0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Много висок пролактин преди инвитро
« -: Януари 21, 2011, 21:51:49 pm »
Открих че пролактинът ми е два пъти над допустимите стойности. Предстои ми инвитро следващия цикъл и не знам дали да стратирам или да го отложа докато нормализирам пролактина. Стимулацията трябва да започне след около седмица, когато очаквам цикъла си и нямам време. Много се притесних. Моля Ви за съвет
Re: Много висок пролактин преди инвитро
« Отговор #1 -: Януари 21, 2011, 23:31:55 pm »
На този въпрос по-добре потърси отговор от лекаря си.
Re: Много висок пролактин преди инвитро
« Отговор #2 -: Януари 22, 2011, 17:19:48 pm »
При предишното ми инвитро бях с висок пролактин също.Д-р Стаменов ми предписа Достинекс и много бързо се повлия и падна даже под нормалните граници.
Имам правена ехография на щитовидна жлеза , която е без отклонения.

Според мен лекарят ти ще прецени дали да започнете опита или да го отложите , говори с него в деня на прегледа преди старта на процедурата.
Успех!
*

    Марина75

  • *****
  • 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
Re: Много висок пролактин преди инвитро
« Отговор #3 -: Януари 22, 2011, 18:33:02 pm »
Аз лично от 2 год.съм на Достинекс,така с(пролактина ми е в норма.Като се разбра че ми е висок пролактина гинеколога ме изпрати при ендокринолог и докато не го вкарахме в норма не започнахме никакви стимулации/тогава все още мислехме за инсеминация/.Е аз имам аденом на хипофизата,верно мъничък е но продължавам да си пия хапчета.Но при висок пролактин няма и овулация,тъй че не е за пренебрегване.Би трябвало да направиш още едно изследване и ако пак е висок да се търси причината и да се пият хяпчета.Успех ти желая,дано да не си спазила изискванията за изследване на пролактин и всичко да ти е ок.

 "Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*
Re: Много висок пролактин преди инвитро
« Отговор #4 -: Януари 24, 2011, 14:22:30 pm »
Аз в момента съм в стимулация и при изследванията преди седмица пролактина ми беше покачен до около 700, при горна граница около 500 по спомен, но имах много напрежение в офиса. След няколко дни пуснах само пролактин отново като почивах около 20 мин в лабораторията преди да ми вземат кръв и пролактина беше паднал около 500 но все пак на горна граница. Говорих с док, но той каза че за инвитро стимулацията това не пречи и започнах стимулацията. При мен и друг път се е случвало да се покачи пролактина, но временно. Дано твоя случай е такъв!
*
Re: Много висок пролактин преди инвитро
« Отговор #5 -: Януари 25, 2011, 21:35:18 pm »
Здравей, Prekrasnata. Моят пролактин 5 дни преди пукция бе 352,24 при горна граница 566,46. След ЕТ ми бе изписан Достинекс. Според мен задължително ще го пиеш, а за отлагане само доки можш да каже. Аз също съм с висок пролактин, който се опитвам да регулирам с бромокриптин. Успех  :)