0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
 Хора здравейте, отдавна не съм влизала, но по обясними причини :) До преди 2 ч. се прибирам от София и веднага се захващам да ви пиша. Ходихме с мъжа ми в клиниката на д-р Стаменов, да направим спермограма, че и без това доста го отлагахме..... Приеха ни супер любезно, отделихме материала и тн, останалото се досещате, ето ги резултатите, които зная, че не са добри, но ще ви помоля за вашето мнение, тъй като час за д-р Кацаров ще имаме най-вероятно другата седмица, а д-р Стаменов е свободен да ме приеме чак май 2008г. И така ето ги:
обем - 4 млн
цвят - жълтеникав
вискозитет - не
pH - 8.0
концентр.на сперм. - 12.2 млн
общ брой - 48.8 млн
клетки - 10.6 млн, да поясня от теиз не е изолорал някакви микроорганизми и затова не пусна микробиология
Leuko - не
активно подвижни - "a" - 0 %
подвижни - "b" - 1 %
бавно подвижни - "c" - 1 %
неподвижни - "d" - 98 %
аглутинация - не
виталност над 75% - 0
и това го пиша буквално, че нз какво е  - Ig A N<10% - 0%, Ig G N<10% - 0%
морфология - WHO / N>30% - 5 % с нормална морфология
Заключение: Астенозооспермия, Тератозооспермия и повишени брой клетки от сперматогенезата
Така да ви кажа последно, че спермограмата я прави супер пича:))) криобиолога Тодор Чаушев, който като на малоумни :) ни разясни, че няма смисъл на тоя етап да прави Крюгер тест, защото се вижда, че показателите са лоши и ни препоръча да се срещнем с андролог и да проведем ако има нужда лечение и да отидем на контролна спермограма октомври месец.... Моля ви дайте някакъв съвет, има ли шанс нещата да се подобрят, за да спрат сълзите от тези мъжки очи.... А да сещам се, че Мини(супер потребител) тук някъде из сайта беше дала бабина рецепта за лечение, че нещо не мога да я открия, поне в кой раздел беше.....
Предварително благодаря на всички отговорили и ще бъда много признателна и на мнението на д-р Мариела Даскалова!
Целувки и успех на всички, ще пиша ощееееееее, когато има нещо ново, а ако искате да ме питате нещо, заповядайте....

*
Съжалявам за резултатите.
Направете непременно консултацията с д-р Кацаров, за да потърсите причината за лошите показатели. Проведете лечение, ако се налага.
Прегърни момчето си, кажи му, колко го обичаш, колко искаш заедно да преодолеете проблема. Знам, че е тежко, но с тези резултати имате реален шанс да имате свое дете. Може да се наложи да стане по най-трудния начин, но и това е огромна надежда.
Ние бяхме с 1 млн/мл, 10% подвижни и морфология по Крюгер 2%. Сега чакаме нашата Мечта.
Ще преодолеете първоначалния шок, ще видите светлината в тунела и прегърнати ще тръгнете по Пътя. В края ви чака вашето Щастие.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
 Много ти благодаря white за подкрепата и аз се чуствам добре, попаднахме най-после там където трябва и знаят какво да ни правят:))))))
*
Щом сте се почувствали на правилното място, мога да те посъветвам да си запишеш час за д-р Персенска, ако не ти се чака май 2008Г. :D


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
направете си още 3-4 спермограми през 4,5,6дни,на едно и също място за да видите ориентировъчно състоянието,защото при нас се получиха разл.резултати-от 0 до 15млн.В клиниката казваха,че нямало смисъл,но при някой мъже резултатите варират .Броят на сперматозоидите се променя при стрес,тесни слипове,топла вана,лоша обстановка при даване на материал и т.н.от собств.опит ще ти кажа че и 3-те ми спермограми в 1 и съща кл-ка в соф. бяха разл.2-та сперм.беше катастрофална-дължеше се на стресът от нощното шьоф.до софия ,след,което пътувах с автобус и резултатите бяха съвсем различни.Затова не се отчайвай толкова бързо,или както казват социолозите процента на достоверност не е 100%-в твоя случай-само от 1 спермограма да се направят генерални заключения.
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Рени и половинка, не се отчайвайте, варианти има.

При нас нещата бяха само с една идея по-добри. Посетихме уролог, ендокринолог и направихме необходимите изследвания. След назначена терапия от лекар - малко илачи, билки и добваки, спиране на цигарите резултатите се подобриха с пъти.

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=9261.0

Не се отчайвайте, най-важно е че сте заедно и гледате в една посока, начини има, само здраве да е!  :hug2:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Ние сме с подобни резултати.При една от контролните спермограми имаше страхотно подобрение,разбрахме,че нещата здраво варират, така и не стана ясно защо, поне до момента.Горе главата, нека си поплаче,важното е, че макар и по-малко ги има/сперматозидите/
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Само допълвам, че показателити могат да варират.
Успех при андролога! :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Много благодаря на всички за мненията ви, но все пак да попитам има ли малка надежда за нормално зачатие, ако се подобрят показателите, или поне инсе или инвитро.....
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Разбира се, че има надежда. Надежда няма само когато няма никакви сперматозоиди в еякулата и в биопсичния материал и при някои други много редки състояния.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Д-р Даскалова "you are the woman", колкото и изтъркано да звучи:) Сега се сещам да ви кажа, че мъжа ми има понякога болка при уриниране, появява се 5 пъти месечно напр. Искам да отида, колкото може по-подготвена при андролога с изсл, за да не ни връща наново, то много ясно, че ще има допълн. процедури от негова страна, но Мели посъветвай ме дали да направим една урина и микробиология, за да му ги отнесем накуп, така или иначе сме от далеч.....Много благодаря, вдъхваш надежда на хиляди объркани жени и мъже.....