приеме с широка прегръдка тема - "как да си планирам сватбата?" , във форума на хора преживели развод , например (ако я караме на принципа "тук намерила  -тук попитала"?!

Това което съм писала не е каране, а разясняване , при това добронамерено!
*
Re: трудния разговор?
« Отговор #9 -: Октомври 17, 2008, 17:03:49 pm »
marbella всеки  нов потребител се сблъсква с това.не се изненадвай.Благодарение на модераторите обаче нашите грешки биват поправени  :D!
Моето мнение е че темата ти е за " на чаша кафе и на чаша бира"

честно казано очаквах някой да ти направи забележка още като видях публикуваната от теб тема . :(
« Последна редакция: Октомври 17, 2008, 17:08:20 pm от zayana »
Re: трудния разговор?
« Отговор #10 -: Октомври 17, 2008, 17:43:24 pm »
......от самото начало уточних, че съм от скоро във форума
и..........чесно казано, разгледах внимателно темите и първо щях да попитам дали тука му е мястото на този въпрос. погледнах  "на чашка кафе и халба бира", но тъй като имам и други въпроси, а те се отнасят до тази тема, за това поместих тук въпроса си. но както и да е. няма да се повтори, обещавам! :oops:
съжалявам, че точно в този форум хората са толкова раздразнителни. то  за всяко нещо се исисква търпение, та било с прочит и отговор на въпрос поставен на неподходящо мясно.
пак се извинявам, ако съм раздразнила някого..... :?

*
Re: трудния разговор?
« Отговор #11 -: Октомври 17, 2008, 19:14:04 pm »
marbella, защо не кажеш на съпруга си, че искаш да имаш дете от него? Тогава със сигурност ще разбереш какво мисли по въпроса. Но не започвай с "трябва да поговорим сериозно", че тогава наистина се паникьосват.  :lol:

Тук наистина сме много чувствителни (не бих използвала думата раздразнителни), особено когато се налага да се води дългогодишна борба за дете, така че разбирам мнението на Ефирче. Според мен темата е за "емоционални", но нека модераторите преценят най-добре.


Желая ти успех!

*
Re: трудния разговор?
« Отговор #12 -: Октомври 17, 2008, 19:32:44 pm »
Според мен темата е за "емоционални", но нека модераторите преценят най-добре

 :balk_602: :balk_602: :balk_602:

*
Re: трудния разговор?
« Отговор #13 -: Октомври 17, 2008, 22:22:09 pm »
От прочетеното разбрах, че от две години са заедно и НЕ се пазят. Дано не съм разбрала правилно, но мисля че и по погрешка да е попаднала тук, е направила добре. Защото, ако не се е уплашила или потънала от срам в земята, поне ще спести време от това на "божа работа" и да си вземе мерки.
*
Re: трудния разговор?
« Отговор #14 -: Октомври 17, 2008, 22:32:56 pm »
marbela, не искам да те обиждам, както и другите на тази възраст, никой не го иска да е така. Не го мисли а действай на 36г. си, ако има проблем, няма да исчезне с вълшебна пръчица.
*
Re: трудния разговор?
« Отговор #15 -: Октомври 18, 2008, 14:21:58 pm »
не си спомням кои -някое момиче тук беше писало,че веднъж останали без презервативи -и се попитали -ами какво ще правим сега -ако с е случи  preggo - и мъжа отговорил  -ами значи ще си го гледаме .

е-нямам впредвид  ,че   решението за дете  се  взема на шега или поради липса  на предпазни средства -но  това  е  вариант и начин  да намекнеш .
Щом е трудно да обсъдите темата -някой път, той като  го спомене-ти след това   леко вметни -знаеш ли и аз се замислям и го искам ; или като видите  бебок-загледай се  и кажи-и  аз искам такова  ...и така .

Прати му картичка   -с подходяща картинка   -мило и романтичмо послание  по въпроса !!!

Не забравяй ,че  мъжете   не обичат сериозни разговори -като кажеш  трябва да поговорим -и  им звучи плащещо и сериозно !!!

Не си писала пазите ли  се или имате ли някакви проблеми -т.е.дали  първо   трябва все пак да поговорите  за определени проблеми  или просто да решите   :bed:.

И да знаеш - секса за бебеправене /когато  е цел /  с е различава  от  просто секса.  В един момент  ,когато   правиш секс задължително  ,защото теста / доктора казва че трябва  ,не е  същото.
Но искрено желая ад не стигате до там !!!И да се похвалиш скоро  !!!

Аз съм това момиче :) ;)

Марбела,съвета ми е да го попиташ директно иска ли деца от теб.. В това няма срамно,нито лошо. Желая ти успех във всяко нещо !

Ефирче,прегръдка за теб,много често се сещам за думите ти към мен - сори за спама :)