0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: донорска яйцеклетка-съвети и притеснения
« Отговор #40 -: Септември 05, 2007, 13:36:48 pm »
Но само не разбрах,защо изваждането на 20 яйцеклетки при стимулация ще доведе климактериума на 30...
Ами май тя и Мимка това имаше предвид, мисля. :D

Подушвам, че сме от една порода! :wink: И аз това се чудех, Капчице!
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: донорска яйцеклетка-съвети и притеснения
« Отговор #41 -: Септември 05, 2007, 13:48:21 pm »
От 2 опита имам извадени 29 яйцеклетки, което е много разбира се, следващите ми стимулации наистина ще са щадящи.

miori, ако ще се подлагаш на стимулация - да ти кажа: това не е концерт по желание. Стартира се с една доза и след това се коригира. Принципно има жени които и с по 1 гонал на ден правят над 10 яйцеклетки, така че първата стимулация е "изтрел в тъмното".
Аз лично исках да даря яйца при втори опит, но док ме посъветва да не бързам - ние все пак сме с ниска морфология.
Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

    Danidan

  • *****
  • 1209
  • творец- щурец с малко щурче
Re: донорска яйцеклетка-съвети и притеснения
« Отговор #42 -: Септември 05, 2007, 14:41:49 pm »
Евро, браво бе...много си продуктивна, поздравявам те! :D
И аз се замислям...няма нищо лошо, хората да си помогнат взаимно.
А за изследванията, не се притеснявайте, то е ясно, че не може всичко да се изследва, но пък е голям шанс да бъдете щастливи и най-вече да си помогнете взаимно.И наистина едва ли си знаем всичките семейни "дефекти", но и не е гаранция, че вашите яйцеклетки са най-добрите, нали така. :wink:
Успех на всички!
*
Re: донорска яйцеклетка-съвети и притеснения
« Отговор #43 -: Септември 05, 2007, 23:19:34 pm »
Имам предвид 4е май не съм се изразила правилно: имах пред вид конкретно слу4ая с моми4ето с което аз се уговорих да и подаря яйце- аз няма да правя икси- тя няма да има право да и бъдат върнати пове4е от 2 ембр.при трансфера, защото такъв е закона в ЮК, ако ще и трябват 3-4 яйца тогава, аз няма да имам нужда от кой знае каква стимулация, + ако не стане от първия път, ще дам втори и ...докато стане.
Според мен по-малкия брой яйца образувани на месец е гаранция за по-голямо ка4ество /това съм го писала и преди/
При вашия слу4ай оба4е, така или ина4е ще ви стимулират, като ви останат излишни яйца, вие сте решили да ги дарите...
За мемопаузата: всяко моми4е се ражда с определен брой яйца, през пубертета запо4ва всеки месец да зрее по едно и така докато се из4ерпат=менопауза, ако оба4е всеки месец се лишаваш от 30 вместо от едно яйце=по-ранна меноп.
За последното о4аквам да се вклю4и и някой по-компетентен, като доктор например...
поздрави
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: донорска яйцеклетка-съвети и притеснения
« Отговор #44 -: Септември 06, 2007, 00:07:41 am »
Не съм д-р :D, но искам да кажа че на месец тръгват да зреят по няколко яйцеклетки и само една от тях, в редки случаи повече, достигат зрялост. За стимулациите в България ве още няма закон за умерена такава и при първи опит не се знае точно как ще реагира организма. Колкото до качеството около 70 % са качествени, това не значи, че всички ще се оплодят.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

    altea

  • ***
  • 214
  • щастието не е крайна спирка, а начин на пътуване.
Re: донорска яйцеклетка-съвети и притеснения
« Отговор #45 -: Септември 19, 2007, 14:49:29 pm »
Здравейте момичета,приемете при вас още една сестра по съдба. На 36г съм и преди 15г се наложи да ми отстранят яйчниците.Това разбира се оказа своето психологическо, емоционално и физиологично влияние, с което продължавам да се боря и да свиквам. Преди година срещнах  един нежн и обичащ мъж, който гледа със сърцето си и не се поколеба да се свърже с мен въпреки обстоятелствата. Сега сме щастливо женени. Макар да не ни е чужда мисълта да си осиновим детенце,решихме, че ще опитаме инвитро с донорска яйцеклетка. Матката ми е в  много добро състояние според  лекарите. Май месец публикувах едно съобщение , че си търся донор ,на което отговори една жена , но в последния момент промени решението си . И така сега съм тук с надеждата отново да се свържа с жена съгласна да ми стане донор. Според последната наредба тя трябва да е да 34г и да е с вторичен стерилитет т.е да прави стимулация за второ или трето дете. Според закона би могла да получи компенсация не за яйцеклетките -забранено е да се заплаща за донорство, а за прописнати ползи/това, че ще я бодат , ще изпита болка, ще приема хормонални препарати и т.н/. Аз се лекувам още от операцията при доц.Щерев сега в неговата клиника и лекуващ лекар ми е д-р Тимева. Моля ако някоя от вас има желание да си помогнем взаимно да ми пише на лични, но само ако има сериозни и твърди намерения защото не бих могла да изживея отново отказване в последния момонт, а и да не си губим напразно времето. Желая на всички ви много оптимизъм и достигане на мечнатата цел. През цялото време съм с вас и при вас, но не смеех да пиша поради някакви комплекси, че съм по-различна като си нямам мои яйцеклетки, но намирам много подкрепа и информация тук. Радвам се , че този форум съществува и вие имате смелостта да споделяте  с всички нас. "Само нещата, които си опитомил можеш да проумееш" затова знам , че само вие ще ме разберете най-добре. Вярвам , че ако сме заедно ще успеем, да правим каквото трябва пък кавото е писано. С надежда Аз