0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

с една запушена тръба
« -: Януари 23, 2011, 16:40:35 pm »
искам да помоля за съвет.след цветна снимка се оказа,че едната тръба ми е идеално пропуслива,а на другата се вижда петанце за което не разбрах дали е запушена или има пропускливост.Сега чакаме да ни излезе решението какво ни предстои.Затова ако някои е със същият проблем да сподели.Благодаря
« Последна редакция: Февруари 14, 2011, 23:28:27 pm от Елфи »
*
Re: със една запушена тръба
« Отговор #1 -: Януари 23, 2011, 17:16:50 pm »
Здравей denis!Когато направи снимката заеднос нея не ти ли дадоха един лист накойто да е написано някакво становище?Аз не съм експерт,но от сега мога да ти кажа ,че и с една тръба можеш да си забременееш съвсем безпроблемно,но може да отнеме малко повече време.Ако всички останали изследвания са наред разбира се  :P Имам предвид хормони,хламидий,спермограма...Успех!
*
Re: със една запушена тръба
« Отговор #2 -: Януари 23, 2011, 17:29:50 pm »
Денис 79. Ако наистина е запушена ,можеш да забременееш но възможноста за това се намаля с 50% . Тази тръба е неефективна и там не може да се реализира зачеване.
Ако нямаш др проблеми ще забременееш но наистина по-бавно.

Защо ти се е наложило да правиш ЦС от колко време не можеш да забременееш?
Re: със една запушена тръба
« Отговор #3 -: Януари 23, 2011, 18:16:20 pm »
вече към 2год.правим опити и затова се обърнахме към специализирана клиника и от там вече правим всички изследвания които ни назначат.хламидия,спермограма са отлични,хормони и затова направихме ЦС.ние сме в чужбина и затова малко са по-бавни нещата,но вниманието е по-голямо.сега до 6 седмици ще ни уведомят как ще продължим.по форума се интересувам какво може да предстои :)
*
Re: със една запушена тръба
« Отговор #4 -: Януари 23, 2011, 19:05:35 pm »
Ако тръбата пропуска наистина идеално и е нямало хламидия и всички хормони са наред в Бг можеш да следиш от коя страна е доминантния фоликул и когато е от здравата да действаш по настоятелно,но в чужбина е малко скъпичко,а и като е така малко се вманиачава човек(моята гинеколожка направо ми се скара на третия месец)Аз съм с една тръба,но моята е доста нагъната и изобщо не е перфектна та в чужбина ме пратиха директно на ин витро дори инсеминация категорично ми отказаха,но пак казвам при мен изобщо не е идеална..Пробвала ли си някакви репродуктивни витамини?Пиши в коя държава си и дано да има някое миомиче ,минало по този път от там да даде инфо.
*
Re: със една запушена тръба
« Отговор #5 -: Януари 23, 2011, 20:19:25 pm »
Както е написала Алана пробвай по-настоятелно ,когато си в овулация от здравата тръба.Незнам как процедират лекарите там ,но ако ти предложат нялаква пластика на повредената тръба не се съгласявай по-добре направо инвитро.
защото навлизането в коремната кухина макар и лапароскопски ще доведе до допълнителни сраствания.
« Последна редакция: Януари 23, 2011, 20:21:40 pm от zarina »
Re: със една запушена тръба
« Отговор #6 -: Януари 23, 2011, 23:25:24 pm »
живея в Англия и до преди 1 мес пиех витамини комбинирани с фолиева киселина,в комбинация с още много други.Тук са наи-добрите за жени които планират бебче.Ако някои се интересува вече ги продават и в бг(Pregnacare® Conception).Също така си правех и О.тестове.Незнам какво да правя,нищо не ни предписват,на практика до сега само се надяваме.От форума разбрах че може да се направи лапароскопия.Също така се замислям и за санаториума в Поморие.Ако някои има идея или е като мен ще се радвам да сподели.Мисля за абсолютновсички варианти също и ИНСИ,инвитро.Незнам какво да предприема все още не са ме насочили.До 2сед трябва да ми изпратят решението.
Re: със една запушена тръба
« Отговор #7 -: Януари 24, 2011, 10:45:01 am »
живея в Англия и до преди 1м. пиех витамини комбинирани с фолиева киселина,в комбинация с още много други.Тук са наи-добрите за жени които планират бебче.Ако някои се интересува вече ги продават и в бг(Pregnacare® Conception).Също така си правех и О.тестове.Незнам какво да правя,нищо не ни предписват,на практика до сега само се надяваме.От форума разбрах че може да се направи лапароскопия.Също така се замислям и за санаториума в Поморие.Ако някои има идея или е като мен ще се радвам да сподели.Мисля за абсолютновсички варианти също и ИНСИ,инвитро.Незнам какво да предприема все още не са ме насочили.До 2сед трябва да ми изпратят решението.
*
Re: със една запушена тръба
« Отговор #8 -: Януари 24, 2011, 11:36:57 am »
Денис, аз също живея в Англия. :P
Дай ми малко повече информация и ще те ориентирам доколкото съм наясно с процедурите тук - Кой ви назначи цветната снимка и къде я прави?




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Re: със една запушена тръба
« Отговор #9 -: Януари 24, 2011, 12:09:43 pm »
Много се радвам Оливия,че и ти си в Англия.Първо да почна малко отдалече,през октомври 2009 си правих изследвания в бг(на частен д-р)хормони,микробиология,спин...Д-ра ми каза че всичко е наред  и няма място за притеснения.Аз се притесних защото напоследък всички околу мен има много двоики,които имат трудности в забременяването.И така реших отново тук в Англия да отида на д-р и да направя изследвания.Първо направихме хламидия-ок,после вагинален видеозон,хормони,спин,хепатит...-ок,овулация-ок,спермограма-ок,на съпруга ми също спин...-ок,и така до ЦС.Всичко това разбира се в специализирана клиника.при теб какъв е проблема
*
Re: със една запушена тръба
« Отговор #10 -: Януари 25, 2011, 10:51:45 am »
Денис, щом си в специализирана клиника, няма място за тревоги - те знаят какво правят. Когато си получите заключението, ще ви дадат и опции за последващо лечение или процедури. Не се разпилявай на две места - тук и БГ - ще изхабиш повече нерви. Реши къде искаш да продължиш и дейставайте.
Аз съм с тубарен фактор и скоро ще правя инвитро. В клиниката си /Лондон/ съм от юни 2010 и действат много последователно. Доволна съм. :P
Успех!




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Re: със една запушена тръба
« Отговор #11 -: Януари 25, 2011, 18:15:35 pm »
много се радвам за вас :bighug: :bighug:,дано скоро да сте истински щастливи preggo При нас малко се забавиха нещата,защото когато правих изследванията в БГ д-ра ми каза,4е нямам никакви проблеми и да не го мисля толкова(като се има в предвид пропусна ЦС).И така след около 1г.посетихме д-р в Англия.Сега ми е малко трудно с чакането иа даже направих една консултация по тел.с д-р Даскалов и ми каза(от това което му описах),че маи съм за лапароскопия,но докато не види изследванията няма твърд отговор.също съм малко объркана,ако ми се наложи каде да я правя  :(
*
Re: със една запушена тръба
« Отговор #12 -: Януари 27, 2011, 12:12:02 pm »
Предполагам си се сетила ,че ако снимката ти е качена на CD ,можеш да я пратиш на доктора да я погледне и тогава да обсъдите евентуална лапароскопия. Аз съвсем скоро пращах до Болница в германия снимки от компютърна томография по съвсем друг повод.
За да си спестим ракарването ако не се налага.
Re: със една запушена тръба
« Отговор #13 -: Януари 28, 2011, 23:31:01 pm »
Искам да ви споделя само,че вчера ми пристигна заключението в което пише:"нормална лява тръба,но дясната не достатачно убедителна.Това непременно не означава че трабите ви са блокирани;затова трябва да направим още един тест за да потвърди,че са нормални.Вече съм в списъка и ще ми изпратят писмо със датата на операцията".Ще правим лапароскопия.Някои може ли да си даде мнението
*
Re: със една запушена тръба
« Отговор #14 -: Февруари 03, 2011, 15:23:19 pm »
Да, Аз имам правена лапароскопия. Това иследване най-ясно и категорично дава представа за състоянието на репродуктивните органи на жената . От него наистина на 100% ще видят дали тръбите са наред а и не само това.
Ако не дай си Боже има запушване те ще продухат тръбата/е на място но това е само временно и е добре да се реализира БР до 1година след това .
Както съм писала по-назад в темата това пак ще доведе до сраствания .Освен ако няма някакви специални др методи за които аз не съм чула
Все пак не е задължително това да се случи защото всеки организъм е различен .Може твоя организъм да не образува големи сраствания след оперативна интервенция.
Това беше и пожеланието на моя лекар да забременея до 1 година след лапарото .
Re: със една запушена тръба
« Отговор #15 -: Февруари 10, 2011, 23:51:44 pm »
Privet i ot men! Izviniavam se za latinicata.. I az jiveia v Anglia. Pravih cvetna snimka v Bulgaria (zashtoto se deistva po-burzo), ot koiato se razbra, che sum s 1 normalno prohodima truba, drugata e zapushena v samoto nachalo (intramuralno). Lekarkata mi predpisa Klostil, za da uvelichi shansovete ot zdravata truba, no preporucha da me nabliudavat s UZ. Nadiavaiki se, che shte vliaza v sistema za nabliudenie s UZ kum NHS, otidoh sus snimkata pri GP-to i ottam v specializirana bolnica. Profesora obache mi kaza, che niama nujda da pia Klostila, zashtoto niamam hormonalni, nito niakakvi drugi problemi, a napravo me naznachi za laparoscopia (prez April). Raznoglasiata na lekarite me poburkvat, a chakaneto oshte poveche. Dotogava sum si zapisala chas za konsultacia kato chasten pacient, za da chuia oshte edno mnenie, dali sum na veren put, dali da ia pravia tazi laparoscopia ili da probvam s hapchetata i nabliudenie pri chasten lekar (kum NHS mai vuobshe niamat praktika za babliudenie s UZ).. Laparoto kazvat, che vsichko razkriva i stavat yasno neshtata - shte pisha kakvo se sluchva... Uspeh na vsichki s bebepraveneto!
*
Re: със една запушена тръба
« Отговор #16 -: Февруари 11, 2011, 10:12:01 am »
На правилен път си. Все пак ЦС не дава 100% отговор Особенно когато има една запушена тръба въпреки че другата пропуска се приема че и тя може да е увредена и затова искат да ти направят лапаро за да са сигорни напълно че тръбите или пое една от тях фонкционира нормално. Аз също след ЦС имах една тръба която пропуска слабо и друга която пропуска нормално и по тази причина ми направиха лапаро от което излезна че и двете тръби са запушени. Не че и при теб ще излезне така но те искат да са сигорни и тогава да пиеш клостил в противен случей е безмислено да го взимаш ,можеш само да си навредиш. Лапарото не е тежка операция и е много щадяща организма. За 3 дни се възтановяваш.
Re: със една запушена тръба
« Отговор #17 -: Февруари 14, 2011, 20:38:00 pm »
орхидея,ти как разбра 4е през април ти е лапарото,на мен само ми писаха 4е ще ми правят лапаро и съм в списъка.Не са ми уточнили кага,даже мислих да се 4уя с д-ра за да мога да си планувам почивките.Аз не пия никакви никакви хап4ета освен витамини.Надявам се скоро вси4ки да сме щастливи :love:
Re: със една запушена тръба
« Отговор #18 -: Февруари 14, 2011, 23:20:12 pm »
zdraveite momicheta...

ami interesuvah se vednaga sled pregleda - pitah sestrite normalno kolko e waiting list i te mi kazaha za April (ot 20 January)... dnes hodih na konsultacia s Dr. Ertan Saridogan - toi potvurdi, che niama smisul da se vzimat kavito i da bilo stimulirashti hapcheta (Klostil ili drugi hormoni), a triabva da se napravi laparo..

Osven che potvurdi za laparoto obache mi kaza, che dori ako laparoto potvurdi, che sum s 1 zdrava i edna zapushena truba, izhoda e IVF (osven opiti i chakane za normalno zabremeniavane, estestveno).. Imah malka nadejda, che moje da se napravi IUI, ili stimulated IUI kato stupka predi IVF (ako imam edna raboteshta truba, moje da se prosledi ovulacia ot tazi strana i da se probva, nali?), no toi kaza, che tova ne e metod, prilojim pri zapusheni trubi (a po-skoro pri mujki factor, endometrioza ili neobiasnen sterilitet)... Niakoi znae li poveche po temata?

Sega puk zapochvam da se pritesniavam v rucete na kogo shte popadna za laparoto (po NHS) - tova si e invazivna namesa i si krie riskovete :(

Pozdravi i uspeh na vsichki!


Пиши на кирилица!
« Последна редакция: Февруари 14, 2011, 23:28:10 pm от Елфи »
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #19 -: Февруари 15, 2011, 20:03:36 pm »
orchidea, за всички процедури, които се покриват от NHS имаш право да избереш къде да ти я направят: http://www.nhs.uk/servicedirectories/Pages/ServiceSearch.aspx
изключение правят само следене на бременност и спешни случаи, които се поемат от най-близкото болнично заведение до мястото, където живееш.
Направи си проучване и избери къде ще се чувстваш най-спокойна.
Успех! :P




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho