0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Тема на бременните №81
« -: Май 13, 2012, 18:46:16 pm »
Пожелавам на всички бременни в темата да сте здрави, радостни и обичани! :) :) :)







"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #1 -: Май 13, 2012, 18:51:58 pm »
Благодарим за пожеланията. :D
Това да не са три змийчета? :D

Роузи, с теб сме. Бъди спокойна и всичко ще мине нормално. Не се вкарвай в разни филми. Ще чакаме с нетърпение да ни опишеш как е минала първата среща с малката принцеса.
КЪСМЕТ.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #2 -: Май 13, 2012, 18:54:03 pm »
Благодарим за пожеланията. :D
Това да не са три змийчета? :D

Ах, не, не са.  :)
Не съобразих, че можете да направите тази аналогия.
А и не съм обработила още кадрите.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #3 -: Май 13, 2012, 18:57:52 pm »
Те змийчетата не са за показване, защото си гризат ноктите. От как бяхме при д-р Даскалови, Митко на всяко излизане ме заплашва строго с пръст и "И да не учиш децата на повече глупости" (аз си гриза ноктите от малка и вече съм се отказала да правя опити да спра...) :lol: :lol: :lol:

А и гледам с женска рожба ще почнем новата тема на бременните  osi_4
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #4 -: Май 13, 2012, 18:59:17 pm »
Запис в новата темичка и благодарности за пожеланията!Едно въпросче от мен.От два дни доста ми се подуха краката,а днес като се събудих и лицето ми беше подпухнало.Снощи ми бяха тръгнали киселини и от последната започнах да повръщам толкова много,че се чудя от къде излезе.Днес лекичко ме наболява стомах от 1 час насам.Последните ми изследвания и преглед бяха миналия понеделник и всичко си беше наред,никакви признаци за преждевременно раждане.Възможно ли е да се е променила картинката или мен вече ме хваща параноя?Така ми се иска да си изкараме поне до 36 седмица,но определено ми е леко притеснено днес.
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #5 -: Май 13, 2012, 19:12:06 pm »
Запис и от мен в новата темичка. Успех на всички!
 
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #6 -: Май 13, 2012, 19:47:49 pm »
Само да сме здрави и да стигнем всички до успешен финал, това НИ пожелавам.  :) Нищо друго няма толкова значение....ще минем през него!
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

Re: Тема на бременните №81
« Отговор #7 -: Май 13, 2012, 20:20:00 pm »
Да ни е честита новата темичка и да я напълним само с хубави новини за здрави и пухкави бебета!Алана,това с отоците по лицето мисля,че трябва да споделиш на лекаря ти,не ми звучи безобидно.
А се отървах от гадния мъдрец много се измъчих и голям панаир стана при зъболекаря,нали съм си с ниско кръвно,от упойката ли от страх ли да взема да събера границите и да припадна,а зъбаря и той със слаби ангели аха,аха и той да вдигне петалите,само сестрата излезе куражлийка,та да ни свестява:)))Днес на промивката ми каза,че дълго щял да дава на"заето" за пациентки с такива шкембета:))Завалията вика помислих ,че ще вземеш да раждаш тука и ще трябва да се преквалифицирам на акушер гинеколог:)))
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #8 -: Май 13, 2012, 20:38:27 pm »
Да се отчета и аз в новата тема. След проблемите с киселините от предните дни, в момента нямам такива ядове. Разбира се, вече много внимавам и какво ям. Иначе АГ ме вика на преглед в 16 г.с., а от вторник се връщам на работа - не, че ми е зле вкъщи, но от началото на февруари съм в болнични и вече взех да изкуквам. После в големите жеги ще си взема отпуската, а накрая и малко болничен до майчинството. Онзи ден ми се случи нещо необичайно - по принцип спя на доста мека възглавница, която обожавам. Но два дни подред се будех с болки във врата. Взех една изключително твърда възглавница и вече всичко е наред. Някоя от вас имала ли е подобна случка?
На леля съкровището - 3 години и 8 месеца
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #9 -: Май 14, 2012, 07:28:58 am »
Да се цопна и аз в темичката.
Успех момичета и дано всички на финала гушкаме малките съкровища :D
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #10 -: Май 14, 2012, 08:42:27 am »
Добро утро! Новини от Роузи? Дано всичко е минало леко.
Аз искам да споделя нещо с вас. След снощния романтичен секс, малката така се "надруса" с хормони, че се въртя, обръща се, бута. Беше прекрасен момент да я усещам така. Даже и тати я усети. Стахотно е!
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #11 -: Май 14, 2012, 09:20:35 am »
Онзи ден ми се случи нещо необичайно - по принцип спя на доста мека възглавница, която обожавам. Но два дни подред се будех с болки във врата. Взех една изключително твърда възглавница и вече всичко е наред. Някоя от вас имала ли е подобна случка?

И при мен се получи нещо такова.Аз спях на много ниска възглавница,даже почти без възглавница,но след като забременях и започнах да се задушавам,да не ми е удобно и сега спя на две възглавници - една по-твърда и старата ми -ниска и мека.
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #12 -: Май 14, 2012, 09:44:52 am »
Андреа, при мен пък е обратното. До сега спях на 2 меки възглавници, които също обожавах. А от скоро само на едната спя, дори през ноща се усещам, че я избутвам и спя без възглавница  8O това никога не ми се е случвало.
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #13 -: Май 14, 2012, 09:56:10 am »
Лесна е вашата....А аз просто СПЯ  :lol: :lol: :lol: Заспивам навсякъде, по всяко време. Аз по принцип винаги съм била поспалана, но имах някакъв режим - сутрин си ставам в 7 без алармата, вечер с тати гледаме сериали на компа до към 12...Доскоро сутрин ставах в 8.30 след голямо будене от страна на таткото, вечер в 20 вече мигам на парцали, през деня в офиса се чудех как да си държа очите отворени.... Тук отскоро имам някакъв напредък и има дни, в които изкарвам до 22 :) За капак понеже с него много четем за бременността, той постоянно чете за билки, храни и глупости, та попаднахме на една статия "Как да се справим с безсънието по време на бременност". При което се спогледахме и избухнахме в смях  :lol: :lol: :lol:
Относно възглавниците, спя си на моята, но често прилапвам неговата нощеска и я слагам между коленете си, че инак не ми е комфортно. Редовно сутрин се събуждаме двамата на едната възглавница, а втората е между краката ми - правя го механично явно  :lol: Имаме още 2 много хубави възглавници, и той все се кани да извади едната специално за мен :)
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #14 -: Май 14, 2012, 09:56:35 am »
Момичета и аз да ви попитам....от 1-2 дни нещо почна да ме наболява кръста, не е ли рано за това, трябва ли да се притеснявам?
Усещам също от време на време и нещо като натиск върху пикочния мехур, сякаш ми се пишка  :oops: На всички изследвания, вкл. стерилна урина всичко е ок, нямам парене, миризми и пр....просто това странно чувство от няколко дни...
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #15 -: Май 14, 2012, 10:01:40 am »
За пикочния мехур мисля е нормално, все пак матката уголемява размерите си и натежава, а той е точно под нея и бива притискан. За кръста да се изкажат момичетата в по-напреднала бременност.
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #16 -: Май 14, 2012, 11:01:19 am »
Бубулина, и двете неща не бива да те притесняват. Мен ме е наболявал кръста през всеки месец за по малко. Е, сега вече в 7-мия не е много за малко, ама ще си го търпя  :lol:
А относно тоалетната, сигурно имаше най-много два месеца почивка, дето да не съм дежурна денонощно при пикалото. Зависи как се е разположил бебока. При мен сега откакто се е наместила с главата надолу, се случва да изляза от тоалетната и да ми се ходи точно толкова колкото и преди това. Страшна работа  8O Щом изследванията са наред, въобще няма за какво да ссе притесняваш.
Аз пък да се оплача вчера цял ден бях с контракции  :( , бая се пооплаших. Досега съм нямала нито една, и се пазя. Уж контракциите се получават при умора или стрес, а при мен от мързел  :oops:
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #17 -: Май 14, 2012, 11:15:22 am »
Бубулина, и мен ме наболява кръста. Споделих с позната която роди наскоро и тя ми подари нейния колан за бременни. От както се разкарвам с него нямам оплаквания от кръста. Не знам дали аз си внуших или той върши работа , но ми е добре. Свалям го вечер като лягам и чат -пат като ме напече жегата , че ми запарва. Съжалявам , че не мога да пусна линк да го покажа. Не е тип гащи , а отпред една овална широка лента която минава под корема , а отзад с два колана който се захващат с лепки и ги регулирам според пупата. :D Така го обясних , че може и само аз да си го разбера. :D
За тоалетната маи всички сме абонирани. :D Много върви тоалетната хартия вкъщи - като топъл хляб.
Много са готини снимките на Мели. Моите са едни такива, за хора с въображение. :( Мъжо все ме пита : "Това какво е?"  :
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #18 -: Май 14, 2012, 11:18:07 am »
Момичета и аз да ви попитам....от 1-2 дни нещо почна да ме наболява кръста, не е ли рано за това, трябва ли да се притеснявам? Усещам също от време на време и нещо като натиск върху пикочния мехур, сякаш ми се пишка  :oops: На всички изследвания, вкл. стерилна урина всичко е ок, нямам парене, миризми и пр....просто това странно чувство от няколко дни...
Бубу, няма какво да те притеснява. Всичко си е в реда на нещата. И мен си ме болеше кръстта и гърба. не можех 15 мин да стоя права. Докато не влязох в 5-я бях така.
ginger да не са Брастън Хикс контракции? или си ги имаш от началото? Пиеш ли нещо?
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #19 -: Май 14, 2012, 11:42:18 am »
Момичета, кога ви проличаха коремчетата...моето щръкна едно такова смешно (11 г.с) ...та се чудя - дали не преяждам?
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.