0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #900 -: Юли 19, 2018, 20:19:31 pm »
Тери, малкия пакет изследвах след първата. Излезе само хетерозиготен PAI, което само по себе си не е страшно. Между втората и третата изследвах само антилупус, и още нещо. Имаше един граничен резултат и ми дадоха да пия кортикостероиди. След 3тата вече посетих Даскалови, пуснах 100 изследвания, също пуснах и изследвания тук. Намерих тук един от доайените на репродуктивната медицина във Франция (направил е второто инвитро, има си собствено откритие, но какво беше) и той ме насочи към един образ безподобен. Там излезе антифосфолипиден синдром. Назначи ми НМХ, а от Даскалови- Аспирин. Правих и биопсия- намалена имунна активност на ендометриума. После имах драми с лекарите тук- искаха да спирам всичко. Ужасно благодарна съм на д-р Даскалова за търпението и помощта!
АФ ми излязоха отрицателни след това... Накрая сме и никой не ме пита какво взимам, никой не ми каза до кога да ги взимам. Каквото ме посъветва д-р Даскалова, това правя. Никой никога нищо не ми е изследвал тук. Сега трябва да спирам Аспирина. Странно е, а и аз вече не обръщам внимание на женската консултация тук- пародия пълна. Само да сме живи и здрави, вече не се връзвам на нищо.
Иначе имаме и СДИ тест, генетични.. Две големи папки с изследвания (половината от едната са сега, като бременна, но са повече ехографи).

И, Тери, не реално нищо нямам. Може би е съвкупност от фактори. За мен е точно това, а и това че спрях да пуша. Малко късмет също. 
Сега въпреки малките неудобства- инжекции, крака, диабет, синдром на карпалния канал, разни болежки, които се обаждат във врата и не само, които са от една тежа катастрофа, но сега се засилват и разни друго симпатични неща- имам най- чудесната и лека бременност. Чувствам се чудесно, нямам търпение да си гушна бебето. Пиша все още тук, макар да знам, че ви досаждам, защото се надявам скоро след раждането да вляза пак във вашите редици (които трябва да оредяват) и пак да съм бременна.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #901 -: Юли 19, 2018, 20:34:11 pm »
Павла,да разбирам ли че вече планираш 2ро бебе?Това направо много ми хареса. :bighug:
Много ми хареса и това как си търсила причини.Няма напразни изследвания според мен.Със сигурност спирането на цигарите е повлияло добре.Аз много трудно ,но си наложих и ги спрях .Вече 4 седмици съм горд непушач.
Helianthus,определено правиш крачка напред.Ще видиш ,че ще е лесно преодолим проблем.Както каза мъжа ми като разбрахме моите проблеми-като има препятствия ще скачаме.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #902 -: Юли 19, 2018, 21:03:09 pm »
Проблемите се решават по време на постъпване, както казват руснаците. Но да :oops:. Аз много обичам да правя планове, да правя списъци, а всъщност съм доста разхвърлена. Не съм и първа младост. Другия месец 33, ако загубим още 4 години- много ще станат. Доста съм си
Мисля, че съм направила почти всички възможни изследвания. Някои по няколко пъти. Нали казват, че пътят е важен, ами моят е изпълнен с много търсене и все още не е свършил.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #903 -: Юли 19, 2018, 21:14:19 pm »
Хм,Павла,моля ти се ние значи сме набори.Перфектна възраст.Никога не съм се чувствала по-добре.Хубаво да бях родила по-рано ама на.А и на 30 срещнах голямата любов.Успокоявам се,че имам на баща ми гена и съм младолика.
Много съжалявам,че не мога да стана донор на яйцеклетка,а и няма да мога.Много искам.Ние двамата сме кръводарители,аз дарих преди няколко години 60 см коса и винаги съм искала и яйцеклетка но....
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #904 -: Юли 19, 2018, 22:25:25 pm »
Слънчице, все по-прекрасна ми се виждаш. Златна душа имаш.
Павла, така ми стопли ветровития ден с желанието за второ скоро. Хайде дано запазите това желание и след 1 година, че едно бебе бързо може да откаже мераците за второ, а както и да ги подсили.
HELIANTHUS или друг, който разбира, надявам се последен ветеринарен въпрос. Мина ми малко притеснението за животинката и дойде ред да се притесня сега за себе си. 100% комари по кучето са хапали и мен. Дирофилариоза се разпространява чрез комари. Въпреки, че не е типично има и заразени хора. В човек ларвите не успяват да се развият до зрял паразит, доколкото разбирам. Ветеринарят нищо не каза като опасност за нас. НО притеснява ме евентуалното ми инвитро. Да не взема да забременея и да имам някакви гадини в кръвта и да си вредя на близначките. То въпросът май малко към гинекологичен бие. Бебето като се храни от пъпната връв по-принцип не се разболява от вирусите в кръвоносната система на майката. Как така не преминават в него?
Някой трябва да ми спре интернета, за да спра да чета всякакви неща и само да си задавам въпроси за какво ли не.
« Последна редакция: Юли 19, 2018, 22:32:21 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #905 -: Юли 19, 2018, 23:21:52 pm »
Тери благодаря   :oops:.
Въпроса ти е ветеринаро-гинекологичен ,жалко че нямаме такъв специалист. :)Освен това пъпната връв и кръвотока към бебетата ти не се формира от днес за утре.Определено ако аз съм Мишо ще взема рутера,кабела или каквото имате.Стига си чела!То с комарите какво ли не ходи,за всичко не се тревожи.Ако се опасяваш от нещо говори с ветеринарния и гинеколога.
Спокойно,ако имаше риск ,щяхте да знаете. :bighug:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #906 -: Юли 19, 2018, 23:31:15 pm »
Тери, това че вирусите не минават не е вярно. Някои си минават- някои шарки, цитомегаловирус, зика и други. За ветеринарния въпрос най- добре ще ти отговори Хелиантус. Иначе не мисля, че трябва да се притесняваш за близначетата. :)
Слънчице, аз също се нямам за стара, но 4 години за първото, като СГ направи мъжът ми на 4 месеца опити, а на 6 аз бях вече на лекар и с направени хормони и ЦС. За второ може да е и по- трудно. Така, че макар да ни плашат с Антихриста, ние сме готови. Само да сме живи и здрави и бебето да е добре, с всичко друго ще се справим.
Иначе за донорството- чудесно, благородно дело е. Кръв дарявах до първата бременност, после не ми взимаха. Ако има начин да заявя активно желание ще си даря и всички използваеми органи след смъртта ми. Ще трябва да ги пазя, че смятам много дълго да си ги ползвам.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #907 -: Юли 19, 2018, 23:57:42 pm »
Павла, няма ли картонче, което попълваш, че желаеш да си донор на органи след смъртта си? И го носиш после в портмонето си. Аз имам тъкмо две - от две различни държави.
Отдавна не съм дарявала кръв, защото имах проблеми с желязото. Но скоро пак ще го направя.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #908 -: Юли 20, 2018, 00:08:31 am »
Няма активен избор във Франция, Блу. Донор по презумпция, но все пак се допитват до близките. Като в България.
Сега видях, че има карта. Ново е това. До преди 2 години нямаше. Не знам обаче каква юридическа стойност имат.
Кръв брат ми дарява на 3 месеца, че е Б- и все нямат горките. Даже му звънят, изпращат линейка да го вземе и така. Поне той е голям мъж и не му пречи :)
« Последна редакция: Юли 20, 2018, 00:16:26 am от Pav-la »
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #909 -: Юли 20, 2018, 00:46:06 am »
Тери, Дирофиларията за съжаление не съм я изучава задълбочено, че тук я няма, но общо взето.. Има различни видове дирофилария. Тази, която я има кучето ти е Dirofilaria immitis, за нея знам, че в много редни случаи човек може да се зарази, но са изолирани единици и в световен мащаб (мисля) и при човек не може да се развие. Друг вид дирофилария е Dirofilaria repens, от нея човек по- често може да се зарази, но боледува с кожна форма. Нямам идея дали я има в България, по - скоро не. Не се притеснявай, не би трябвало да има опасност за вас. Ако имаше заразени хора в България щеше да се чуе. Говори ис гинеколог, но не мисля че има от какво да се притесняваш.

Мъжът ми не е правил спермограма и никакви изследвания досега, но ще направи, вече си знае и няма драма.

Чувствам се нов човек днес!
Много ме успокои това, че знам че нещо следва.
Не знам защо, но още се чувствам много зле физически, днес посвърших някакви неща из нас, ама едвам, нямам никакви сили. Миналият път не беше така, но и самият аборт мина много по-добре, не знам.

Helianthus,определено правиш крачка напред.Ще видиш ,че ще е лесно преодолим проблем.Както каза мъжа ми като разбрахме моите проблеми-като има препятствия ще скачаме.

Дано е така  Слънчице, добре го е казал мъжът ти. Ще скачаме до успешният финал, къде ще ходим.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #910 -: Юли 20, 2018, 07:23:24 am »
Helianthus, здрав дух, здраво тяло са казали хората. Като мине още малко време и се ободриш и физически ще имаш повече сили. Като прави мъжа ти спермограма, пуснете и СДИ тест. Маги казва, че при тях СДИ тестът е показал нужда от ИКСИ. Тоест спермограмата е ставало и за инвитро, но е имало ДНК фрагментация.
И аз като Павла на 6 месец бях вече с изследвани хормони. Подадох ги на тогавашния ми гинеколог и той каза: "Какво да ги гледам. Хормони, днес са едни, другия месец други". И не ги погледна дори. Стоя и се дзвери на ехографа: "Жълто тяло ли е това, не е ли. И този месец няма овулация. Ще ти предпишат Клостилбегит". И добре, че по натура съм такава, че все ровя и чета. Питам го: "в интернет четох, че преди прием трябва спермограма на мъжа и проходимост на тръбите".
"-Проходимост. Нали ти ги напипвам, че са добре. Иначе спермограма може информативно да направите. Ама не е там проблема, ти нямаш овулация". И така открих зачатие, тук бях чела за Клостилбегит. Благодаря на некомпетентността в репродуктивната медицина на този лекар мъжа ми си направи информативна спермограма и проблемът лъсна. Иначе докторът имаше съвсем нов кабинет. Хвалеше се колко милиона хвърлил, как имал най-новата техника, ама ако можеше и да познае на нея, че на 13 ден имам жълто тяло от ранна овулация, щеше да супер.
Иначе за благотворителната тема. Аз нищо не съм дарявала досега освен финанси. Имам хубава работа и преди се опитвах да дарявам на разни каузи. Не милиони, но като останат 100на лева от бюджета. Бях си решила, че след като родя, ако все още имам възможност ще се опитвам да дарявам на Зачатие. Дано си изпълня обещанието.
« Последна редакция: Юли 20, 2018, 07:26:18 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #911 -: Юли 20, 2018, 08:54:58 am »
Добро утро много сте писали.

Тери и аз съм чела много за тази болест изключително редки са случаите при хора.мисля, че в БГ няма срещани такива.

HELIANTHUS, щом мъжът ти не е правил изследвания препоръчвам освен СГ разширена по Крюгер и SDI тест, да пуснете и генетични при него.Задължителни са дори!

Аз съм на 37, родих Моника на 34, а забременях на 33, преди това имаме 5г опити и изследвания.Стерилитета взима много, но и дава много.Аз съм щастлива, че срещнах момичетата от Зачатие, че си пиша с вас!Че можах да отсея истинските приятели, че намерих нови, по-истински.
Ще видите всичките като забременеете и родите, как ще почнете да се питате в темата за малките деца, това случвало ли ви се е на вас, какво да правя при този случай.Много е хубаво!


Тери, даряването е и писането тук, даването на съвети.Това отнема време, нерви и енергия.Не е никак малко.Аз дарявам малко и то тук.Ох, сетих се, че имам да плащам членски внос  :oops: Важното е с пример, да покажем на хората, че могат да са по-добри и да научим нашите деца на това.Вярвате ли, че децата на ДРЗ се виждат веднъж годишно?!Тери ще ви каже колко добре играха и как нямаше бой или сърдене.Значи сме постигнали малка част от това за което сме се борили.Защото едно дете не е само да го родиш :)

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #912 -: Юли 20, 2018, 09:14:52 am »
Момичета и аз станах член на Зачатие.Вчера платих членския внос и малка сума дарих.И ще го правя.И преди съм дарявала пари ,но каузата на Зачатие е най-близка до мен.Жената в Изипей не беше чувала и ме пита 2 пъти ,накрая й казах -идва от зачеване,сперматозоид и яйцеклетка.А за кръвта ,понеже съм А+,винаги им трябва и като ме питат за кой дарявам им казвам ,за който има нужда и много се радват.
Тери,аман от такива компетентни!Кой знае колко жени е побъркал тоя.Добре,че живеем във време в което има информация.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #913 -: Юли 20, 2018, 09:21:49 am »
Слънчицето нали попълни молба и я прати на мейла ни?За да можем да те добавим и теб :)

Моя баща дарява кръв редовно, той е 0+.Аз не мога заради Хашимотото, иначе винаги съм имала желание.Както написа преди много време един наш стар член, който много ми липсва, винаги съм искала да помагам, но тук намерих сродни души и смисъл да го правя!


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #914 -: Юли 20, 2018, 09:23:11 am »
Ооо, Слънчице, много хубава новина. Добре дошла сред потребителските имена в червено :D :D :D
Как стана член с онлайн форма ли? На мен малко ми трябваше: само да ме питат :D
Днес е един щастлив ден за моето домакинство. Малкия ми китайски помощник пътува към вкъщи (поръчах робот). Уж за на майка ми рождения ден, но и аз ще го ползвам. У Мишо се разглезих на робот и сега вкъщи ми липсва. Първоначално не бях доверчива, как ще чисти по-добре от прахосмукачката. Еми чисти си, не знам по-добре ли е, но прах не се вдига. По принцип бърша прах веднъж в седмицата. То направо нямаше какво да се бърше, ама от кумова срама, да знам, че съм се отчела. За 235 лв го взех и май дори на митница не са го спрели.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #915 -: Юли 20, 2018, 09:27:12 am »
Ау Тери, улучи ме в сърцето!Какъв си взе, от къде, за какви пари?САЛед ремонта обмислям да си закупя точно такова чудо на техниката с тия две котки косми има навсякъде!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #916 -: Юли 20, 2018, 09:28:38 am »
Каква молба,момичета?Писах на мейла на Зачатие един свободен текст ,име и фамилия и никнейма си.Върнаха ми отговор и линк към сметката.Вчера платих и това е.
Тери,снимай го тоя робот че ме заинтригува.Не съм чула даже. :?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #917 -: Юли 20, 2018, 09:30:35 am »
Маги, добре, че каза за членския внос. Сега преведох, че бях забравила :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #918 -: Юли 20, 2018, 09:40:54 am »
Ето този взех
https://www.youtube.com/watch?v=IQ_aYTPwgo0

За 235 лв от gearbest (сигурен сайт за техника). Нали съм в ИТ фирма и колегите ми какво ли не поръчаха оттам вече. Има си опция и ако не работи да се върне и така. Не е като в ebay да купиш от продавач. Купува се от склад и са коректни. Само митницата е винаги на късмет. Ако го спрат, ще е още 50 лв. По принцип за 50 лв отгоре имаше роботи с мокро почистване. Но и така надвиших лимита за подаръка за рождения ден на майка ми. Та реших с мокро почистваме някой ден във въображаемата ни бъдеща къща. Този има моп, който може да се мокри и това му е опцията за мокро.
Роботите за почистване сигурно са измислени от жена. Такова благо са.
Междудругото има нещо от рода на "Робот за проба". Една приятелка взе отнякъде да го пробват за две седмици, за да решат искат ли да си купят. Мога да питам откъде, ако някой се интересува. Та хареса й на нея и поръча с мен от Китай.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #919 -: Юли 20, 2018, 09:44:05 am »
Тери, аз се чудя между този и между Ксиомито :) Той е малко по-скъп.И да, аз също мисля от Китай да поръчвам, че иначе тук цените са леле мале :)

Има в Пловдив мисля магазин в който предлагат да вземеш срещу определена сума, да пробваш как е и да го върнеш в срок.Аз и по Амазон следя оферти, абе яко съм се зарибила.ХахахахаАма като има кой да маха космите вместо мен, защо не!