0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета,

Нека тези които сме с няколко неуспешни опита ИКСИ,Ин витро и инсеменации се покрепим взаимно и заедно търсим решение на проблемите си и се съветваме.

Аз имам 1 неуспешна Инсеменация и 2 неуспешни ИКСИТА.
Имаме генетичен и имунологичен проблем.

А виеБ

*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Вече повече от 11 години стерилитет.
2 бр. Икси процедури и една инсеминация /за протокола/.

Мъжки фактор, хронифицирана уреаплазма, крива шийка, АФа, хидросалингс, ендометриоза.

С каквото мога да съм полезна на някого - насреща съм!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
11 стерилитет. Сериозен мъжки фактор. При мен генетични проблеми. 1 неуспешна инсеминация, 1 недовършена стимулация, 1 неуспешно ИКСИ. Пред прага сме на ново ИКСИ. Тактиката: биопсии на матката, повече върнати ембриони, СДИ тест или поне опит за такъв, че нямаме количество за теста, аспирин и фраксипарин след трансфера. Ами за сега това е от мен.
5 години стерилитет

Той - идеален
Аз - тубарен фактор, лееееко завишен % НК клетки, според Конова няма проблем, защото количеството е в референтните граници, предполагаем проблем с нивата на ЛХ по време на стимулация (открит наскоро).

Опити: 2 ин витро, 1 замразен трансфер, 3 опита на полу-естествен цикъл (1. изпуснат фоликул 2. пункция, при която не се намери яйцеклетка 3. прекратена лека стимулация заради висок ЛХ)

Предстои ми нов опит с голямата ампула Диферелин. Ако не стане - сменям лекаря и продължавам, макар че отчаянието настъпва с всички сили.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
4 инсеминации - 2 без стимулация, 2 с клостил
1 икси - стимулирано + терапия на НК клетките

мъжки фактор + завишен % НК при мен

мисля да продължа с икси с лека стимулация /това само аз си го мисля за сега, че още не съм се консултирала с доктора си  :D/
*

    eganeva

  • *****
  • 4584
  • И утре е ден, но друг....
16 години опити.
4 ин витро процедури.

Изчерпан яйчников резерв.
Приключих със стимулациите. :(
*
16 години опити.
4 ин витро процедури.

Изчерпан яйчников резерв.
Приключих със стимулациите. :(


но не и с опитите, eganeva

всички ще успеем
*

    eganeva

  • *****
  • 4584
  • И утре е ден, но друг....
*
5 годишен стерилитет, все още в графата "не знам защо не става"  :lol:
7 инсеминации, 2 стимулирани ИКСИ процедури.
Пълен набор имунологични, генетични и каквото други се сетите изследвания, които са без отклонения от референтните стойности.
Ако мога да помогна с нещо, насреща съм  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



И аз се вкючвам:13години стерилитет,премахнати фл.тръби,3опита инвитро,2ва неуспешни,3ти опит:завишени NK клетки-терапия,биопсии на матката,пункция на киста,лека стимулация резултат:трансфер на 3ембр.бременност с близнаци завършила на 18.01.2008г.в 14г.с.Подготвям се за 4ти опит.Имам пуснати нови имунологични+вирусологични изсл.резултат чакам на  19.03.Да ви призная при мен страхът с всеки опит става все по голям и незнам как ше се справя с това!А на всички вас момичета пожелавам успех и най-накрая и птичката да кацне и на нашето рамо!
*
Няма начин да не се включа.
Опити за бебе - 5 години, от 4 год. - по лекари.
Мъжът - перфектен, при мен - тубарен фактор.
2 инсеминации, 1 отменена процедура IVF заради хиперстимулация, 1-во IVF  на естествен, 2-ро IVF - на стимулиран цикъл, междувременно лапаро за отстраняване на хидросалпингс, 3-ти опит - ICSI на стимулиран цикъл.
Повторение на имунологични изсл. и изсл. на щитовидни хормони. Открит дефицит на антитяло IgA. Няма такова чудо.
Сега се подготвям за 4-ти опит, преди това - вливания и биопсии. Ще ходя на иглотерапия /по самоинициатива/.

Като гледам няма да съм особено полезна с информация, защото изрових навсякъде и не намерих моята диагноза IgA-дефицит. Моля ви, ако някой нещо знае, да ми пише.

Успех на всички ветеранки в борбата, още ни е рано за подаваме оставки :D.
Просто не сме намерили подходящото оръжие. Въпрос само на време, а силите явно ги имаме.
*

    karrii

  • *
  • 47
  • Вярвам в Мечтите
включвам се и аз, 12 годишен стерилитет,3 опита инвитро ,слабо реагиращи яйчници ,втория опит прекъснат заради доминантен фоликул,след това пункция на киста,третия трансфер на два енбриона пак неуспешен,сега лапароскопия установени проходими тръби ,подготвям се за инсе пък каквото дойде че вече се уморих,успех на всички
*

    eloiz

  • ***
  • 167
  • Чакам те бебчо...
И аз се включвам.11 години опитваме без резултат.3 инсета на естествен цикъл.Завишен пролактин и NK клетки.Борбата продължава.
Привет на всички смели момичета! Ето ме и мен: 7 год. стерилитет, мъжки ф-р + изчерпан ЯР, 3 неуспешни ИКСИ, четвърто в прогрес.   :?
Успех на всички, ще намерим решение на проблема по един или друг начин, просто ще сме по-силни в края на пътя!
5 годишен стерилитет.При нас сме с мъжки фактор.6 инсеминации/неуспешни/, 2 стимулирани ИКСИ процедури/неуспешни/
 Имунологични/склонност към тромбофилия/, генетични и  други изследвания/при мен всичко уж е  във норма/.Следва инсе със вливки.Продължаваме борбата.Важното е да не се предаваме.Успех на всички вас момичета.
5 годишен стерилитет, все още в графата "не знам защо не става"  :lol:
Пълен набор имунологични, генетични и каквото други се сетите изследвания, които са без отклонения от референтните стойности.
Ако мога да помогна с нещо, насреща съм  :D
При мен обаче, беше 8годишен.=инсеменации, едно ин-витро.
А после - открихме проблем със щитовидната жлеза.Операция.1ин мисед, 1ин спонтанен аборт и надявам се вече всичко да е наред.
Та обърнахте ли внимание на щитовидната жлеза?


*
две неуспешни инсета.
икси-къс протокол
трансфер  на замразени ембриони
матурация
икси-дълъг протокол,като преди него правихме вливане на имуновенин.
sdi test,терапия с харвест и антиоксиданти при мъжа ми.
не съм пробвала само икси на естествен цикъл,и май това ще бъде следващата стъпка,защото не желая повече да се подлагам на стимулации.

*

    petq74

  • ***
  • 373
  • Роден да пълзи, не може да лети!
5 иксита в момента те4е процедурата по шестия опит.Резултат-1-мисед аборт в трети месец след първото икси и един спонтанен аборт в шести месец след 4етвъртото.9 години стерилитет
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
Нищо!... Просто исках да съм сигурен,че те има Пух!!! Каза прасчо хващайки Пух за лапичката...
*
Та обърнахте ли внимание на щитовидната жлеза?
Да, това беше едно от първите неща, на които ми обърнаха внимание в клиниката.
Нямам проблем там.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*
3,5 години стерилитет. При него всичко е ОК (поне засега). При мен - лапароскопия и открита ендометриоза, без препоръчано лечение, крива шийка, дилатация на канала с ламинария, щитовидна и хормони ОК,1 инсеминация (неуспешна), 2 опита ИКСИ (неуспешни), втория опит ИКСИ беше с биохимична бременност и ми дойде цикъла 45 дни след трансфер. Предстоят ми имунологични и генетични в Плевен (по моя инициатива).
Успех на всички!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*
Записвам се и аз при вас  :)

Миналото:
6 неуспешни инсета (едното донорско)
1 неуспешно ИКСИ
Причините
засега мъжки фактор, ама кой знае дали е само това. аз вече започнах да си фантазирам какво ли не
Плановете:
ИКСИ на ЕЦ

Момичета и при вас ли е така - на мен лошо ми става като се сетя за следващия опит. Затова и го отлагаме непрекъснато. Доплаква ми се от обида (към живота и вселенската несправедливост), отчаяние и страх.
В очакване ....
20 год. стерилитет.
два опита инвитро
едно ИКСИ стимулирано
диагноза изчерпан яйчников резерв
Вече приключих със стимулациите
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
9 години стерилитет.
1 инвитро, 1 ИКСИ-неуспешни.
мъжки фактор,а при мен операция за пластика на тръбите през 2000г. при която са ми били отстранени но разбрах преди около месец :)с половин десен яйчник.
Предстои ни ново ИКСИ през октомври.

Фуси и аз се 4увствам така преди процедурите.След това ме обзема една еуфория (че все пак нещо правим и може би успешно) и когато приключи,ми се губят думите:)Немога и да се разплача а искам.Борбата продължава.
Момичета и при вас ли е така - на мен лошо ми става като се сетя за следващия опит. Затова и го отлагаме непрекъснато. Доплаква ми се от обида (към живота и вселенската несправедливост), отчаяние и страх.
Ами какво да ти кажа - добре дошла в клуба :lol: И аз се почесвам, и потутквам, ама съм решила в най-скоро време да се взема в ръце, че то с отлагане нищо не става  :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
Ние сме с 4 инсета и едно икси.Иксито беше стимулирано, противно на всички очаквания нямах никакви стр.ефекти и неразположение.Трансфер на 3 ембриона.Май имах имплантация чхг 22.94 на 12 ден от трансфера.Сега мисля да навивам док.за инвитро на естествен цикъл,то аз поначало това изках но док не ми го препоръча,не знам, ние сме с мъжки фактор и напреднала възраст /39/.Успех на всички!!!
*

    kiara

  • *****
  • 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
 Хайде и аз да се разпиша тук!!!
 10 години стерилитет!!! Три опита икси, последният завърши с успех, но за кратко :(!!!
 Причини, много и разнообразни!!! :? При мен ИЯР, коремна операция на ендометриоза през 2000 г., впоследствие лапароскопия миналата година и за щастие няма следи от ендометриозата, но според док. тя вече си е дала отражение върху всичко. Имам също така понижена функция на щитовидната жлеза и хашимото, фоликулите ми се пукат с идването на цикъла/ЛУФ/, тръбите прекъснати откъм матката при лапарото, поради хидросалпингс. Много трудно реагирах и при трите опита със страшно високи дози лекарства. Да не помислите, че свършвам :(, повишени НК клетки, при съпруга ми спермограма средна работа.
 Като се съберат всичките причини става много комплексен случая ни и труден. Надявам се този път вече да успеем, защото нямам вече много сили да се боря!!! :(


Здравейте момичичета.
за първи път пиша тук. Боря се за бебе от 10 години. Имам 5 неуспешни опита инвитро.
Сега съм в подготовказа за 6 опит, и много се надявам този път да е успешен.
Сега е мой ред да се включа по темата.Борбата ни за бебе е от преди 6 години.За това време имаме напрвено едно  неуспешно инвитро,един трансфер на замразени ембриони-съответно неуспешен,и една инсеминация,също неуспешна.Този месец ми предстои нова инсеминация,а есента евентуално ново инвитро.Понякога ми писва толкова много,че ми се иска с нищо да не се занимавам повече,но знам че при нас няма друг начин ,заради мъжкия фактор.Мъжът ми е с лоша морфология,силно намален процент на подвижни сперматозоиди,а за капак и антиспермални тела.
*

    Osiana

  • *****
  • 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
От 6 години вторичен мъжки стерилитет.
Една стимулирана (с блокаж на хипофизата) инсеминация;
Едно ИКСИ;
Второ ИКСИ провалено малко преди пункцията.
В момента ходене по уролози. После вероятно при андролози. Обмисляме донорско инсе.
Не знам, надежда много не ми остана. Вярата отдавна я изгубих. Някъде по пътя на всички манипулации до тук. :(
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
Да се разпиша и аз в темичката  :wink:
... мноооогогодишен стерилитет, лапароскопиите немога да си ги преброя, тубарен фактор, все ми казваха имаш шест месеца да забраенееш, докато не станах на 33г и осъзнах, че времето напредва......
1-ви опит IVF - извънматочна бременност
2-ри опит IVF -неуспешен, имала съм хидросалпинкс, ама кой да види и да предприеме нещо......... :x
3-ти опит IVF- неуспешен, причина-същата
След този опит смених клиниката, започнах да чета в зачатие, открих верния път!
Премахнахме тръбите, откриха  НК-последва АИ в Солун, също АФА за кито ми бе назначен асирин протект.
4-ти опит IVF-успешен :) но само до 20-та седмица  :( цервикална недостатъчност. Загубих бебка поради лекарска грешка.
Дай Боже този път да е успешен, но до края, защото не са ми останали вече много сили!
 
Здравейте момичета, нова съм във форума(и може нещо технически да не направя както трябва), но с опит в АРТ процедурите!
И аз да споделя своя горчив опит в борбата за бебе.Семейство сме от 10 години, установихме проблема преди 5 год. и оттогава се борим. Водеща причина:мъжки фактор, много лоша морфология - само 3% годни, ниска подвижност и малък брой, абе кофти работа. З опита ИКСИ, неуспешни дори и без имплантация.След втория сменихме екипа,но пак неуспех.Имаме замразени 3 ембриона,които ако оцелеят (дано) този месец ще трансферираме.Аз по мое настояване след 3-тия опит си направих изследвания в Плевен - повишени НК, ще правим вливане.Ами много накратко това е, но май стана дълго извинете ме.Ако имате въпроси с радост ще отговоря на всички, прекрасни сте.:bighug:
По повод на отчаянието,отчаяна съм, мисля,че съм достигнала дъното, но знам ли може и да е по - дълбоко, но ще се борим, трябва да успеем всички!
Нашата сбъдната мечта - Мария и Тодор - 14.06.2010г.!
Аз вече писах за моите неуспешни опити,но искам да кажа нещо по повод отчаянието,ако ми позволите.Така отчаяна се почуствах вчера докато чаках док да ме приеме да видим как се възтановява лигавица и всичко останало след аборта.Пълно с пациенти както обикновено всеки със своя проблем.За първи път се почуствах толкова отчаяна и изморена от всичко това,идваше ми да избягам от клиниката да запаля колата и газ за Варна.Снощи се прибрах с назна4еното ми ново лечение и с много бръмбари в главата и отчаянието ми дойде на гости и незнам как да го изгоня!Ох,нещо много объркано пиша ,ама и такова ми е състоянието ,дано ме разбирате!
Да се включа и аз. 6 години стерилитет, ендометриоза, запушена тръба, намален яйчников резерв, два опита инвитро. Направихме ги един след друг. И двата пъти имах по две яйцеклетки, оплодиха се и се разделиха перфектно. Нямаше даже имплантация :(. Уж, бяха хубави ембрионите, уж, всичко е наред. Сега ще мислим нов план с док и ще направим трети опит. Предстоят ни и изследвания доста. Тука чета за имунологични и генетични. Ние имаме някакви, но не са пълни. Междувременно подготвихме документите и за осиновяване. Няма да се откажа.
Вече мога и аз да напиша.
Вторичен стерилитет(преди двадесет години нормално раждане)
Преди 16 години спонтанен аборт в 24 седмица с многото ?????
14години няма забременяване.
4 инсета
5 ин витро без имплантиране,последното приключи днес с чхг 0
Причини-няма.
Но поне си намерих прекрасна клиника и д-р Владимиров.
Още имам сили да мечтая.
<a
Здравейте и от мен.
10г.борба за бебе запушени тръби.Пластика през 2004г. после чакане чудото да стане но уви.2007г. първо ин витро неуспешно 5 дни след трансфер ми дойде мц даже не дочаках датата за теста.Имах 3бр. замразени ембриони пробвахме с тях сега на 22.02 08г. и рез. беше полож. :) но не за дълго :(.В 6гс всичко беше свършило но доки нямаше точен отговор в матката го нямаше и тя мисли че е извън маточно.Сега ще видим какво ще правим по нататък.Само знам че много боли и трябва да сме силни за да продължим на пред.Успех на всички  :crossfingers:
*
2 ИКСИ-та стимулирани
4 ИКСИ-та на ЕЦ
всички неуспешни
Все още имам някаква надежда, въпреки че плача, докато пиша това...
*
Е, да се запиша и аз в темата, че дано да съм от полза на някого...(Не правете като мен - сиреч не чакайте толкова!) :(
Семейство сме от 18 години. Въпреки, че знаехме, че сме с мъжки фактор, чакахме чудото да се случи само.  :( Тръгнахме по лекари от 2000 година, т.е. вече 8 години. Няма месец без пътувания, изследвания, лечения.... От тогава до сега:
4 инсеменации без стимулация - неуспешни
2 цветни снимки
6 инсеменации, от които последната - прекратена, а 3-тата - успешна, но с извънматочна бременност
лапароскопска операция заради извънматочната бременност, отстраняване на лявата маточна тръба и проверка на проходимостта на дясната тръба - идеална
І-во икси на ЕЦ - фоликулът се пукна вечерта преди пункцията
ІІ-ро икси - стимулирано - прекратено, поради лош отговор
ІІІ-то икси (или І-вото доведено до край) - трудна, дълга стимулация - 3 фоликула, пунктирани 2, 2 зрели яйцеклетки, 2 ембриона, ( 1 уж почти прекрасен!) - неуспешно
... Тежък мъжки фактор, изчерпан яйчников резерв, напреднала възраст(39 г.)....
Е, това е - ние бяхме до тук ... явно няма да успеем да осъществим мечтата си, но поне ще се опитаме да съхраним себе си!
Желая много късмет и сили на всички в трудната борба за мечтата!

*
Душе, разбирам как се чувстваш, понякога наистина ни се струва, че няма надежда  :( Но все пак, след известно време, започваме отново да се надяваме. То си е естествен процес, човек е по-силен отколкото си е представял. Ти си имала все пак бременност, мисля отново ще се получи, няма начин да не стане щом веднъж е станало. Помисли над това, моля те.
Борея, а при теб кръвните тестове какво показваха - имаше ли имплантация или не? Ако не, и ако няма никаква друга причина, която да обясни неуспехите, може би трябва да помислиш за лимфоцитна имунотерапия. Евентуално би могла да помогне.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*
Борея, а при теб кръвните тестове какво показваха - имаше ли имплантация или не? Ако не, и ако няма никаква друга причина, която да обясни неуспехите, може би трябва да помислиш за лимфоцитна имунотерапия. Евентуално би могла да помогне.

Не показаха имплантация, макар че единия път на 12-ти ден тестът беше около 9, ама доколкото си спомнам имах Прегнил на 5-ия ден... Уж имунологични проблеми нямам,и въпреки всичко правих вливания, ей така, за всеки случай, ама не става и не става. А за това чудо  лимфоцитна имунотерапия не съм чувала, би ли ми казала къде може да намеря инфо. Много благодаря предварително.
*
Душе, няколко пъти започвам да пиша и трия, толкова ми е трудно да ти напиша каквото и да било. Прегръщам те много, много.......
*

    Osiana

  • *****
  • 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Душе, мила, къса ми се сърцето. :(  Така се надявах. :( :( :(
Прегръщам те.  :bighug:
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
Ами аз от сутринта се чудя какво да кажа, но докато го измисля... :(
Душе, надежда винаги има!
С теб сме!
Не съм и мислила някога, че с бебеправенето ще имаме проблем..а ето че вече 4 години не става. Зад гърба имаме:
2 инсеменации при един доктор - неуспешни
още 4 при д-р Владимиров, като още първата беше успешна, но завършила с мисед в 8 ма седмица,
След последната неуспешна направихме имунологични и генетични и се установи завишени НК клетки, предстои вливане и ново 7 мо по ред инсе...
*
Момичета, милички, добре, че сте вие! Поне с вас мога да споделя! Благодаря на всички ви за подкрепата, за стиснатите палци, за надеждата...
Мимка, Osiana,  Mary, Grace -  :bighug: :bighug: :bighug:!
Знам, че надеждата никога не умира, вярвам, че ще има начин да се направи още нещо за моята мечта, ама просто ... аз вече не искам...уморих се...нямам сили и средства и желание... Пък и докторите бяха категорични, единият каза, че спира с мен до тук, а другият - че това ще е последната ми стимулация. И със стимулация и без такава си правя по 1, 2 или 3 фоликула... След последния си опит правих два кръвни теста - 8,57 и 3,72. Днес само уринен - една чертичка... Това е! Бях го решила предварително! За това и вложих до последно всичко в него - нищо не ми остана... Прегръщам ви силно всички! Ще ви стискам палци да успеете да реализирате мечтите си! А аз няма да спра да мечтая - просто ще започна да си мечтая за по-земни и изпълними неща!  :bighug: :balk_21:

*

    Osiana

  • *****
  • 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...

 :balk_145: :balk_145: :balk_145: :balk_145: :balk_145:
Подкрепям те, какво и да решиш Душе. Не малко смелост се иска и да спреш, също толкова много, колкото да продължиш...само с разликата, че надеждата я няма и буцата в гърлото ще си остане.

Прегръщам те и те целувам. :bighug: :balk_21:
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
vladyhka, не тъгувай!  :hug2:
П.П. Ще ви следя изкъсо какви ги вършите тука!  :wink:

*
Мила Душе, искам да ти кажа да не губи надежда, но уважавам решението ти да спреш дотук. Всеки сам решава какво иска за себе си. Ти си прекрасен човек и съм сигурна, че ще намериш твоя път към щастието.  :bighug:

*
Душе,много,много тъжно ми стана :( :( :(   :balk_146: :balk_146: :balk_146:

Дори не знам какво да кажа... :? Защото каквото и да изрека ще ми се струва банално...затова само ще кажа,че съм с теб и много силно те прегръщам!!! :bighug:


Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!

Душе
имаш рамото ми!
Винаги ще има и още един  :sunshine: ден!
С теб съм каквото и да решиш!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)

 Не малко смелост се иска и да спреш, също толкова много, колкото да продължиш...

Няма какво друга да кажа, освен, че си една много смела жена.
Прегръщам те.
*
Душе, вярно е, че човек се уморява от опити, а пък те все неуспешни и неуспешни  :(
Но умората отминава, ще видиш.
Междувпрочем, щом лекарите не искат да те стимулират повече, не може ли да се пробва с естествена овулация?
Борея, за информация за лимфоцитната имунотерапия влез в "Имунологичния" подфорум, има тема за това - ЛИТ.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*
Мили момичета, разплакахте ме пак рано сутринта...Обичам ви...благодаря ви!
Вlue_sky, Counterfeit, Мishanta, Lisko, Grace -   :bighug: !
Grace - вероятно може, ама май вече и това не искам....

*
Душе, почини си, и опитай. Струва си - натоварването е много по-малко, почти като инсеминация е, но шансовете са доста по-големи.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*
Grace, знам, мила!  :lol: И през това съм минала... Лошото е, че лекарят, който ми остана не прави икси на напълно ЕЦ. Но това вече няма значение.

*
Душе, ще вярвам вместо теб, докато намериш сили. Каквото и решение да вземеш, то ще ти донесе утеха. Прегръщам те много силно.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Душе, нищо не пречи да се "завърнеш в Бащината къща" :wink:, но когато му дойде времето. Сега, за сега ние ще те подкрепяме и ще чакаме момента в който ще се върнеш в играта. :heartbeat: :hug2:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Душе, има и други лекари, също толкова добри специалисти  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*
Grace, през всички съм минала, мила! А сега на тази възраст пак да си сменям лекарят и да тръгвам на ново е немислимо.
White, благодаря ти, че ще вярваш вместо мен! Защото аз вече не вярвам! А това, че взех решение, наистина много ме успокои. Просто се приземих и сега ще живея останалата част от живота си по-спокойно. Прегръщам те! :bighug:
Еvro, вероятно си права, но едва ли вече някой ще ме чака мене в "Бащината къща". Благодаря ти за подкрепата и полезните съвети, които винаги си ми давала! Прегръщам те силно и ти желая късмет!  :bighug: :crossfingers: :goodluck:

*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Взимането на решения дава комфорт, защото затвърждава гледната ни точка. Но тя пък е променлива величина.
 
Повече от година и половина се налага да взимаме решения, не винаги сме го правили на време, не винаги са били правилни, но всички са били в името на нашата рожба. Измъчваха ме сериозни съмнения, събирах гняв, страдах от неуспехите, болеше ме от ненаправеното, страхувах се от предстоящото, плаках на чуждите радости, разочаровах се и после намирах надежда и всичко това защото искам детето си!

Моля те, не се отказвай! Просто не вярвам никой не те чака! А дори и са имаш такива съмнения, то едва ли някакво си честолюбие е фактора който може да те спре.

Ще има ПРОЛЕТ и за нас! Искам!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Ще взема да си отворя темичка, че превърнах, без да искам, тук две-три теми в лични!  :lol: Евро, аз съм зодия везни и много трудно вземам решения, особено когато имам решаващия глас, както е и в случая. Само, че този път решението беше взето предварително и то адски лесно и без колебание. Всичко и всички около мен ми помогнаха да взема това решение - здраве, пари, близки, роднини, колеги, ... няма нито един човек(освен вас), който да ме подкрепя да продължа. А за проблемите с отсъствието от работа просто не ми се говори...През цялата ми стимулация(дълга, трудна и скъпа), между пункцията и трансфера, въпреки, че бях в болнични, непрекъснато ми звъняха в къщи и ме викаха на работа...и понеже, аз, фитката, ходех - сега съпругът ми ме обвинява малко, че съм рискувала хилядите левове и неговите надежди...Спирам до тук, че съм бясна!
П.П. Е, ако наистина догодина направят нещо по въпроса с безплатни опити и няма изисквания, на които да не можем да отговорим - живот и здраве може да напусна работа и да пробвам!  :lol: А, вие, до тогава всички да сте бременни, че да може ние, дъртите, да се вредим!

Душка!През годините и аз се отказвах,после идваше огромно желание пак да пробвам,след като пробвах,пак сриване пълна апатия и много други "екстри".Нито близки,нито роднини,нито колеги,никоооой няма да те разбере(немога да знам как боли счупен крак защото не съм го чупила)Днес ми звучиш по-добре,заедно ще чакаме другата година,само да не вземат,нас дъртите,пак да ни прецакат с нещо :D Прегръщам те и ти пращам половината от моята надежда(вече съм толкова луда :D че и инат бяга от мен) няма да спрем да мечтаеме.
<a
*
vladyhka -  :bighug: ! Аз вече не фигурирам в ничии сметки за бебе...и представи си изненада, а? Не, няма да стане, ама ти благодаря! Днес ме поканиха на сватба (с бременна булка). Вчера ми се обади леля ми - сестра на майка - има 4-то внуче, по две от всеки син - :"Хайде, бе, леля, ще се разсърдим вече, то бебето ще тръгне, а пък вие няма да дойдете да ни честитите даже!?" Бебето е на 40 дни, е, аз вероятно ще отида, но ще гледам поне да пожаля мъжа ми, че той се сдуха съвсем...

И нас ни отписаха съвсем,но поне,вече и не ни канят на подобни мероприятия :D И моя мъж вече изсъхнал,аз съм по-силната в нашата "компания"И таз глуповата ми надежда...Днес пак тичах при наш доктор(разбрах че и ти беше при него),прекрасен лекар и много откровен :(та пак го занимавах с глупости :D Пак рода на мъжа ми толкова плодовита...че той стана черната овца в семейството,но аз обясних на всички (кой искаше да чуе кой не- не ме интересува)че аз,аз,аз съм причината,та да млъкнат най сетне.После той трябваше да се джавка с цялата рода :D Е така,но нали ще продължим да вярваме в чудо?
<a
*

    Osiana

  • *****
  • 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Душе, не че е моя работа, обаче ако си отвориш един дневник и опишеш всичко ще си много полезна на всички момичета. :D
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
Уффффффф Евро  :(, аз пък като вземам решения сравнително лесно, ама докат тръгна да ги изпълнявам...
Ето сега, решението ни е взето... ИКСИ на ЕЦ. И кака ти се тутка даже да се обади на док един час да си запише :(. Като се замисля какво ме чака... ръцете ми натежават и не мога един телефон да завъртя. Много е кофти, когато имаш толкова неуспешни опити, всичките с добри прогнози...
Знам че съм лигла, ама нали затова сте ми такива добрички, да ме изслушате  :( :(
В очакване ....
*
Фусинко, да звънна аз да ти запиша час?!
Колето не може все с кучето да си говори. :D
Знам, че скоро ще прочета вашите темички на точното място.
Стискам всички палци и вярвам.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

    everything_possible

  • ****
  • 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
Душе, ще вярвам вместо теб, докато намериш сили. Каквото и решение да вземеш, то ще ти донесе утеха. Прегръщам те много силно.

Колко хубаво си го казала. Какво повече бих могла да допълня....

Душе, ужасно е това което преживяваш, но ако можех да ти дам от моята вяра....Затова просто и аз като Уайт, ще се моля за теб всеки път, докато се моля за себе си.
Дано не ти звучи пресилено, но вярвам безкрайно, че човек отдал себе си в опити да се сдобие с най-невинното и най-ценното нещо на земята като детската душа, я заслужава БЕЗУСЛОВО!
"Всичко, което не ни убива, ни прави по-силни!"  
"Ако съдбата ти затвори вратата,влез през прозореца"
"Ако искаш да имаш това, което никога не си имал, си длъжен да правиш онова, което никога не си правил."

Не зная, кой и защо е изрекъл тези думи, но намирам огромен смисъл в тях. Дано ти помогнат.
Ти си преживяла много изпитания, но може би все още не си открила ключето към твоето щастие. Продължавай да го търсиш и никога не се отказвай! Отново ще цитирам фраза от един филм, която ми направи голямо впечатление: "Отчаянието означава провал, а ние не сме програмирани за това."
Дай си кратка почивка и върни вярата в себе си!


ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
Момичета я вижте сладуранки от първата темичка (много+++++)какъв купон спретнаха.Дайте и ние,какички,да си направиме една весела темичка,защото"напреднала възраст" е как да го кажа :D...ние сме млади хубови.Някакви предложения?
<a
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Цитат
Фусинко, да звънна аз да ти запиша час?!

... или аз?

Ай не се моткай че, за Великден пак ще почиват! :kiss:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Здрасти!Аз сьм нова във форума.Скоро ми предстои втори опит ин витро.Първият беше свързан с големи драми.Имам вече две операции-първата в следствие на хиперстимулационен синдром и втора за премахване на тръбите.На втората се подложих защото наличието на течност в тръбите води до премахване на ембрионите.Сега ще пробвам отново в Св.София.Стимулантите които ще използвам са Гонал

При мен предстои втори опит за ин витро.При пьрвият имах много неприятни преживявания.Полу4их хиперстимулационен синдром и преживях коремна операция.През ноември ми направиха втора операция при,която ми премахнаха трьбите.Това се наложи,зашото имах те4ност в тях,която убива ембрионите.Имам голяма вяра и се моля вторият път да съм шастлива!Сега ще пробвам в "Св.София".Ще бьда стимулирана с Гонал,Декапептил,меногон.

р
« Последна редакция: Март 28, 2008, 19:17:03 pm от evro »
Здравейте,

аз не пиша често, въпреки че от доста време съм във форума. Просто не съм мотивирана...нямам добри новини, така да се каже...
Значи при нас - тежък мъжки фактор, завършил със SDI със заключение 0% шанс за ИКСИ,а иначе 2 неуспешни ИКСИта, включително второто и с донорски материал
+ вече 6 неуспешни донорски инсеминации
при мен до момента открити само завишени НК клетки, а и слабо реагиращи яйчници - между 4 и 6 яйцеклетки

сега сигурно ще се търсят и други причини - най-вероятно лапароскопия, пък после явно донорско ин-витро

стерилитетът ни вече е с давност 7 пълни дълги години...

*
Мила Душе, чак сега виждам написаното от теб, защото няколко дена бях ужасно заета и нямах възможност да чета подробно...както и да е.
Душе, много съжалявам за този развой на нещата при теб...Каквото и да кажа аз, няма да промени нещата, но ти пожелавам сила и силен дух...Мога само да кажа, че се радвам изключително много на познанството ни, пък било и под такава форма! Ако мога с нещо да ти бъда полезна, не се колебай да ми пишеш!

Момичета, ще ви разкажа нещо, което много ме впечатли. Преди известно време се бях тръшнала и убеждавх моя лекар, че спирам с опитите, че ме е налегнало страшно отчаяние. Та по този повод, той ми разказа за една двойка, които са направили 10 IVF процедури, все в различни клиники /едно от които е при него/ и се върнали за 11
 IVF процедура. Та той не им дал почти никаква надежда - все пак 10 неуспешни опита. И това семейство сега има 2 здрави и чудесни близначета. Изводите ги оставам на вас. Аз със 6 ИНСЕ-та, 2 ИКСИ-та, 2 миомектомии и 2 салпингектомии.
Миналата седмица ми отстраниха втората тръба.
Засега продължавам.
 

МОИТЕ САМОЕДСКИ СЛЪНЧИЦА
*

*
Здравейте, мили момичета, за мен сте много мили, макар и непознати, защото тази борба, тази мъка, която преживяваме е обща. Не знам как да започна.. . Може би с това, че днес кръвният ми тест показа, че и н-тата на брой арт-процедура завърши неуспешно. И най-странното от всичко е, че винаги се намират сълзи и гняв, след убитата надежда. Стоя и ми се иска да си представя най-добрата си приятелка с моя проблем (неизяснен стерилитет и бля-бля-бля, всичко това обилно полято със сълзи), какво бих я посъветвала трезво и най-вече съзидателно за нея и не знам, а уж съм умница. Преди да започна тази борба, мисля че бях доста по-широко скроена, допусках да си осиновя дете, и без да предполагам, че явно имам сериозен проблем. Сега с всеки изминат ден ставам все по-консервативна към осиновяването, вероятно защото съм твърде амбициозна, и като почна някаква борба, ми е много трудно да се отказвам. Дори ми се искаше да имам конкретен женски проблем, който да мога да разрешавам, за да се боря с нещо реално. А сега трябва да се боря с абстрактноното си подсъзнание, което явно отказва на тялото ми да зачева деца по този "арт" начин, а не с поне малко обич.Твърде тъпо,драматично, но факт. Аз това си го знаех дълбоко интуитивно, че няма да успея да имам мое детенце и когато забременях се учудих за кратко, докато не настъпи лощия край .... Толкова съм отчаяна, защото при всеки опит допускам искрица надежда, че мога да успея и после боли толкова много. С това не се свиква явно никога ...
По слънчевата страна на улицата
*
Миличка, колко добре те разбирам, за жалост!  :bighug: :bighug: :bighug:

*

    baracuda

  • *****
  • 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
  Душе,чак сега прочетох темата до края.Искам да знаеш,че винаги можеш да разчиташ на моята подкрепа...каквото и да решиш.Аз лично,вярвам че ще успееш и се моля за теб. :hug2:

 Благодаря на всички момичета,описали историите си тук.Темата е изключително полезна. :grouphug:
*
  Душе,чак сега прочетох темата до края.Искам да знаеш,че винаги можеш да разчиташ на моята подкрепа...каквото и да решиш.Аз лично,вярвам че ще успееш и се моля за теб. :hug2:
 
Благодаря ти, миличка!  :bighug:

да,темата найстина е изключително полезна,но и много тъжна и емоционална  :balk_144: :balk_145:
Душе,възхищавам се на твойте сили и против очакването на много от почитателите тук, аз подкрепя твоето решение и ти пожелавам много здраве ,късмет и успех в живота за по-напред! :bighug:
Иначе,аз също съм от неуспелите(1опит IVF и 1опит ЕТ) и напредналата възраст,макар и да не мога да се "изфукам" с дългогодишен стерилитет,но мога да се "исфукам" все пак с глупостта си :?...смятах,че бебеправеното е фасулска работа и като му дойде времето ще стане от раз :oops:....и понеже все имах неотложени ангажементи,грандиозни проекти и много работа изключих "за малко" най-важното нещо в живота на всеки човек-децата.Сега искам поне 2,но уви :?
Това беше емоционално от моята страна :lol:Разумно мисля,че мога да оглеждам и възпитам максимум 4 дечица,но за целта трябва да сме здрави както физически,така и психически!
Пожелавам на всички тук много здраве и късмет и  stork-boy скоро да дойде при всяка от нас! yahoo_17
*
Здравейте, мили момичета, за мен сте много мили, макар и непознати, защото тази борба, тази мъка, която преживяваме е обща. Не знам как да започна.. . Може би с това, че днес кръвният ми тест показа, че и н-тата на брой арт-процедура завърши неуспешно. И най-странното от всичко е, че винаги се намират сълзи и гняв, след убитата надежда.
Моето 2-ро ИКСИ приключи с отрицателен тест преди два дни.
Ето, стигнах и в тази тема. Опитите ни за бебе са от 10 години. Първи опит - трансфер на 2 ембриона, имплантация на 1 и бременост до 12г.с. и последвал аборт през януари т.г. Втори опит - трасфер на 1 ембрион, днес 17 ден от трансфер ЧХГ - 2.61. При мен отстранена голяма част от десен яйчник, нагъната лява тръба, често образуване на кисти фоликуларни, слаб отговор при стимулациите. И двете бяха силни и с доста лекарства и накрая малко яйцеклетки. Като допълнение повишен анти бета 2 гликопротеин, мутация на фактор V Лайден, повишени тромбоцитно-левкоцитни агрегати. Сега стоя и се чудя какво още да изследвам и каква е причината, след като за горепосочените сме приложили вливания и фраксипарин. Дали това, че е само 1 ембрион?
Просто немога да не се запиша.Опитваме  от 9 години.9 неуспешни трансфера,от които 5 инвитро опита,и 4 на замразени ембриони.При мъжа ми всичко е наред.Откриха ми тумор на яичника,и трябваше да го отстранят,заедно с двете тръби.Но не се предавам,знам,че ще се получи,когато вярваме силно,и го искаме толкова много.Имала съм много моменти на отчаяние,но нямаме избор,борбата продължава....Ако мога да помогна на някои,на драго сърце.
Здравейте момичета! Аз съм от редовно четящите, но непишещи - не намирах сили да ви занимавам с проблемите си - да се отчета и аз - 10 години стерилитет, 7 иксита без нито една бременност, последното  осмо бях решила - край, не мога повече, до тук бях. Обикновено винаги реагирам идеално на стимулациите - много яйцеклетки, все хубави, повечето се оплождат, всичко е ок, обаче инплантация - не. Последния опит нищо не беше наред, а да спрем, а да продължим. Както и да е - продължихме, образуваха се 2 яйцеклетки, направихме трансфер. След толкова много опити не тръпнеш в очакване, не правиш тест след тест, просто чакаш. Направих си ЧХГ - отрицателно - преживях го, отново, но както бях решила - край, това беше за последно, така се позачетох за опити в Истанбул, и т.н, не можех да се откажа. Та, направих си аз ЧХГ, но мензиса ми така и не идваше, но аз и не допусках, че може да има грешка. След 20 дневно закъснение все пак се обадих на доктора да го питам, дали пък да не направя още един тест, той каза ок, обаче аз имах много работа и така - още пет дни. След това все пак намерих време да си купя тест, даже се чудех да го хабя ли изобщо, защото до сега не бях виждала положителен, но реших да го направя. Веднага се видяха двете черти - ясни и отсечени, аз и мъжа ми се разтреперихме, просто не беше истина, на другия ден доктора потвърди - има бременност, даже чухме и едно сърчице, просто беше неописуемо. Бременността ми беше много лека, но родих в 32 г.с. с тежка прееклампсия, като едва не загубихме бебето. Но момичетата са жилави, въпреки че беше 1700, тя е просто боец, бори се достойно, а и нито за миг не съм се съмнявала, че няма да се справи - просто беше писано това дете да оцелее, въпреки всички проблеми. Та сега милата ми душичка спинка сладко в слинга на рамото ми и ми се усмихва хитро. Написах това, за да ви кажа - НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ! ВЯРВАЙТЕ, писано ли е - ще стане. Пожелавам успех на всички момичета във форума, аз по принцип съм с лека ръка, така че, нека всеки прочел това да си роди желаната от него рожбичка, пожелавам ви го от цялото си сърце!
Рената мила, направо ме разплака! Ти си истински боец и явно и малкото съкровище прилича на теб. Да сте живи и здрави и все така позитивни :D
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
Рената,честито!Бъдете живи и здрави!Аз имам 2неуспешни иксита,октомври предстои третото.Благодаря,че сподели и ми вдъхна надежда.
Рената много се радвам за вас, бъдете много щастливи с вашето малко чудо и ви желая всичко хубаво!!!
*
отдавна не бях чела нещо толкова мило и изпълнено с надежда и оптимизъм. рената, пожелавам ти много щастие с бебка.
По слънчевата страна на улицата
*
Рени,твоята история ми дава сили да продължа да се боря и да искам да вярвам,че може би и на нас ще се случи...Ние правим бебе от 6 години-диагноза ПКЯ,последвала операция след която док ми обещаваше,че до 3месеца след нея не може да не забременея :(,3 години след операцията след множество стимулации решихме,че аз не съм опитно зайче и се решихме на ин витро.Последваха 3 опита-неуспешни!,при които единия до половината,след което щяхме да правим замразен трансфер,но ембриончетата така и не оцеляха след размразяването :balk_146:.
След това си дадох малко почивка и  психическа и физическа и финансова.От 5 месеца пия едни билки,защото само това не бях пробвала...
Ами накратко това е нашата история...Баналното е,че ние първо решихме,че искаме бебе и сватбата дойде като продължение,и сега ще празнуваме 5 годишнина,а бебе така и няма :lol:

*
Рената, впечатлена съм от историята ти и ти благодаря, че я сподели с нас!
Да е жива и здрава красивата ви дъщеря и много да ви радва!
Прегръщам те!
« Последна редакция: Август 26, 2008, 23:52:39 pm от cygnus »
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Браво за успеха! Благодаря за споделената история на живота ти Рената!
Много щастливи моменти със слънчецето ви желая!  :sunshine:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

    Osiana

  • *****
  • 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Радвам се за теб, Рената. :)

Благодаря, че сподели с нас твоята история. Тя ще вдъхне кураж на много момичета, сигурна съм.

Пожелавам ти цялото щастие на земята с твоето малко ангелче!
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
Чудесна история Рената!Да ви е жива и здрава дъщеричката!
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Рени, честита ти рожба. Благодаря че разказа историята си.  Желая много щастие занапред на цялото семейство.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    Filadelfia

  • **
  • 122
  • ...бих продавал познайте какво?Надежда за всички!
Рената, благодарности за споделената история и за куража, който ни вдъхваш.Нека мъничкото агелче е живо  и здраво и само радост да ви носи.
Ние правим бебе от почти две години.С тубарен фактор сме. На 29 години съм, с отстранена дясна тръба в следствие на 2 екстраутерини, множоство хидротубации, ПКЯ и от много добра вече слабо пропускаща лява тръба.Други изследвания не сме правили Предстои ни инвитро.Успех на всички момичета и сили, за да спечелим започнатата битка.

*
Ренета,   честито!
Благодаря  ти, че сподели с нас  тази вълнуваща история с чудесен край.
Желая много щастие на семейството ти. 
Да ви е жива и здрава дъщеричката!
Благодаря ти ,че разказа историята си!
Впечетлих се и за пореден път се убедих,че всеки си имаме съдба,от която едва ли можем да избягаме.
Желая много здраве и щастие на вашето семейство!
*
Рената, благодаря ти, че сподели историята си с нас!
Желая ви само щастие от сега на татък!

*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Ние правим бебе от почти две години.С тубарен фактор сме. На 29 години съм, с отстранена дясна тръба в следствие на 2 екстраутерини, множоство хидротубации, ПКЯ и от много добра вече слабо пропускаща лява тръба.Други изследвания не сме правили Предстои ни инвитро.Успех на всички момичета и сили, за да спечелим започнатата битка.

Всеки случай е индивидуален, но за да ти дам кураж, ще ти кажа, че ini, която е с почти твоя проблем, забременя ин-витро миналата година, а сега е бременна по нормален начин в седми месец. Потърси я, ако искаш за мнение и съвет. От мен имаш стиснати палци.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Рената, благодаря ти за споделената история! Много и се зарадвах! Браво на двете момичета! Пожелавам ви много щастие и здраве!
Последния опит нищо не беше наред, а да спрем, а да продължим. Както и да е - продължихме, образуваха се 2 яйцеклетки, направихме трансфер. След толкова много опити не тръпнеш в очакване, не правиш тест след тест, просто чакаш.
Чудех се, доколко спокойствието има отношение към успеха???...

... Забравих, да се представя :-)
Преди 13 години - отстранени тръби и десен яичник, 2 ин-витро опита преди 10 години... Не знам, къде спах през останалото време, все си мислех, че има време... Сега започваме наново. Но доста ме е страх от болката след неуспешен опит :-(

Прегрътки
и много успехи на всички!
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

    Filadelfia

  • **
  • 122
  • ...бих продавал познайте какво?Надежда за всички!
Ние правим бебе от почти две години.С тубарен фактор сме. На 29 години съм, с отстранена дясна тръба в следствие на 2 екстраутерини, множоство хидротубации, ПКЯ и от много добра вече слабо пропускаща лява тръба.Други изследвания не сме правили Предстои ни инвитро.Успех на всички момичета и сили, за да спечелим започнатата битка.

Всеки случай е индивидуален, но за да ти дам кураж, ще ти кажа, че ini, която е с почти твоя проблем, забременя ин-витро миналата година, а сега е бременна по нормален начин в седми месец. Потърси я, ако искаш за мнение и съвет. От мен имаш стиснати палци.
Благодаря ти Kassi, наистина ми вдъхна кураж.Ще потърся ini за малко повече инфо.

*

    lawyer

....ето ме и мен.
От сърце се радвам за успелите и от сърце съпреживявам с борещите се.
Едва в началото на пътя съм, но се е посъбрал материал, че да напиша тук някой ред.
Началото на Август 2006-та - много се обичаме, сватбата е планирана за 7-ми Октомври 2006-та, безкрайно сме щастливи, искаме бебе, веднага, сигурни сме в успеха на първия опит (че и шегички - ауу, на сватбата ще пия само плодово сокче).
...а дойде ми, хъм нещо не сме уцелили момента, ама сегааа, при втория опит няма как да го изпуснем...
и така около седем месеца ... на сватбата си пих джин с много тоник и лимон  :(
Вече се появяват първите притеснения, питам моя доки и в отговор - ооо, само осем месеца опити, рано е да се притеснявате, следи овуто и идвай на фоликулометрия и усърдни самостоятелни опити още 3-4 месеца. Сигурно е прав.... щом УЗИ-то казва кога точно е овулацията, естествено, че ще я уцелим!
След 5 месеца - резултат никакъв. Вече доки гледа по-сериозно - марш за спермограма - ШОК - доста под нормите, но за инсеминация идеална. Аз - овулация по учебник, щитовидна жлеза отличник, рН на влагалището заковало нормата, няма кисти, малко по-тънка лигавица, но чинно си пия дуфастона, забележката към мен е, че съм много нервна. Действаме с инсеминации - каза доки.
Равносметката за две години - 4 инсеминации - уж моментът все е идеален, спермограмата от месец на месец видимо се подобрява (стриктно се примат ежедневно шепа хапченца) - резултат - НЯМА.
Следващи стъпки: още 2-3 инсеминации, "явно при вас е необходима повече упоритост", каза доки. Ако не стане грабваме тежката артилерия - лапароскопия и ако всичко пак е ОК и резултат няма, ин витро.
Явно при нас всичко едва сега започва, имам сили, не ме е страх, вярвам, ПРОДЪЛЖАВАМЕ...

Благодаря за търпението, момичета, извинете за словоизлиянието ми, но се почувствах по-добре като споделих.

« Последна редакция: Септември 12, 2008, 12:16:33 pm от lawyer »
*

    Rib4o

  • ***
  • 211
  • Истински се вижда само със сърцето!
За протокола - три неуспешни инсета. Първото през ноември 2007 на естествен цикъл. Следващите два месеца - стимулация с Клостилбегит. Резултатът - емоционален срив и дълга почивка. Следващото инсе ще е през февруари, ако не ни мине котка път. Ако и тогава не успеем, следва ин витро. Честито на успелите момичета! Силно прегръщам и останалите, които като мен продължават своята битка за бебче.  :bighug: :bighug: :bighug:
Здравейте и от мен .При мен нещата се развиваха по следния начин:
-3 неуспешни инвитро/иксита на естествен цикъл
-лапарокоспия
-хистероскопия
3 месечно лечение за съмнение за ендометриоза и на инсулинова резистентност
Сега предстои икси по дълъг протокол с пълна симулация с Гонал и Меногон.
За опитите не съжалявам ,защотото успях да анализирам повечето от проблемите си чрез неуспеха.
Успех момичета и ние ще станем майки сповече упоритост и вяра!
*

    eganeva

  • *****
  • 4584
  • И утре е ден, но друг....

Сега предстои икси по дълъг протокол с пълна симулация с Гонал и Меногон.


Успех, malinkap!!!
*

    lawyer

Аз само да допълня - лапароскопията е вече изпълнена и зачеркната от списъка с етапите по пътя. ....сега ще видим какво ще да е следващото, което трябва да преборим... то май вече не остана нищо за поправяне и лечение, ама резултатът липсва все така, а годините в опити стават вече три.
благодаря eganeva  :D
здравей, като имаш имунологичен проблем пробвала ли си изоимунизация - препоръчва се при такива случаи
BO76 ако е за мен.Нямам имунологичен проблем ,доколкото съм излседвала в Плевен имунологията.НК клетките са ми 7 при граница 12.
Здравейте и от мен. Аз съм с 14-годишен стерилитет. 10 години се борих с неподходящия мъж и с неподходящите лекари. През тези години направихме н на брой стимулации с клостилбегит и не знам колко инсеминации. Без да са ни изискали спермограма и без снимка на тръбите. Направихме и инвитро ... за което не искам да се сещам. Толкова много болки не мислех, че може да се изпитат при инвитро. Някъде по пътя загубих едната си тръба, след операция от киста и перитонит едновременно. После се изморих ... най-вече от мъжа и се отказах. От 2 години съм с друг мъж. Още в момента, в който се усетих, че проявява интерес към мен му обясних, че имам проблем с бебетата и да се отказва докато е време. Е, не се отказа. И тръгнахме по пътя, този път с много четене в интернет. Ноември правихме икси. Добре отговорих на стимулациите. Направиха 2 ембриона и на 20 ноември имах трансфер. За съжаление вече трети ден кървя по малко. Мисля, че не сме успели. Все пак в понеделник ще посетим докторката и ... вероятно отново по пътя. Изчетох всичко в този форум, но съм леко объркана. За това ви моля да ми напишете точно какви изследвания да поискам, за да може да се установи защо бебета не поискаха да дойдат при нас.  :)
здравей... как да открия ini? Дано да не и досаждам ..., сигурно и е трудно хем да гледа две деца, хем да пише...
*
здравей... как да открия ini?

От заглавната страница кликваш на ПОТРЕБИТЕЛИ -->  стр.284, потребителско име ini,  кликваш името -->  отваря се профил, под прозореца има три възможности за активиране, едната е  Изпрати лично съобщение на този потребител.  Успех! :D

Благодаря marsi  :oops:
  Методът ИКСИ няма как да бъде успешен в по-висок процент, защото при него се взема сперматозоид, който често е с фрагментирана ДНК (начупена). Дефектен е, защото е незрял. На това се дължат част от спонтанните аборти. Важно е преди началото на всякакви опити за асистирана репродукция, да се направи спермограма с морфологичен анализ, а това не се прави качествено в клиниките за асистирана репродукция. Има специален микроскоп, който анализира всеки сперматозоид поотделно.
 От страна на жената, ако е с преждевременно настъпил климакс, пролактин- много висок и нисък ФСХ, опитите са излишни. При тези случаи хормоналната свръхстимулация може само да навреди.

Имам въпрос- защо е толкова важно детето да не е осиновено??
Иначе пожелавам успех на всички, както и разум.
аз ще ти отговаря.Е, не е толкова важно, но е в реда на нещата и на природата всяка жена да се бори да роди собствено,а не да осинови поредното цигане :?..а и когато съвременният свят ти предостави възможности да се сдобиеш рано или късно със собствено дете нима ти няма ли да се бориш? Според мен всичко е въпрос на личен избор...
*
Точно идвам от "психологичната" тема! Там имаше подобен въпрос и съответния отговор!Не е "важно" въобще.Само дето трябва да си готов за това,да си стигнал до осъзнатото решение,предполагам следствие на всички изчерпани до момента възможности! Има ли все още някаква надежда,все си мисля,че няма да се примирим! Друго е, ако диагнозата покзава пълна невъзможност на този етап от медицинската наука.Но дори и тогава,пак трябва да си осъзнал избора,да си наясно ,че ще трябва да раздваш любов и топлина,защото в детето не трябва да остава съмнение!така че,няма да ти е лесно,защото дълбоко ,дълбоко в себе си,ти си знаеш истината.мисля,че е сложно,дори много,но други двойки го правят и имат успех.Просто трябва да сме наясно със себе си! 
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    petq74

  • ***
  • 373
  • Роден да пълзи, не може да лети!
искам да отворя темата и да дам поне малко надежда на всяка една от вас.След много години борба имам 4етири прекрасни деца.Най-големият ми син е осиновен,второто и третото са близнаци/мом4е и моми4е/от девети опит Ин витро,а преди три месеца се сдобих с моми4енце,която е за4ената нормално. Тя е най-голямото чудо в нашия живот.С една отрязана тръба и втора силно увредена,няколко аборта,9 опита Ин витро ето,че чудото стана и се роди на Коледа....А по въпроса да осиновим или да се борим за собствено/аз имам от всеки вид :)))/мога да кажа,че няма никаква разлика
Успех на всички
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
Нищо!... Просто исках да съм сигурен,че те има Пух!!! Каза прасчо хващайки Пух за лапичката...
*

    eganeva

  • *****
  • 4584
  • И утре е ден, но друг....
Петя, много се радвам за вас.
Знаех само за първото детенце.
Живи и здрави да са.
Прекрасна история в твоя живот-пълна къща с детски смях.Да са ви живи и здрави слънцата!!!
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
*
вижда се ,че търпението рано или късно се възнаграждава.Явно Бог мисли за нас и рано или късно ни дарява с радост.Петя,ако знаеш колко заряд даваш с твоята истроия..... :D :D :D
/www.mamaibebe.com][/url]
искам да отворя темата и да дам поне малко надежда на всяка една от вас.След много години борба имам 4етири прекрасни деца.Най-големият ми син е осиновен,второто и третото са близнаци/мом4е и моми4е/от девети опит Ин витро,а преди три месеца се сдобих с моми4енце,която е за4ената нормално. Тя е най-голямото чудо в нашия живот.С една отрязана тръба и втора силно увредена,няколко аборта,9 опита Ин витро ето,че чудото стана и се роди на Коледа....А по въпроса да осиновим или да се борим за собствено/аз имам от всеки вид :)))/мога да кажа,че няма никаква разлика
Успех на всички
Направо се просълзих.:)Желая Ви много здраве ,щастие и късмет на цялото семейство.Вярвам,че къщата Ви ще е пълна с радост и веселие , и че трудните моменти са зад гърба Ви :) .Надявам се да се четат по-често истории с хубав край .
« Последна редакция: Април 11, 2012, 16:41:26 pm от любопитка »
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*
Петя, невероятна приказка! Няма по-хубаво от детския смях в една къща, а при вас той е в изобилие. Желая ви много щастие!
Имам вече две ангелчета на небето

Много здраве ви желая, Петя! Щастието като гледам го имате в изобилие!  :wink:

П.С. Не бях те срещала тук отдавна. А иначе бяхме по едно време заедно в процедури и.... съм те запомнила!

Много се радвам за всички вас! Обичайте се и бъдете здрави!
*
Петя, честито и от мен!
Приятелите и роднините разказват за ващето щастие! За близначетата знаех, а когато се роди и малката рабрах от Нели! Да се живи и здрави, щастливи и радостни мигове изпълени с детски смях!
Петя, честито за пълната къща!!! Настръхнах цялата като прочетох твоята история, а после и си поплаках. Не е чудо, а нещо още по-голямо от чудо!!!
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Когато мечтите са така желани,
няма сила която може да спре Чудото!
Честито Мамо Петя, бъдете здрави и щастливи!
Нека пълната ви къща даде надежда на всеки който чака своята рожба!
 :bighug:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Петя, ужасно много се радвам за вас!
Надявам се отсега нататък животът ви да е пълен с чудеса всеки ден!

Рачо, чакам твоята история с голямо нетърпение с двоен гукащ финал, да знаеш :lol:
[/url][/url]
*

    kiara

  • *****
  • 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
 Петя, това което си написала е една история с многооооооо страдание, но завършила с прекрасен край!!! Бъдете здрави и всеки ден се радвайте на сбъднатите си Мечти!!!


*
Петя, прекрасна новина! Благодаря ти за споделената история на живота ви! Това не е чудо, това е нещо повече! Къщата ви е пълна - две момченца и две момиченца, какво по-хубаво от това?! Бъдете живи и здрави и се обичайте! Дай боже такова щастие всекиму!

Петя, сега когато къщата ви е пълна, мога единствено да ви пожелая здраве, здраве  и само здраве! Бъдете много щастливи, заслужавате го!
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...





БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
искам да отворя темата и да дам поне малко надежда на всяка една от вас.След много години борба имам 4етири прекрасни деца.Най-големият ми син е осиновен,второто и третото са близнаци/мом4е и моми4е/от девети опит Ин витро,а преди три месеца се сдобих с моми4енце,която е за4ената нормално. Тя е най-голямото чудо в нашия живот.С една отрязана тръба и втора силно увредена,няколко аборта,9 опита Ин витро ето,че чудото стана и се роди на Коледа....А по въпроса да осиновим или да се борим за собствено/аз имам от всеки вид :)))/мога да кажа,че няма никаква разлика
Успех на всички
Хей, това го бях изпуснала... :) Страхотен разказ! :D :D :D Кара ме да се усмихвам! Петя, пожелавам ви много ЗДРАВЕ, усмивки, сила и хармония! С 4 деца трябва да си страхотно организирана, дипломат и знам ли още какво... Респект! :) Благодаря за надеждата, която даваш на много съфорумци... :)
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
Здравейте! Аз също съм в тази статисктика с 4-ри години опити за забременяване с 2 неуспешни опита ИКСИ и без така желания :bfp:. Последният ни опит беше този месец и вчера получих неприятната новина - ЧХГ 7.  :(
Първо искам да пожелая на всички много скоро да осъществят мечтата си и да се прехвърлят в друг форум.
 
Ние сме с мъжки фактор(нисък брой сперматозоиди) и затова вниманието ни беше насочено в тази посока, но в последствие открихме че не отговарям добре на стимулацията и резултата беше лошо качество на яйцеклетките.
1. ИКСИ по дълъг протокол със средни до високи дози лекарства - 9 на брой бавно растящи(14 дни) фоликула и накрая само 2 яйцеклетки с не добро качество.
2. ИКСИ по къс протокол със средни до високи дози лекарства - 6 на брой бавно растящи(15 дни) фоликула и една функционална киста и накрая 4 яйцеклетки с не добро качество (2-те не се оплодиха).
Вчера докторът ми каза че ще правим допълнителни изследвания - кариотип, днк фрагментация на сперматозоиди, тромбофилия и други, които ще обсъдим след няколко дни.
Аз лично искам да се изследвам за ендомитриоза, защото доколкото четох в различни форуми (на бългрски, английски и гръцки), виждам че повечето момичета с ендомитриоза имат същия отговор като мен (бавно нарастващи и малко на брой фоликули). Има ли някой с подобен отговор при стимулация с ендомитриоза?
А защо чак след 2 опита ще правите допълнителни изследвания?...
При кой доктор си?
За изследване за ендометриоза ти трябва много добър хирург в областта на репродуктивна медицина, а не всякаъв хирург....ендометриозата в начален стадии може да се "изпържи" , ако докторът е добър :)и, ако е напреднала ще трябва да се лекува с едни гадни инжекции :?
Проблемът ти не е в броя на яйцеклетките, а според мен е в качеството :?
Качеството на яйцеклетките зависи и от стимулациите , които са ти направили...демек, ако стимулацията е сполучлива и уцелена ще ти извадят поне една яйцеклетка читава, от които да става бебето и понякога даже бебета :lol:
Все пак проблемът с качеството на яйцеклетките не се крие само в ендометриоза.Може въобще да нямаш ендометриоза, но да имаш автоимунни болести, които също скапат качестввото на яйцеклетките :?
Аз лично съм пила билки и доста добавки за подобряване на качеството на яйцеклетките.Добавките ми бяха преписани от доктор, но съм пила и на моята глава :lol:
Успех ти пожелавам !
*
Причината на винаги е откриваема,за жалост!!! :(поне не с методите на конвенционалната медицина. Всички добавки са полезни,стига да са предписани от доктор,който разбира,естествено. Все пак ,дали след първи или след четвърти опит,не винаги изследванията могат да покажат нещо конкретно. Доверет се на лекарите си,нямаме друг избор!  :)Вяра си трябва винаги!! :?Е,надежда и любов,също!! :lol:
/www.mamaibebe.com][/url]
Цитат
Доверет се на лекарите си,нямаме друг избор!  SmileВяра си трябва винаги!! ConfusedЕ,надежда и любов,също!! Laughing
ra4o, първата част на тази фраза далеч не е винаги достоверна...Ами , я си помисли ако си с тежък имунологичен проблем колко от докторите обръщат внимание на това нещо и колко години и опити ще трябват да минат докато ще успееш пробвайки едно след друго без подходящо лечение :? Та, в много случай причините са повече от една и ако не се откриват нима разчитаме на късмета само? Да, вярно е , че трябва да имаме вяра, надежда и малко късмет, но другата работа е 90% от успеха :wink:
Аз пак мисля, че винаги има причина, стига да се открива по възможност по-бързичко :wink:
Успех ra4o!
*
Ваня, предполагам,че повечето специалисти са наясно с "тежките имунологични проблеми",но не всички отдават голямо значение за процеса на зачеване именно на тези проблеми. Всеки преценя сам,но няма нужда да ги фаворизираме. до колкото съм запознат,някои клиники ги изискват,други  ги игнорират. :wink: Все си трябва и малко" божия ръка", така си е!! Човешките способности са до някъде,след това никой не знае... :)
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Причина със сигурност винаги има, но не забравяйте, че и медицината все още е с огранични възможности, тоест причината може и да не бъде открита.
Успех и късмет на всички!;-)
*
Много Ви благодаря за отговора.
И двата опита ги правихме в Солун. Аз живея тук и е по-лесно, въпреки че е по-скъпо. Изследванията за кариотип, тромбофилия и т.н не ги правят отначало, защото са много скъпи. Но мисля също че тук подхождат с по-лека ръка, отколкото при нас в България.
Правя си тези изводи четейки форумите.
Иначе хормоналните ми изследвания са добре. FSH е малко завишено(8.2), но не минава границата. Салпингографията показа една проходима тръба, а другата е частично запушена в горния си край, но това е вследствие от операция за апендицит.
Още в началото като видяхме ниския брой сперматозоиди, помислихме че това е проблема и дори се "зарадвахме", защото проблемите при мъжа са по-лесно преодолими.
След 2 дни ще обсъдим с док какви изследвания ще правя.
*
Доколкото разбрах следващия ми опит (след 2 неуспешни ИКСИ) ще е на лимитиран цикъл. Док каза че не повтаря протоколи. Предполагам, че и резултатите от допълнителните изследвания ще го насочат.
Защо не повтарят протоколи? Не може ли при същия протокол, но с по-малки или по-големи дози да се получи добър резултат?
Какво означава "лимитиран цикъл"? Май започвам да изоставам... При мен - април месец трето неуспешно икси. Този месец решихме да пробваме на естествен цикъл, без стимулации. Днес ми се обадиха - няма да стигаме до трансфер. Знам, че точно днес не е деня, в който трябва да вземаме решения, но вече нямам сили. Разбира се, чета постоянно историята на Петя, за да се зареждам с търпение и положителни мисли. Радвам им се. Но се страхувам, че съм от онези, които няма да изпитат нейното щастие.  :? Успех на всички, които имат сили да се борят. 
*
Много съжелявам за неуспеха и като цяло за това което трябва да преживееш. И аз бях така преди месец. Сега вече се насочвам към следващия опит. Трябва да правя доста спецефични изследвания и съм се съсредоточила в това и в събирането на средства.
Все някога ще стане, стига да имаме търпение и средства разбира се.
 
Лимитиран цикъл мисля, че е естествен цикъл, но с лека стимулация. Мисля че се нарича също "Модифициран естествен цикъл".От 6-7 ден през ден се вземат малки дози стимулант.
Преди години не беше усъвършенстван като метод и нямаше голям успех, но през последните години се използва с успех при жени с лош отговор при стимулация.
Доколкото разбирам, ако греша някой да ме поправи, има два варианта при жени с лош отговор. Едната школа използва доста по-силна стимулация при такива пациентки, а другата прави модифициран естествен цикъл или само естествен цикъл.