0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #900 -: Юли 10, 2014, 17:00:26 pm »
slanceto87, честитоооо  :ballons: Много да е кротичка и да те слушка, радвам се че и при теб всичко мина по план  :bighug:
Алекс 77, на мен сестра ми ми даде чувалчета - за новородено, за след 3м, за след 6м,... :lol: Тя не завиваше с нищо друго децата, а и аз като ги гледам тия чували са си доста дебели (на нея и двете и деца също са зимни). Но при всички случаи ще имам и някакво одеалце/пелена  за завиване, за гушване...просто ще си спестя олекотената завивка ;)
mih, Алекс ти е написала точно какво са обиколниците. То зависи и от леглото. Например на сгъваемите кошари това е излишно, защото те са си меки :) Ние имаме две такива, но моят мъж се е запънал че бебето трябвало да има дървено креватче, та май ще си взема такива - поне за красова, ако не за друго - много са ми сладки :oops: Разгледай в някой онлайн магазин спалните комплекти и ще видиш - то си има такива с и без и ще си го представиш по картинката ;)
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #901 -: Юли 10, 2014, 17:00:29 pm »
момичета и аз тези дни зяпах спални неща. Много исках кошарка,която е с плат и се сгъва,но моя приятелка ме посъветва да си взема по-стабилна,напр дървена,че не била стабилна,като започне бебо да се изправя.
Гледах размери на кошарки 70 на 140 и такива матраци.ззвивките обаче нещо не ме кефят:( не ми се иска да е синтетична завивката,а от вълна. Вие попадали ли сте на такива?
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #902 -: Юли 10, 2014, 17:10:31 pm »
Hope-love,ти каква кошара си избрала и двете бебета в една нали.Извинявайте за глупавите въпроси
Избрала съм сгъваеми кошари на две нива.Горното се ползва докато децата са по-малки,зс да не.се навеждаш толкова много при слагане и вземане и при контакт с детето. Когато започнат да се надигат и поизправят се свалят надолното ниво - на самото дъно на кошарата,за да не изпадат.Другите ми изисквания за за цвета и да не са много скъпи-не повече от 150 лв. Ще вземем две -само като съвсем малки мишки бих пробвала да ги оставям в едно легло.После -в самостоятелни,макар че много ще ни задръстят спалнята,където ще спинкаме с тях.
За размерите на чсршафите и завивките изобщо ме съм сигурна.Проверете и си поьзвайте от каката,Алекс  :),да ме виподведа нещо.
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #903 -: Юли 10, 2014, 17:45:33 pm »
Алекс,Mousyt,Hope-love благодаря ви много момичета :bighug:

Всяка информация ми е много ценна :D
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #904 -: Юли 10, 2014, 18:06:14 pm »
Слънчице, най-прекрасната новина!!! Много щастие и много прекрасни мигове да имате с малката принцеса!!! Да сте най-най-най-щастливите родители!!! Бързо възстановяване на теб!
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #905 -: Юли 10, 2014, 18:08:27 pm »
lili2011, малко те изпревариха, ама ако не се лъжа ти си на ред в списъка ;)
Както е тръгнало тази тема ще е мнооооого бебешка  :lol: 8)
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #906 -: Юли 10, 2014, 18:44:11 pm »
Слънце,каква изненада,следобед си мислех за теб :) да ви е жива и здрава,да ви радва,да ви слуша,да се гордеете с нея и да сте щастливи заедно!
Лиленце,твой ред е вече  :)
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #907 -: Юли 10, 2014, 18:51:06 pm »
Момичета, ето я темичката където може да честитите на slanceto87
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=50507.0
lili2011, сега е твой ред. :D, а след това чакаме и hope-love.

Приятен ден на всички!


Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #908 -: Юли 10, 2014, 20:16:38 pm »
Здравей те коремчета  :balk_64: :balk_64: :balk_64:
След като днес чух сърчицето на малкото човече в мен,реших че мога да се впиша във вашите редици.Иначе си ви следя отдавна  :oops: и много се радвам че вече ще съм част от най хубавата темичка .

Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #909 -: Юли 10, 2014, 20:22:43 pm »
Ехе, тук голям купон се вихри (валят бебета, обсъждат се креватчета) - как да не се включа  :lol:
Относно обиколниците
- за малките зимни бебета са полезни, защото пазят завет (не че духа вятър в стаята, но все пак те са много чувствителни като са още малки).
- за по-големите бебета/деца служат да пречат освен да не се удрят и да не си завират краката и ръцете в решетките като почнат да мърдат.
Ние купихме обиколник, но засега съм го махнала, защото само ми пречи да сменям лесно спалното бельо  :lol: Като порасне бебо и почне да вилнее, сигурно пак ще го сложим.

Например на сгъваемите кошари това е излишно, защото те са си меки :) Ние имаме две такива, но моят мъж се е запънал че бебето трябвало да има дървено креватче, та май ще си взема такива - поне за красова, ако не за друго - много са ми сладки :oops:
И ние така, само че аз се бях запънала за дървената  :lol:

Сега имаме една от плат сгъваема, която стои в холокухнята и една дървена, която стои в спалнята. На тази от плат ляга през деня, по-скоро да си порита и да си погледа играчките и въртележките (още не може да ги хваща). Върху нея сме сложили и подложката за повиване и там му сменяме памперса и го преобличаме. Дървената ни служи само за спане вечерта. Долепили сме я до нашето легло и сме махнали решетката и е много хубаво така. Хем бебето е до теб, хем си е на неговото легло.  :P
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #910 -: Юли 10, 2014, 20:31:25 pm »
Освен спален чувал за бебето и долен чаршаф (може да подложите и няколко пелени от тензух вместо възглавница), друго не ви трябва.
За леглата - моите също са с дървени. Имам едно сгъваемо, ако дойде някое бебе на гости или ходим някъде, но не ми се вижда достатъчно стабилно за постоянно.
За обиколниците четох, че не било добре. Можели да се заплетат в тях и да се задушат. Не знам дали е вярно.

Момичета, оставете суеверията, защото като родите, последното, което ще ви се прави, е да пазарувате. Сериозно.  8)

Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #911 -: Юли 10, 2014, 20:35:12 pm »
За обиколниците четох, че не било добре. Можели да се заплетат в тях и да се задушат. Не знам дали е вярно.
Да, това мисля че д-р Спок го пишеше. Това е възможно наистина, ако не са завързани и прилепнали добре към стената.

Момичета, оставете суеверията, защото като родите, последното, което ще ви се прави, е да пазарувате. Сериозно.  8)
:good_post:
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #912 -: Юли 10, 2014, 20:39:59 pm »
Не съм чела д-р Спок. Подариха ми го и сега събира прах в библиотеката.

*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #913 -: Юли 10, 2014, 20:50:23 pm »
Аз съм от крайно несуеверните и винаги съм се радвала на майки дето си напазаруват преди раждането, а не обратното ;) Просто всичките тези проблеми и притеснения ми убиха желанието засега... Мисля си обаче, че ако устискам там до някаква по-прилична седмица нищо няма да може да ме спре :lol:

За сгъваемите креватчета - преди и аз така мислех. Но напоследък много мои познати използваха такива, именно за да не създават излишно багаж вкъщи и всички бяха доволни, т.ч. явно все пак си стават :) Единствено за тях знам, че са по-неудобни когато бебето порасте и започне с опитите да излиза само, защото става страшно... но и за целта са измисли някакви модели с цип отстрани, за да им оставиш дупка за излизане ;)
Аз лично по-харесвам дървените, но поради факта, че имам вкъщи две сгъваеми, едното използвано може би 5 пъти, си мислех, че може да спестим този разход :) Но живи и здрави да сме, все едно ;)

blue_sky, благодаря за споделеното за чувалчето и чаршафите. Не знам на мен ли така ми се струва, но като говоря с познати, в България май масово си държат на завивката и пелената и т.н. и не обичат много чувалите... Аз обаче видях как сестра ми си отгледа децата и ми се струва много практично, да не му светя на детето по цели нощи дали не се е отвило, та се надявам и бебето да хареса избора ми :)

47 Smiles, би ли споделила повече за това за преповиване дето го слагате върху креватчето? Аз мислех да си купя само от тези подложките за преповиване, но ако има някакво "подвижно" дето да се слага и върху креватчето и където другаде реша ще ми допадне идеята :)
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #914 -: Юли 10, 2014, 21:01:40 pm »
Какви приятни теми разисквате тук  :D Имам много въпроси, но да понапредна още и ще си ги задавам после. Сега искам да Ви питам за къпането в морето - дали сте се къпали? Забравих да питам докторката си, а съм на преглед чак в края на месеца. Едни ми казват че мога да се къпя, други, че мога да хвана някоя бактерия и да доведе до страшни неща. И незнам какво да правя  :?
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #915 -: Юли 10, 2014, 21:28:26 pm »
47 Smiles, би ли споделила повече за това за преповиване дето го слагате върху креватчето? Аз мислех да си купя само от тези подложките за преповиване, но ако има някакво "подвижно" дето да се слага и върху креватчето и където другаде реша ще ми допадне идеята :)
Mousyt, подложката е най-обикновена. Ето такава:
ЦЪК
Тя е предназначена за поставяне върху детското легло (по широчината му, откъм краката). Виждаш ли отдолу има едни краченца, между които се слага рамката на леглото, за да не мърда. Много е удобно.
Нашето сгъваемо легло също имаше подобна подложка към него, но тя бързо ни умаля, защото е дълга 60 см (колкото широчината на леглото). А тази е дълга към 80 см. и става за всякакво легло. Първо беше върху дървенето, а сега върху другото.

PS. Гледайте леглата да са с колелца. Страшна работа вършат. Винаги може да ги придърпаш нанякъде :)
« Последна редакция: Юли 10, 2014, 21:34:31 pm от 47 Smiles »
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #916 -: Юли 10, 2014, 21:55:43 pm »
Момичета, тва дет си го мислите, че е мой ред - напълно сте се объркали  :P Хич изобщо и не мисля да раждам скоро, бременна си ми е екстра и това си е! А и квотата за седмицата е запълнена гледам  :D
Абе не ме мислете, аз съм в София, а тук нещата стават лежерно и с финес! Ей го на - един трамвай 7-ца трябваше да го пуснат още преди три седмици, ама на - пускат ли го? И аз така с бебето!!!

Относно чаршафчетата, аз си поуших няколко от простичко хасе, но и си купих от Икея комплект два долни бели чаршафа с ластик за 17 лв (100% памук, 120*60). Което изобщо не значи, че не съм взела и спален чувал за 5-6 лв от Продавалника.. но пък той ми е по-зимничък и скоро няма да влезе в употреба.
За леглото взех и две неголеми протекторчета от Джъмбо, които ако се окажат излишни за детското легло ще ги подлагам под/около себе си, ако ми текат гърдите (дай Боже!). Също предполагам и за преобуването мога да ги ползвам...

Повивалник имам 2,00*1,80 - мисля него да ползваме, но ще видя как ще потръгне и дали много ще се изгърбвам.. Леглото ни е прекрасно дървено легло за принцеси, също от Продавалник, за 50 лв. На него и коленете можеш да си обелиш, и главата да си фраснеш качествено... Не е като тия сгъваемите, дет са с безброй по-малко приложения  8) Логично, е залепено от моята страна на спалнята и това е супер яко! Само дето трудно си лягам и ставам, прилазвайки от долната страна... та ако някой е намерил готино решение на този въпрос много ще ме зарадва! Иначе не ми тежи корема никак, и сигурно тези финтове заместват успешно йогата за бременни на която така и не отидох, и все пак...
Забравих да ви кажа, че пак в 'Икея' има и готски спален комплект 120*60, 100% памук, включва плик, калъфка и долен чаршаф, цялата красота е 25 лв.
Спирам дотук, защото вече се чувствам като брошура на евтин магазин.
Лекички месеци и никакви притеснения повече!  :bighug:
Марина, добре дошла и много красива бременност ти желая!!
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #917 -: Юли 10, 2014, 22:35:41 pm »
47 Smiles, същото и аз имах на ум, но не бях видяла, че има крачета отдолу. Мерси :)

lili2011, и аз съм фен на ИКЕА ;) Не съм обърнала внимание, че има и чаршафчета, но мислех да им разгледам по-обстойно креватчетата ;)
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #918 -: Юли 11, 2014, 00:27:22 am »
Моусит,използвах същата подложка за преобличане която и Смайли ползва,страшно е удобна и до годинката я ползвах..много се притеснявам и аз от сгъваемите легла,заради това,че са по-нестабилни,ама то детето като реши,че ще излиза само нищо не го спира,спомням си,че Вера прескачаше дървената си кошара облечена в чувала и идваше при нас в кухнята :lol: накрая се принудихме да махнем две пръчки от решетката да може да си излиза през тази дупка,та всякак е страшно независимо от леглото  :lol:
Catcat,аз се къпах в морето,е не съм плувала :) то аз ходих юни и водата не беше много топла и повече от това ме беше страх,та общо взето влизах набързо,аз също забравих да питам док дали може да се къпя в морето,питах я дали мога да ида на море и тя каза естествено,та ако е било забранено да влизам в морето щеще да ми каже мисля...
« Последна редакция: Юли 11, 2014, 00:38:49 am от Алекс 77 »
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #919 -: Юли 11, 2014, 06:50:09 am »
Като става въпрос за покупки да се включа и аз... спалните чувалчета да супер удобни, моята спи в такова от раждането си и до сега...и хубавото е, че никога не е отвита и аз не се притеснявам да ставам и да проверявам дали не й е студено...може ако е хладно и отгоре да се завие бебчето с допълнителна завивка. Моята щерка дори се научи да върви с спалния чувал и сутрин, ако съм станала преди нея ме издирва...голяма е картинка  :D
Относно обиколниците - моето мнение е, че  са малко излишни...но всеки си решава...като поотрасне и започне да се върти бебчето става такова меле в кошарата....че къде е бебето, къде обиколниците, завивките...всичко е един голям куп  :D Иначе, ако кошарата е дървена е хубаво за да не се блъска детето в дъските...но закрепянето е трудно - може би трябва да се пробие кошарата (аз не намерих начин).
Аз харесах козметика за бебка...био е...на тази марка съм ползвала за дъщеря си и много я харесвам.
http://www.bioslunceluna.com/shop/za-bebeto-i-mama/kozmetika/komplekt-nezhna-grizha-za-bebeto-i-majkata-weleda.html
Мисля си, като наближа 35-36 седмица да си купя масажно олио за гърди, което стимулирало кърменето:
http://www.bioslunceluna.com/shop/za-bebeto-i-mama/za-bremenni-i-maiki/maslo-za-g-rdi-po-vreme-na-k-rmene-weleda.html
И моя съвет за спалното бельо е да не е от хасе...твърди са и груби...по - добре според мен някакъв вид трико, мекичко да е...аз мисля да ушия един комплект...пък дори и да не е с детски мотиви. За дъщеря ми купих един от хасе, ама така и не го ползваме. Подариха ни един много мекичък и тя така си го обича, че винаги го пера по слънце, за да съхне бързо.
Поразписах се тази сутрин....след малко ще ходим на плаж...е, аз няма да се къпя, нито ще се пека, но не мога да лиша малката от това удоволствие :) Хубав, слънчев ден на всички :)
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.