0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #720 -: Юли 01, 2014, 14:44:15 pm »
Тук е настъпило следобедно мълчание 8) Надявам се всички да са им минали оплакванията и да дремват след обяда или да са на разходка навън - изглежда много приятно за целта :)
Аз потеглям за прегледа и ви моля да ми стискате мнооооооооого палчета нещата да са обнадеждаващи и скоро да се прибера да се отчета :)
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #721 -: Юли 01, 2014, 15:32:54 pm »
Стискам силно палци,Mousyt :goodluck: :goodluck: :goodluck:
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #722 -: Юли 01, 2014, 16:36:37 pm »
Mousyt, късмееееет  :D
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #723 -: Юли 01, 2014, 16:40:59 pm »
Здравейте коремчета !Как сте днес?Ние тези два дни обикаляхме по магазините да напазаруваме останалите ни нещаза бебка и вече сме готови за появата на малкия човек...Вчера взехме количката и матрачето и направих няколко обиколки вкащи с количката :D
Лили на мен от 7-мия месец ми изтръпва лявото бутче като стоя по-дълго време на крак или ако спя на лявата страна, така че ти се радвай че чак сега се е появил този дискомфорт :wink: А иначе относно проблема с банята и ние сме на същото дереже и решихме да си я къпем в стаята...
Аз вчера си взех и обменната карта и ЖК като ми видя краката се изплаши.Показах и азследванията и тя като видя колко ниски ми бяха стойностите на албумин и общ белтък ми гйза че това е причината за издутите ми крачета...Нямам много време до раждането,но все пак ми изписа да започна веднага да пия някакви протеини за спортисти и се надявам до 1-2дни да има някакъв ефект...
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #724 -: Юли 01, 2014, 17:02:29 pm »
Момичета, за къпането да ви кажа - до 3-и, че 4-и месец - най-удобно е да къпете бебето на чешма ( в банята, ако имате подходяща), аз нямах затова ползвах тази в кухнята. В болницата ги къпят така, точно там ми показаха всъщност как се прави.
Откровено казано - коритото никога не бих го пипнала, но вече към 4 месечен стана твърде голям и тежък, че да продължа с кухненската мивка.  :lol: Също така - няма никаква нужда да къпете всеки ден толкова малки деца, по света - препоръчват това да не се прави всъщност, защото не е добре и за кожата им. Новороденото от нищо не се цапа, че да си отваряте тази безумна хамалогия всяка вечер, особено, ако няма вариант да ползвате коритото в банята си. Споделям ви само личен опит за тези неща (мой и на много други майки), а разбира се - ваше решение си е как ще процедирате.

Мъкнах корито, стойка за него и всякакви глупости от Виена аз и го ползвах коритото няма и 2 месеца. Като стана на 6 месеца малкия и можеше да сяда - купих седалка за баня, а после вече - прав под душа.  :D
Напълно ви разбирам мерака в момента и убедеността, че няма да има нещо, което да ви натежава и да ви уморява, само да гушнете веднъж детето... Но реалността е друго нещо, още първите дни става едно такова: "Абе цял ден нищо кой знае какво не правя, а съм гроги и къщата е с краката нагоре"  :lol: Та добронамерено ви казвам - с каквото можете да спестите време и усилия - правете го. Ако ви дотрябва корито - няма да е веднага, няма нужда да е "космическо" и съвем няма нужда да го купувате още сега, че и него да прескачате. Можете да го вземете и назаем от друга майка дори. Не е въпрос на пари, просто наистина нЕма нужда в повечето случаи.
Нашето се ползва понякога чак сега и то ей така за кеф на Дани, да се кисне и защото го имам и без друго. А моето дете е на 3 г и 4 месеца все пак  :lol: Пък ако още имахме вана в къщи - съвсем излишно нещо е.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #725 -: Юли 01, 2014, 17:37:32 pm »
И аз да споделя моя опит с къпането  :P
Преди да родя много майки ми казаха, че една от излишните покупки за бебето е била ваничката със стойката за къпане и аз така и не купих, та нямам опит с нея.

Наистина къпането на чешмата е много лесно, но ние нямаме толкова високи чешми вкъщи.
На мивката в кухнята мия само дупето като е наакано на течаща вода.

Иначе бебо го къпем в корито, което слагаме на холната маса.
Преди да падне пъпчето единият държеше бебето над коритото, а другият полива и търка.
После купихме подложка за къпане за самото корито и сега слагаме бебето легнало на нея.
Ето от този тип.


В банята ни е по-студено и без това.
За по натам ще видим  :lol:
« Последна редакция: Юли 01, 2014, 17:39:51 pm от 47 Smiles »
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #726 -: Юли 01, 2014, 17:44:13 pm »
Е, ако ще се ползва изобщо корито - баш стойката (отделна, или вградена) си е най-необходимото част към него. Иначе можете да го къпете и в някой от легените си за пране (събират се в началото)  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #727 -: Юли 01, 2014, 17:48:08 pm »
Е, ако ще се ползва изобщо корито - баш стойката (отделна, или вградена) си е най-необходимото част към него. Иначе можете да го къпете и в някой от легените си за пране (събират се в началото)  :lol:
Не ни я препоръчаха, защото заема място. Нашата баня също е малка (имаме и душ параван, който я прегражда на две и става още по-малка).
Коритото ни (от ИКЕА) има гумички отдолу и не се пързаля като го сложиш върху някаква повърхност. Има гумички и на дъното отвътре, за да не се пързаля бебето.
Като се случи да лиснем малко вода отстрани пада върху масата, която е гланц и не й пречи.
« Последна редакция: Юли 01, 2014, 17:49:53 pm от 47 Smiles »
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #728 -: Юли 01, 2014, 18:01:56 pm »
http://www.minimod.bg/1884/farlin-%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D1%87%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D1%8F
Най-полезно ми беше това (моето е синьо де). Ползвах го след 6-я месец. Но гърбът на седалката пада до почти легнало положение, та ако коритото я побира, или къпете направо във ваната с него - пак става. Може и на пода да се сложи при по-голямо бебе и направо с душа...варианти - бол.
Ама аз си оставам фен на чешмата докато може  :lol: И в двете ми бани мивките бяха толкУ дизайнерски, че...едвам ръце се мият. Добре, че в кухнята сложих с висока батерия и самата мивка беше огромна.

П.П. Признавам си, че преди да родя си мислех, че в болницата ги къпят на чешма, защото много ясно - няма как да пълнят корито за всяко бебе. После чак схванах, че не било така т.е. че няма никаква особено важна причина да киснеш бебе в корито, ако имаш подходяща чешма у дома  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #729 -: Юли 01, 2014, 18:10:12 pm »
ползвам това от 4тия месец
http://sevibaby.bg/p/3/мултифункционална-подложка-за-вана
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #730 -: Юли 01, 2014, 18:44:15 pm »
Jbrul, направо обикнах постовете ти - защо не питах по-рано не знам. От самото начало се опитвам да не купуваме корито с идеята, че ще се 'оправяме' на чешмата, но всички които питах (включително педиатърката) просто не могат да си представят живота без корито и... в крайна сметка като неопитна се оставих да ме убедят в безкрайната полезност на тая щуротия. Поне не сме давали парички - ваничката е взета назаем. Само не си права относно безкрайния ентусиазъм, дет ме гони - снощи като отбелязах факта, че ваничката няма да има постоянно място в прекрасната ни баня направо реших да я връщаме и туй то. Да я разпъвам всеки ден и да я събирам е просто абсурд. Все пак ще я задържим известно време белким я ползваме някой и друг месец и най-вече да не се обидят хората. Минавам си на първоначалния план когато бебето спре да влиза под мивката да сменим батерията с по-висока. Иначе бих правила в него слънчева вода на балкона, но за бебче 0-3 месеца не знам дали е ок водата да е понапрашена (а тя ще бъде).
За ежедневно къпане дори не съм си правила илюзии, но като гледам какви жеги са напоследък поомеквам и може юи ще изплаквам бебка всеки ден с цел охлаждане или просто кеф. Безпрепаратно, разбира се.
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #731 -: Юли 01, 2014, 18:47:21 pm »
Лили, в началото никакъв кеф не е.Поне Мони ревеше като разпрана на всяко къпане, хич не и харесваше.Виж сега се плацика във ваничката и тук вече виждм смисъл от нея, иначе първия месец и на чешмата става.А и след всяко акане, поне аз, си я миех на чешмата.

*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #732 -: Юли 01, 2014, 18:57:47 pm »
lili2011, просто майки с подобна настройка на твоята са рядкост тук, аз затова така...внимателно и меко опитвам да споделям опит. Ако дам само по същество и обичайно се отговаря как "на мен нищо няма да ми тежи, аз толкова го чаках това дете..." и разговорът отива в съвсеем в друга посока. По тази причина вече рядко пиша в тази и подобни теми ;)

Можеш да си ползваш коритото за "басейн на терасата", то май освен тази - друга главна функция у нас не е имало.  :lol: И да, изключително досадно и излишно е да размъкваш кофи с вода, че после пък да източваш корито, особено, ако не е в банята същото, ей така само да си изпълнил някакъв безсмислен ритуал, за който има доста по-удобна опция. Естествено, че ако в жилището просто няма друг вариант за къпане - корито ще е, но аз споделям за майките с варианти да избират.
Дани е зимно бебе, но лятото просто го взимах с мен под душа на ръце, да го "приплакна" както казваше баба ми, да се освежи и да му падне прахоляка.  :D

А и както Маги споделя, когато са съвсем малки - обикновено пищят в коритото, чувстват се несигурни явно, знам ли ги.... А на чешмата се вкопчва в ръката на която го полагаш, ама до синьо може да те стиска и ни вопъл ни стон  :lol: Лично аз - само дупе не съм мила (с 2-3 изключения, като е бил яко омазан), НО - това става само при момченца и то с кожа, която не е капризна. За момиченцата е по-друго по анатомични причини.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #733 -: Юли 01, 2014, 19:24:19 pm »
Маги, Авалон, Усмивчице благодаря ви, момичета!  :bighug:
Ще я видим мадамата дали ще и хареса или не. По пътя на логиката ако е раче - ще и хареса, ако е лъв - хич биля въобще изобщо   :D .
Jbrul, и аз толкова го чаках това дете, че сега не бих си губила времето в разпъване и сгъване, образуване на нерви и синини (каквато съм си сръчна) вместо да си я мачкам, целувам или съвсем егоистично спя блажено.
За къпането гушната в мен съм си го мислила, ама ще видим как ще е. Че нали все ни плашат колко са хлъзгави бебетата... особено мокри... Може би ще се слагаме в слинга и така. А 'слинг' наричам всъщност едно предълго парче тензух, което купих в Младост по 1,50/м. Ще го измислим някак, но приемам и съвети ако някой е практикувал.
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #734 -: Юли 01, 2014, 19:25:19 pm »
Докато не ми натежа доволно (близо 7 кг) също използвах чешмата.  Хамалогията е далеч по голяма с корито , стойка, леген, канче и прочие атрибути напред назад,  ако по една или друга причина не се използва банята, освен това са задължителни двамата души да участват в процедурата. Пробвах - тц.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #735 -: Юли 01, 2014, 19:52:54 pm »
Е завърнах се и както обикновено се случва съм два пъти по-объркана :(
Шийката ми днес беше 3,1 (на фона на 2,6 преди 5 дена), но мехурът си е все така "вклинен" в нея :( (все едно от вътре шийката ми прилича на фуния, явно оттам се е скъсила). Иначе е затворена и микробиологията е чиста, което е доста добре. Е да де, ама теста излезе положителен :( Според докторката можело така да си изкарам и до края (е това и миналата седмица го знаех?!), но поне сега като сме знаели за риска и ще се следим изкъсо (преглед след 3 седмици 8O)... От болница според тях няма смисъл, т.к. съм нямала контракции и реално ще ми дават същите лекарства.... да лежа повече и да не се товаря и да чакам. Евентуално след 3 седмици можело да ми сложат инжекциите за преждевременно раждане :? (по преценка според положението тогава). От друга страна някак не им се вярва, че нямам контракции та явно имам някакви невидими за никого :lol:
Сега една молба, защото вече съвсем не знам къде се намирам: Сега съм в 24г.с. в кой месец съм и в коя част (начало, среда, край) на този месец съм? Чета тук разни лунарни пък календарни пък не знам си кой месец....като ти кажат че си бременна в 7ми месец например какъв е този месец?
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #736 -: Юли 01, 2014, 19:58:33 pm »
Честно казано и аз ползвах корито в стаята,тогава бяхме на квартира и банята бе малка...миех я на чешмата като се наака все пак е момиче няма как,но всъщност то това бе по-скоро ритуал на нея и харесваше много,а и бе задължително баща и да се прибира за това,защото сама няма как....та причините са две кефа на детето и задължението на бащата да се прибере и да участва поне в това  :lol: сега не знам как ще е,на чешмата ще ми е най-лесно,ама как ще убедим кака му,че няма да се плацика малчо не знам... :)
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #737 -: Юли 01, 2014, 20:37:19 pm »
Наш бебо ака веднъж на 2 дни и едва спасяваме поне чорапите да останат чисти (понякога и те заминават). Всичко извира извън памперса и се цапа - гръб, крака, коремче, та няма как да минем без миене на чешмата  :lol: :lol: :lol:
Веднъж пробвах да го изкъпя и целия там, но все му опираха разни части от тялото я в мивката, я в батерията и се отказах.
Ние го къпем всяка вечер, от които на 3-4 дни само веднъж слагаме препарат (шампоан + душ гел 2 в 1).
Нашите педиатри казват, че е добре да се къпе всеки ден, защото бебетата дишали много голям процент през кожата.
Нашето бебче се и поти доста през деня - основно гърба и главичката отзад, където лежи и ако не го изкъпем, на втория ден вече лепи и даже може да понамирисва леко.
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #738 -: Юли 01, 2014, 21:05:09 pm »

Нашите педиатри казват, че е добре да се къпе всеки ден, защото бебетата дишали много голям процент през кожата.

Тия да не са зоолози бре?   8O:lol: Да си призная, досега най-големите глупости баш от педиатри съм чувала, ама друга тема...

Иначе - няма лошо бебето да се облива с вода и всеки ден, лятото и по няколко пъти на ден, ей така за кеф (ако му харесва), или че е потно, или друго. Аз казвам, че при дете, което не е осрано и не е оповръщано до ушите, не е изпотено и пр. и родителите не виждат реална причина да го почистват - къпането просто се пропуска и толкова. Ако слушаш бабите - то не моЙ заспа просто без СПА-процедури и ще му поникнат поне рога. Долни инсинуации са това - лично съм проверила и не само аз  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #739 -: Юли 01, 2014, 21:28:45 pm »
Mousyt, шийката мисля че може да се удължи ако лежиш непрекъснато. Лягай и не ставай, май трябва да почиваш наистина максимално. По тази причина може да ти е по-добре в (безплатна) болница защото вкъщи може да се изкушаваш да ставаш уж САМО за малко. В момента си в 25-та седмица, което е шести месец. Още поне две седмици ще си в шести. Имаш още мнооого бременеене и мързелуване. Стискай кълки колкото можеш по-дълго, а ние ще те подкрепяме.  :bighug:
Не знам, късно ли ти е за серклаж? Не ми звучи особено загрижено да те преглеждат на три седмици, ама вероятно навсякъде би било така.