0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Anonymous

Цветна снимка на тръбите
« -: Юни 03, 2006, 23:57:55 pm »
Предстои ми да правя цветна снимка на тръбите. Каква е процедурата? Какво точно правят? Болезнено ли е? Нека някой, който е правил да сподели защото много се притеснявам.
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Цветна снимка на тръбите
« Отговор #1 -: Юни 04, 2006, 00:01:46 am »
Не се страхувай. Боли малко като при болезнен мензис.
Вкарват ти контрастно вещество и те снимат. Цялата процедура със събличането и обличането трае десетина минути.
*

    Anonymous

Цветна снимка на тръбите
« Отговор #2 -: Юни 04, 2006, 01:07:48 am »
Благодаря ти Lali. Надявам се всичко да мине добре. Но все пак се притеснявам, имайки предвид, че едва издържам един обикновен гинекологичен преглед. Добре, че го има този форум и човек има как да черпи мнения. На всички момичета пожелавам успех и това което искат да стане.
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Цветна снимка на тръбите
« Отговор #3 -: Юни 04, 2006, 06:55:00 am »
По въпроса за цветна снимка ........при всеки е различно!!!!!!Някои ги боли много и някои пак вобще неусещат никаква болка!Индивидуално е!При мен имаше много силна болка от лявата страна кадето имам сраствания.Пак и аз не съм пила предварително обезболяващи защото никой не ми е казал че мога да ги пия!Иначе най голям зор беше 5 минути.Поне минава бързо!Мисля че ако пиеш обезболяващи предварително например Аулин ,ще мине по леко!!!Момичето което беше с мен (и на нея са правили снимката)пак вобще   ама хич не я боля!Така че не се настройвай че задължително ще боли много......
Спокойно стискам палци след снимка да СЕ УСТАНОВЯТ ХУБАВИ РЕЗУЛТАТИ!!!!!!УСПЕХ!!!!
 :lol:  :lol:
*
Цветна снимка на тръбите
« Отговор #4 -: Юни 04, 2006, 10:05:09 am »
Никак не е приятно някой да те плаши преди такава манипулация, но аз смятам, че човек трябва да бъде подготен за това, което му предстои!
Наистина изчетох всички теми във форума относно цветната снимка, разбрах, че е строго индивидуално, лекарят ме успокои, че било като малко по-неприятен гинекологичен преглед, но наистина нищо, нищо не беше подготвило за усещането, когато контрастното вещество пропълзя по тръбите ми!
Затова - искайки да ти бъда от помощ, те съветвам да се настроиш психически, че  ще боли немалко, а ако не е така-ще се чувстваш просто една щастливка!
Не знам дали има обезболяващи, които помагат да се преживее по-безболезнено тази процедура, но съжалявам, че не бях достатъчно упорита да ги проуча основно и да се възползвам от тях!
А не да се правя на герой!
Най-хубавото е, че всички минава бързо и се забравя!
Затова ти желая късмет и се надявам ти да бъдеш от щастливите изключения!
Re: Цветна снимка на тръбите
« Отговор #5 -: Юни 04, 2006, 10:43:33 am »
Цитат на: Anonymous
Предстои ми да правя цветна снимка на тръбите. Каква е процедурата? Какво точно правят? Болезнено ли е? Нека някой, който е правил да сподели защото много се притеснявам.


Погледни за повече инфо - ТУК :arrow:
http://www.zachatie.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=89
*

    elinea

Цветна снимка на тръбите
« Отговор #6 -: Юни 08, 2006, 16:02:05 pm »
Аз си направих снимка преди две седмици- наистина не е по- неприятно от един болезнен мензис, но това което искам да ти кажа е да си носиш превръзка защото веднага след това започва да ти тече слуз от матката така че един два дни след това трябва да имаш превръзка.