0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Puzzle

Кървене по време на секс
« -: Август 04, 2006, 10:38:27 am »
Здравейте,
Преди 3 месеца имах спонтанен аборт, според хистологията причината е инфекция. Казаха ни да изчакаме 2 цикъла и да опитаме пак. Първите 2 М, без проблем всичко нормално.
Този месец почнахме да работим за бебе, но 1 седмица преди цикъла докато правихме секс ми прокървя леко, което доста ме уплаши, според лекарката ми това е нормално, каза да не правим секс докато не сме сигурни дали е станало нещо. За съжаление ми дойде 2 дни по-рано, при винаги точен цикъл, и за разлика от друг път този път ме боля много, само първия ден, днес е трети и съвсем ми е намаляло. Въпросът ми е нормално ли е, да почваме ли бебеправене след като свърши М или да ходя по лекари!?!?
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Кървене по време на секс
« Отговор #1 -: Август 04, 2006, 11:07:59 am »
За всеки случай иди на лекар - възможно е прокървяването да е от раничка на шийката на матката. Изследването се нарича колпоскопия - намазва се вътрешността на влагалището с разтвор, който помага да се откроят наранени или изменени участъци.
За каква инфекция става въпрос? Не ви ли предписаха лечение?


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    Puzzle

Re: Кървене по време на секс
« Отговор #2 -: Август 04, 2006, 11:56:56 am »
Имах раничка преди година и половина и тогава ми я оправиха с някакво лекарство, в момента нямам според прегледите, но не съм много на ясно може ли пак да се отвори!?
Ами да за инфекцията, пих антибиотици, след което като мина първия цикъл си правих изследвания, от които стана ясно, че всичко е наред и няма смисъл да продължавам с друго лечение.
Притесняваме М, по принцип си ми е пет дни, а сега на третия ден ми спря, чудя се нормално ли е!?!?
*
Re: Кървене по време на секс
« Отговор #3 -: Август 04, 2006, 13:18:06 pm »
Аз също съм имала леко кървене след секс, в последствие се оказа, че имам голяма раничка на шийката на матката, след като я изгориха не съм имала повече такъв проблем. Относно притесненията ти за 3 дневното кървене можеш да си направиш един тест за собствено успокоение. По принцип се случва понякога, добре е да провериш дали наистина раничката ти е излекувана.
*

    puzzle

Re: Кървене по време на секс
« Отговор #4 -: Август 04, 2006, 14:40:58 pm »
Лекар ми каза, че не е хубаво при нераждала жена да се обгаря.
Направих си тест /-/

*

    ааа

Re: Кървене по време на секс
« Отговор #5 -: Август 21, 2006, 21:42:22 pm »
Здравейте,

и на мен лекарката ми откри раничка и сега я третираме с Солкожин и днес я намаза и през ден ще ходя още два пъти да я намаже.Мислите ли че е нормално в рамките на една седмица да се маже 3 пъти? Моля ако има момичета на които са слагали това лекарство да напишат мнение дали им е помогнало да се затвори раничката.Раничката е предизвикана от трихомони-тях ги лекувам от месец-и сега чакам резултат от поредната микробиология да видим дали всичко е изчистено вече.

Благодаря Ви!
*
Re: Кървене по време на секс
« Отговор #6 -: Август 26, 2006, 13:33:29 pm »
Аз също имам раничка и гинеколога искаше да я третира с някакво лекарство, но след му казах, че искам да имам бебе той ми обясни,
че не е добре да се третира в този случай
Не е проблем, раничката не пречи на евентуална бременност(според доктора)
*

    baracuda

  • *****
  • 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: Кървене по време на секс
« Отговор #7 -: Август 26, 2006, 20:31:58 pm »
А,според мен раничката пречи!Аз също я влачих дълги години(навсякъде ми казваха,че за нераждали е опасно да се обгаря).И със "Сулхожин"са ми я третирали много пъти ,но това е само губене на пари и време!(Така няма махане!) :balk_159:Единственият сигурен начин да се отървете от нея е чрез криометодика(замразяване).Центровете са във София,Пловдив и Варна.Процедурата е безболезнена(почти)и замразява цервикалния канал(където се настанява причинителя на раничките или бялото течение или вирусът,водещ до рак на маточната шийка). :lovedock:За разлика от обгарянето се лекува освен раничката и причинителя за появата й. :cheerleader:При криохирургията се използват апарати,работещи с течен азот,райски газ,CO2,като през много-тесен канал протича под високо налягане газ,който се охлажда на изхода(-78'C при 1 atm) :biglove:Аз лично съм доволна от метода! :goodluck: :balk_21:
*
Re: Кървене по време на секс
« Отговор #8 -: Август 26, 2006, 21:42:15 pm »
А тази криометодика не пречи ли преди бременност?
*
Re: Кървене по време на секс
« Отговор #9 -: Август 26, 2006, 21:56:46 pm »
baracuda, извинявай, но сигурна ли си че термина е криометодика, защото се опитах да намеря нещо повече в търсачките, но никъде нищо не излиза
И мислиш ли, че раничката може да пречи на забременяването ми
Ще съм благодарна на всякъква информация!
Благодаря ти предварително
*

    baracuda

  • *****
  • 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: Кървене по време на секс
« Отговор #10 -: Август 27, 2006, 10:11:02 am »
Emi-v,криохирургията(криометодика,криотерапия)се прилага и при ранички на бременни(без това да засегне плода).А,преди бременност даже помага!Аз съм от Варна и мога да ти дам адреса тук:Поликлиника на Окръжна болница,ет.3 Частен АГ кабинет-стая 309.Д-р(акушер-гинеколог)Антонина Радева.Телефони:052/6926360,GSM:0898 682 267.Не намираш информация,защото методът се прилага от няколко години в България.При мен това е една от причините да не мога да забременея.Ако имаш други въпроси,разчитай на мен! :hug2:Лошото е,че много момичета със същият проблем си влачат раничките с години,лекуват ги(неуспешно)  с какво ли не,а истината е КРИО! :dance2:
*
Re: Кървене по време на секс
« Отговор #11 -: Август 27, 2006, 10:55:17 am »
Лекар ми каза, че не е хубаво при нераждала жена да се обгаря.
....
Аz съЩо имах раничка на Шийката на матката и понякога прокървявах след секс. След прегледа гинеколожката ми каzа, че Ще я обгорим, а аz като ужилена zапочнах да и обяснявам какво са ми каzвали българските лекари...
Тя ме погледна толкова учудено, все едно току Що бях паднала от палмата, а аz умрях от срам. Намаzа ми раничката с някакво лекарство и с това проблема беШе реШен. От тогава нямам никакви инцидентни прокървявания.
При всяка жена неЩата са строго индивидуални и е добре да се доверите на добър специалист, който преценявайки състоянието ви, да ви предложи адекватно лечение.
*
Re: Кървене по време на секс
« Отговор #12 -: Август 27, 2006, 11:05:33 am »
baracuda, много ти благодаря! Аз съм от Пловдив, но непременно ще разпитам за такъв кабинет тук   За съжаление наистина много момичета си влачат раничките много години, но затова са виновни и докторите - и моят ми каза, че раничката няма да пречи на забременяване   Явно трябва да потърся и др мнение
*
Re: Кървене по време на секс
« Отговор #13 -: Август 27, 2006, 12:00:55 pm »
Момичета, преди планирана бременност трябва да се излекува раничката, ако имате такава,защото може да се превърне във входна врата на инфекции. Аз също не съм раждала и в момента правим опити за бебе. Както писах по горе раничката ми я изгориха с което се реши проблем и с дългогодишно течение с неустановен произход. Относно забременяване след изгаряне лекарят ми каза следното "Проведеното лечение с диатермокоагулация не представлява противопоказание за последваща бременност и раждане. С голяма доза преувеличение, би могло да се очаква / и то в теоретичен аспект / евентуално по-бавно разширение на маточната шийка в хода на раждането. Отново Ви уверявам - това няма да създаде проблем за бъдещи бременност и раждане"
С горното не искам да кажа, че раничката трябва непременно да се гори, но със сигурност трябва да се предприеме лечение.
*
Re: Кървене по време на секс
« Отговор #14 -: Август 27, 2006, 12:46:14 pm »
chinni, благодаря ти за отзива! Този метод вид горене ли е? Болезнен ли е? Доста ме е стах, но ще се заема сериозно с въпроса,
Благодаря, че го има този форум! Иначе ще си вярваме на единственото мнение на гинеколога, а те , както изглежда не винаги са прави
*

    baracuda

  • *****
  • 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: Кървене по време на секс
« Отговор #15 -: Август 27, 2006, 13:59:42 pm »
emi_v никакво горене! :nono: :balk_149:Късметлийка си ,че си от Пловдив!Ако не можеш да откриеш там,къде се прави крио,обади се на моята док.,тя ще ти каже! :lovedock:Вече съм на 33 и много -съжалявам,че съм си губила времето с обикновени гинеколози!В крайна сметка при всеки организъм,нещата се развиват различно,поне искам да ти спестя(както и на всички останали)губене на ЦЕННО време! :dance2:Късмет! :heartbeat:И пиши какво става! :flower:
*
Re: Кървене по време на секс
« Отговор #16 -: Август 27, 2006, 19:40:25 pm »
Еми, не се притеснявай, какъвто и метод на третиране да избереш няма да е болезнен. Диатермокоагулацията е изгаряне с лазер,  най-силната болка която се чувства по време на процедурата е като при началото на цикъл и със сигурност не е нетърпима. Даже упойка не се поставя, тъй като в тази зона няма рецептори за болка (не съм сигурна дали това е правилният термин). По-неприятното е че след това един месец са забранени сексуални контакти, вана, басейн, море. Пожелавам ти успех и скоро да се реши проблемът ти.
*
Re: Кървене по време на секс
« Отговор #17 -: Септември 01, 2006, 14:30:12 pm »
Много ви благодаря, момичета! Ще пиша когато имам някакъв резултат
 :bighug:
*
Re: Кървене по време на секс
« Отговор #18 -: Септември 12, 2006, 17:15:25 pm »
Вече не знам на кого да вярвам
Смених лекаря, новия ми го препоръчаха горещо и предпочетох да си платя, но да съм по-сигурна в него
Та той ми обясни за раничката, че е съвсем нормално всяка жена да има такава, дори не е нормално ако я няма
Каза, че е много погрешно схващането, че раничката е заболяване
 :?: Нямало нужда да се гори, замръзява или каквото и да е
Каза че приключваме тази тема и да не притеснявам за това, а да почваме с изследванията за евентуалните причини да няма още бременност

*

    baracuda

  • *****
  • 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: Кървене по време на секс
« Отговор #19 -: Септември 12, 2006, 18:31:23 pm »
Emi_v точно този лекар непременно трябва да го смениш!То бива врели-некипели,ама чак пък толкова...! :balk_149:В никакъв случай не искам да ти се налагам,но колко са ме мотали такива доктори... :balk_144:Според мен не си губи времето,да не станеш на моето положение... :balk_103:Сама прецени!Късмет! :balk_21: