0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #140 -: Юли 03, 2011, 10:30:05 am »
 Зимата с дебелото яке Моника не влиза в коланите. Загрявам колата, сваляме якето, закопчаваме до градината, изобщо голяма драма е това. Сега лятото няма проблем, но ще дойде и зимно време. В тази връзка да питам, как да си сменя коланите на стола с по дълги? Има ли от къде да купя нещо подобно? Защото стола ни е удобен и тя си го иска, с качването си сяда в него, още поне две години ще си го ползва,ако и сменя коланите. Взехме и седалка, не и е удобна и си иска стола...А тя е слабичка и дребничка и може още да си го ползва..

Иначе русокосата девойка е добре, ще я снимам със зачатската блузка. Разкошна е  :)
Два дни е с мен на работа, даже и успяхме да свършим нещо с баща и, което е сериозен напредък  :lol:
След последното конско спря да крещи, когато ми звънне телефона, за което съм и ужасно благодарна  :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #141 -: Юли 03, 2011, 10:39:27 am »
Ох, Сис голям шок сте имали ! Добре че всички сте невредими !  :)
Ние имаме нов стол за колата, много съм доволна, сладкиша вече гледа напред  :)
*
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #142 -: Юли 03, 2011, 10:40:55 am »
Eх, Боби. Нито аз, нито ти, нито която и да е от нас тук - може да разбере философстването на тема "безопасност на детето в автомобил", но повярвай ми - подобни "философи" има бол. Чак не е за вярване колко са много.  8O

Не знам българска ли е, балканска ли е тази повсеместна тъпанарщина по разни въпроси, които просто не подлежат на обсъждане и "размисли", НО най-редовно по бебешко-детски въпроси, ми се привеждат "аргументи" като: "ние едно време" и "баба ти все в столче за кола си е возила детето, със специална козметика го е мазала...и в този ред". Зависи какво се обсъжда точно. Идеята е естествено, как всичките тези работи дето ги правя аз /ние/ са съвсем излишни, тъпи, ненужни, превземка, мода, НО в никакъв случай не са нещо необходимо и важно. Защо? Защото видиш ли ти преди 100 години такива неща нямало, а на хората децата все пак били оцелявали.  8O

Както знаете - много съм обяснителна  :lol: За важни неща, само и само да убедя поредния тъпанар, че еди какво си е наистина важно, а не някаква случайна хрумка - умея да бъда и адски търпелива в обясненията, както когато говоря за столчета за кола примерно. И хайде да оставя свекито настрани и да я "разбера" в някаква степен. Ми по нейно време да имаш автомобил е било лукс. Тя като си е гледала децата са имали "Москвич" /дядо ми дори имаше автомобил, в който фабрично предпазни колани - липсваха/, столчета за кола е нямало, свеки има двама живи и здрави синове отиващи към 40-те години и на тази "база", да кажем е ясно, защо й се струват пресилени нашите мерки за безопасност. Пяна ми излезе на устата 4 месеца и половина, да обяснявам като на малоумна. Абе едно време - така, ама колко коли имаше по пътищата ни преди 20 години бе жена, каква скорост можеха да поддържат, а колко ТИР-ове и автобуси имаше, а колко шофьори с купени книжки и каращи пияни, или направо без книжка... Ми сега е различно. Съгласява се жената и след 30 сек. е готова на нова сметка, да анализира столчето на Дани колко точно е криво и неудобно и как мъчим детето в него и това е то. :lol: И както казах - свекито лесна, освен да ме подразни с коментар - друго не може да навреди в тази област.

Ами какво да кажа за наши познати, с бебе на възрастта на Дани, което бива превозвано и разнасяно като чувал с картофи по автомобилите на фамилията, поради същите "важни" причини, които и от свеки чувам?! Имат столче за кола, ама не се ползва, било неудобно на детето, било играчка да го монтират, какво щяло да му стане и те били возени на ръце като деца... Седя, тъпея и вече не знам какъв довод да изтъкна, белким почнат да возят бебето в столче. Да не споменавам, че татко му на това бебе, често кара пил и на година има поне три ПТП-та, макар и леки.  :? Майката наскоро ми се обиди, защото отказах да возя нея и детето й в моя автомобил, без детето да е в столче. Било й спешно ходенето еди къде си, а видите ли мен ме домързяло да ги закарам и за това съм й била отказала. :lol: И като тези описаните, ако знаете колко са много още - ще ви призлее. :(
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #143 -: Юли 03, 2011, 10:54:02 am »
Ох, и аз много се притеснявам и не разрешавам детето да се вози без столче. Това си е безрасъдно безобразие при наличието на все по-мощни автомобили и все по-нагли шофьори. Жбрул, изобщо да не ти дреме, че ти се сърдят! Правилно, че не си ги качила. Представи си ако беше станало нещо, кой щеше да е отговорен и как щеше да се чувстваш.


*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #144 -: Юли 03, 2011, 14:03:02 pm »
Жбрул, аз  всъщност не разбирам какво му е неудобното на столчето. На Ивана нашето си и е удобно, като я гледам как си седи кротичко в него и не протестира.Моята свекърва никога не е коментирала нищо за столчето, освен че била все една като космонавт в него - но това на шега. Затова пък обяви бебешката люлка за неудобна, защото детето не можело да е опъне :-)

lidia , тези колани никога ли не си ги свалаля до сега? На мен ми се наложи, като монитрах столчето. Всички имат начин да се свалят, за да може да се изпере това, с което е прокрит, в случай, че детето разлее нещо. А и е странно, че не и стават, защото те по принцип са страшно дълги, но трябва да се удължат. Сигурна ли си, че са до края?

Рая и ние от един месец сме с ново столче, с което гледаме напред и от тогава не се е наложило да нося играчки с мен. Госпожицата гледа с такъв интерес, че сложа ли я в столчето и все едно на кино съм я завела :-). Тук по закон, за да я обърна напред трябва да е на 1 година и 9кг, но аз я сложих малко по-рано, че с този бременнен корем ми стана трудно да е слагам в обърнатото столче и реших, че за няколко седмици и 500 грама не е кой знае какъв проблем, след като пак е в столче. А и тя вече си е в легалните граници, така че няколко седмици сме били малко незкаонни :-).

Боби
« Последна редакция: Юли 03, 2011, 14:10:48 pm от Bobbie »


  
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #145 -: Юли 03, 2011, 15:42:41 pm »
Jbrul, радвам се, че всички сте добре!
И на мен вече ми е омръзнало да повтарям, особено на приятели, че дете без столче и колани не се вози- гледат ме с насмешка и тънка усмивка- тая пак се вманиачава, но да не дава Господ никой да разбира защо не се вози дете на ръце!
tucy, казваш, че цедиш всичката кърма наведнъж, ако съм разбрала правилно. Сигурно я държиш в хладилник или фризер до храненето. Ако е така, тя си променя вкуса и ,казват, нагарча и много бебета не я харесват.Може и при теб това да е проблемът. Не можеш ли да цедиш преди храненето или още по-добре да се опитате да се върнете към сукането?

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #146 -: Юли 03, 2011, 16:33:41 pm »
Относно безопасността и столчетата имам много прясна поучителна история. Няма да споменавам, че сестра ми не вози племеника ми в столче, защото не искал, а като го сложи в него не го хваща с коланите за колата и няколко пъти се е захлупвал, слава богу без сериозни наранявания. А историята е на едни наши познати, които също возят детето в столче , но не го хващат за колата столчето. По пътя вратата от страната на детето се отваря и столчето се изсипва на пътя , барабар с детето в него. Добре , че поне детето е било хванато с колани. Детето е добре, уплашено, леко ожулено, но мисля, че няма нужда от такива случки, за да бъдем по-отговорни.
Аз и двамата си ги возя в столчетата. Махам Константин само когато трябва да го накърмя или плаче много и не мога да го успокоя. И в тези ситуации ми е свито сърцето, но няма как.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #147 -: Юли 03, 2011, 17:47:05 pm »
Седя, тъпея и вече не знам какъв довод да изтъкна, белким почнат да возят бебето в столче.

аз вече стигнах до мнението, че всичко това е признак на естествен отбор и не бива да вървим срещу него. лошите гени не бива да се възпроизвеждат. след като даден човек е идиот, за да вози бебето си пил и без предпазни средства, той не заслужава да се възпроизвежда и ако затрие поколението си - това е изцяло и единствено естествен отбор.

но ако толкова много държиш да изтъкваш доводи - спести си говоренето. потърси клипчета за симулирани катастрофи с бебета-манекени - седящи в скута на майките си на задната седалка. на сайта на ADAC (съоюза на немските автомобилисти)съм виждала такива, сигурно е пълно с такива в youtube.  много са впечатляващи, особено като видиш как при сблъсък с 30 км/ч, детето неудържимо излита от ръцете на майка си и се размазва на предното стъкло. а при 50 км/ч - излита през стъклото.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #148 -: Юли 03, 2011, 18:44:11 pm »
Един такъв идиот има и в нашия квартал - че си вози детето (4-5 годишно) на предната седалка на взимане от детска градина е направо бял кахър, в сравнение с потеглянето му докато детето от кръста нагоре се е подало през предния прозорец да крещи обидни думи към другарчетата му в детската градина. Много съжалявам, че ми се налага да водя детето си в тази градина, за да общува с децата на подобни екземпляри. Защото е безспорно, че децата са копие на родителите си, защото повтарят това, което виждат.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #149 -: Юли 03, 2011, 19:29:20 pm »
Аз отдавна не говоря, виждала съм статистики, мъжа ми работи с такива неща - виждала съм размазаните коли :? Само се моля да не ми се случи пред очите и да не пострадам аз или децата от такива идиоти. През останалото време, децата са си в столовете и не правим компромиси с возенето без.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #150 -: Юли 03, 2011, 21:17:57 pm »
Да разведрим малко темата в края и:)
Във Варна вали много хубав дъжд. Слетобяд децата стават от сън и Дани още сънен му показвам през прозореца как вали дъжда а той гледа как се стича водата от улука на покрива и казва "пиш-пиш". Викам "да мамо, и природата пиша":)А малкото глупченце Никол отворила уста на терасата и чака да и паднат капките в устата:)

спокойна вечер:)
*
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #151 -: Юли 03, 2011, 21:25:32 pm »
Жбрул, радвам се, че всички сте добре!
Като знам кошницата на Илияна как буквално подскочи при удар не повече от 30 км/ч мога само да се изсмея на да допълня ако децата са все още в кошници за кола нека дръжката сочи седалката. Нямате представа как се забива пустата дръжка в седалката при въпросния удар с 30...
Ние днес се върнахме от първата семейна почивка. Странно е ми беше, че си починах. На Илияна и хареса, постоянно се смееше, не е мрънкала и секунда. Като единствен минус мога да кажа, само че се наложи да изнеса половината покъщнина...
И да се посмеете на наш гръб. От детските ясли и градини (ама само от българските) излизат престъпници и убийци, децата се научават единствено на агресия, а родителите показват, че не обичат децата си. Ей това каза днес свеки като заявих, че варианта бабина градина за мен е неприемлив и довода ще боледува не мина  :lol: Та мили майки не пускайте децата си на градина  :lol:

*
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #152 -: Юли 03, 2011, 22:15:26 pm »
Жбрул, добре че нищо ви няма и всичко се е разминало с малкия дявол. И аз съм на мнение, че най-важно е сигурността на детето. Дори когато я возя сама я оставям отзад. Пък вярно кошницата изглежда неудобна, ама за кратко ще издържи (ние обикновено заспиваме и ние голям кеф), а ако пътуването е по-дълго все има къде да се спре за малко. Ние дори сме близко както до моите родители, така и до родителите на мъжа ми и винаги я возим в кошницата (когато не е в количката, че то и пеша си е близо).

tucy, казваш, че цедиш всичката кърма наведнъж, ако съм разбрала правилно. Сигурно я държиш в хладилник или фризер до храненето. Ако е така, тя си променя вкуса и ,казват, нагарча и много бебета не я харесват.Може и при теб това да е проблемът. Не можеш ли да цедиш преди храненето или още по-добре да се опитате да се върнете към сукането?
По принцип гледам винаги да цедя преди хранене, но тъй като вечер в 24 часа вече не яде като се изцедя и я прибирам в хладилника. Сутрин ако ме изненада и стане по-рано имам да й дам. Иначе ако я изпреваря давам прясно изцедена. Но и с прясна е по същия начин. По принцип съхранявам в хладилник. Опитвам се все още да я прилъжа да суче. Дори онзи ден успя малко да засуче като хората, ама после почна да хапе. От вчера има вече съществено подобрение - яде повече. Надявам се да е било някакъв период.

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #153 -: Юли 03, 2011, 22:19:20 pm »
Боби, сваляла съм ги, така стават, но с дебело пухено яке няма начин...Дължината не е достатъчна. Ще питам по разните му магазини, ако не ще сменим стола с по-голямия вариант, въпреки, че в нас настана колекция, а тя си иска точно този...
Не съм я връзвала няколко пъти, 3 от който съм качвала чужди деца в нейния стол, просто нямаше друг начин...но е било за 2-3 завоя. Знам, че и толкова е достатъчно, Моника на 6 месеца беше в стола и един младеж с бус изкочи от тревата и се удари в нас. Шофъорската врата и предния калник не ставаха за нищо, ел. огледало... Детето слава богу беше добре.. Гледам на 99.9 % да се вози вързана в стола...
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #154 -: Юли 03, 2011, 22:21:55 pm »
Лис, много са интересни малките като се впечатляват от околния свят, а у вас и по 3 ще е още по-хубаво  :D Моите знаят, че като гърми дядо Боже се сърди, защото не слушат. Обаче ме попитаха като вали баба Боже ли е сърдита  :lol:
Как са децата? Сега нас ни прихвана вашето, та ще си поседим 2-3 дни в къщи.
Компромиси с возенето не правя. Ако се наложи да ги взема от столчето, колата спира задължително.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #155 -: Юли 03, 2011, 23:17:46 pm »
... ако децата са все още в кошници за кола нека дръжката сочи седалката.
Какви са тези кошници за кола? Аз единственото, което знам, че е одобрено за кола са столчетата. Ние от родилният дом сме в столче за кола.
Цитат
От детските ясли и градини (ама само от българските) излизат престъпници и убийци, децата се научават единствено на агресия, а родителите показват, че не обичат децата си. Ей това каза днес свеки като заявих, че варианта бабина градина за мен е неприемлив и довода ще боледува не мина  :lol: Та мили майки не пускайте децата си на градина  :lol:
Ха ха ха. Е товята свекърва ме разби.:-) Какво ли не бях чувала, ама че не си обичаш детето, ако го пратиш на градина и че всички  стават престъпници и убийци - е това ми е за първи път :-).

Лиско, много сладка картинка ми създаде в главата. Страхотни дечица имаш и с тази тройна радост сигурно у вас е вечен купон :-)


  
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #156 -: Юли 03, 2011, 23:26:01 pm »
Ето това са кошниците за кола, които се поставят така, че детето е с гръб към движението
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #157 -: Юли 04, 2011, 00:04:59 am »
Боби, тя Гането вече ти е показала на кое в БГ казваме "кошница"  :lol: Столчето за кола "първи размер" го наричаме така, заради "дръжката"

Ади, въпросната "дръжка" на столчето, всъщност е опора на столчето и когато се вози бебето - тя винаги се сваля максимално и трябва да опира в облегалката на седалката /поне при моята така пише в инструкцията/, както и че легналото й положение - никога не се ползва в автомбил. Странно ми е, че ви е подскочило столчето и то при 30 км/ч, сигурна ли си, че е било поставено както трябва?  :?
Снощи, при този удар /прибирахме се от изпреварване и моментната скорост е била над 100 км/ч със сигурност/ - столчето на Дани не потрепна дори. Предполагам е по-стабилно и защото е монтирано върху база, но все пак... Повечето хора ползват столчета, закрепяни само с предпазните колани и не знам да е нормално да "подскачат" въпросните. Провери го това, за свое лично спокойствие все пак.

При нас беше хладно днес, но цял ден бяхме по разходки, малкия се счупи да спи  :D Заваля чак към 18 ч., а бебето все така спи ли спи, само два пъти се събужда да яде и пак отнесе плувката.  8O Такова нещо за моя син по принцип е фантастика, сигурно дъждеца го успа така. Е, като класическа параноичка му премерих температурата все пак :lol: Моят бяс да спи почти цял ден, че и сега...чак се притесних.

НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #158 -: Юли 04, 2011, 00:47:53 am »
Гане, Жбрул мерси. Аз на това му викам пак столче и затова не се разбрахме.


  
*
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #159 -: Юли 04, 2011, 01:39:22 am »
Гане, Жбрул мерси. Аз на това му викам пак столче и затова не се разбрахме.

Да бе, столче за кола си е естествено. :D Сетих се аз защо се зачуди за какво говорим и откъде идва недоразумението, ама бързо се изясни ситуацията.

Относно столчето - кошница  :lol:, прави ми впечатление и то от доста време, че бъдещите родители избирайки първото столче за кола на детето си, гледат всичко друго, но не и показателите му за сигурност /каквото все пак е главното му предназначение/. Не всички родители, но една ужасно голяма част от тях. Главна грижа на повечето ми познати купували подобно нещо беше - да е леко и удобно за носене на ръка  8O Такива раУти като краш тестове, класации в тази насока - нъцки. Не знам защо тези хора не четат, или не питат в магазините, или ако питат - явно толкова компетентно им обясняват нашичките кое за какво е... :?
Спомням си, че когато в Австрия продавачката ми обясняваше за моето столче - буквално ми изнесе презентация по сигурност на детето в автомобила и не се отплесна в никаква друга посока. Купихме същото столче от БГ и местният "продавач-консултант" ми хвърли един поглед от глава до пети все едно ще ме купува и казва: " Абе то това е тежичко за вас, няма да ви е удобно да си го разнасяте бебето в него" /все едно ще нося кошница с ягоди, не дете/.  :lol: Беше искрено изненадан, че ме интересува колко е защитено бебето вътре, а не дали ми е леко кошчето да си разнасям детето из кафенетата на някой МОЛ. :lol: От което си направих извода, че на доста мами - явно...точно това им е важно  :(
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!