0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Благодаря на всички! Аз се моля да не пълзят, но сигурно пак няма да ми се случи :) синът ми то слагах в проходилката със ставането, че да изчистя и да го пусна на пода.
Това за моториката и аз мисля, че е по коригирана възраст,  но питах за захранването пак ли да чаком и ми казаха Не. Та след малко повиче от месец и аз се мятам с пюретата :D
*
М-и, защо не искаш да пълзят децата?

Между другото аз мн искам да почнат да пълзят:-):-) ще стана пълно ку-ку не че вече не съм хахахаха но аз за едно зъбче се кефя камо ли да пълзят :-):-)
Blue_sky не е лесно с близнаци а като почнат да шават и ще е мн напрегнато особено,ско няма кой да ти помогне,а м-и е с 3 деца:-) и ако сама ги гледа кой знае какво и е милата!
Кой знае как и минава деня аз с две нямам време за нищо свързано с себе си,а с 3 представям си!
Моите като цяло са кротки но мн викат и в главата ми се набиват,имам периоди ми идва да избягам но ми минава :-)
*
Весита, голямото не е бебе вече. Разбира се, че е трудно, това никой не го отрича, но пълзенето си е част от естественото развитие на едно бебе, въпреки че някои деца го пропускат. На мен пък ми беше добре, като пропълзяха. Можеха сами да си взимат играчките вместо само да мрънкат, че да им ги давам аз.
То и на мен ми идва да избягам понякога.  :lol: Като сме само тримата и вечер ги оставям сами да се къпят, защото вдигат много шум, чак главата ми почва да пуши. А не искам да им развалям удоволствието. Е, освен ако не почнат да се карат и бият, де. Тогава се намесвам.
При мен, когато се роди малкото, голямото ходеше вече на градина, така че през деня бях заета с едно, а не с две деца.

М-и, сигурно си казвала, но защо голямото не ходи на градина?

За всички майки на близнаци:
   :lol:
http://www.maikomila.bg/%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D0%B5%D0%B5%D0%B5%D0%B5%D0%B5-%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8/
« Последна редакция: Май 24, 2016, 12:36:45 pm от blue_sky »

Олееее тази иСТОРИЯ ЗВУЧИ КАТО ФИЛМ НА УЖАСИТЕ:-):-):-) част от разказа ми е познат но този изглежда по страшен :-):-):-):-):-)
*
Не искам да пълзят за да не чистя като идиот ежедневно  :lol: ама мечтииии
Баткото не ходи поради ред причини, защото пътуват до градината с автобус, а аз трябва да го водя и посрещам на 1км. Няма как да работя и да 7ъм ангажирана и с горното, просто не мога да се прибера в 4.30,  отделно, че има предимно циганчета и не съм фен. Предпочетох да се гърча докато съм в къщи, но на есен с песен :D предучилищната е задължителна.
*
Хаха, М-и, и аз така исках, ама не ми се получи. Когато закъсня с лазенето си помислих, че мечтата ми се сбъдва и директно ще проходи. Да ама не  :lol: миех си пода като идиот , че и космат котарак си имаме, и папагал още. Обаче някой чул другите ми молитвити - не ми се случи одисеята да се влачим за ръце докато проходи. Тръгна съвсем сама,  при това не помня някакви катастрофии, мисля това е предимството - късно прохождане, ама сигурно.   До ден днешен не дава никой да я държи за ръка. Междувременно изкърти и счупи три от четирите стоманени пружини на бънджито , иначе от стабилните беше.... това съоръжение ми спаси живота. От джаскане в него имах чуството, че ще стане като римски пехотинец  :lol:
А за да си осигуря време за близането на пода - кошарата.Това е другото култово съоръжение на почит (все още ). Интересното е, че вече я ползвам и за наказание при колосалните тръшканици и въпреки това от време на време сама даже иска да влиза вътре .. да видим до кога.

Не мога да разбера как едвам свършиха зимните сополи и тутакси се прехвърлихме на летните дрискавици и повръщане.

Честит да ни е хубавия български празник!
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Не се престаравайте толкова с чистенето, момичета! Излишно е.

Уфф, това чистене....мъжът ми не дава с белина и само на парочистачка сме един път седмично, понякога и на седмица и 2-3 дни. И веднага след нея, ако мина с кърпичка по плочките в кухнята остава мръсно. обаче Катето още лапа ръцете и се пльоска на пода, та не дава с белина мъжо и ми е драма.
[/url][/url]
*
И аз не бих дала. Белината ми напомня по миризма на обществена тоалетна.  :lol:
Вкъщи е само паркет, така че няма как да дезинфекцирам. А и според мен не е нужно.

*
Тази пословична българска почит към чистотата не мога да я разбера. И двете ми деца пълзяха и много се радва, за което. В къщи се чисти само веднъж седмично. Та те винаги ще лапат неща, когато не са в къщи не можете да ги предпазите. По мое мнение стерилната среда не е здравословна. Използвайте времето за чистене за игри с децата, разходки, защото времето си тече и докато се обърнете ще са порастнали. :wink:


*
То и в яслата не мисля, че чистят по-често. Премитат веднъж дневно и толкова.
В Германия децата си се въргалят къде ли не, пълзят навън, по тротоара, детската площадка, където се сетите. И родителите са съвсем спокойни.  :lol:
И аз чистя веднъж седмично основно и изобщо не смятам, че е необходимо по-често. Да, да събера трохите под масата. Но иначе не искам да ставам роб на чистенето.

*
Авалон, същото у нас. Баткото не искаше в кошарата де и ревеше ама и аз там или в проходилката го заточвах, той пък се научи да се катери по нея, не да ходи  :lol: В българските ясли и градини се чисти веднъж дневно минимум, мисля че с доста агресивни препарати, защото доста от децата са със сополи, които се повлияват от Ксизал, а като са си в къщи ги нямат. Изобщо не ми пречи да си лъскам ламината с доместос, но с тях не го правя. На мен ми е мръсно за лазене, ходя боса, полепя ли ми нещо по краката, значи не е ок. Навън не разрешавам лазене, а захранване с боклук поне след 1г. :D
Това за близнаците го четох, моите поне спят,  като заспят де, че то са колики, газове и смени на памперси до 12  :lol: пък и АМ не разбивам, пфуу чак си завидях  :D
И ние в къщи сме само на ламинат и теракот и по принцип сутрин почиствам,бърша праха и до там.в началото като се родиха мн се пристарявах ама то писва,докато оправя и като мина 5 пъти от едната в другата стая и пак пръшлясва. Те всичко лапат,ръцете им са все в устата ,имат една маймуна,опашката на която не излиза от устатат им няма по дезинфекцирано нещо от тая опашка:-):-):-€:-)
Даже сега се сещам че наскоро като им взимаха кръв  от пръстчето им сложиха памуче с лепенка,за секунда даже и не забелязах,ме как вече лепемката не беше на пръста и а в устатата,.
И аз искам да ми е чисто и оправено но уви на тоя етап не се получава макар че все още не пълзят ,но много шават,особено когато са на леглото ни и докопат ли се става страшно все трябва да има човек до тях:-):-)
Даа от този разказ и аз си завидях,в началото беше лудница и горе долу има сходни неща с това от разказа но врче хубавото е че нямаме среднощно ядене от доста време и че поне за сега на този етап спят,от 8 вечерта до към 7 сутрин,понякога се събуждат към 6 и нещо но лежат до към 7 без да мрънкат хахахаха
*
avallon, Нора не излиза ли сама от кошарата? Иво ако го сложа в нея, ще се измъкне сам моменталически. Катери се като маймуна. И вече ползвам кошарата само за багаж, кога ли ще я разглобя и прибера в кашона (сгъваема е). Вирусът с повръщането и дрискането и Иво го изкара миналата седмица, + 4 дни празници, главата ми стана на плондир. Сега замина на ясла, та си допивам кафето на спокойствие.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Весита, в момента, в който се примирих, че вече няма нито да ми е толкова идеално чисто, нито толкова подредено колкото е било, се почувствах по-добре. Човек се старае, но не искам да се побърквам от мания за чистота.

Ааааа не не съм от тия дето са маниячки на чистото,дето една прашинка да имат и откачат,искам да е поправено до там че като дойде един човек що горе да му мяса!:-)
Да питам нещо до кога трябва да ги изправяме да оригнат? Те ядат вече почти седнали но след ядене ги взимам да оригнат, и в кой месец се слагат в паяци вече?
*
То и в яслата не мисля, че чистят по-често. Премитат веднъж дневно и толкова.
В Германия децата си се въргалят къде ли не, пълзят навън, по тротоара, детската площадка, където се сетите. И родителите са съвсем спокойни.  :lol:
И аз чистя веднъж седмично основно и изобщо не смятам, че е необходимо по-често. Да, да събера трохите под масата. Но иначе не искам да ставам роб на чистенето.
Блу, хайде да не сравняваме улиците на Германия с тези в БГ, защото разликата от Земята до Марс.  Аз чистя също веднъж седмично. Започнах да ползвам немски био препарати за почисване. Никога не съм чистила с белина.
*
Ааааа не не съм от тия дето са маниячки на чистото,дето една прашинка да имат и откачат,искам да е поправено до там че като дойде един човек що горе да му мяса!:-)
Да питам нещо до кога трябва да ги изправяме да оригнат? Те ядат вече почти седнали но след ядене ги взимам да оригнат, и в кой месец се слагат в паяци вече?
Този момент с оригването малко ми се губи, но като приключих с кърменето към 7-я месец вече не я държах да се оригва след хранене. Защо искаш да слагаш децата в паяци/проходилки, или там както ги наричат? Не е ли по-добре да си се научат да ходят без тези приспособления? Моето бебе се научи да ходи без такава чудесия.
*
Да попитам някой ползвал ли е бебешки наколенки? Ние ползваме гети, но вече стана топло за тях и се замислям за наколенки, защото въпреки, че ходи, когато се зазяпа госпожицата и полита към земята.