0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #740 -: Септември 01, 2015, 10:01:12 am »
Ами не е с много съвременна техника докторката, която ме следи. Но тя не ме и гледа много. ЖК ми се състои в измерване на теглото и кръвното ми. Не ми мерят корема (а аз си мисля, че би трябвало да го правят), не мерят размерите на бебка... Имам чувството, че здраво ме претупват :(
8O 8O E, те остава само боб да хвърлят как си и ще ги призная, че нищо не става от тях. Хубаво е да направиш ФМ във Варна, щом не ти обръщат внимание.
« Последна редакция: Септември 01, 2015, 10:08:02 am от kati_vm »
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #741 -: Септември 01, 2015, 10:04:37 am »

И дa дaм отчет от днес - бебкa е около 2900 грaмa. Води и плaцентa добри. Имaм си ешерихия коли във влaгaлищния секрет и ще се лекувaме с Полижинaкс глобули зa 12 дни. Дaно ги изчистим, че мaй товa е предпостaвкa зa секцио...
Браво Линаполи! Много се радвам за малката! Да излекуваш бързо тази ешерихия коли!
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #742 -: Септември 01, 2015, 10:06:32 am »
Момичета, да попитам нещо... на 20.08. бях на ЖК и би следвало за следващата да си запиша час след 20.09. На 21-ви влизам в 30 г.с. Та въпроса ми е дали има някакви изследвания или други неща в диапазона 30-34 седмица. Май не обясних много добре, надявам се да сте ме разбрали. Чудя се просто за кога да си запиша час за ЖК.
45 дни преди раждането, на мен ми направиха кръвни изследвания и микробиология.
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #743 -: Септември 01, 2015, 10:52:40 am »
Веситa, aко не излезе зaгинaлия близнaк с нaпъните зa плaцентaтa нa бебето ще ми нaпрaвят кюртaж.
Бебе, имaш време - ще ги опрaвиш бaктериите. Aз се ядосвaм, че нямa зa когa дa ги лекувaме и дaно товa не ми провaли плaновете зa нормaлно рaждaне. Вaшaтa бебкa също много порaснaлa. Все тaкивa хубaви новини дa имaте :)



*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #744 -: Септември 01, 2015, 11:27:21 am »
Нелка, има прекрасен специалист във Шумен и това е Доля Нейкова, има абсолютно нова техника и ФМ можеш да си я направиш там. Зная от личен опит, а и много мои познати са били при нея, отношението й към пациентката е супер положително и приятелски настроена всеки път. Ако искаш координати и по-точно къде се намира, пиши ми на лични, ще ти ги изпратя.
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #745 -: Септември 01, 2015, 11:52:25 am »
Момичета, и аз съм с ешерихия коли във вагиналния секрет.
Док първо ми предложи едно силно химиотерапично лекарство, но аз предопочетох нещо по-леко, защото бебеправим. Изписа ми Флуомизил за 10 дни, но каза, че не е сигурно дали ще изчезне от него.
Вече минах курса с него. Сега си слагам Лактобор за възстановяване на влагалищната флора. После ще пусна контрола да видим дали се е изчистила гадината!
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #746 -: Септември 01, 2015, 11:55:09 am »
verechiria, добре дошла и лека бременност ти желая. До към 13-та седмица бях с денонощно гадене, но никога не съм повръщала. Аз облекчавах до някаква степен гаденето с вода с лимон, солетки, бисквити и помня, че по това време ми се преяждаха ябълки. Гледах да не чувствам глад, хапвах често, но по мъничко. Дано скоро да отмине и това при теб. :)
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #747 -: Септември 01, 2015, 12:20:06 pm »
Аз съм една идея по-добре но съм отпаднала
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #748 -: Септември 01, 2015, 13:18:48 pm »
Нелка, има прекрасен специалист във Шумен и това е Доля Нейкова, има абсолютно нова техника и ФМ можеш да си я направиш там. Зная от личен опит, а и много мои познати са били при нея, отношението й към пациентката е супер положително и приятелски настроена всеки път. Ако искаш координати и по-точно къде се намира, пиши ми на лични, ще ти ги изпратя.
Благодаря, edit. Една позната ми предложи да се прехвърля при Балабанов (началник АГО), за да ми прави той секциото, ако в крайна сметка така ще раждам. Не знам защо толкова се чудя...
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #749 -: Септември 01, 2015, 13:45:01 pm »
Синеочкеееееее не остаана  :D :D след 2 дни живот и здраве ще видиш своята рожба :balk_7:
как си? тресеш ли се вече от емоции? не мога да си представя и за миг какво е чувството честно :D
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #750 -: Септември 01, 2015, 14:02:15 pm »
Весе, не мога да спя от вълнение вечер, място не си намирам и съответно през деня дремя. Майка ми днес донесе комплектчето за изписване, хем й казах да ме изчакат да родя, но не се стърпяла. Много е хубавичко и като мина покрая стаята и само го гледам и се чудя как нещо толкова малко може да й стане.
Нелка, няма какво да го мислиш сменяй АГ-то. В крайна сметка е за доброто на теб и детето ти. Ако не при предложението на Едит, то при този лекар, който може да те изроди. Най-важното е да се чувстваш спокойна и да вярваш, че правят най-доброто за теб, а не както каза Кати да мятаме боб и леща. За ФМ, пак казвам, че е въпрос на личен избор или на финанси. Аз не съм правила 2 БХС, а нямах намерение да правя третата ФМ, просто тогава ни се наложи да идем на частно(поради отсъствието на тогавашния ми АГ) и решихме, че така и така ще даваме пари, та поне да си видим момиченцето и дали всичко с нея е наред. Обаче срамежлива е дамата нитл веднъж не ни показа личице сякаш знаеше, че я гледаме и мушеше лице в плацентата. На предните 2 ФМ пак така. Виж дупарата с гордост ни я показва.  :lol: :lol: :lol:
Бебе, много се радвам, че малката дама е пораснала и не е срамежлива, та сте успели да я видите.
Линаполи, стягай багажа, че не остана и при теб. В крайна сметка какво стана с Фракспирана взехте ли решение кога да го спреш или ще чакате до последната ЖК, за да видите как в крайна сметка ще раждаш? А крачето как е?


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #751 -: Септември 01, 2015, 14:16:49 pm »
Синеочка, не зная дали в следващите два-три дни ще съм на линия, затова от сега те прегръщам и ти изпращам много положителна енергия. Зная, че всичко ще е наред с теб, стискам палци да мине бързо и леко.
Аз в този момент имам друг проблем за разрешаване и ще съм навън тези дни да си търся нова болница за раждането. В тази където мислех да раждам, ми поискаха 7000 лири за раждането (ако застраховката ми не включвала тази услуга), ако пък било вкл. в нея ще платя само около 500 лири само за грижите за бебето (за два дни), това ми обясниха. Застрахователя ми обясни, че всички застраховки, които се правят за чужденците тук, не включвали операция, така че ще се моля до последно да раждам нормално, иначе тези пари няма как да ги платя. Другият вариант е да се връщам в БГ да раждам...  :?! , много яко нали? Тази държава ще ме побърка някой ден. та затова ще проверя как са нещата в другите болници. Иначе, за да се спра на тази, в която съм сега, бях проучила, че нормалното раждане е около 800 лири, секцио - около 1200-1500(явно са си променили цените за няколко месеца).

Много усмивки пожелавам на всички мами!  :)
« Последна редакция: Септември 01, 2015, 14:18:51 pm от edit »
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #752 -: Септември 01, 2015, 14:25:21 pm »
аз пък вече нямам търпение да изляза и да накупя нещо за бебетата.може да са 2 чорапчета но да имам вече нещо за тях :D :D :D. но като мина и последната фм тогава ще започна вече с списъчетата и малко по малко поне основните неща .да капарираме което можем а после таткото ще ходи да ги взима :D
от кога чакаме този момент,че на моменти и двамата неможем да повярваме,че съм бременна,и за това може би нямам търпение да купя вече нещо,предполагам че и там ще има емоции :wink:
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #753 -: Септември 01, 2015, 14:44:03 pm »
Весита, отивайте в Джъмбо, там има от пиле мляко и на доста добри цени. За един ден ще си готова. Нашата кошарка е готова, правиха ни я по поръчка, аз избирах цветовете. Капарирана е и седи на склад, разбрали сме се да ни я доставят след 3-ти. За мен ще е изненада как ще пренареди ММ стаята и как ще ни посрещне. Количката е избрана и запазена само чака да идем да си я приберем. Взехме и ортопедична ваничка със стойка.
Едит, комшиите знаят ли, че си българка?! Какви са тия цени, направо се изумявам. Аз на твое място бих си дошла да родя в БГ, имаме прекрасни частни клиники и лекари. Надявам се да успееш да намериш по-добър вариант там, но все пак се замисли и за Бг.


Всеки миг е още един шанс...
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #754 -: Септември 01, 2015, 15:22:30 pm »
Леле момичета как ви завиждам благородно. Дано всичко да бъде наред с вас и бебетата на финалната права. Бъдете Благословени с много щастие. Аз предния път едва не умрях заедно с бебето от Варна заминах за Тутракан и ме спасиха. Сега карам толкова тежко че моля Бог да дойда и аз на вашето място. Чакам да се хвалите с хубави бебета и аз да плача от радост за вас.
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #755 -: Септември 01, 2015, 15:27:16 pm »
Нелка знам добър лекар в Шумен също и изражда. Доктор Ангелова като студентка там получих ужасен кръвоизлив тя ме прие в родилното и го спря. Млада и доста всеотдаина доста се мъкнех при нея.
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #756 -: Септември 01, 2015, 17:06:29 pm »
Нелкa, и моят съвет е дa смениш лекaря си ;)
Синеочкa, сигурнa съм че много се вълнувaш :) Понеже и aз не знaм кaк ще съм тия дни с влизaнето във форумa искaм дa ти пожелaя всичко дa мине по водa и дa имaш нaй-прекрaснaтa срещa с бебкa <3
Едит, ти ме рaзби с тия цени. Нaпрaво не могa дa повярвaм, звучи нереaлно.... кaкво толковa им плaщaш зa 7000£?????
Моят доктор е говорил с генетиците и хемaтолозите и сa му кaзaлa в никaкъв случaй дa не спирaм фрaксипaринa преди рaждaнето и кaк дa процедирa в случaй нa нормaлно рaждaне. Сегa ще видим кaк ще рaждaм зaрaди бaктериите. Все нещо не е кaкто трябвa и имa спънки зa товa нормaлно рaждaне :(



Re: Тема на бременните №95
« Отговор #757 -: Септември 01, 2015, 17:49:10 pm »
Нелка знам добър лекар в Шумен също и изражда. Доктор Ангелова като студентка там получих ужасен кръвоизлив тя ме прие в родилното и го спря. Млада и доста всеотдаина доста се мъкнех при нея.
Не съм я чувала... първото име как е?
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #758 -: Септември 01, 2015, 18:10:01 pm »
Нелка грешка в името Станислава Кузманова Димитрова. Минаха години може моминското даи е било Ангелова.
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #759 -: Септември 01, 2015, 18:29:10 pm »
Аз сега съм при Кузманова... и честно казано чувам все по-често лоши отзиви за нея и професионализма й.