0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    GERSHUIN

  • *
  • 23
  • Щом сме стартирали, ще завършим успешно!!!
КОГА Е МОМЕНТЪТ ДА ПОСЕТИМ ЦРЗ
« -: Март 20, 2007, 09:30:52 am »
И този месец не се получи, вече една година ще стане, че и повече,ако броим периода когато не работихме сериозно, но не се и пазехме. Моля за съвет - дали е време да посетя клиника по репродуктивно здраве?  И дали ще мога да си го позволя? Някои изследвания поемат ли се от НЗОК? И един глупав въпрос - дали да се консултирам първо с личния си гинеколог или директно да посетя някоя клиника? Той все ми казва ще стане, ще стане, ама ей го на не става. Не знам какво да правя.
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: КОГА Е МОМЕНТЪТ ДА ПОСЕТИМ ЦРЗ
« Отговор #1 -: Март 20, 2007, 09:34:21 am »
След 6 месеца неуспешни опити се посещава клиника по стерилитет. В клиниката лекарят ще ти назначи евентуално хормонални изследвания, които после можеш да направиш през касата като поискаш талон за гинеколог от личния лекар. Спермограма не се покрива от касата. Хидротубация - също.
Re: КОГА Е МОМЕНТЪТ ДА ПОСЕТИМ ЦРЗ
« Отговор #2 -: Март 20, 2007, 09:40:30 am »
Мила, не си губи времето с обикновени гинеколози, а отивай в специализирана клиника. Повече от година си е направо време. И за съжаление стерилитет със Здравна каса не се лекува. Можеш, разбира се да направиш някои изследвания по каса, но останалите неща ще трябва да си ги заплатиш. Като начало една консултация със специалист в ЦРЗ ще ти помогне да се ориентираш.
Успех ти желая и скоро да имаш положителни новини  :D
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
Re: КОГА Е МОМЕНТЪТ ДА ПОСЕТИМ ЦРЗ
« Отговор #3 -: Март 20, 2007, 09:55:39 am »
Напълно подкрепям Lali и rozovelka
Градските гинеколози са на светлинни години назад. Когато ходих да прося направления за хормони ме питаха "да не си правила диета че не са ти в норма", а аз тепърва тръгвам по пътя в търсене на причината...
Успех миличка! :)
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: КОГА Е МОМЕНТЪТ ДА ПОСЕТИМ ЦРЗ
« Отговор #4 -: Март 20, 2007, 10:34:07 am »
Като за начало, почти всички полови хормони се поемат от касата, стига JP да ти даде направления за гинеколог и ендокринолог, разликата м/у "личния ти гинеколог" и клиника за репр. здраве, относно стерилитета е огромна. Така че успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: КОГА Е МОМЕНТЪТ ДА ПОСЕТИМ ЦРЗ
« Отговор #5 -: Март 20, 2007, 13:10:55 pm »
Колкото по-бързо, толкова по-добре. 1 година е достатъчно време. Гинеколозите рядко разбират от такава проблематика, няма смисъл да ходиш при твоя. Самият факт, че от толкова време без направени изследвания и потърсена причина ти казва, че ще стане (а то очевидно не става) ти показва колко разбира от стерилитет.

Разгледай сайта има много полезна информация. Успех!
*
Re: КОГА Е МОМЕНТЪТ ДА ПОСЕТИМ ЦРЗ
« Отговор #6 -: Март 21, 2007, 11:05:11 am »
Моята лична лекарка твърдеше, че до 2 години не се брои за стерилитет. аз издържах година и половина преди да отида на първия лекар (за съжаление грешен опит - Майчин дом) и мисля че съм пропуснала много ценно време, когато имах и повече свободно време за изследвания... така че не го мисли много, а отиди на специалист

*
Re: КОГА Е МОМЕНТЪТ ДА ПОСЕТИМ ЦРЗ
« Отговор #7 -: Март 21, 2007, 11:19:25 am »
Съгласна съм с Pippi. За съжаление моят първи опит беше прекъснат от бактерии, а сега и гъбички. Но смятам, независимо, че сме пробвали 1 месец да започнем със стандартните изследвания в клиника по стерилитет, за да не съжалявам след време, че съм загубила време.
*
Re: КОГА Е МОМЕНТЪТ ДА ПОСЕТИМ ЦРЗ
« Отговор #8 -: Март 21, 2007, 12:02:39 pm »
Пробвали сте 1 месец и вече мислиш за клиника по стерилитет? Това ми се струва прекалено. Изчакайте половин година, 1 месец не е нищо. Няма смисъл да се тормозиш с изследвания още от сега. Обичайте се и забрави за клиника 5-6 месеца. Ако не стане, тогава ще го мислиш.
Желая ти успех!

*
Re: КОГА Е МОМЕНТЪТ ДА ПОСЕТИМ ЦРЗ
« Отговор #9 -: Март 21, 2007, 12:55:53 pm »
Пипи,
 
С приятеля ми сме от 7 г. заедно. Вярно, че сме се пазили през това време и през дните на овулация сме ползвали презерватив. А и да не говорим, че имаше по 3-4 м. въздържание по независещи от нас причини. Проблемът при мен е, че резултатът от цитонамазката не ми е много добър - cc 2a, pv 2b и трябва да ходя на 6 м. на преглед. Страх ме е, ако чакам 6 м. и нкрая се усложнят нещата. При други обстоятелства бих изчакала. :)
Re: КОГА Е МОМЕНТЪТ ДА ПОСЕТИМ ЦРЗ
« Отговор #10 -: Март 21, 2007, 13:32:31 pm »
Siana,
Разбирам те до някъде, защото и при мен имаше такъв период /не особено кратък/, през който трябваше да ползваме презерватив.
Но, все пак айде опитайте по естествен път още 3-4 месеца.
Един от първите въпроси на докторите в ЦРЗ е "От колко време правите опити?".
Ако отговорът е "Един месец", сигурно няма да те върнат, но ...
*
Re: КОГА Е МОМЕНТЪТ ДА ПОСЕТИМ ЦРЗ
« Отговор #11 -: Март 21, 2007, 14:37:04 pm »
Да, ще бъде малко глупаво  :). Ще ви послушам, но първо ще чакам със свито сърце резултатът от цито-то следвашия месец.
Re: КОГА Е МОМЕНТЪТ ДА ПОСЕТИМ ЦРЗ
« Отговор #12 -: Март 21, 2007, 15:18:44 pm »
Стискам палци да е добър! :)