0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

с една запушена тръба
« -: Януари 23, 2011, 16:40:35 pm »
искам да помоля за съвет.след цветна снимка се оказа,че едната тръба ми е идеално пропуслива,а на другата се вижда петанце за което не разбрах дали е запушена или има пропускливост.Сега чакаме да ни излезе решението какво ни предстои.Затова ако някои е със същият проблем да сподели.Благодаря
« Последна редакция: Февруари 14, 2011, 23:28:27 pm от Елфи »
*
Re: със една запушена тръба
« Отговор #1 -: Януари 23, 2011, 17:16:50 pm »
Здравей denis!Когато направи снимката заеднос нея не ти ли дадоха един лист накойто да е написано някакво становище?Аз не съм експерт,но от сега мога да ти кажа ,че и с една тръба можеш да си забременееш съвсем безпроблемно,но може да отнеме малко повече време.Ако всички останали изследвания са наред разбира се  :P Имам предвид хормони,хламидий,спермограма...Успех!
*
Re: със една запушена тръба
« Отговор #2 -: Януари 23, 2011, 17:29:50 pm »
Денис 79. Ако наистина е запушена ,можеш да забременееш но възможноста за това се намаля с 50% . Тази тръба е неефективна и там не може да се реализира зачеване.
Ако нямаш др проблеми ще забременееш но наистина по-бавно.

Защо ти се е наложило да правиш ЦС от колко време не можеш да забременееш?
Re: със една запушена тръба
« Отговор #3 -: Януари 23, 2011, 18:16:20 pm »
вече към 2год.правим опити и затова се обърнахме към специализирана клиника и от там вече правим всички изследвания които ни назначат.хламидия,спермограма са отлични,хормони и затова направихме ЦС.ние сме в чужбина и затова малко са по-бавни нещата,но вниманието е по-голямо.сега до 6 седмици ще ни уведомят как ще продължим.по форума се интересувам какво може да предстои :)
*
Re: със една запушена тръба
« Отговор #4 -: Януари 23, 2011, 19:05:35 pm »
Ако тръбата пропуска наистина идеално и е нямало хламидия и всички хормони са наред в Бг можеш да следиш от коя страна е доминантния фоликул и когато е от здравата да действаш по настоятелно,но в чужбина е малко скъпичко,а и като е така малко се вманиачава човек(моята гинеколожка направо ми се скара на третия месец)Аз съм с една тръба,но моята е доста нагъната и изобщо не е перфектна та в чужбина ме пратиха директно на ин витро дори инсеминация категорично ми отказаха,но пак казвам при мен изобщо не е идеална..Пробвала ли си някакви репродуктивни витамини?Пиши в коя държава си и дано да има някое миомиче ,минало по този път от там да даде инфо.
*
Re: със една запушена тръба
« Отговор #5 -: Януари 23, 2011, 20:19:25 pm »
Както е написала Алана пробвай по-настоятелно ,когато си в овулация от здравата тръба.Незнам как процедират лекарите там ,но ако ти предложат нялаква пластика на повредената тръба не се съгласявай по-добре направо инвитро.
защото навлизането в коремната кухина макар и лапароскопски ще доведе до допълнителни сраствания.
« Последна редакция: Януари 23, 2011, 20:21:40 pm от zarina »
Re: със една запушена тръба
« Отговор #6 -: Януари 23, 2011, 23:25:24 pm »
живея в Англия и до преди 1 мес пиех витамини комбинирани с фолиева киселина,в комбинация с още много други.Тук са наи-добрите за жени които планират бебче.Ако някои се интересува вече ги продават и в бг(Pregnacare® Conception).Също така си правех и О.тестове.Незнам какво да правя,нищо не ни предписват,на практика до сега само се надяваме.От форума разбрах че може да се направи лапароскопия.Също така се замислям и за санаториума в Поморие.Ако някои има идея или е като мен ще се радвам да сподели.Мисля за абсолютновсички варианти също и ИНСИ,инвитро.Незнам какво да предприема все още не са ме насочили.До 2сед трябва да ми изпратят решението.
Re: със една запушена тръба
« Отговор #7 -: Януари 24, 2011, 10:45:01 am »
живея в Англия и до преди 1м. пиех витамини комбинирани с фолиева киселина,в комбинация с още много други.Тук са наи-добрите за жени които планират бебче.Ако някои се интересува вече ги продават и в бг(Pregnacare® Conception).Също така си правех и О.тестове.Незнам какво да правя,нищо не ни предписват,на практика до сега само се надяваме.От форума разбрах че може да се направи лапароскопия.Също така се замислям и за санаториума в Поморие.Ако някои има идея или е като мен ще се радвам да сподели.Мисля за абсолютновсички варианти също и ИНСИ,инвитро.Незнам какво да предприема все още не са ме насочили.До 2сед трябва да ми изпратят решението.
*
Re: със една запушена тръба
« Отговор #8 -: Януари 24, 2011, 11:36:57 am »
Денис, аз също живея в Англия. :P
Дай ми малко повече информация и ще те ориентирам доколкото съм наясно с процедурите тук - Кой ви назначи цветната снимка и къде я прави?




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Re: със една запушена тръба
« Отговор #9 -: Януари 24, 2011, 12:09:43 pm »
Много се радвам Оливия,че и ти си в Англия.Първо да почна малко отдалече,през октомври 2009 си правих изследвания в бг(на частен д-р)хормони,микробиология,спин...Д-ра ми каза че всичко е наред  и няма място за притеснения.Аз се притесних защото напоследък всички околу мен има много двоики,които имат трудности в забременяването.И така реших отново тук в Англия да отида на д-р и да направя изследвания.Първо направихме хламидия-ок,после вагинален видеозон,хормони,спин,хепатит...-ок,овулация-ок,спермограма-ок,на съпруга ми също спин...-ок,и така до ЦС.Всичко това разбира се в специализирана клиника.при теб какъв е проблема
*
Re: със една запушена тръба
« Отговор #10 -: Януари 25, 2011, 10:51:45 am »
Денис, щом си в специализирана клиника, няма място за тревоги - те знаят какво правят. Когато си получите заключението, ще ви дадат и опции за последващо лечение или процедури. Не се разпилявай на две места - тук и БГ - ще изхабиш повече нерви. Реши къде искаш да продължиш и дейставайте.
Аз съм с тубарен фактор и скоро ще правя инвитро. В клиниката си /Лондон/ съм от юни 2010 и действат много последователно. Доволна съм. :P
Успех!




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Re: със една запушена тръба
« Отговор #11 -: Януари 25, 2011, 18:15:35 pm »
много се радвам за вас :bighug: :bighug:,дано скоро да сте истински щастливи preggo При нас малко се забавиха нещата,защото когато правих изследванията в БГ д-ра ми каза,4е нямам никакви проблеми и да не го мисля толкова(като се има в предвид пропусна ЦС).И така след около 1г.посетихме д-р в Англия.Сега ми е малко трудно с чакането иа даже направих една консултация по тел.с д-р Даскалов и ми каза(от това което му описах),че маи съм за лапароскопия,но докато не види изследванията няма твърд отговор.също съм малко объркана,ако ми се наложи каде да я правя  :(
*
Re: със една запушена тръба
« Отговор #12 -: Януари 27, 2011, 12:12:02 pm »
Предполагам си се сетила ,че ако снимката ти е качена на CD ,можеш да я пратиш на доктора да я погледне и тогава да обсъдите евентуална лапароскопия. Аз съвсем скоро пращах до Болница в германия снимки от компютърна томография по съвсем друг повод.
За да си спестим ракарването ако не се налага.
Re: със една запушена тръба
« Отговор #13 -: Януари 28, 2011, 23:31:01 pm »
Искам да ви споделя само,че вчера ми пристигна заключението в което пише:"нормална лява тръба,но дясната не достатачно убедителна.Това непременно не означава че трабите ви са блокирани;затова трябва да направим още един тест за да потвърди,че са нормални.Вече съм в списъка и ще ми изпратят писмо със датата на операцията".Ще правим лапароскопия.Някои може ли да си даде мнението
*
Re: със една запушена тръба
« Отговор #14 -: Февруари 03, 2011, 15:23:19 pm »
Да, Аз имам правена лапароскопия. Това иследване най-ясно и категорично дава представа за състоянието на репродуктивните органи на жената . От него наистина на 100% ще видят дали тръбите са наред а и не само това.
Ако не дай си Боже има запушване те ще продухат тръбата/е на място но това е само временно и е добре да се реализира БР до 1година след това .
Както съм писала по-назад в темата това пак ще доведе до сраствания .Освен ако няма някакви специални др методи за които аз не съм чула
Все пак не е задължително това да се случи защото всеки организъм е различен .Може твоя организъм да не образува големи сраствания след оперативна интервенция.
Това беше и пожеланието на моя лекар да забременея до 1 година след лапарото .
Re: със една запушена тръба
« Отговор #15 -: Февруари 10, 2011, 23:51:44 pm »
Privet i ot men! Izviniavam se za latinicata.. I az jiveia v Anglia. Pravih cvetna snimka v Bulgaria (zashtoto se deistva po-burzo), ot koiato se razbra, che sum s 1 normalno prohodima truba, drugata e zapushena v samoto nachalo (intramuralno). Lekarkata mi predpisa Klostil, za da uvelichi shansovete ot zdravata truba, no preporucha da me nabliudavat s UZ. Nadiavaiki se, che shte vliaza v sistema za nabliudenie s UZ kum NHS, otidoh sus snimkata pri GP-to i ottam v specializirana bolnica. Profesora obache mi kaza, che niama nujda da pia Klostila, zashtoto niamam hormonalni, nito niakakvi drugi problemi, a napravo me naznachi za laparoscopia (prez April). Raznoglasiata na lekarite me poburkvat, a chakaneto oshte poveche. Dotogava sum si zapisala chas za konsultacia kato chasten pacient, za da chuia oshte edno mnenie, dali sum na veren put, dali da ia pravia tazi laparoscopia ili da probvam s hapchetata i nabliudenie pri chasten lekar (kum NHS mai vuobshe niamat praktika za babliudenie s UZ).. Laparoto kazvat, che vsichko razkriva i stavat yasno neshtata - shte pisha kakvo se sluchva... Uspeh na vsichki s bebepraveneto!
*
Re: със една запушена тръба
« Отговор #16 -: Февруари 11, 2011, 10:12:01 am »
На правилен път си. Все пак ЦС не дава 100% отговор Особенно когато има една запушена тръба въпреки че другата пропуска се приема че и тя може да е увредена и затова искат да ти направят лапаро за да са сигорни напълно че тръбите или пое една от тях фонкционира нормално. Аз също след ЦС имах една тръба която пропуска слабо и друга която пропуска нормално и по тази причина ми направиха лапаро от което излезна че и двете тръби са запушени. Не че и при теб ще излезне така но те искат да са сигорни и тогава да пиеш клостил в противен случей е безмислено да го взимаш ,можеш само да си навредиш. Лапарото не е тежка операция и е много щадяща организма. За 3 дни се възтановяваш.
Re: със една запушена тръба
« Отговор #17 -: Февруари 14, 2011, 20:38:00 pm »
орхидея,ти как разбра 4е през април ти е лапарото,на мен само ми писаха 4е ще ми правят лапаро и съм в списъка.Не са ми уточнили кага,даже мислих да се 4уя с д-ра за да мога да си планувам почивките.Аз не пия никакви никакви хап4ета освен витамини.Надявам се скоро вси4ки да сме щастливи :love:
Re: със една запушена тръба
« Отговор #18 -: Февруари 14, 2011, 23:20:12 pm »
zdraveite momicheta...

ami interesuvah se vednaga sled pregleda - pitah sestrite normalno kolko e waiting list i te mi kazaha za April (ot 20 January)... dnes hodih na konsultacia s Dr. Ertan Saridogan - toi potvurdi, che niama smisul da se vzimat kavito i da bilo stimulirashti hapcheta (Klostil ili drugi hormoni), a triabva da se napravi laparo..

Osven che potvurdi za laparoto obache mi kaza, che dori ako laparoto potvurdi, che sum s 1 zdrava i edna zapushena truba, izhoda e IVF (osven opiti i chakane za normalno zabremeniavane, estestveno).. Imah malka nadejda, che moje da se napravi IUI, ili stimulated IUI kato stupka predi IVF (ako imam edna raboteshta truba, moje da se prosledi ovulacia ot tazi strana i da se probva, nali?), no toi kaza, che tova ne e metod, prilojim pri zapusheni trubi (a po-skoro pri mujki factor, endometrioza ili neobiasnen sterilitet)... Niakoi znae li poveche po temata?

Sega puk zapochvam da se pritesniavam v rucete na kogo shte popadna za laparoto (po NHS) - tova si e invazivna namesa i si krie riskovete :(

Pozdravi i uspeh na vsichki!


Пиши на кирилица!
« Последна редакция: Февруари 14, 2011, 23:28:10 pm от Елфи »
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #19 -: Февруари 15, 2011, 20:03:36 pm »
orchidea, за всички процедури, които се покриват от NHS имаш право да избереш къде да ти я направят: http://www.nhs.uk/servicedirectories/Pages/ServiceSearch.aspx
изключение правят само следене на бременност и спешни случаи, които се поемат от най-близкото болнично заведение до мястото, където живееш.
Направи си проучване и избери къде ще се чувстваш най-спокойна.
Успех! :P




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Re: с една запушена тръба
« Отговор #20 -: Февруари 17, 2011, 13:28:42 pm »
zarina,
как така на цветна снимка пропускат, а после се оказват запушени, възможно ли е това? Какво и откъде е изтичало тогава на снимката? Направо ме шокира, след моята ЦС преди седмица резултатът е една запушена и една здрава тръба, не съм и помисляла, че положението в действителност може да се окаже по-лошо :(
Re: с една запушена тръба
« Отговор #21 -: Февруари 26, 2011, 15:18:01 pm »
Вече разбрах че през май 6те ми правят лапарото,но първо на 7 март 6те ходя да ми обяснят относно операцията и също така разбрах 4е 4–ри седмици преди самото лапаро се бие някаква инжекция.Някои има ли пове4е инфо да сподели,никаде из форума не съм чела кава е предварителната пподготовка,пише само за самата операция и възстановяването след това :(.
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #22 -: Февруари 26, 2011, 17:19:35 pm »
За първи път чувам за такава инжекция.При мен нямаше такова нещо.Напиши подробности като разбереш,че ми стана любопитно  :wink:
Re: с една запушена тръба
« Отговор #23 -: Март 07, 2011, 16:48:51 pm »
Здавейте момичета,сега се връщам от болницата и имам инфо относно инжекцията,която се бие 4-ри сед.преди лапарото.GnRH analogue(Zoladex 3.6mg or Prostap 3.75mg).„Временно ще спре МЦ,което прави операцията по-ефективна,по-лесна и по-безопастна.Има няколко нежелани ефекта,като някои от тях са главоболие,промени в настроението.да се има в предвид че тези симптоми не са постоянни и те ще изчезнат,когато лечението приклучи.„Така е обяснено в брошурата,която ми дадоха.Моето лапаро е назначено за 18 април.Надявам се всичко да стане ясно osi_9
 
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #24 -: Март 07, 2011, 17:34:55 pm »
Много ми е чудно защо трябва да ти спират цикъла,но явно такава им е практиката.В Бг Золадекс изписват след премахване на ендометриозна киста,но преди една диагностична  лапароскопия никога не съм чувала..Задължително ли е да си я биеш?Ако имаш вариант да я избегнеш според мен ще е по-добре..Наистина има и странични ефекти,все едно си в менопауза (моя близка трябваше да си ги бие 6 месеца,та от нея знам)
Re: с една запушена тръба
« Отговор #25 -: Март 07, 2011, 20:14:33 pm »
Доколкото разчитам от листовката е само за един цикъл и то е описано от каква гледна точка-в полза на операцията.Също така са описани и страничните ефекти.Не виждам нищо притеснително,при моя случей става въпрос само за една инжекция.Тук е нормално даже когато МЦ ти съвпадне с лятната почивка да искаш такава инжекция.Освен това,тук имат закони и ако нещто не е в интерес на пациента веднага можеш да ги осъдиш,всичко е докоментирано какво ти назнчават затова не се притеснявам :wink:
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #26 -: Март 08, 2011, 19:31:54 pm »
Денис, караха ли те да си изчислиш цикъла.Лапароскопия в БГ се прави до 15-ти ден на МЦ. Може би в тази връзка го спират, за да не се съобразяват с цикъла!Това обяснение ми се струва смислено...знам ли!
Re: с една запушена тръба
« Отговор #27 -: Март 09, 2011, 21:14:17 pm »
dariD то не се отнася само за моя случей,те я бият на всички.НО по-принцип не са ме карали да изчислявам,даже както бях споменала датата ми беше за м.Май,но като отидох на 7Март я изместиха за м.Април(18). :(
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #28 -: Март 10, 2011, 10:33:02 am »
denis79, инжекцията ти я слагат, за да не се съобразяват с цикъла ти. Не сравнявай методите в БГ и Англия, защото само ще се объркаш и изнервиш. Следвай си инструкциите и ти стискам палци резулатите да са добри :goodluck:




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Re: с една запушена тръба
« Отговор #29 -: Март 12, 2011, 00:12:18 am »
Благодаря ти за подкрепата ollivia и аз тайничко се надявам всичко да е ок.Нямам търпение да идва април и разберем какъв е проблема  :( .Пожелава успех на всички :bighug:
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #30 -: Март 15, 2011, 18:51:15 pm »
Вклчвам се със закъснение ,доизчетох пропуснатото и пожелавам да не се щащкате много за лапарото. Няма нищо страшно най-късно на трети ден сте излезли а може и на 1-вия ден след това. Тук в БГ е така планират операциите според пациента и не се налага да се стопира цикъла . Но все пак Англия е голяма страна и след като са ти дали час чак за след около 2 месеца от началото на твоя пост значи искат да са сигорни че няма да ти идва тогава и така планират операции .Така че споко ще видиш че не е страшно аз иамам 3лапаро. Малко е неприятно 1-вия ден но после много бързо всичко влиза в ред. Да ти стискаме палци всичко да е ок и да няма проблеми.
Re: с една запушена тръба
« Отговор #31 -: Март 15, 2011, 21:12:19 pm »
Само да споделя,че тук даже още на същия ден те изписват,наи-много една нощ,но като бях на консултацията попитах и ми казаха,че няма да нощувам.То ми е рано сутринта в 7.30ч.:)
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #32 -: Март 16, 2011, 08:37:07 am »
И тук в частните клиники е така...най-много една нощ!  :wink:
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #33 -: Март 16, 2011, 09:14:40 am »
Да така е. Около 8,10 часа и те пускат същия ден.
Re: с една запушена тръба
« Отговор #34 -: Април 19, 2011, 18:09:27 pm »
Здравейте момичета!Вчера ми направиха лапарото и резултата е:отстранена дясна тръба и  отпушена лява.Явно и тя не е много надеждна,защото ни назначиха IVF  :(.Надявам се занапред да имаме само положителни емоции.Желая на всички много късмет :)
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #35 -: Април 20, 2011, 19:26:37 pm »
Много се радвам че Лапарото е минало успешно т.е. отстранили са проблемът.
Аз бях писала някъде по-назад че при ЦС не може да се постави 100%диагноза ако има една запушена тръба много често при лапарото се оказва че и другата не е в ред.
И при мен беше по същия начин.
МНого правилно лекарите те насочват да се пристъпи към инвитро.Това ще ти спести много време и напрежение. Предполагам че още следващият месец ще искат да стартирате.т.е да ти изчакат сега цикъкът след блокажа и след като мине и другия/първи,естествен /да стартирате.
Re: с една запушена тръба
« Отговор #36 -: Юни 02, 2011, 13:48:04 pm »
momi4eta,vse oshte ne mi e dosul MC,sled laparoto.Govorih s d-ra i mi kaza ot 5-7 sed.,pri vas kak beshe :)

Пиши на кирилица!
« Последна редакция: Юни 02, 2011, 16:35:53 pm от Мецани »
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #37 -: Юни 03, 2011, 08:17:03 am »
Да,това е неприятно но ме се притеснявай. Преди години във връзка с замразени ембриони ми дадоха да пия Примарин-незнам дали тези хормони са от същия тип/блокаж./каквито при теб са поставили ,но тогава 3месеца не ми дойде . Беше много неприятно защото ми зацапваше през цялото време все едно че весеки момент ще ми дойде .От 17март чак на 7юни прокървих с нормален цикъл.
Незнам пак подчертавам дали става въпрос за хормунални препарати на една и съща основа.
Изчакай още малко и пак се обади на лекаря . Непрекъснато подържай връзка с лекаря .
Тогава аз поисках да ми го предизвикат ,но лекаря каза ще чакаме до 3месеца ако не се появи тогава. Така беше при мен .
Не чакай повече от 3месеца ако до тогава не се появи . Но аз съм сигорна че ще ти дойде.
Re: с една запушена тръба
« Отговор #38 -: Юни 05, 2011, 13:57:09 pm »
zarina,много ти благодаря за отговора!Общо взето всички съвети получавам от форума,гледам да избягвам консултациите с д-ки,само в краен случай.Да се похваля,че днес ми дойде МЦ и съм по-спокойна М№
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #39 -: Юни 06, 2011, 09:28:18 am »
Денис79-Много се радвам че ти дойде .Бях убедена .Понякога страховете са ни по-големи от това което ни се случва. Изчакай още еднин нормален цикъл за да се стабилизират хормоните и действай за бебче.
Стискам ти палци бързо да се похвалиш.
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #40 -: Юни 06, 2011, 17:26:03 pm »
не е страшно аз иамам 3лапаро.
Извинявай, а защо 3? И как беше при теб със срастванията? Това е едно от многото ми притеснения впоследствие.
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #41 -: Юни 10, 2011, 18:24:42 pm »
Първото Лапаро беше диагностично за да се види защо не забременявам по естествен път .7години преди това ми правиха ЦС и на нея показваше че дясна тръба пропуска слабо а лявата нормално .Така седем години ме приспиваха че ще стане и един ден аз настовх за диагностичната лапароскопия.На която се оказа че дясна тръба е тотално запушена а лявата също имаше запушване но не изцяло . Повреме на това лекаря продухва тръбите и ги отпушва изцяло.Неговите обяснения бяха следните ,че трябва да забременея в рамките на 6 до 8 месеца иначе срастванията се връщат ,така ставало не съм го питала защо.
Второто лапаро е че направих извънматочна бременност и махнаха дясната тръба три години след първото ,това категорично показва че дясната тръба е се е запушила пак.

Третото лапаро е по повод специфична операция на която лекаря видя че лявата труба за нищо нестава .
Не всеки организъм прави сраствания при аборти или възпаления ,няки не правят,но никой неможе да ти каже защо при едии е така апри други не просто специфика на организма.

Писах някъде в наалото на темата че ЦС не показва 100% състоянието на тръбите в случеите само когато е имало възпаления или аборти които най-често водят до това дори и да не си имала индикации за това . на ЦС може да се вярва само ако и двете тръби пропускат нормално . Обяснението е че щом дори и само едната да е запушена това ще доведе до запущване след време и на другата.Аз за съжаление незнаех това и си загубих много години в чакане .
« Последна редакция: Юни 10, 2011, 18:27:07 pm от zarina »
Re: с една запушена тръба
« Отговор #42 -: Юни 12, 2011, 18:16:16 pm »
Обяснението е че щом дори и само едната да е запушена това ще доведе до запущване след време и на другата.
Това пък го чувам за първи път 8O Откъде накъде такава категоричност?
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #43 -: Юни 13, 2011, 22:24:48 pm »
Това не е категоричност а това са обясненията на лекарите. Поговори с твоя на тази тема.
по повод извънматочната бременност това бяха категоричните думи на лекаря че тръбата е била запушена и дори обикновенно ставало така че ако едната е запушена по повод възпалителен процес се запушва и другата . Също така съм чела за това беше преди 3години но ще се постарая да я намеря и да ти я копирам.
Re: с една запушена тръба
« Отговор #44 -: Юни 14, 2011, 20:09:20 pm »
Моят лекар ми обърна внимание на опасността от извънматочна при наличието на запушена тръба, но нито веднъж не ми е казал, че има риск да се запуши другата. Все пак не е задължително да продължава да има възпалителен процес, даже напротив, нали възпаленията се лекуват, друг е въпросът, че щетите от тях остават.
« Последна редакция: Юни 14, 2011, 20:10:51 pm от plameni_p »
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #45 -: Юни 15, 2011, 15:21:38 pm »
Според мен говорите за проблем с тръбите след прекарана хламидийна инфекция.Тогава дори и едната тръба да е проходима,се казва че е силно увредена отвътре,което може да се каже със сигурност чак след като се отстрани.
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #46 -: Юни 22, 2011, 10:18:56 am »
Вече няколко доктора ми казват, че при една запушена тръба няма проблем, защото здравата прихваща яйцеклетката и от двата яйчника. Така че: дерзайте, момичета и успех!
Re: с една запушена тръба
« Отговор #47 -: Юли 04, 2011, 18:15:23 pm »
здравейте момичета..икам да ви попитам нещо.тъй като сте доста информирани и по откровенни от докторите..след цветната снимка се установи че имам една запушена тръба,а другата е навита-има спираловидна форма...предстои ми лапароскопия...та въпросът ми е след лапарото тези проблеми ще се оправят ли и имам ли шанс за естествено забременяване?боже много съм притеснена...надявам се да ми помогнете..успех на всички :D
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #48 -: Юли 04, 2011, 18:18:23 pm »
Според мен няма шанс...говоря от собствен опит!Съжалявам  :(
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #49 -: Юли 05, 2011, 09:21:45 am »
Според мен като погледнат отвътре как стои въпросът за отпушването операторът преценява дали може да я отпуши. Моята запушена изобщо не са правили опит да я отпушват, ако правилно разчитам епикризата. От друга страна много е важно според мен да се намери причината за запушването и да се отстрани - нещо, което в България май никой не прави. Все пак провери за хламидия, бактерии, вътрешнотазово възпаление някакво - стандартните неща... Ти си много млада, ако бях на твое място бих опитала и алтернативни методи, колкото и да ги отричат тук във форума. Но сега просто нямам много време (и въпреки това пак опитвам и алтернативно ;) ). Има доста басейни с минерална вода, които помагат при т.нар. 'стерилитет', кални бани и вагинални тампони с кал, аз мисля дори да поклеча над зеле с мляко. Не ми пречи, докато си чакам часовете и процедурите в клиника. Имате направена спермограма, нали?
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #50 -: Юли 05, 2011, 13:10:44 pm »
Ти си много млада, ако бях на твое място бих опитала и алтернативни методи, колкото и да ги отричат тук във форума. Но сега просто нямам много време (и въпреки това пак опитвам и алтернативно ;) ). Има доста басейни с минерална вода, които помагат при т.нар. 'стерилитет', кални бани и вагинални тампони с кал, аз мисля дори да поклеча над зеле с мляко.

Именно защото е млада, НЕ трябва да си губи времето с алтрнативните методи, които ти препоръчваш. Освен загубата на време, може да си докара някоя инфекция от тампони, напоени с кал, мас, мед и т.н. За клечането - няма да коментирам.
Изумявате ме как в 21 век все още предпочитате да се доверявате на бабини деветини, отколокото на медицината.
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #51 -: Юли 05, 2011, 13:31:21 pm »
Ти си много млада, ако бях на твое място бих опитала и алтернативни методи, колкото и да ги отричат тук във форума. Но сега просто нямам много време (и въпреки това пак опитвам и алтернативно ;) ). Има доста басейни с минерална вода, които помагат при т.нар. 'стерилитет', кални бани и вагинални тампони с кал, аз мисля дори да поклеча над зеле с мляко.

Именно защото е млада, НЕ трябва да си губи времето с алтрнативните методи, които ти препоръчваш. Освен загубата на време, може да си докара някоя инфекция от тампони, напоени с кал, мас, мед и т.н. За клечането - няма да коментирам.
Изумявате ме как в 21 век все още предпочитате да се доверявате на бабини деветини, отколокото на медицината.
               И колко всъщност време ще изгуби, ако отиде до Поморие например, където я поема и следи лекар? Седмица или две? Или пък колко време ще изгуби ако опита 2-3 пъти рецептата със зеле? Може би 2 часа общо. Аз всеки месец губя доста време например, докато си чакам часовете. А и август част от клиниките ще почиват. Кажи ми как да не си губя времето през август? Бтв, на всеки басейн, на който табелата сочи, че е полезен при стерилитет почеркът не е бабешки. Защо толкова отричате доказани неща - не разбирам. Или може би защото са безплатни? Е, калните бани в Поморие не са.
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #52 -: Юли 05, 2011, 13:39:12 pm »
Защото Лили, калните бани или каквото и да е не могат да премахна сраствания или хидросалпингс, пък да изправят тръба силно се съмнявам.Същото важи за зелето, което звучи повече от абсурдно, ама всеки си има глава на раменете.
Колкото по-рано приемете, че има проблем и че ще се ходи по-лекари, толкова по-рано вие започвате да се чуствате отново пълноценни.

*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #53 -: Юли 05, 2011, 15:28:22 pm »
Аз съм на същото мнение, въпреки че да призная пробвах всякакви алтернативи вкл. и зелето колкото и да ви е смешно.В онзи момент бях отчаяна всичко ми дойде като гръм от ясно небе....дадох една торба пари за всякакви такива простотии стигнах и до там да ходя при разни магьосници или врачки или не знам още как се наричат!!!
Всичко това си е губене на време истината е в ДОБРА клиника по стерилитет!
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #54 -: Юли 05, 2011, 17:47:59 pm »
Защото Лили, калните бани или каквото и да е не могат да премахна сраствания или хидросалпингс, пък да изправят тръба силно се съмнявам.
Предполагам че не си запозната с принципите на лечение с кални тампони и с резултатите от тях. И че не си наясно защо и как някои видове минерална вода помагат при стерилитет. Аз например бях много приятно изненадана да науча тук от форума, че на запад има клиники в които не премахват хидросалпингс чрез рязане на тръбите, а го лекуват чрез натиск. Никога не отричам нещо, което не разбирам. Не го прави и ти. Така или иначе нито минералните бани, нито калните вредят - напротив помагат и за куп други неща - сърце, съдови проблеми, костни и прочие. Така че положителен ефект от тях има със сигурност, организма се чувства добре и парите не биха били хвърлени на вятъра. А и са приятни като процедури. Колкото до зелето - не виждам какво може да навреди - дори няма пряк контакт с тялото. А ако някое от горните неща помогне - какво по-хубаво?

DariD, като изключим врачките и магьосниците за какво си наляла торба пари и си си загубила времето?

Всеки сам прави избор какво да направя с живота и тялото си, и впоследствие носи отговорността за това. Нека се чувстваме свободни да направим каквото сметнем за добре. За щастието си.
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #55 -: Юли 05, 2011, 18:05:21 pm »
Аз например бях много приятно изненадана да науча тук от форума, че на запад има клиники в които не премахват хидросалпингс чрез рязане на тръбите, а го лекуват чрез натиск.
Много интересно.. Би ли казала кои са тези клиники и каква е тяхната успеваемост?

Всеки сам прави избор какво да направя с живота и тялото си, и впоследствие носи отговорността за това.

Именно заради това, което си написала е добре да спреш с агитацията за въпросните алтернативни методи.

*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #56 -: Юли 05, 2011, 18:38:49 pm »
Много интересно.. Би ли казала кои са тези клиники и каква е тяхната успеваемост?
Потърси във форума.

Именно заради това, което си написала е добре да спреш с агитацията за въпросните алтернативни методи.
За да остане само агитирането за скъпи клиники? Ок.
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #57 -: Юли 05, 2011, 19:24:08 pm »
Лили, мине се не мине и се появи някоя като теб, която упорито иска да убеди всички ни в ефективността на алтернативните методи  и която ни обвинява в агитация и реклама на скъпи клиники  :lol: Щеше да е смешно, ако не е трагично.

За алтернативните методи пиши в съответия форум и в съществуващите вече теми. И за да не търсиш напразно във форума, заповядай:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=9.0



*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #58 -: Юли 05, 2011, 19:50:20 pm »
Лили, мине се не мине и се появи някоя като теб, която упорито иска да убеди всички ни в ефективността на алтернативните методи...
Просто коментирам варианти. Момичето питаше дали може да забременее по естествен начин - нещо, което само Господ знае. Ние, а и докторите можем да кажем 'по-скоро да' или 'по-скоро не'. Нито конвенционалната, нито алтернативната медицини са математика. При мен засега конвенционалната медицина не е помогнала (дано да не ми е навредила), пък да видим. Ще пробвам едното, ще пробвам другото... не разделям нещата и както и да стане - все ще се радвам. Е, алтернативно ще се радвам повече - тъй като парите и болките са по-малко. А и е по-приятно.
И да, скъпи са клиниките. На мен поне ми е трудно да си позволявам техните услуги, но търся варианти за финансиране. Ако имаше статистика за парите, дадени за неуспешни опити и съпътстващите изследвания сигурно щеше да е страшно.
Не бих си позволила да ти говоря в тон 'някоя като теб'. Не те познавам, за да те сравнявам с други жени, а в противен случай е некултурно.
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #59 -: Юли 05, 2011, 19:59:11 pm »
Никога не отричам нещо, което не разбирам... Колкото до зелето - не виждам какво може да навреди - дори няма пряк контакт с тялото.

Елементарни познания по физика, анатомия и физиология, придобити в периода 5-7 клас, ми дават солидно основание да разбирам пределно ясно, че клечането над зелка е олигофрения, да го отричам и да съветвам активно всички, почувствали се дори на йота подмамени да опитат този метод, да не го правят.

По мои сведения, никоя жена в този форум не е забременяла благодарение на зелка.
Всички забременели са успели благодарение на изследвания и процедури в добри клиники, или време и късмет, ако причината за стерилитета е била преодолима.
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #60 -: Юли 06, 2011, 10:04:16 am »
Привет, Мацки много сте писали но ви прочетох .

Относно забременяването по естествен път при липса на една тръба ,било то отсранена или запущена при всички други нормални иследвания се намаля с 50% .
Да възможно е здравата тръба да прихване яйцеклетка от другия яйчник,но това е толкова рядко явление че е глупаво да се разчита на него но не е изключено да се случи

Калните бани в Поморие и Кюстендил,да биха помогнали но и те не помагат на 100% за всички случеи. Понеже процецедурите са загряващи предполагам имат положителен ефект и може да се пробва това поне няма да навреди.

Относно другите алтернативни методи, не съм съгласна че помагат.Напротив дори вредят.
Един тампон с мед така ще промени вагиналната среда че ще се чудите от къде имате гъбична инфекция,или нещо смесено -като бактериална вагиноза. Нещо което после доста трудно ще излекувате.

да клечите върху нещо ,моля да ме извините е меко казано глупаво.








« Последна редакция: Юли 06, 2011, 10:05:52 am от zarina »
Re: с една запушена тръба
« Отговор #61 -: Септември 01, 2011, 12:24:04 pm »
Здравейте момичета!

Пиша, за да споделя опит - бях писала преди, че имах назначено лапаро през Април.. тогава имах притеснения в ръцете на кого ще попадна и дали лекаря ще е способен не само да направи диагностика, но ако е нужно - и терапевтика при интервенцията.. та по съвет на Оливия, си направих проучването за NHS в Англия и намерих лекаря, който смятам че е най-добър при такива операции.. Трябваше да чакам 5 месеца повече, но мисля, че си заслужаваше - вчера ми направиха лапарото, плюс "боя" или ЦС, плюс хистероскопия за оценка на вътрешността на матката - за мое щастие, тръбите ми са проходими, имала съм външни сраствания, които са били отстранени... за сведение, в БГ в Щерев ми бяха правили ЦС и там едната ми тръба показваше, че е напълно запушена - в началото.. оказва се, че или снимката не е направена адекватно, или съм направила спазъм по време на интервенцията...

Както и да е, сега лекаря ми каза, че би следвало всичко да ми е наред /хормони, матка са в изправност/ и че трябва да правим усилени опити в следващите 6 месеца.. Почвам със здравословния начин на живот и с подсилването със всякакви витамини и т.н. /не че досега не сме водили здравословния начин на живот, обаче си пийвах винце и бях поизоставила всякакви витамини, докато не мине лапарото  :oops:/...

Като коментар на един предишен постинг искам да споделя, че тук не са ме карали по никакъв начин да си регулирам/спирам цикъла - само ми казаха да правим секс с презерватив, за да се елиминира риска от забременяване и после от аборт при интервенцията.. И последно - лапарото при мен мина много добре - изписаха ме на същия ден, нямам никакви болки  :) /освен леко дращене и дискомфорт около пъпа, където имам 1 шев.. имам още 3 малки разреза, които са залепени/..

Пожелавам успех на всички! Бъдете позитивни и не се отказвайте - дори и да стигнем до инвитро - и през това ще минем, само да можем да сме с подути кореми и после да гушкаме малки бебешоци!  :wink:
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #62 -: Септември 02, 2011, 22:43:18 pm »
Страхотни новини, орхидея! osi_9
На 4 и 5 Ноември има Фертилити Шоу в Лондон, на което има много интересни семинари и за естественото забременяване: http://fertilityshow.co.uk/. Разгледай, ако си наблизо, може да ти много полезно, а и раздават тестове за овулация в количества :wink:

ПП.
За статистиката може ли да напишеш къде прави лапарото. Мерси!




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Re: с една запушена тръба
« Отговор #63 -: Октомври 18, 2011, 23:39:22 pm »
Здравейте момичета,днес мина и моята ЦС -резултат една запушена и една леко нагъната и трудно пропусклива.Имам и две мнения от д-ри,едното е че трябва да направя лапароскопия(която аз изобщо не искам)за да ми запушат,доколкото разбрах и другата тръба,а другото мнение на друг д-р е,че мога и без лапаро и деректно на инвитро.
Според вас?Има ли с мойта диагноза правили директно инвитро или е нужно да мина и през лапаро?
http:
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #64 -: Октомври 19, 2011, 00:16:24 am »
Лично аз не бих правила процедура, без да имам ясна представа какво е положението с тръбите ми. Явно има проблем при теб, който може да компрометира една ин витро процедура.
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #65 -: Октомври 19, 2011, 10:50:13 am »
Angela80,аз бях поставена пред същата дилема като теб.Бях с една запушена и една силно нагъната тръба.Запушената тръба беше с хидросалпингс,след прекарана хламидийна инфекция.Обиколих 3 лекаря двама от които в Испания.Всеки още като ми видеше снимката ми казваше ,че трябва да ги махна преди ин витро.Изобщо не ме преглеждаха,само като видеха диагнозата мнението им беше такова.Накрая се реших да премина към действие и реших моя док да бъде др.Александров.Тъй като в клиниката им правят и лапаро и ин витро,си записах час за преглед с уговорката ,че съм за премахване на тръбите.След като ме прегледа и видя снимката и диагнозата,ми обясни съвсем на достъпен език,че моите тръби ,въпреки че не са проходими,няма нужда да се премахват.Обясни ми,че ако хидросалпинса е дотолкова голям ,че да попречи на процедура,щеше да се види и на ултразвук.Неговото мнение беше да не правя лапаро ,а направо ин витро.Аз също като теб се лутах дълго време,търсих инфо и навсякаъде щом има хидросалпингс- махат тръбите..Накрая реших да направя втора снимка,резултата беше проходими тръби с малък хидросалпинс и на двете или т.нар.проходим хидросалпингс.Пак се върнах при док,и след като ми обясни отново,че неговото мнение е да не ги махам,аз реших да направя опита!Днес ми беше официалната дата за теста и са видях двете чертички!Така ,че не всички лекара си стандартни,слушай лекаря който си избрала,понякога си заслужава да му се довериш!Има много момичета като мен и теб ,които премахват тръбите си просто защото навсякъде пише ,че успеваемостта е по голяма като се премахнат при хидросалпигнс,а то не е точно така...Има различни видове запушвания и един добър лекар винаги знае кога е необходимо премахването и кога не!Успех ти пожелавам и дано си удовлетворена от решението си на финала!
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #66 -: Октомври 19, 2011, 11:55:46 am »
Съгласна съм с Елфи.Писала съм вече за себе си,но тук не съм,затова ще споделя-при мен едната тръба изобщо я нямаше,а другата беше по-същият начин силно нагъната и трудно пропускаше.Направих лапароскопия,за да се види може ли да се спаси и другата тръба или да се махне,за да не може при едно ин витро да стане беля с извънматочна бременност.Резултатът е спасена тръба и един месец след лапароскопията спонтанна бременност :).Успех!

*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #67 -: Октомври 19, 2011, 16:36:54 pm »
Алана, ето една статия, под която стои името на от д-р Александров. Успеваемостта на ин витро с хидросалпинкс е 1 от 35 жени или 2,8%.
http://www.ivfcentre-varna.com/index.php?option=com_content&view=article&id=84:2008-12-23-16-42-34&catid=81:2009-01-14-17-43-39&Itemid=146

anjela80, мнението ми е като на Елфи. Лапароскопията ще даде ясна представа за състоянието на фалопиевите тръби. С оператора ти може да се уговорите лапароскопията първоначално да е диагностична и ако се налага след това да премине в оперативна.

Прилагам една полезна статия от библиотеката на Зачатие:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=939&Itemid=104
« Последна редакция: Октомври 19, 2011, 16:54:34 pm от Мецани »
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #68 -: Октомври 19, 2011, 23:17:21 pm »
Аз няма да споря ,че хидросалпингс пречи,но явно има разлика между силно изразен и съвсем лек и един специалист може да прецени кога трябва и кога не да се отстрани тръба!Просто всеки сам трябва да вземе решение на кой специалист да се довери.Аз се довирих на този специалист,не си отстраних тръбите и засега всичко е ок.
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #69 -: Октомври 20, 2011, 00:05:35 am »
Алана, тук става въпрос, че е по-добре да се направи лапароскопия(диагностиюна и/или оперативна) след такъв резултат от ЦС, отколкото да се премине директно към ин витро процедура. Тъй като "...както всяко друго медицинско изследване, хистеросалпингографията може да покаже грешни резултати. Например, стената на матката може да направи спазъм, в резултат на което боята може изобщо да не нахлуе в тръбите. Това може да се интерпретира като запушване на тръбите, докато на практика, те са проходими. Също така, ако има много тънък хидросалпинкс боята е инжектирана под налягане, може да изглежда, течността че се излива в коремната кухина през разкъсване в стената на хидросалпинкса – което предполага проходимост на тръбите, докато реално те са запушени."

*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #70 -: Октомври 20, 2011, 09:42:20 am »
Момичета лапароскопията е много щадяща операция и след нея ти си ставаш, ходиш и т.н.Аз лично предпочетох да си направя операция и да знам със сигурност, че едната ми тръба е със сраствания и съответно да я прекъсне лекаря, отколкото да оставя нещата така и да се надявам да стане чудо.
Най-добре се диагностицира всичко с лапаро и не знам от къде идват страховете ви.

Re: с една запушена тръба
« Отговор #71 -: Октомври 20, 2011, 10:42:59 am »
Ох,верно е,че вече не ми се чака да стане чудо,а и наистина последствията след директно преминаване на Ин витро и те са доста страшни..Доста съм шашната и притеснена,но може би ще пристъпя първо към лапаро,просто исках да го избегна,но....
И още нещо да попитам,ако ми прекъснат и другата тръба,това значи,че вече никога не мога да забременея спонтанно?така ли е?
http:
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #72 -: Октомври 20, 2011, 10:44:34 am »
Да точно така.

*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #73 -: Октомври 27, 2011, 14:07:54 pm »
Анжела 80. Да ако се прекъснат и двете тръби не е възможно забременяване по естествен начин само инвитро.
Преди да стигнеш до лапарото за премахване на тръбите ,трябва във времето да имаш достатъчно доказателства че причината е евентуално при теб . Да сте направили всички други иследвания и тн да сте опитвали достатъчно дълго време .

Но едно е сигорно . Направи диагностично лапаро . Тогава всичко ще се види и ще се вземе правилното решение за твоя случей.

Успех дано всичко бъде наред .
Re: с една запушена тръба
« Отговор #74 -: Октомври 27, 2011, 14:35:17 pm »
Вчера бях при д-р Ставрев и дори имам запазен час за лапароскопия след две седмици,разбрахме се от диагностична ,че може да премине към оперативна,но той спомена,че няма да ми прекъсне тръбата,а ще е почисти от сратванията и следователно да пробвам за споннтано забременяване,но и пак си подготвям документите за фонда.Но сега като си мисля,ако  не забременея до шест мес.,нали отново се запушват тръбите?тоест преди ин витрото нали трябва да са прекъснати?
Ох зная,че много въпроси зададох!
http:
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #75 -: Октомври 27, 2011, 14:54:13 pm »
Момичета лапароскопията е много щадяща операция и след нея ти си ставаш, ходиш и т.н.
Най-добре се диагностицира всичко с лапаро и не знам от къде идват страховете ви.
Всяка интервенция си носи съответни негативи, и честно казано не всеки може да ги пренебрегне. Хубаво е да се прави лапаро за оглеждане на тръбите само когато се установи, че е наистина необходимо, тъй като често интервенцията приближава към ИЯР, независимо от възрастта (а когато има ИЯР няма АРТ). Честната оценка на рисковете и ползите е задължителна.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: с една запушена тръба
« Отговор #76 -: Октомври 27, 2011, 15:00:06 pm »
Как тази интервенция приближава към ИЯР? Не съм запозната с такъв страничен ефект, би ли споделила източници и линкове, моля? Благодаря!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #77 -: Октомври 27, 2011, 15:06:57 pm »
Lili, не вади думите ми от контекста.Разговора беше с момиче което има проблем с тръбите, но я е страх от операции.Не съм тръгнала да разправям, че всеки втори трябва да си прави лапароскопия.
И да би ли отговорила на въпроса на sixsens, защото и аз съм любопитна.

*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #78 -: Октомври 27, 2011, 16:55:22 pm »
Как тази интервенция приближава към ИЯР? Не съм запозната с такъв страничен ефект, би ли споделила източници и линкове, моля? Благодаря!
Принципно не само тази, а повечето коремни интервенции. Не съм медицинско лице, но това са ми впечатленията от разговори с уж компетентни такива. Предполагам това е едно от обясненията на:
'увреждане или одраскване на вътрешните полови органи (което може да създаде проблеми в бъдеще със забременяването)'

Съжалявам че не мога да дам повече информация от нета.
Иначе не всяко момиче, а всеки човек се страхува от операции и това е нормално.
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #79 -: Октомври 27, 2011, 17:22:42 pm »
Лили и къде в посочения от теб линк пише, че лапароскопията и коремните операции водят до ИЯР, посочи моля те, че ми е страшно интересно. Аз като жена с 3 коремни операции, 2 лапароскопии, 1 хистероскопия и 5 имунилогични биопсии,5 пункции значи не трябваше да имам нито една яйцеклетка и съответно не трябваше да съм родила, нали така  :lol: В библиотеката на Зачатие има събрана страшно много информация по темата, прочети я.

Моля те, преди да се намесиш с грешна и подвеждаща информация, прочети каква е дискусията преди това.



« Последна редакция: Октомври 27, 2011, 17:25:25 pm от Мецани »
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: с една запушена тръба
« Отговор #80 -: Октомври 27, 2011, 18:07:07 pm »
Добре е да се запознаеш с факторите, които водят до ИЯР, както е казала и Мецани, има достатъчно инфо тук в сайта. Проблеми със забременяването /от твоя цитат/ не е равно на ИЯР.
Разбира се, че всеки човек се страхува от операции, но това не значи, че не трябва да се подлага на диагностики и лечения, само защото го е страх. А и това не е точно операция. Изобщо не може да се сравнява с коремната такава. Освен това, подлагайки се на такива интервенции, човек първо се информира за лекарите, които ги практикуват, не се хвърлят на първия срещнат доктор. Не на последно място - впечатленията от разговори не са факти. Това какво са ти казали и това какво ти си разбрала не е едно и също, а и зависи с кого си разговаряла все пак. То и аз съм говорила с лекари, уж специалисти гинеколози, които са ми дрънкали такива глупости, че.... Дори наскоро една лекарка, която работи в отделението по стерилитет в МД София /демек специалист се води жената/ ми разправяше как ФИБРАЛНИЯТ  :lol: :lol: :lol: апарат нямал общо със забременяването 8O Но да не навлизам в подробности.
Последно - рискове има от всяка една интервенция, това е нормално. И операторът е длъжен да уведоми пациента си за тях, преди да се подложи на манипулацията. Когато се избере внимателно лекарят, който я извършва, тези рискове се свеждат до минимум. Лапароскопията е един много щадящ, свеждащ до минимум страничните ефекти метод за диагностика и лечение, благодарение на който много жени вече се радват на здрави бебета.
В заключение ще кажа, че по пътя към нашите така мечтани деца се налага да поемаме доста рискове и да се подлагаме на не дотам приятни и полезни интервенции и манипулации. Въпросът е ние да решим кое ни е по-важно! Разбира се, нямам предвид застрашаващи живота случаи, нито опасно вредни в дългосрочен план методи и лечения, застрашаващи сериозно и доказано здравето ни, държа да е ясно!!!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #81 -: Октомври 28, 2011, 10:25:48 am »
Вчера бях при д-р Ставрев и дори имам запазен час за лапароскопия след две седмици,разбрахме се от диагностична ,че може да премине към оперативна,но той спомена,че няма да ми прекъсне тръбата,а ще е почисти от сратванията и следователно да пробвам за споннтано забременяване,но и пак си подготвям документите за фонда.Но сега като си мисля,ако  не забременея до шест мес.,нали отново се запушват тръбите?тоест преди ин витрото нали трябва да са прекъснати?
Ох зная,че много въпроси зададох!
За инвитро не е задължително да са ти отстранени тръбите .Това се прави в случей че имаш хидросалпингс  който така или иначе пречи на забременяването и би възпрепятствало инвитро процедура.
Да в повечето случеи срастванията до 6,8месеца се появяват отново.
Успех на лапарото.
Re: с една запушена тръба
« Отговор #82 -: Октомври 28, 2011, 22:13:00 pm »
zarina,Зная че не е нужно да са отстранени тръбите при инвитро процедурата,а и  именно д-ра каза че имам хидросалпинг,затова не мога да си отговоря на въпроса ....евентуално след 6,8мес след неуспешно спонтанно забременяване,после преди инвитро дали ще последва отново лапароскопия?
Успех и на теб!
http:
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #83 -: Октомври 28, 2011, 23:13:22 pm »
....а и  именно д-ра каза че имам хидросалпинг,затова не мога да си отговоря на въпроса ....евентуално след 6,8мес след неуспешно спонтанно забременяване,после преди инвитро дали ще последва отново лапароскопия?

Не, не е задължително. Преди започване на ин витро процедура едно от първите изследвания, които се назначават е актуална ЦС. В зависимост от резултата й се назначава или не лапароскопия/хистероскопия.

anjela80 , обсъдете с д-р Ставрев добре нещата за тръбата с хидросалпинкс. На нея няма как да разчиташ за спонтанно забременяване, нали знаеш.

*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #84 -: Октомври 29, 2011, 09:53:13 am »
zarina,Зная че не е нужно да са отстранени тръбите при инвитро процедурата,а и  именно д-ра каза че имам хидросалпинг,затова не мога да си отговоря на въпроса ....евентуално след 6,8мес след неуспешно спонтанно забременяване,после преди инвитро дали ще последва отново лапароскопия?
Успех и на теб!
Чудесно ,значи имате ясна диагноза . Отговора е че няма да се налага да правиш второ лапаро ако на диагностичното се отстрани повредената тръба . Както Мецани ти е писала ,"повредената тръба не става за нищо". Оставаш с една здрава тръба ,която ти гарантира ако всичко друго е наред 50% успех за естествено зачеване, от което си струва да се възползваш от тези 6,8 месеца след лапарото.
Ако се стигне до инвитро и тръбата ти е с хидросалпингс ,от самата клиника ще поискат отстраняване на тръбата за да ти стартират процедурата.
Поговори с лекаря си и обмислете всичко внимателно.
Успех и хубав ден.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: с една запушена тръба
« Отговор #85 -: Октомври 29, 2011, 10:23:40 am »
lili2011, напълно е възможно, "компетентните" точно това да са ти казали - че лапароскопията води до ИЯР. Така, че в този смисъл си права. Но това става ако по време на операцията въпросния специалист има навика да "надупчи" яйчниците, за по-лесно и бързо забременяване. Това обаче е метод, който не се препоръчва именно защото води да преждевременно изчерпване на яйчниковия резерв. И ако сте си намерили наистина добър лекар той не би ви го предложил. Или поне ще ви информира предварително и ако откажете, няма да го направи.
Re: с една запушена тръба
« Отговор #86 -: Октомври 29, 2011, 16:24:04 pm »
Anjela 80 преди 3г. и повече ми поставиха същата диагноза, но направо ми казаха че инвитрото е единствения ми шанс да имам бебе не са ме карали да правя лапароскопия или нещо друго. Отидох в клиниката на Щерев и там подготвихме всички документи за фонда, но малко преди да ме одобрят аз разбрах, че съм бременна и сега се радвам на 8 месечния си син. Така че събери повече мнения и смело напред. Желая ти успех.
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #87 -: Октомври 31, 2011, 13:15:08 pm »
lili2011, напълно е възможно, "компетентните" точно това да са ти казали - че лапароскопията води до ИЯР. Така, че в този смисъл си права. Но това става ако по време на операцията въпросния специалист има навика да "надупчи" яйчниците, за по-лесно и бързо забременяване. Това обаче е метод, който не се препоръчва именно защото води да преждевременно изчерпване на яйчниковия резерв. И ако сте си намерили наистина добър лекар той не би ви го предложил. Или поне ще ви информира предварително и ако откажете, няма да го направи.
Така е, това ми казаха, в момента търсим причините за лошите показатели, сочещи ияр. Когато преди няколко месеца правих лапароскопия изобщо не сме говорили за фенестрация, в епикризата също няма. А резултатите ми преди/след са... с голяма разлика, да не казвам по-силни думи. Седя си тук, побърквам се и чета линковете, които sixsens ми изпрати. Ако не ставам за арт (по причина лапароскопията, пък дори да не е така) ще ми бъде много тежко. :(
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: с една запушена тръба
« Отговор #88 -: Октомври 31, 2011, 14:48:47 pm »
Не знам защо така се е получило при теб и съжалявам. Но сама по себе си лапароскопията, особено диагностична, не би трябвало да доведе до ИЯР. Влизат, оглеждат, излизат. Грубо казано това е.
Re: с една запушена тръба
« Отговор #89 -: Май 31, 2012, 14:14:41 pm »
orchidea, за всички процедури, които се покриват от NHS имаш право да избереш къде да ти я направят: http://www.nhs.uk/servicedirectories/Pages/ServiceSearch.aspx
изключение правят само следене на бременност и спешни случаи, които се поемат от най-близкото болнично заведение до мястото, където живееш.
Направи си проучване и избери къде ще се чувстваш най-спокойна.
Успех! :P

Здравейте, момичета!

Не съм влизала във форума от много време, но реших, че е важно да споделя моя опит с лапароскопията, която ми направиха. Както Оливия предложи, аз си направих проучването и се записах за лапаро при Д-р Серидоган в Университетската болница в Лондон. Въпреки, че чакането при него е от порядъка на 6 месеца по здравна каса, реших, че е важно да се чувствам спокойна в ръцете на лекаря. Бях записана за края на Септември мисля, но ми се обадиха че мога да отида на 31 Август заради разместването в списъците. И така - направиха ми лапарото - на него са отстранили спаствания на едната тръба, която се е била увила на кравайче и залепнала за матката, и освен това са използвали случая да ми направят промивка на цялата система с нещо като лекарство, извинявам се, забравих вече термина за това нещо..

Възстанових се много бързо, след операцията почивах 1 ден и на втория бях в офиса, защото не бях казала защо си взимам 2 дни.. Важното в случая е, че на 9 Септември ми дойде първия цикъл след лапарото и на 23 Септември съм забременяла, с точно 1 път правене на секс във въпросната седмица! Аз даже си мислех, че сме го пропуснали този месец, защото и двамата пътувахме, а и по принцип овулирам на 12-тия ден, та така - беше голяма изненада и върховно шастие да разбера на 8 Октомври, че съм бременна! Сега вече съм отпуск по майчинство - остават ми 2 седмици до термина!!!

Като обобщение искам да препоръчам лапарото на всички като процедура, която върши чудеса! Не се отказвате и отчайвате - по-скоро елиминирайте емоциите и мислете рационално, което от опит знам, че не е лесно, и взимайте информирани решения - т.е. четете и си отваряйте очите на 8! В моя случай чакането беше дълго, въпреки, че можех да направя лапарото и в Сейнт Мерис хоспитъл, при "случаен" лекар, но смятам, че абсолютно си заслужаваше - златните ръце на Д-р Серидоган ми помогнаха да забременея след повече от 2 години активни опити, разочарования и какви ли не изследвания!

Ще се радвам да отговоря на въпроси за процедурата, ако имате такива!

От сърце пожелавам успех на всички!  :)

P.S. - Извинете ме, че не съм прочела цялата тема и пост-а ми може да не е съвсем релевантен, просто исках да споделя своя опит - знам колко е важно тук да се чуват и добри новини!  :wink:
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #90 -: Май 31, 2012, 15:25:10 pm »
orchidea, много се радва да прочета поста ти :P
Поздравления и леко раждане! Пожелавам ти незабравима среща с рожбата ти и да сте много здравички! :bighug:




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: с една запушена тръба
« Отговор #91 -: Май 31, 2012, 21:40:46 pm »
Чудесни новини! Дано все по-често има такива постове :D Леко раждане!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!