0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #920 -: Май 03, 2014, 21:52:04 pm »
Mousyt,при всяко зацапване те гледат,а мене не искат сега да ме гледат,след три седмици :?
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #921 -: Май 03, 2014, 23:20:42 pm »
Mousyt,само да вметна по повод последния ти пост,че моята лекарка ми бе казала,че може да има кървене до 18 седмица, което да е свързано с образуване на плацентата и още от рано ме предупреди да не се притеснявам,ако се случи, а само да лежа и да пия нош па и утрогестана.Съдейки по нейните думи, това, което се случва при тебе, не е толкова необичайно за 16-та седмица.
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #922 -: Май 04, 2014, 08:54:43 am »
Ra4ko, наминавам да ти пожелая леко раждане, когато му дойде момента  :P

Лека бременност на всички момичета! Много е хубаво, че темата се раздвижи и има много нови бъдещи мамчета.
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #923 -: Май 04, 2014, 11:46:53 am »
Бъдещите мамчета явно мързелуват.
На мене ми се гади от сутринта, което не ми попречи да ям вече първа и втора закуска.И глава ме наболява нещо, та полегнах.Иначе си шетам полека-лека из къщи.Детенце е на разходка с леля му,а таткото на покупки и по някакви услуги на приятели.А бе всеки си гледа приоритетите и сам си крачи по своите задачи.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #924 -: Май 04, 2014, 11:55:17 am »
Ох, това гадене............
Hope-love,ти коя седмица си  :)
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #925 -: Май 04, 2014, 12:12:41 pm »
Аз пък от две седмици изобщо нямам гадене...  :) не съм и повръщала дано продължи така,само ми се промениха вкусовете,нищо сладко не ми се яде и както си обичах кисело сега спрях да си слагам оцет в салатите  :lol:
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #926 -: Май 04, 2014, 12:15:02 pm »
 Благодаря на всички за пожеланията!  :bighug: Аз гледам да почивам колкото се може повечко последните дни преди раждането, че след това и да искам няма да мога.  :lol:

Това с гаденето и повръщането си е доста неприятно, но няма как. При мен поне нищо не помагаше и си спря от самосебе си около 14 г.с.

47 Smiles, радвам се че всичко при вас с бебо е наред. Някой ден, когато имаш повечко време и желание разбира се, може да разкажеш как е протекло раждането при теб.

Лек и слънчев ден на всички!


*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #927 -: Май 04, 2014, 12:39:36 pm »
Алекс77,дано ти отминава вече :Dда си отдъхнеш.Аз човек убивах за сладко............ :lol:това беше първото различно нещо което ми се случи и още ми е странно  :wink: какво нещо е природата......................от малка без сладко не можех  :lol:

Ra4ko75,леко раждане ти желая :D
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #928 -: Май 04, 2014, 12:48:29 pm »
Еха, днес се поолежах до обяд, а вие сте изписали света  :lol:
За гаденето - мен почти не ми се е гадило цялата бременност, но и досега всичко ми е безвкусно и след ядене все ми горчи в устата..... дано размине скоро ;)

Иначе и моята док каза, че е нормално зацапването, но понеже в началото много се стрясках и тя ме гледаше, за да съм спокойна аз повече и така си свикнахме май  :lol: Е когато решихме, че вече няма проблеми последния път трябваше да ходя след близо месец, но междувременно хем пътувах, хем изкървих и нямаше как да сме сигурни от кое е, та така се получи ;) Надявам се вече да разредим, че и на нея сигурно и писна от физиономията ми  :lol:

Относно утрогестана, дори и при зацапане и кървене все съм го слагала вагинално. Изрично питах но моята док каза, че дозата е достатъчно голяма и дори и да изтече е ОК, защото пък оттам се усвоявало в пъти по-добре. Казвам това, за да слушате докторите и да не се притеснявате, ако четете нещо различно в нет-а - всеки си има свой подход явно :)

hope-love, благодаря за куража  :bighug:

Алекс 77, аз от няколко дни само се чудя защо мъжът ми слага толкова оцет в салатата, а го гледам че не слага много и щях да обвиня оцета  :o Май ще се замисля върху себе си  :oops: :lol:

офтопик: Ама като го гледам този аватар на 47 Smiles и ще нагушкам компютъра...
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #929 -: Май 04, 2014, 13:00:30 pm »
Mousyt,добре,че написа за утрогестана  :DЧе и за това се замислих що не пия.И в болницата като бях и вчера питах док как да го приемам,имам му доверие,но пусти страх и притеснение.

Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #930 -: Май 04, 2014, 13:09:06 pm »
Мих ами аз откакто изкървях и имам зацапване утрогестана го приемам 3 х 2 през устата,така ми казаха преди това 2х3 вагинално,а от няколко дни нямам зацапване и се чудя дали да не почна пак вагинално,че ми писна да ги пия тия лекарства вече.... :lol: оф,дано на всички ни отминат тревогите и да се порадваме на бремеността си най-накра
Рачко леко и безпроблемно раждане :)
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #931 -: Май 04, 2014, 13:15:12 pm »
Алекс77,и на мене Док ми каза,че по добре се усвоява вагинално,но ако имам кървене да пия.Вчера каза да слагам вагинално ,знае,че имам зацапване.
Питай док дали вече да не слагаш вагинално.
Мила, моля се всички да можем да се радваме на по-спокойна бременност.Толкова сме я чакали и мечтали.Така искам да си разхождаме коремчета спокойно на воляяяяяя :D :goodluck: preggo
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #932 -: Май 04, 2014, 13:22:07 pm »
Алекс, аз вече едвам си преглъщам през устата, но и пустия утрогестан все да ми изтича е супер досада... Всеки път си питам за всяко лекарство поотделно, белкем някое го намалим, ама не минава номера  :lol:

Иначе като чета тук и се сетих за един филм, дето на всяка цена трябва да се гледа.
http://www.imdb.com/title/tt1586265/
Разказва се за 5 жени по пътя им към майчинството и всяка е коренно различна история, та понеже около мен всичките бременни са забременяли от поглед и карат една бременност само на корем, а ние тук първо битка за бременност, сега битка да изкараме... Та чакам отзиви  :wink:
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #933 -: Май 04, 2014, 13:34:03 pm »
Ами няма как да питам док.ще го почна вагинално смятам,че няма да е грешно...на 25.04 за последно бях при докторката,която ми прави инвитрото,каза да си избирам лекар,който да ми води ЖК,т.е. повече няма за какво да ходя при нея...не знам другите мами дали са останали на същото място да си водят ЖК макар и при друг лекар,но аз няма да остана в " надежда" много ми е далече от вкъщи...дори и ФМ няма да я направя там,а в МЦ " фемина" и ще си остана при същата лекарка на ЖК,тя работи и в болница " вита",та явно там и ще раждам живот и здраве....дано не съм сбъркала с избора си...чакам с нетърпение първата среща на 08.05 с док. :)
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #934 -: Май 04, 2014, 13:42:52 pm »
Алекс77,то наближава осми :D
Аз още не съм се записала на ЖК.Док от ин витрото вика всеки месец,е и по рано каза може ,че ми се видя много.Но с тия проблеми не дочаквам един месец.Последно ходихме да видим пулсациите и трябваше след месец да отида,но с тва кървене..............не дочаках за съжаление.
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #935 -: Май 04, 2014, 14:02:35 pm »
47 Smiles, радвам се че всичко при вас с бебо е наред. Някой ден, когато имаш повечко време и желание разбира се, може да разкажеш как е протекло раждането при теб.

С удоволствие  :P Аз обичам да разказвам за раждането, но на никого не му се слуша обичайно  :lol:
Най-напред - въобше не беше толкова страшно и приключи по-бързо отколкото си го представях!
Една вечер гледах Dancing stars и контракциите ми бяха започнали. Чудех се дали ще спрат или ще продължат, че и предната вечер имах подобни, но изведнъж спряха.
Свърши предаването и все пак реших, че е време да ходим към болницата. Приеха ме към 12 ч. в полунощ. Според доктора (той пък взе че се случи моят доктор дежурен) още не бях за приемане, защото имах разкритие само 2 см. Тъй като бях преносила обаче, все пак ме приеха.
Мъжът ми щеше да присъства, но го върнаха. Казаха му да си ходи и че като наближи времето ще го извикат.
Те пък нещата взеха че се случиха много бързо. Контрациите зачестиха и станаха по-болезнени.
Аз си казах още от начало, че искам епидурална упойка. Мина време обаче докато се облека с нощница, да попълня разни документи, да ми направят клизма и т.н. После дойде анестезиолога, докато ме подготвят и за него - чак към 3 ч. сутринта ми биха упойката. Болката изчезна почти мигновено. Голямо облекчение почувствах.
Оттук насетне всичко стана още по-бързо. Нямаше време дори за предродилно.
Директно от стаята ме съпроводиха до родилното. Започна великото напъване. Аз имам голям проблем с това да съсредоточа напъна на конкретното място - като се напъвам, напрягам всички мускули, а не само тези, които трябва. Съответно трябваше докторът да ми помогне като ме понатисна по корема. В 4.37 ч. се роди бебчо. Избърсаха го и ми го сложиха на мен. Беше ми много миличък и сладичък. Пуснаха на запис Happy Birthday (това винаги го правили в Токуда).
Плацентата обаче не поиска да се "роди". Беше залепнала за таза и трябваше да ми я извадят ръчно. Биха ми още една упойка за целта и нищо не усещах. Не усетих въобще и шевовете, които ми направиха после.
Чучвствай се много щастлива. Обадих се на мъжа ми да му кажа, че съм родила. Той милият си спеше.
Това, че не беше толкова страшно цялото раждане, показва и желанието ми за второ раждане  :lol:

офтопик: Ама като го гледам този аватар на 47 Smiles и ще нагушкам компютъра...
:bighug:
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #936 -: Май 04, 2014, 14:15:28 pm »
Ох, с голям интерес четох............... :D
Невероятно преживяване.Радвам се ,че е минало супер :D
Малкия е много много сладък :bighug:
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #937 -: Май 04, 2014, 16:49:41 pm »
Едно раждане като си тръгне нормално няма нищо страшно в него,всичко се случва доста бързо и докато се усетиш е приключило щом Смайли е готова да ражда втори път,това е показателно,че е било леко... :) аз не бях така,но важното е,че и аз и детето сме добре,хич не е вярно,че се забравя и след 11 г.ми е пред очите все още...
Смайли не съжалявай,че таткото не е бил с вас,според мен мястото им не е там,разговаряла съм с доста мъже и много мои колежки акушерки са правели такива проучвания и е доказано,че мъж,който присъства на раждането след него гледа на жена си по друг начин,като на божество,а не като на сексуален обект...т.е. с две думи сексуалните им взаимоотношения се развалят,не са същите като преди...
Смайли наистина е много сладък малкия,да ви е жив и здрав..
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #938 -: Май 04, 2014, 17:00:40 pm »
Тъкмо щях да пиша'Ами супер,че ще гледа на жена си като на божество ..............и прочетох по натам  :lol: :lol: :lol:
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #939 -: Май 04, 2014, 17:48:59 pm »
Mousyt,
филмът го гледах преди няколко месеца - много ми хареса (въпреки, че не харесвам Дж. Лопес като актриса)...