0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #900 -: Февруари 09, 2012, 22:08:04 pm »
Аз съм му изтървала края на това със спането   :lol: съгласна съм с повечето неща, но сега ако започнат да се прилагат ще има рев, не добри последствия. Може да пробвам следващия път  :D
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #901 -: Февруари 09, 2012, 23:14:40 pm »
Ох, относно спането, и ние чат пат заспиваме вечер на шишето и няма събуждане, камо ли да се оригне.Изправям го в скута ми, главата му се "вее" на всички страни и ще му се откъсне, ама не, спи, та спи :lol: Съответно го слагам в кошарата заспал. Но в много случаи си яде, оригвам го, когато може и го слагам в леглото да си заспива сам- аз и баща му си лягаме на леглото и гледаме  :balk_127: или :balk_121:  По-точно единия на лаптопа другия гледа ТВ и по някое време се сменяме  :D :D. В 90% от случаите мъника си заспива по някое време без гък. Пу пу пу,да не ми е уроки  :-)
Но пък както преди 1-2 седмици писах, когато и да яде вечер АМ-то(150-160мл) (20,21 или 22ч.) се събужда към 3-3:30 ч като по часовник. Давам му вода и в повечето случаи заспива и откарваме до към 6-6:30ч и тогава давам 150мл. АМ.
 Пък онази вечер баща му не можа да спи и малкия прецикал към 2ч, и той му дал мляко. Аз се поразбудих, видях колко е часа и си казах "Кеф, сега като е хапнал може да откара до към 7-8 ч. сутринта" ДА, АМА не!! Нащия пич в 3:30 си се размрънка пак, дадох му вода, и 6:45 си бяхме пак на линия за АМ-то 8O  не знам какво да го правя osi_10 Реших да му дам срок до март да се оправи, :lol: :lol: :lol: ако не ще се въоръжа с търпение и нерви и ще видя какво ще му стане ако не му дам вода 2-3 нощи. А по-лошото е,че баща му спи като пор и не го чува въобще като реве  osi_7 :sleeping:, а аз като стана в 3 или 6 ч и после не мога да заспя  :balk_144:  :countingsheep: :countingsheep:


*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #902 -: Февруари 09, 2012, 23:22:29 pm »
Препоръчва се да не се слага заспала, да се поразбуди леко. Това едва ли може да се случи с бебе под 4-6 месеца, при нас работи безотказно.
И аз съм съгласна с това. Така се научава да заспива само в леглото. Иначе точно както пише се събужда и изведнъж хоп, намира се на друго място и се чуди как е станало. Но не за всякод ете - Андре си еп оспаланка, заспива ми в ръцете и после я сотавям след около половин-един час и няма проблем да си спи до сутринта. Но Ивана точно така я приучих като я разбуждах съвсем леко, колкото да види, че е оставена в леглото. А сега вече като по-голяма, ляга и си се приспива, пее си песнички, говори си - абе изкарва всяка вечер по един 15-20 минутен, че и по-дълъг репертоар и си заспива.Само се чудя как ще е като и Андреа порастне и двете в една стая сигурно има да се викат от леглата и да си дуднят половин нощ :-).


  
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #903 -: Февруари 10, 2012, 10:54:11 am »
Здарвейте д-р Бърди,
сина ми е със задна хрема, иначе гърло, гърдички всичко е чисто,така е от 5-6 дни, слагаме капки за нос и друго не даваме, вчера имаше 2 по редки изхождания, като в последното имаше и слуз с малко кръв.Температура няма, жизнен е.Последното изхождане беше към 6 вечерта снощи.Следващото изхождане беше сутринта и е нормално.Какво може да е това?Може и други майки да кажат мнението си?

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #904 -: Февруари 10, 2012, 11:10:36 am »
 Много полезни съвети, които Ел е споделила.
 Повечето вече сме ги открили вкъщи, но щеше да ни е много по-лесно, ако ги бях прочела преди това.
 Можете да опитате да кърмите маааалко по-раничко, от часа, в който бебо ще иска да спи. Така де, да не чакате момента, в който ще му се доспи много, и ще е супер изнервено, и ще иска гърдата, и съответно ще заспи на нея. Забелязала съм, че Калоян, все по-малко се изморява от сукането, и ако не му се спи много, няма да заспи на гърдата.
 Когато ни се случи да заспи на гърда, аз винаги го вдигам на рамо, както да се оригне, така и леко да се разбуди.
 Нощем, когато го чуя, не скачам веднага, или по-скоро отивам до леглото, но не го вдигам веднага, а го наблюдавам. Много често си мрънка и се върти, но е насън. Имаме няколко случая, в които грешно съм преценила и съм го взимала, страшна драма настава. Детето се стряска и няма начин да го успокоя, освен с гърда, което аз лично правя само в краен случай.
 Винаги, винаги нощем поглеждам часовника, когато чуя детето да е неспокойно. Времето ме ориентира много добре какво да очаквам, и от какво най-вероятно е неспокойно детето /на нашите месеци/
 Краси, да, наистина може да е от венците.
 
*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #905 -: Февруари 10, 2012, 11:19:04 am »
Всичко долу горе се спазва от това което Елле е споделила,което е много хубаво само това с вземането на леглото единия ни красавец е като гледам като повечето бебета тук,спи неспокойно,мрънка,пробужда се за вода,биба за сега се отказал от храненето вечер да чукам на дърво,но това не го спира да се пробужда и да скърца,а не го оставям да се разплаче и го вземам при нас за да не събуди другото бебе,иначе бих го оставила да по мрънка :P

Само да споделя голям цирк беше днес докато напълня пликчетата с урина за изследвания :lol:
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #906 -: Февруари 10, 2012, 11:26:15 am »
чуспито, дъщеря ми изкара това вирусче същото - хрема, малко кашлица, когато се задави от сополите, защото при нея си й тече носа и беше три дни с разстройство - в смисъл, че се изхождаше при почти всяко хранене в различни отсенки на зеленото. веднъж видях и "лентички" червена кръв (точно две на брой, затова говоря за тях така спокойно). та много си мислех, да питам дали да се притеснявам, но детето не изглеждаше дехидратирано, чела бях, че до пет изхождания на ден, при положение, че консистенцията им нормална са ок, д-р спок казва, че зеленото не е причина за тревога само по себе си, и да се плашим от кръв в изпражненията, когато е кафява или черна - тогава идвала от червата и може не дай боже да се мисли за вътрешен кръвоизлив. ден два не й давах храна, само един път - два пъти хляб гриза. та вчера изхожданията бяха две. хремата отминава и мисля и разстройството. та както пише в дебелите книги - една седмица с лекарства и седем дни без  :).

дидон, аз не я чакам да я супер изнервена (понякога това се случва, ако сме се забавили с банята, тогава обличането е доста трудно), аз кърмя когато си поиска и тя заспива. ако стане нещо и се събуди (например, звънне се на вратата и аз трябва да стана), за да заспи отново трябва да й дам отново гърдата. заспива не на гърда ако аз не съм в къщата и с известно мрънкане. не знам, мисля, че с възрастта ще се промени и това, сега поне за мен няма належаща причина да й отказвам да заспива на гърда. иначе да, не при всяко размърдване я гушкам или предлагам, мисля, че вече даже и не се събуждам истински от тези й размърдвания, събужда ме когато иска да суче.
мисля, че до голяма степен зависи от организацията на спането, мисля, че това е писано за деца, които са учени да спят сами.

бина, сподели как го направи това, а пък аз съм с девойка, дано не ми се налага  :). дано са ви добри резултатите
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #907 -: Февруари 10, 2012, 15:18:20 pm »
ето подробно описание  как се взема урина :
http://semeistvo.rozali.com/dnevnik-bebe/p7315.html

За момчета е лесно - Калоян само чака да му сваля памперса и да направи Фонтан :lol: Редовния му номер е да се опишка , като сваля памперса.

Еленка , и при нас напоследък чистенето на носа е голяма драма.
Докато беше по-малък нямахме проблеми  да ползвам аспиратора за нос.
Сега като ме види да се надвесвам над  него с нещо в ръка , почва да се хили и да зяпа, все мисли , че ще му дам нещо в устата.Щом усети ще се насочвам към носа, почва да се мята , върти , пищи . Абе дори не съм допряла аспиратора до носа , а той вече  ми се е  разсърдил.

С пишкането да споделя друг проблем  -  случва  ми се да изтече  през току що сменен памперс.
Днес сутринта   му смених памперса  и легнахме гушнати да се кърмим.
По едно време напипвам мокро -чаршафа ми  с едно петно ,  мокро  и по пижамата  му .Памперса си е там .Очевидно нещо се е завъртял  и е изтекло .И друг път се е случвало при нощното кърмене.Дали не закопчавам нещо добре като бързаме , дали той се върти -не знам просто как изтича, при условие ,че току що е сложен чист памперс.Не са му малки като размер са неговите кг.Но ще ми тярбва протектор за леглото ми  :lol:

« Последна редакция: Февруари 10, 2012, 15:44:10 pm от nimika »


*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #908 -: Февруари 10, 2012, 16:36:11 pm »
Тези изследвания са задължителните дето се правят на 6м,ама тяхната докторка сега ми даде направление за кръв и урина :lol:
Как взех урина съблякох единия по голо дупе :lol: докато другия още не се беше събудил,сложих му от тези торбички дето са за урина на пишлето и се почна пиш,пиш,пиш нямах представа как трябва да стане.Пиш,пиш,ама то детето се върти пликчето се вади аз само повтарям 'хайде маменце пишкай',ама то детето не му се пишка събуди се и другия и стана тя,той се буди гладен от нощен сън и сега на къде 8O,закопчах боденцето на детенцето с торбичката и беж бързо в кухнята за :bori_006:. Нахраних го ,но резултата в пликчето нямаше osi_10.Нямам много време трябва да се изпишат и двамата,че таткото ще излезе от работа за малко,че трябва и за кръв да ги занесем.И ми  osi_17 взех две чаши с вода и се почна преливане от чаша в чаша и давам и водичка да пие и така първия готов след близо 30мин.стоене по голо дупе,след още 15мин. и други беше готов и цяла приказка стана :D

А някой може ли да ми разчете резултатите,че следващото посещение при педиатърката е чак на 16-ти,някой беше пускал линк преди време ,ама кой да си записва
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #910 -: Февруари 10, 2012, 16:44:09 pm »
Топ 10 грешки, които родителите допускат в режима на сън на бебето:


Виновна по всички обвинения  :(. Без т. 3 - бебка не пожела залъгалка, иначе и това щях да давам.

Истината е, че не познавам хора действително научили децата си да спят сами. Не че няма такива, просто тези, които съм питала "и как го научи", казват: "ами слагам го/я и той/тя заспива". Е, това не е точно научаване, явно децата са си такива. При нас научаването ще трябва да стане с цената на незнаен брой часове рев и дни/нощи с недостатъчен сън... Наистина не познавам хора, които да са го приложили този подход, и силно се съмнявам в ползата от подобно възпитаване. Иначе и на мен много би ми се искало да седна да изгледам някой филм, вместо с часове да припявам и какво ли още не. Само че ми се е паднало бебе от другата порода  :)
« Последна редакция: Февруари 10, 2012, 16:47:49 pm от vanyush »
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #911 -: Февруари 10, 2012, 17:45:53 pm »
Откъсът от книгата се отнася за погрешните навици, които създаваме на децата си. Ако бебето си има друга причина, поради която не може да спи, си е съвсем отделен въпрос.

... и силно се съмнявам в ползата от подобно възпитаване.

Това ми звучи доста несериозно. Кой точно метод? Кое наричаш "възпитаване"?
И аз си мислех, че нищо кой знае какво не съм направила, докато не прочетох тази страница от книгата - спазвала съм тези неща, водена от децата си, не от нея. А си направих труда да я преведа, в отговор на въпросите ви.

 
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #912 -: Февруари 10, 2012, 18:38:53 pm »
elle 22 ,Аз съм съгласна с всичко написано в книгата.Не съм го чела но от опита ми добър или лош с каката съм стигнала до същите заключения.Каката е на 7 и още спи с нас,защото ми беше по-лесно да я взимам на нашето легло докато беше бебе,за да я завивам,полюлям ако се разплаче и т.н..
Но сега с малкия се изучих,слагам го в кошарата и той помънка малко и си заспива сам,
ако се разбуди посред нощ помънка си пак,
 дори вече не го прави а се оглежда и пак заспива.Дори свикна сутрин :P да си поиграе сам,докато мама си изпие кафето.Всичко се свежда до това да имаш малко търпение и сърце, да го послушаш как плаче първите 2-3пъти,разбира се убедена в това ,че няма някакви нужди и неудобства,и нещата си влизат в релси.
М-И благодаря за линка и на мен ми свърши страхотна работа,че бях се притеснила нещо :?

*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #913 -: Февруари 10, 2012, 19:03:48 pm »
Искам да ви помоля за мнение,вече втора седмица забелязвам,че едното ни бебе следобед или по точно храненето в 18-18.30 тогава тя ядат каша+АМ дохранвам още не съм заместила цяло хранене по това време(кога трябва да стане това) и въпросното бебе не иска да си изпива млякото след кашата.В редки случай го излъгвам да изпие20-30мл.Кашата е 100мл.+60-70мл.мляко.Мислих,че има нещо проблем с млякото,но вчера и днес след като отказа пак се пробвах да му дам с лъжичика и така го приема,не мисля да му давам количеството с лъжичка 8O,може ли на такава възраст да започва да отказва шишето :?

хапват 9-9.30-АМ--изяжда
       12-12.30-АМ--отказва,ако успея-90-100мл.
       15-15.30-пюре зеленчуково/местно--изяжда
       18-18.30-каша+АМ--изяжда само кашата
       21-21.30-АМ--изяжда
за това казвам,че има 4 хранения


М-и Благодаря за инфото


Ако мислите че въпроса мие за другата тема ще го преместя
« Последна редакция: Февруари 10, 2012, 20:42:21 pm от бина »
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #914 -: Февруари 10, 2012, 19:04:48 pm »
elle22, не се засягай, не съм имала намерение да омаловажавам труда ти. Просто споделих при мен как стана (или не стана по-скоро). Всъщност съветите са какво да не се прави, препоръки за методи няма; в книгите има изписано още купища и какво да се прави - лягане в един и същи час, любими играчки и т.н. Нещата наистина звучат логично, но аз някак не успях и това е. Методът да избегна всички тези грешки при нас би се състоял точно в това да оставя бебето да пищи за незнайно колко време. Не знам, може по-правилно да е, но аз просто нямам сърце да го направя и туйто  :(. Опитвала съм да я оставя да си заспива - истерясва и това е. Ако я разбудя като я оставям - писъци...
Още веднъж, извинявай, ако не е станало ясно - не беше нищо лично, нито коментар на написаното. Просто си се пооплаках  :)
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Ч
« Отговор #915 -: Февруари 10, 2012, 20:10:58 pm »
Наистина не познавам хора, които да са го приложили този подход, и силно се съмнявам в ползата от подобно възпитаване. Иначе и на мен много би ми се искало да седна да изгледам някой филм, вместо с часове да припявам и какво ли още не. Само че ми се е паднало бебе от другата порода  :)
Вече познаваш :-).
 Ивана беше много тежък случай, по над час се носехме, пеех песнички и не знам какво си. После започнах да спазвам повечето от нещата ( с изключение на биберона, който махнах на около 6.5 месеца) и определено помага. Седяла съм до леглото понякого по половин час да я галя, че да знае, че съм там, но без да я нося. Малко по малко, ако не се отказваш, става. Няма дете, което не се е научило. Има по-лесни и по-трудни деца, за които трябва повече внимание и търпение, както е моята голямата.  Малката е много по-лесна, та с нея не сме имали толкова емоции ( поне до сега), но голямата и до ден днешен е трудна за доста неща, но пък лягането и е по часовник.


  
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #916 -: Февруари 10, 2012, 20:54:22 pm »
това със спането сме го дъвкали, колкото и въпроса с кърменето. въпрос на стил на родителстване си е явно. вижте какво намерих http://www.naturalchild.org/research/emotional_learning_infants.html

мисля е интересна статията.

пп аз не съм й правила изследвания на 6 месец, тук не се правят, освен ако няма показания.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Ч
« Отговор #917 -: Февруари 10, 2012, 21:26:45 pm »
вижте какво намерих http://www.naturalchild.org/research/emotional_learning_infants.html

мисля е интересна статията.

Според мен е пълно със спекулации.

Освен това е обратното на всякаква логика, че ако си самостоятелен, при трудни ситуации ще се стресираш повече.  Аз смятам, че зависимите от родителите си деца са много по-уязвими на стрес. И това е, защото са непсособни да се справят с най-елементарни ситуации без чужда помощ и все търсят одобрение от някой за решенията си. Примери пред очите ми колкото искаш. Но май не е за тук тази тема, а нали си имате тема за детска психология. Май там е добре да я пуснеш.
« Последна редакция: Февруари 10, 2012, 22:18:19 pm от Bobbie »


  
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #918 -: Февруари 10, 2012, 22:01:18 pm »
Елена, то всички теми са дъвкани стотици пъти години, преди форумът изобщо да чуе за нас  :lol:...


Освен това е обратното на всякаква логика, че ако си самостоятелен, при трудни ситуации ще се стресираш повече.  Аз смятам, че зависимите от родителите си деца са много по-уязвими на стрес. И това е, защото са непсособни да се справят с най-елементарни ситуации без чужда помощ и все търсят одобрение от някой за решенията си. Примери пред очите ми колкото искаш. Но ма; не е за тук тази тема, а нали си имате тема за детска психология. Май там е добре да я пуснеш.

Напълно съм съгласна.
« Последна редакция: Февруари 10, 2012, 22:13:18 pm от elle22 »
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Ч
« Отговор #919 -: Февруари 10, 2012, 22:17:36 pm »
Ивана беше много тежък случай, по над час се носехме, пеех песнички и не знам какво си. После започнах да спазвам повечето от нещата ( с изключение на биберона, който махнах на около 6.5 месеца) и определено помага. Седяла съм до леглото понякого по половин час да я галя, че да знае, че съм там, но без да я нося. Малко по малко, ако не се отказваш, става. Няма дете, което не се е научило. Има по-лесни и по-трудни деца, за които трябва повече внимание и търпение, както е моята голямата.  Малката е много по-лесна, та с нея не сме имали толкова емоции ( поне до сега), но голямата и до ден днешен е трудна за доста неща, но пък лягането и е по часовник.
Направо ме амбицираш от утре да започнем да променяме тактиката в къщи. С това носене на ръце е някакъв ад!!!  Мажа си гърба с обезболяващи в момента, защото ми се прищипа нерв и едва се движа :(