0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Полип в матката
« Отговор #20 -: Май 21, 2006, 12:10:21 pm »
При мен извънменструалното кървене се дължеше на завишен пролактин - преди да се установи и след това още два пъти, тъй като бях спряла приема на Парлодел. Успех!!!
Полип в матката
« Отговор #21 -: Май 22, 2006, 12:27:44 pm »
Цитат на: Lilit
Здравейте,момичета!Имам съмнение ,че проблемите ми се дължат именно на такъв полип.Симптомите ми са сходни.Смятам да правя лапароскопия,но започнах да се питам при лапароскопията ще го диагностицират ли и ще го отстранят ли?Или след това трябва да се прави хистероскопия,ако открият полип?Глупаво е,но нещо се обърках.Някой от вас може ли да ми отговори?


При лапароскопията не се вижда кухината на матката, вижда се матката отвън. Трябва да се поинтересуваш могат ли да ти направят и хистероскопия с лапароскопията.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!







*

    Lilit

Полип в матката
« Отговор #22 -: Май 22, 2006, 13:57:22 pm »
Благодаря,Fresh Breeze,непременно ще се поинтересувам!А аз останах с впечатлението,че при лапаро се отстраняват и малки миоми в матката и се вижда и  ендометриоза в маточната кухина.Явно наистина много съм се объркала. :oops:
Полип в матката
« Отговор #23 -: Май 22, 2006, 14:49:59 pm »
Лилит, ами с лапароскопия се правят малки дупчици на корема, както знаеш - и се оглежда каквото се вижда - а именно, матката отвън, стените (по които ако има някоя миома я виждат), тръбите, яйчниците, има ли сраствания, има ли ендометриозни огнища и т.н.
С хистероскопията оптиката се вкарва през влагалището, цервикалния канал, та в кухината на матката - отвътре този път, и се оглежда кухината, има ли полипи, как са тръбите в отвора им откъм матката. Няма разрези тук.
Хистероскопията е хубаво диагностично изследавне, което гледам много се прави в Европа и Сащ - наравно с проверката на тръбите.
Та ако има начин да използваш момента и упойката ...
Благодаря ти, Бени!







*

    Anonymous

Полип в матката
« Отговор #24 -: Май 26, 2006, 10:27:34 am »
Здравейте момичета!
На мен ми махнаха цервикален полип преди 1г и половина.Не се плашете ,изобщо не е страшно.Всичко беше с упойка.И самата процедуре трае не повече от 15 20 мин.Събудих се нормално ,после лежах 2 часа в болницата и ме пуснаха.За информация това нещо ми го правиха в Торакс Пловдив от д-р Карагьозов.Много внимателен и мил човек,а условията там са на ниво ама наистина на ниво ,посрещат те кати то принцесата на Монако.всичко ми струва около 360 лв.Това е частна клиника ,но си заслужаваше дадените пари.После при колко доктори ходих и ми казваха че няма следа от това което са ми правили.Дори като бях в София ми казаха че тези неща се оперират и е хубаво да се махнат навреме,защото пречат при евентуална бременост,може да направиш спонтанен аборт
Полип в матката
« Отговор #25 -: Юни 07, 2006, 09:49:25 am »
Откриха ми полип вгнезден в ендометриума на матката през месец март.ДО 4.04.2006 размерите му бяха непроменени.
04.04-2,4 на 4,4мм
26.05-4,6 на 7,1мм
06.06-  5  на 10мм
докторът е твърдо убеден,че ще го оперираме още тоя месец.Но това което ме смущава,е,че ще прави хистеро и кюртаж на цялата матка.
За колко време ще ми се възстанови лигавицата на матката?Ще бъдат ли достатъчни 3 месеца,защото след това ми предстои стимулация и икси.Или трябва да изчакам по-дълго време?
*
Полип в матката
« Отговор #26 -: Юни 25, 2006, 13:42:40 pm »
Здравейте,момичета!И моята хистероскопия за премахване на полип мина!Имах кървене след ову, но лекарите не виждаха нищо нередно в матката дори съвсем в началото на цикъла.Само дебелината на лигавицата странно се менеше.В Шейново д-р.Н.Попов видя неравност и предложи хистероскопия.При нея открил два дълги полипа като езици до отворите към тръбите.Не знам дали кървенето е от тях и дали след операцията ще забременея, защото сме със силен мъжки фактор,но поне съм по-спокойна.Още същата вечер си бях вкъщи,за сега се чувствам добре, само упойката е просто трепач.Беше пълна, венозна и не бих искала отново да преживявам свръхестествените усещания при събуждането.Ами това е -желая успех на всички!
Проблемът е възможност да покажеш на какво си способен.
*
Re: Полип в матката
« Отговор #27 -: Юли 12, 2006, 16:03:56 pm »
И аз имам полип в матката и удебелени стени.Д-р Коларов ми го откри с вагинален УЗ.Изписа ми оргаметрил за 10дни,и отново на контролен преглед.А също и така ми каза,че нямам овулация.Полипа винаги ли се маха оперативно,болезнена ли е процедурата? В кой болници извършват тези операции? Това пречи ли на забременяването? Аз от две години и половина не мога за забременея.Ако някой знае нещо повече по този въпрос или са му махали такъв полип може ли да ми обясни,че съм много претеснена да не е някой тумор и да не изкат да ми кажат.
Благодаря ви!!!!!!!!!!! : :balk_173: :balk_144: :balk_144:
Re: Полип в матката
« Отговор #28 -: Юли 12, 2006, 17:32:00 pm »
Полипът пречи на забременяването, отделял май някакви токсини, които убивали зародиша (малко ненаучно обяснение, ама така го разбрах аз...)
Мисля, че ги следят полипите няколко месеца дали няма да се изчистят с М сами, ако не - хистероскопия. Хистероскопията е много лека и щадяща интервенция.

Успех!
Благодаря ти, Бени!







Re: Полип в матката
« Отговор #29 -: Юли 13, 2006, 10:15:29 am »
За токсини не знам, но със сигурност пречи на имплантацията като чуждо тяло в матката и затова препоръчват да се махне.
Аз също правих хистероскопия съвсем скоро. Не е страшно, прави се с пълна или спинална упойка и нищо не усещаш. Виж тук подробно как става самата процедура: http://www.invitro-bg.com/display.php?page=m6
Не е тумор, спокойно. Вярно, че после задължително се изследва, но това е само заради принципа.
Аз правих хистероскопията в клиника "Малинов", при доктор Стаменов. Знам, че в Майчин дом също правят. Къде другаде - нека да се включат и други, които знаят. Най-добре се посъветвай с лекаря си къде ти препоръчва да отидеш.
*
Re: Полип в матката
« Отговор #30 -: Юли 13, 2006, 15:56:35 pm »
Моят лекар още нищо не казва,но аз знам ,че ще се стигне до там.Пак добре,че е с упойка,понеже правих цветната снимка без и много ме болеше.Лично аз предпочитам обща анестезия,защото спиналната е по зле.С нея нищо не усещаш,но зависи кой ти я прави.Ако попаднеш на някой който тепърва се учи,направо ще разкаже играта.Първото,което е че ще имаш главоболие,и винаги ще те боли кръста.Препоръчвам на всички,обща упойка.
Благодаря на всички!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                 :balk_177: :balk_109: :balk_122:
Re: Полип в матката
« Отговор #31 -: Юли 14, 2006, 10:02:02 am »
По въпроса за упойките - имам пет пълни (кои по-кратки, кои по-силни) и една спинална - искам да кажа, че спиналната си я биваше - само ти се обезболява тялото от кръста надолу, никакъв дискомфорт, замаяност, нищо. Не съм имала проблеми с кръста след това.
Благодаря ти, Бени!







*
Re: Полип в матката
« Отговор #32 -: Юли 14, 2006, 16:35:18 pm »
Имала си късмет.Имам позната в болница и то в операционна и не е на същото мнение.Зависи от анестезиолога,ако някой ти се учи на твоя гръб и те боде няколко пъти ще разбереш за какво става въпрос.Не ти го пожелавам,дано да не ти се случва никога........... :a_cat_06:
Re: Полип в матката
« Отговор #33 -: Юли 14, 2006, 18:21:32 pm »
Малко се отклоняваме от темата, ама точно няколко пъти бодат - първо три пъти през определено разстояние, което сигурно леко обезболява мястото, и после същинската упойка.
Благодаря ти, Бени!







*
Re: Полип в матката
« Отговор #34 -: Юли 15, 2006, 12:10:51 pm »
Просто е бил някой който не разбира.Трябва още от първия път да се сложи.Има много способни лекари.
*
Re: Полип в матката
« Отговор #35 -: Юли 15, 2006, 16:24:53 pm »
Foksi,

поне 2 пъти трябва да те убодат, защото първо се поставя местна упойка, с едва след това същинската спинална упойка. А иначе аз бях с главобол с намаляващ интензитет в продължение на една седмица след поставена спинална упойка при хистероскопия. Не че беше приятно, но имам и правен кюртаж с пълна упойка. Не знам дали се дължи на пследиците от пълната упойка или болката от кюретажа, но спомена ми е определено е по-неприятен.


*
Re: Полип в матката
« Отговор #36 -: Юли 19, 2006, 22:35:20 pm »
лично аз имам 4 спинални и 2 пълни анестезии. определено съм за спиналната. не съм имала и проблеми след пълната, но ми беше едно замаяно докато се събудя напълно. а относно поставянето май спиналната е по лошата. последния път на секциото доста ме боля.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
Re: Полип в матката
« Отговор #37 -: Август 15, 2006, 18:52:35 pm »
Е,да споделя с вас.
Току-що се връщам от моя гинеколог.Полипа ми е изчезнал благодарение на лекарствата които ми предписа.40 дена пих Силиций по 10 таблетки дневно (силицият е добър за здрави,коса,нокти и лигавици).Като за лигавиците,първо ги олющва максимално и след това започва създаването на нова.Аз миналият месец се бях оплашила ,като видях ,че лигавицата на матката ми беше само  4,2мм,а полипа беше 3,7мм,но явно това си е било задължително явление при действието на лекарството.А днес ,увеличи до максимум картината на лигавицата на матката и търсеше усърдно,но полипа си е изчезнал.Днес ми е 9ти ден откакто съм спряла лекарството и размера на ендометриума е цели 9,1мм(удвоен).
Така че ако не можете да намерите това лекарство в българия,пишете ми на лични,ще ви го пращам.Поне няма упойки ,няма операции и плашене дали ще станат сраствания.
*
Re: Полип в матката
« Отговор #38 -: Август 16, 2006, 15:13:30 pm »
Благодаря ти много,но се оказа че и моя полип е изчезнал........... :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Re: Полип в матката
« Отговор #39 -: Август 17, 2006, 15:35:26 pm »
Забравих да ви кажа-Лекарството Silicea-D6 е хомеопатично