0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Да споделя аз нямах никакви симптоми, гърдите не ме боляха -започнаха 4-5 дена след датата на евентуалния МЦ, нито ми се е гадело, нито съм имала повишен апетит , нито предменструални болки, слава богу и зацапване нямах, щеше да ме притесни, дори нямах и често уриниране  :) е това е,
сега ме болят гърдите , но не е непоносимо и само толкова
През първата ми бременност гърдите ме боляха повече, но отново нямах други симптоми :) Успех на всички :)
*

    anizi

  • *****
  • 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Дойде и моят ред да дрсна някой редче в тази тема! Аз да си призная в предишните месеци (преди да забременея :oops:) съм имала повече бременни симптоми отколкото в месеца в който забременях  :lol: :lol: :lol: . Двете по-различни неща бяха чувствителни гърди, особенно зърната....мнооого!!! И второто е че изобщо ама никак не ми се пушеше даже от една цигара на ден ми ставаще зле!!!
Здравейте и аз да споделя. Моите първи симптоми са наедряване на гърдите, раздразнителност и леко гадене.
*
Здравейте, чела съм доста в тази тема. Ето и описанието на моите слабички симптоми или по-скоро липса на симптоми:
Един интересен факт - н четвъртия ден след овулация сънувах че раждам близнаци - никога не ми се е случвало, не му отдадох значение и забравих за случая. В седмицата преди датата на цикъла няколко пъти се будих рано - иначе, аз съм нощна птица, трудно заспивам и сутрин спя до късно, та понеже исках да си доспя, хапвах и заспивах пак. Заспиването вечер беше по-лесно - без да ми се налага да се приспивам с валидол или мелатонин. А аз страдам от адско безсъние точно преди цикъл и това най вече ме усъмни към 30-тия ден.
Гърдите ми бяха слабо подути, връхчетата се усещаха по-силно, сутрин като станех ми тежаха и наболяваха сякаш са удряни в участъка близо до мишниците (а съм имала месеци с жестоки болки и уголемяване на гърдите и дори много по-болезнени връхчета преди това). Имах наболяване на корема като първи слаби към средни симптоми на цикъл и бях убедена, че ще ми идва. И до тука аз въобще не подозирах какво се случва. По-късно си дадох сметка, че сънищата са ми вече бяха станали (и още са) някак по-плътни и живи. Най-после можах да си обясня липсата на концентрация и оглупяване в последната седмица преди цикъла - например не можех да следя филми, но за сметка на това музиката стана много по-привлекателна. Струваше ми усилие да подреждам нещата за вършене в главата си и го отдавах на изтощение от работата - ама не - вярно било, че майката деляла ума си с бебето - направо не мога да се позная. Цикълът ми варира от 27 до 30 дни и често започва със зацапване 1-2 дни - тоя път нищо до 30-тия и сутринта на 31-ия си направих тест, ей така за всеки случай, щото беше първата мисъл която ме сполетя сутринта.

А ето какво не съм имала като симптоми - не съм имала болки или кървене от имплантация, не ми се е променял вкуса към храни и миризми, не съм имала често уриниране,запек или диария; аз по принцип не пуша, не пия кафе, а в този период нямах случай да пия алкохол - та не мога да дам никаква версия на реакцията към тези. Та с една дума, освен оглупяването друго фрапиращо май нямаше при мен.
« Последна редакция: Декември 20, 2009, 23:02:21 pm от briax »
Да се включа и аз,след 1,5 г. тъкмо бях решила да тръгвам по изследвания,мъжо беше направил вече спермограма и аз чаках цикъла ,за да отида на хормонални изследвания като за начало,Бях командировка във Варна за цялото лято и мъжа ми дойде за две седмици докато беше в отпуска.Точно тези две седмици зверски ми се правеше секс,не знам какво ми беше станало ,но определено се бях отпуснала психически,което оказва се е важно,та г правехме всеки ден по няколко пъти.... :oops:
Като дойде време за цикъла не обърнах внимание ,че закъснява,до към 5-ти ден нямах и признаци,само гърдите боляха много ама много  и  някак по-различно от друг път,една вечер ми се догади от една сценка по телевизията и така...Но най-отчетливите признаци бяха 2:
1.Безсъние,будене по няколко пъти на вечер.
2.Болки в мускулите на краката и ръцете всяка вечер като тези през тинейджърските години,болките на растежа.
На 10-я ден от закъснението реших ,че е време за тест,след като ми се догади и от цигара,но понеже съм склонна да си внушавам не вярвах да е положителен...Като видях втората черта щях да падна ,добре че бях седнала,най-хубавото е че е станало някъде около или на самия ми ройден ден.Както и да е сега карам много тежка бременност,постоянно ми се вие свят ,всичко с бебо поне е наред ,но при мен ако не е от хормони може да е сериозно-нещо неврологично,но да не ви занимавам,дано съм била полезна.
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Почистих темата.
*

    minesota

  • ***
  • 239
  • Всичко е възможно!!!
Все се каня и аз да опиша моите първи симптоми и все не ми остава време, но сега вече реших, че толкова време мина,че ще ги забравя.
Единственото нещо, което много ме притесни тогава не беше закъснението (липсваха всякакви процедури този месец) а ТТ, която поддържах, все ми беше топло и мерейки си температурата в продължение на 10 дни ми беше около 37,5 без никакви други оплаквания. Някъде и там взе че ми прилоша 1-2 пъти и това беше.След това попаднах на една публикация на жена, която е поддържала такава ТТ и се е оказала бременна.Тогава се светнах, че имам доста голямо закъснение и направих тест, като бях 100% сигурна, че не съм бременна, но се оказа абсолютно грешно  :)
Както са писали и др момичета, в предишни месеци и след инсеминации съм имала мн повече бременни симптоми, отколкото тогава.
*

    bebulinka

  • *
  • 2
  • любов любов любов :)
Здравейте и от мен. При мен симптоми нямаше пъпвоначално освен закъснението на така редовната ми менструация Ходех си на работа без дори да знам че съм бременна докато към втория месец не ми стана много лошо Започнаха едни топли и студени вълни и ми прилоша Тогава направих тест защтото не вярвах да съм бременна но се оказа обратото Сега в мен расте 1 малко уж момченце  :bori_002: :babyflips:
симптомите са същите като при ПМС, като мога да добавя още отпадналост, раздразнителност, лесно се уморяваш ...
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=ivolina][/url]
Привет на всички бъдещи и настояши мами във форума,
най-после реших да се пристраша и аз да напиша моите симптоми, макар все оше да е доста рано и някак си все още да изпитвам страх, че ако кажа на глас, нещо лошо може да се случи, а и си мислех, че може би няма да ви бъда полезна кои знае колко. В момента сем в 9 г.с. Моите симптоми бяха силното напрежение и болка в гърдите, която започна 2-3 дена след овулацията, та до днес. Иначе корема ми беше и все още е страшно подут, като балон, мислех си че е заради лекарствата (бях 3 месеца на меногон и прегнил), но след това подутия корем не си отиде. Отначало се притесних малко, но после реших че е от хормоните и е нормално. Друг симптом беше това, че ми се развали съня, обикновенно спя непробудно до сутринта, а в самото начало почнах да се будя посред нощ и дълго да не мога да заспя. Сега се появи и нов симптом - започнах да ходя до тоялетната нощем поне по 2 пъти (което допълнително разваля съня ми понеже се разсънвам). Странното е че не ми се гади, само рано сутрин като стана ми е достатъчно да видя паста за зъби и ми се догажда, ама това е за около 30-40 мин (и по скоро е от глад). Иначе нямам никакви от другите симптоми, които описват другите момичета тук - не се чуствам уморена, не ми прилошава, не ми се гади от миризми, нямам огромен апетит, не забелязвам да ходя по-често от нормалното в тоалетната. Това което забелязах е че цигарения дим почна страшно да ме дразни, което е странно, защото преди време бях пушачка. Когато изкачвам стълби леко се задъхвам, и съм малко сънлива, но не брутално много, както при някои (вечер все още си лягам късно, не ми се приспива в 8 :)). Също така се появиха и газове, което може да е свързано и с подутия корем, незнам, трябва да питам доки като се видим другия път. Сега пия превантивно утрогестан и се надявам всичко да е наред.
Мога само да ви кажа че един от най-ужасните симптоми, който не е физиологичен а психически, е страха от неизвестното. Толкова ме е страх, че нещо лошо може да се случи на бебо, че дори не мога да се нарадвам на бременността си, при това толкова лека. Все си мисля, че това че нямам нормални симптоми е лош знак. Може би на 06.02 като чуя сърчицето на бебето да бие, ще се поуспокоя малко. Вие как се справихте с това? Аз просто ще се побъркам, толкова много искаме това бебе
И аз тука да се цвъкна  :). Аз нямах абсолютно никакви симптоми. Единственото беше, че на всеки 2 часа трябваше да се изпикая  :oops:. И както често пътувахме познайте как се чувствах, когато на бензиностанцията и кажеха, че кенефа им не работи.
Много ми се спеше,направо ми се затваряха очите и все едно ми горят,гаденето дойде малко по късно,и много ми се пушеше,макар,че бях отказала цигарите от около 1 година.Другите симптоми са като ПМС.Пожелавам на всички да ги изпитате  :D
*

    Osiana

  • *****
  • 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Почистих темата.
Моля, не спамете.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
 :)  да се разпиша и аз...

- имах усещане че съм бременна...силно усещане. Гледах да не му обръщам внимание, защото толкова го исках, че можеше да си внушавам...

-започнах да се будя нощем, през час-два...много рязко, все едно съм се наспала, а то е едва 2 часа...легнала съм в 12..

-гърдите ме боляха много, целите...и започнаха да нарастват със страхотни темпове. 3 дни след закъснението нямаше как - отидох да си купя бельо..нищо не ми ставаше. Бях много изненадана...от чашка "Ц" скочих в "Е" ...на "Д" хич не и обърнах внимание..

-любимите ми цигари, вино и кафе - промениха вкуса си...

Последният ми цикъл дойде на 31 Декември .
Никога не ми е бил редовен, особено след всички хормони и хапове въобще, които изпих..Не знам кога ми е била овулацията, даже мислех че нямам...
На 28.01 си направих тест - отрицателен.
На 08.02 отидох на лекар - каза не.
Направих тест - 2 черти.
Отидох на 2ри лекар - видя съвсем малка точица...която след 7 дни беше порастнала. :)

Към днешна дата:
освен всички изброени симптоми, от няколко дни ми се гади ...по всяко време.
Днес съм на преглед  :)
*
При мен няколко дни след трансфера започна да ми се гади от сутрешното кафе. Това за мен беше най-показателно, че нещата са се случили.
 Около два дни преди кръвния тест изхвърлих току-що направеното си кафе в мивката.
Друго, което е малко необяснимо е, че само като си помислех за бъдещото ми бебче и усещах нещо като радостно гъделичкане високо в гръдния кош. Но това го отдавам н емоциите...Това усещане продължи около седмица след като разбрахме резултата от теста.
Иначе, не съм имала сутрешно гадене или пък някакъв страхотен апетит.
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb2m.lilypie.com/AozZp3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Second Birthday tickers" /></a>
да се запиша и аз в темата,днес  трябва да ми доиде,ама не,и дано да не доиде.мислия да изчакам още 1/2 дни и да си направя тест,а ина4е симптомите ми са същтите като преди М ,само дето този месец ме боли и кръста,и усещтам някакво предърпване в яичниците.Вие как мислите дали ако си направя тест с 1 или 2 дни закаснение 6те покаже,а пак и малко ме страх да не се разочаровам.Обещавам ако има нещо да пиша,и успех на всички за 2 чертички :bbt: :balk_602:
ще покаже на един,два дена закъснение,а особено,ако е този на картинката,дето си дала пък съвсем.


благодаря ти маритта,утре ми е втори ден закаснение и 6те си направиа тогава тест и ще пиша веднага,дано да е положителен :oops:
*
Момичета, темата е статистическа и се описват само симптоми на ДОКАЗАНА бременност. Можете да си обсъждате ето в тази тема: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=41006.0
Дано скоро да има с какво да се похвалите!  :balk_602:




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Доколкото си спомням , моите симптоми започнаха с болки в кръста, увеличаване на гърдите и всеки момент очаквах да ми дойде, така 10дни без да заподозра , че съм бременна, понеже забременях след спирането противозачатъчни и си мислех , че е нормално менстурацията да закъснява защото хормоните трябва да се регулират.
Дано скоро да видя още един път двете чертички, а защо не и след четери дни , тогава съм не чакаща!Дай  Боже!