0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    julia_m

  • ****
  • 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Здравейте, понеже този форум е за профилактика, та реших тук да пусна темата.
Само да уточня, че не става дума за мен, а за сестричката ми. Просто ми се ще да се консултирам с някой, та евентуално да й дам съвет, че и тя се чуди какво да прави.
Та, тя е студентка, в Пловдив, беше две години на общежитие, но тук общежитията са с общи бани и предполагам си представяте каква е хигиената там, колкото и да се старае, голям зор. Оплака се преди време, а и отиде естествено на гинеколог, заради силно бяло течение. Бяха й изписали лечение/незнам какви лекарсттва/, но тя най-чинопочтено си ги взимаше, докато не получи някаква бъбречна криза и се наложи да ги прекрати за известно време. Вчера беше отишла пак на док, за контрола, тя малко й се скарала, че била прекъсвала лечението, че не била постигнала резултат, казала й че може и гъбички някакви да има и пак и изписала илачи за сума ти пари.
Моето питане е свързано с това, дали може гъбички да се диагностицират без никакви изследвани или е нужна поне някаква микробиология ли, де да знам?
Аз лично й предложих да се пробва да отиде при друг лекар, но при нея има проблем, че за да си вземе направление, трябва да си ходи до родния град, и става една дълга и широка.
Та затова реших да се посъветвам първо тук да видя какво ще кажат по-знаещите. Иначе си прави цитонамазка, която излезе ПАП 2-нормална, според док.
Но сега проблема си остава с това течение, тя ми каза, че от както е на квартира е усетила подобрение, най-вероятно заради хигиената, която може да си поддържа и все пак.
Предварително благодаря на всички, които се включат.
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Течението може и да не е само от гъбички.
Трябва си лекар за това
Каквото и да ти напишем или ще те успокоим / което според мен не е добре/ или излишно ще те изплашим, защото може да няма нищо страшно в действителност.
Аз лично се въздържам от предположения, защото те са доста.  :D
Успех на сестра ти

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
здравей,julia_m! :D
подкрепям денис с две ръце!
моят съвет е,че сестра ти трябва да посети по възможност и друг лекар-не може както казваш да й предписват лекарства ей така,без никакво изследване/микробиология/и антибиограма към нея!що за лекарка е това! 8O

и ДА хигиената е от голямо значение!
това е мила,успех!
*

    julia_m

  • ****
  • 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Благодаря за отговорите.
То ясно, че ходи на лекар, ама нали точно в това ми беше питането, значи съвсем правилно съм я посъветвала, щом и тя има съмнения да пробва при друг лекар и тогава да видим какво ще стане. Тя и без друго в момента поради финансово затруднение ще се въздържи от покупката на изписаните й лекарства, че те са си сума, пък след това ще видим, най-много да я заведа при мойта лекарка-частна, частна, ама поне да й обърнат внимание като на хората, а не така :)
*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Julia_m не може без изследване лекарката да види гъби.
Аз съм ходила при трима гинеколози, които веднага с прегледа казваха - има гъби, а после микробиологията излизаше съвсем чиста. Лактобацилите били повече... не съм имала течения и дискомфорт. Те нещо си виждаха и си преценяваха.
Щом няма да прави изследвания защо изобщо я е преглеждала. Със същия успех и в интернет можеше да видиш например:
при течение и лоша миризма се взима това и това
при болки, парене и сърбеж - онова.
Сестра ти знае дали я сърби или не.
Ама сама разбираш колко несериозно е това и как може само да си навреди.
Ако тя все пак си вземе направление, знае ли при кой доктор да отиде. Или пак ще иде при някоя компетентна, която ще й каже, че са я лекували неправилно, и ще й изпише друго. Самите лекарства ще й излязат по-скъпо отколкото прегледа и микробиологията при свестен лекар.
А иначе темата за хигиената и гъбите е много спорна. Гъбичките си ги има в организма и само чакат удобен момент на нарушена киселинност, за да се развият. Когато нещата се нормализират може и с поредния цикъл да изчезнат сами. А може и да си ги лекуваш и те периодично пак да се появяват. Така че самата тя не трябва да се чувства застрахована, само защото е на квартира. Най-добре добър гинеколког да прецени комплексно, а не да я взима за опитно зайче.
« Последна редакция: Юни 26, 2008, 14:12:23 pm от Tamara »
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
нужни са изследвания,така лекарства не се изписват
по добре една микробиология да и се направи.а и да отиде и бъбреците да изследва заедно с това
да чуе и мнение на друг лекар
успех на сестра ти
*

    julia_m

  • ****
  • 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Благодаря момичета,
нещата сега са ми още по-ясни. Ще я тормозя да отиде и на друг лекар, а не така да се почва да се лекува без да е сигурна. То и на мен ми се видя несериозно да каже лекар "може и гъбияки да имаш" защото от скромния си опит смятам, че са нужни поне елементарни изследвания, а не така наизуст да си пишем лекарства.
Още веднъж благодаря за бързите отговори и съвети.