0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #700 -: Юни 30, 2014, 12:53:46 pm »
Михче, по-скоро магнезия разхлабва, а проблемите с корема (всякакъв род) предизвикват/засилват контракциите. Непременно се консултирай с док, подбирай храните и почивай максимално.
Хоупче, няма проблем с активния въглен, освен че може да подейства разхлабително. Пий го с разлика два часа от храна и лекарства, за да не намали действието им (освен ако целта не е точно обратната). Все пак при проблеми със стомаха погледни дали няма да ти свърши по-добра работа Биогая.
Михче, виж Биогаята и ти.

фиона, най-най-прекрасната новина!!!  :bighug:  Здраво и много усмихнато юначе и татко, който да те носи на ръце ти пожелавам!!!  :bighug:

Момичета, при всяко притеснение се свързвайте с лекар. При мен притесненията предизвикваха контракции, а всеки преглед бързо и лесно може да разсее всякакви лоши мисли и да ви успокои.

Мousyt, аз пък чета, че има значение бременността на майката на майката  :lol:. Поради което аз се надявам да попренося. Също не се притеснявам, че госпожицата ми е дреби, макар таткото да е прилично висок - ние с брат ми сме се родили малко след термин, но финички.
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #701 -: Юни 30, 2014, 13:01:50 pm »
Здравейте и от мен :)
Фиона честито!Да ви е жив и здрав и много да ви радва малкият!
Аз се връщам от ФМ и всичко е наред с малчо,кака му беше с мен и се изкефи много,защото сега се виждаше хубаво,махаше,риташе,обръщаше се....веселба голяма :lol:
Михче аз като бях лепнала някакъв вирус ми изписаха смекта за разстройството,но най-добре иди на лекар...стискам палци скоро да се оправиш :)
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #702 -: Юни 30, 2014, 15:53:51 pm »
Момичета, голям смях! Тамън да ви пиша, че аз си оправих разбутания стомах миналата седмица с Биогая и както си лежах с лек запек ме сви стомаха и рязко разстройство  8O Е като гледам е някоя храна дето ще изхвърля и толкоз, само дето не се сещам коя е с този ефект :lol: Сега обаче ми е значително по-леко на корема, явно ми е натискало по червата :?
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #703 -: Юни 30, 2014, 16:16:55 pm »
Здравейте и от мен  :D
Днес съм да ме теглят   :? Колко ли съм качила...
Вече по-начесто усещам ритничета  :D
Имам и такъв странно-тъп въпрос - коремът ви с каква твърдост е - моят като съм права или седнала е доста твърд, само като съм легнала "поомеква". Нормално ли е  :?
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #704 -: Юни 30, 2014, 16:25:13 pm »
Имам чувството, че супер много хора са с хранително разтройство някакво  :?  Мен ме хвана още преди 3-4 седмици след лека вечеря навън (преди това през почти цялата бременност съм внимавала да се храня вкъщи). Не съм сигурна, че съм се оправила - не съм сигурна дали това, което ми се случва е от бременността или има друга причина. Също така преди няколко дни бях на 'Отворени врати' в 'Майчин дом' и главната акушерка закъсня, защото била на събрание за обсъждане мерките относно чревните инфекции. Много случки се понасъбраха май.
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #705 -: Юни 30, 2014, 16:35:25 pm »
Имам и такъв странно-тъп въпрос - коремът ви с каква твърдост е - моят като съм права или седнала е доста твърд, само като съм легнала "поомеква". Нормално ли е  :?

Коремната мускулатура участва активно при споменатите от теб "дейности", а това че сме бременни - не означава, че тя спира да си върши и другата основна работа заради това. Та по принцип не е нещо тревожно, ако няма и друго. Последният месец преди да родя - а стана, а коремът ми е станал твърд, но просто тогава вече имах такъв. В твоите седмици се чудех колко по-прилепнала блузка да си облека и се радвах, ако някой допусне, че съм бременна, а не просто преяла  :lol: Та си зависи и от размера на корема и колко тежи същия.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #706 -: Юни 30, 2014, 17:11:08 pm »
Момичета, голям смях! Тамън да ви пиша, че аз си оправих разбутания стомах миналата седмица с Биогая и както си лежах с лек запек ме сви стомаха и рязко разстройство  8O Е като гледам е някоя храна дето ще изхвърля и толкоз, само дето не се сещам коя е с този ефект :lol: Сега обаче ми е значително по-леко на корема, явно ми е натискало по червата :?
Аз пък се сещам от коя храна /при мене, де, не при теб  :)/ - агнешко със спанак и нахут обядвах в ресторант. Действително и на мене вече ми олекна малко на стомаха. На прибиране от работа ще си взема пак "Биоанцит", за да тушира и паренето и киселините и се надявам да съм по-добре - поне нощно време да не ме тормозят стомашните неволи. А дано.
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #707 -: Юни 30, 2014, 17:13:17 pm »
Момичета,страхотни сте от сърце ви благодаря :bighug:

Ibrul,много точно си описала и ми даде ценни съвети :bighug: :balk_21:
Защото и направих връзка и всичко от това желязо от както го пия.Имам и гастрит установен преди да забременея,а и последно време що плодове изядох.То това най-много м исе яде ама да видим сега.Вземи ММ пектин и почвам диета.Тъкмо ми мина лошото и започнах да се храня добре и оп :?Всеки ми вика яж слаба си две са.Как да се успокои човек,а трябва.
Обадих се на жк като ми провери хемоглобина каза да си пия желязото,но маи ще го спра .Преди една седмица като ходих и при моя Док казах му,че ме боли ,но каза нормално да си пия нош па и магнезия.
И така ,мили момичета аз се мятам да си оправя стомаха.Пия Биогайя от преди още с кратки спирания.

Ако не сте вие незнам  :)Едно ме пусне друго ме почне.Кога ще се насладя незнам.Не съм мислисла,,че ще е лесно,но то мойто все нещо....

От сърце ви желая ЛЕКА бременност :D
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #708 -: Юни 30, 2014, 17:16:56 pm »
Bonbolini, и моя корем е точно така като го описваш.Бая опнат и твърд и ми тежи,но имам и контракции та незнам дали така трябва да е.
Иначе вече не мога да се скрия ,хващат ме  :wink:,че съм бременна.То само корем съм аз.
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #709 -: Юни 30, 2014, 17:58:17 pm »
Като сме започнали на тема контракции.... Да попитам имам само болка в кръста, постоянна и тъпа, коремът ми е мек. Като се закашляш става страшно, въздух не мога да си взема. А като се раздвижа започва и болка доста под кръста в ляво и в корема ми все едно нещо бълбука. Е контракции ли са това или не? Или бебето ме рита по бъбреците и от там тази болка. Ох, що нещо изчетох не е истина.
Коремът ми не е пораснал, продължава да е ниско разположен и обхващаш ханша.
Да кажа само, че болката не отшумява и след прием на но-шпа и по-висока доза магнерот.

И свалих вече още два килограма само предната седмица. Дотук съм вече минус 8 килограма от началото на бременността, АГ ще полудее като ме изтегли на 07 юли.
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #710 -: Юни 30, 2014, 18:38:26 pm »
Офффф, много тъпо се чувствам - качила съм 4 кг от началото на май, общо 8, което ми се струва много за края на 5 месец  :x Кръвното ми е 110/80, пак добре, защото е по-ниско по начало. От топлото ли е не знам, но се питам пък сега коремът дали ми е наред или не  8O стои си ниско, точно както stoeka го описва. Иначе не усещам болки, но се преуморявам понякога физически на работа и тогава усещам стягане и само тогава пия но-шпа... Не е истина просто, колкото повече чета, толкова по-зле става в главата ми...  :x
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #711 -: Юни 30, 2014, 19:06:02 pm »
Бонболини спри да четеш и да го мислиш толкоз :lol: офф,с тези килограми и аз съм качила пет от началото и смятам,че са много,но ти пишеш,че твоите са осем значи има и по-зле от мен  :lol: много ми се иска да не повтарям грешката от предния път,глупости са,че трябва да ядеш за двама, ядеш като за себе си,бебчо си взема каквото му трябва,а другото си остава лепнато по твоя задник и после се тормозиш да го сваляш....нещото,което не мога да контролирам е яденето на сладолед,мога да изям едно кило като почна  :lol:
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #712 -: Юни 30, 2014, 19:18:21 pm »
Аз също постоянно си пипам корема дали не е твърд. Но според мен едното си е твърдост от движение,  друго ще е ако се стегне ;) Иначе успях да спра да чета от снощи и днес ми е много по-спокойно. Даже днес нямам никакви оплаквания :lol:
А за килограмите аз съм качила 8кг, но това само за 2 месеца. В началото хич не качвах и после изведнъж и се бях притеснила, че с това темпо....но сега съм поспряла - качвам си плавно ;) Така че, живи и здрави, килограмите ще ги изтърпя...само жегата е кофти :(
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #713 -: Юни 30, 2014, 21:08:06 pm »
аз до средата на 4 месец бях качила 3кг,но в болницата свалих 2 и така съм в нормата за качване:)
проблемът при мен е,че изходните ми килца са в повече:(
в последните 2г от нерви качих 10кг и отказване на цигарите още толкова...
Така че,като родя,яко ми дупеее
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #714 -: Юни 30, 2014, 22:02:46 pm »
Здравейте мами :) Хубава тема сте захванали за теглото. Аз съм в 10 седмица и съм качила 3 кг.  8O Не ми се мисли как ще съм в девети месец. Много ми се яде, ставам в 5 сутрин и си хапвам. Интересни работи научавам тук - за разстройството, за желязото. Аз имам понякога една болка във влагалищния канал за кратко и незная притеснително ли е. Гледам да не се притеснявам за нищо. Обаче пък какви гърди съм направила. ММ само гледа и не давам да пипа. Ние все още не сме правили секс откакто разбрахме за бебето, аз не смея. Вие напредналите и вече родилите, как бяхте с този въпрос? Аз си мислех поне в 4-ти месец да вляза.
Мих, Моусит, Рафаила стискам палци да минат всякакви притеснения  :)
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #715 -: Юни 30, 2014, 22:25:31 pm »
ние първите 3 месеца не смеехме,а сега вече с тези контракции съвсем
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #716 -: Юни 30, 2014, 22:34:11 pm »
Catcat,

Аз бях питала докторката ми по темата и тя бе твърдо за секса (е кротък де, ама все пак ;) ). Но при нас първо беше кървенето, после шийката, после не нам си какво.... и сега вече дори и да ми позволят и двамата май сме травматизирани от страх и едва ли. Но то като се замисля не остана много, щом досега устискахме :) Осигуряваме си интимна близост, просто без секс :)
Та според мен си има и психологически елемент цялото, мъжете също понякога не го приемат - вярвам ще намерите отговора :)
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #717 -: Юни 30, 2014, 22:41:28 pm »
Здравейте :-) Да ви споделя и моите неволи с желязото...от лекарството получих запек, при това на своя глава го пиех по една таблетка (ЖК предписа по две)...много ме болеше корема, като не посещавах WC няколко дни, затова реших, че така няма да я бъде. Няколко дни спрях таблетките желязо, купих си фурми, годжи бери (чух, че съдържали много желязо) и наблегнах на по-здравословно хранене - повече плодове, зеленчуци, пресни най-вече...проблема със запека се реши, и дори сега нямам, а пак пия таблетките...но гледам да не хапвам боклуци - вафли и т.н., вкл. и сладолед :-( ама няма как...и килцата за рози период спряха да вървят нагоре...и аз съм доста по-свежа от преди :-)
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.


*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #718 -: Юли 01, 2014, 00:45:27 am »
Като сме започнали на тема контракции.... Да попитам имам само болка в кръста, постоянна и тъпа, коремът ми е мек. Като се закашляш става страшно, въздух не мога да си взема.
Коремът ми не е пораснал, продължава да е ниско разположен и обхващаш ханша.
Да кажа само, че болката не отшумява и след прием на но-шпа и по-висока доза магнерот.

Аз съм с дископатия, медиална. Имам я отпреди малкия и чат-пат само се обаждаше. Качих по-малко от 11 кг. за цялата бременност, в 5 ГС (когато потвърдихме с УЗ) бях 54кг. след дооооста плюскане  :lol:, преди секциото нямах и 65. Т.е. не съм качила 100 кила, че от това нещо да ми е станало, да ми е тежало бебето много и пр. И това което описваш - го изпитвах честичко като бременна. Не смеех да кашлям много ;)
При бременност обаче, връзките между прешлените се "охлабват" при всяка жена с цел да може да се поеме и разпредели по-равномерно тежестта от плода. Природа. Тя променя тялото, пък дали промяната ни уйдисва, или имаме реална нужда от нея точно - не ни пита. Та това, при много бременни жени (без моите проблеми) - води често до този тип болки. Често болката освен остра е и дифузна т.е. усещаш я в зони, в които реално няма проблем, но се разпространява там от основния източник. Ти си близо до раждане вече, бебето е голямо, върти се, притиска тук-там нервни окончания, подритва органи, та и двата вида несгоди и болежки като се комбинират - имам идея какво е.

Не ти поставям диагнози разбира се, давам ти възможна причина за тези болежки, а тя не е повод за тревога. Просто си е неприятно и то доста. Повечето жени, които са били бременни - после се оплакват от болки в кръста и без да имат дископатия. Дължим тази "екстра" на това, че сме износили човече  :D Този тип болежки - не се повлияват от препарати, които приемаме, за да овладеем контракции, защото са от друг произход. За тях се пият друг вид медикаменти, които в този момент - по-добре да не пиеш. А и са по лекарско предписание все пак.

Купи си един гел "Алга сан" и втривай (по-скоро някой друг да го прави) в зоната на кръста - облекачава поне и да, не е опасно и противопоказано при бременност.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #719 -: Юли 01, 2014, 11:07:24 am »
Ние около трети, а може би четвърти месец си възобновихме интимните контакти. Е, не със същата честота, но... Напоследък ми е малко трудно (отказва ми), но все пак ни се случва. Твърди, че желанието му е намаляло   :?
Имам приятелки, които след раждането не са имали сексуални контакти и ме е страх да не се получи и при нас. Освен всичко друго иска ми се да опитаме за още едно детенце, а и съвсем тривиалните останали причини, нали  :wink:

В девети месец съм, но от две седмици сутрин нямам никаква чувствителност от върховете на пръстите до китките. Доскоро като се раздвижа ми минаваше, но сега си откарвам така почти непрекъснато (сутрин е най-зле).
Също от няколко седмици имам болка в единия бут от която ходя като счупен пластмасов пингвин. Мислех, че малката ми е притиснала нерв, но три седмици вече не минава и не минава... Най-вероятно е възпален нерв или не знам какво, но ако някой има идея как да го облекча ще е супер! Движенията ми са силно ограничени от тази болка. А как само ми се вилнее  :D !
Слънчице, вашата баня е ли достатъчно голяма? Вкъщи положението неочаквано се оказа 'или аз или детската ваничка' и ми иде да се гръмна.