0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    anizi

  • *****
  • 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #40 -: Януари 29, 2010, 13:08:42 pm »
Стерче, ще видим съвсем скоро дали си ясновидка  :bighug: . Утре съм на доки и ще ми трябват стиснатите ви палци първо всичко да е наред и след това, ако бебчо не го е срам  :oops: да се покаже за да видим какви гащи ще имаме. Аз лично нямам претенции за цвета - само всичко да е ок!
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #41 -: Януари 29, 2010, 13:22:37 pm »
cambozzola, стискам палци да се отървеш от фраксито! Междувременно защо не опиташ в ръката- в най месестата част? Пак сърби, но ще може коремът ти да си почине. Аз бях до раждането на фракси- 8 месеца и се заинатих да е в корема, та още имам бучки. Като родих, в болницата ми го биха 5 дни в ръката като изкарваха въздуха- сърбя ме, но не станаха бучки- акушерките ми казаха, че ако се внимава да не се изкара от веществото е по-човеколюбиво да се изкарва въздуха.
 А за алфафетопротеина се сетих и още нещо- при мен беше малко нисък и на финала плацентата ми презря още в 33г.с, та явно изследването му си е показателно. За тези неща има много в нета на английски- аз от там ги изчетох, има статии дори от проф. Николаидес- автора на ранния БХС.
Успех и лека бременност!
На всички момичета- спокоен, приятен и слънчев уикенд, а на очакващите- скорошна и опияняваща среща!
Поздрави!
П.С. Какво става с Туин?

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #42 -: Януари 29, 2010, 14:10:31 pm »
Inke Tinke, ами, много ми е неудобно в ръката. Била съм там диферелин 0,1 и се бях направила цялата в синки - все нацелвах капиляри. Ако се налага да продължа, ще мисля за смяна на местата, а в следващите 2 седмици ще продължа в корема (докато излезе резултата от БХС). Дано пък се отърва.
Иначе противно на всички инструкции аз винаги изкарвам въздуха от спринцовката - просто установих, че така по-малко ме боли. Естествено, внимавам да не изкарвам от веществото. А има и разлика в размера на бучките - като е с въздух стават по-големи, без въздух приличат повече на ухапвания от комар и се разнасят малко по-бързо.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Re: Темата на бременните-53
« Отговор #43 -: Януари 29, 2010, 16:03:48 pm »
И аз установих, че като изкарам въздуха от спринцовката, нямам бучки, нито синини. Д-р Сигридов каза да държа памучето 3-4 мин. и да натискам леко и разтърквам. Определено има разлика. Иначе корема ми беше целия в синини и буци. Каза също по-късно да сменя мястото - в ръцете и бедрата.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...





БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #44 -: Януари 29, 2010, 16:13:11 pm »
Епидуралната упойка е с продължително дейстивие като позволява на жената да е в пълно съзнание.  Упойката се вкарва чрез катетър в епидуралнто пространство извън мембраната която обвива гръбначния стълб. Упойката обикновено е комбинация от локален анестетик и наркотик. Локалния анестетик блокира чувството за болка, пипане, движение и температура, а наркотика изтъпява болката без да афектира способността  да се движат краката. Използвани заедно, те осигуряват добра защита срещу болката без да се загубва чувствителността в краката  и с много по-малка доза.
Спиналния блок се различава от епидуралния в две основни неща: Поставя се директно в гръбначната(спинална) течност, а не в пространстовто заобикалящо гръбнака и е еднократна инжекция, а не продължителна чрез катетър. В резултат на това, облекчението от болката е много бързо и изцяло, но действа само няколко часа. Вашият доктор може да ви препоръча спинална упойка, ако вие поискате болкоуспокояващо, когато вече сте в много напреднал стадий на раждане или пък самото раждане протича много бързо и се очертава, че ще родите мого по-бързо отколкото се очаква и няма време за епидурална.
С други думи,  епидуралната изисква от 5 до 20 мин. да подейства и дозата може да се намалява или увеличава според чувствителността на всяка жена. При спиналната има случаи на силно главоболие в продължение на дни като страничен ефект.
Момичета да не си помислите, че съм някакъв експерт просто бърз превод от английски.
Не съм раждала с епидурална, но сега мисля да го направя. Секциото също се прави с епидурална тука, поне при тези, с които съм говорила, отдавна не се прави с пълна упойка. Първото ми раждане беше в България и имам много горчиви спомени и бях в страшни болки. Сега ще видим тука как ще е и ще ви докладвам. Пък и акушерката все ми викаше "Боли нали, ама като го правеше не те болеше", пълна идиотка.
Съжалявам за дългия пост, просто се опитвам да бъда полезна.
Успех на наближилите великия момент, а на останалите като мен безпроблемно доближаване до финала.
уф, много писах. Хайде със здраве :wink:
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #45 -: Януари 29, 2010, 16:13:39 pm »
А за алфафетопротеина се сетих и още нещо- при мен беше малко нисък и на финала плацентата ми презря още в 33г.с, та явно изследването му си е показателно. За тези неща има много в нета на английски- аз от там ги изчетох, има статии дори от проф. Николаидес- автора на ранния БХС.

Благодаря за полезната информация, Инки. А какво значи "нисък"? При БХС, което правих в 12 г.с.+5 д. ми излезна резултат 3533 при реф.ст-ти /866-7499/. Това нормално ли е или пак е ниско?


Re: Темата на бременните-53
« Отговор #46 -: Януари 29, 2010, 16:54:16 pm »
джиджи, твоят изглежда точно в златната среда. Моят е бил 1080- малко към долна граница. И, момичета, объркала съм се - това е PAPP-A, а не алфафетопротеин, то е показател за същото, но второто се мери на късния БХС, а ПАПП-А - на ранния- и двата се плацентарен протеин, де!
Те като изчисляват риска взимат средностатистически стойности и на ЧХГ и на ПАПП-А - някаква медиана беше- по-важното е, че овреме може да се загатне за евенуален проблем- като при мен презрялата плацента- просто моят док си имаше едно наум и я спипа навреме- друг въпрос, че понеже е олимпийски спокоен, а и си разбира от работата и си вярва на преценката, ме резнаха чак 5 дни преди термин.
Желая ви слънчева събота и неделя!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #47 -: Януари 29, 2010, 17:27:46 pm »
Здравейте, извинявайте че ви се бъркам в темичката но искам специално на
Хриска да пожелая леко и безпроблемно раждане  :bori_010:
На всички вас пожелава леки метри до финала и също така леко раждане с най-прерасния и жадуван резултат.

 
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #48 -: Януари 29, 2010, 18:02:26 pm »
Момичета, да ви кажа за моите подувания, тази сутрин изчезнаха. Обадих се на доктора, той каза да се държат краката на високо и да се пие обилно количество течности. Също липсата на калий предизвиква това. Така, че си купих банани, сушени сливи и кайсий и пия вода непрекъснато и ето резултата. Също гледам да не прекалявам с похапването, снощи ядох овесени ядки. Казвам това в случай, че някой друг има подобни проблеми.
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #49 -: Януари 29, 2010, 20:51:40 pm »
Хриска, леко раждане ти желая и щастлива първа среща с бебка!
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

 
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #50 -: Януари 30, 2010, 11:20:31 am »
Здравейте момичета!
 Само да попитам за БХС.Ако пращаш кръв от друг град кога стават готови резултати и как ги  получаваш? Имам час за Томова за фетална морфология,но не ми е ясно после пак ли трябва да ходя в София за да ми разтълкуват резултатите?
 
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #51 -: Януари 30, 2010, 16:16:21 pm »
за тази морфология горе долу ми стана ясно от четеното но нещо се обърках пак. Д-р Сигридов ми каза че от БХСто имало значение дали ще спра и аз фраксипарина или само ще го намаля или аз пак нещо не съм разбрала?
Всеки път като сам на преглед се препълвам с инфо и малко се обърквам. Аз съм в 14г.с. и само чета за да информирам за тези неща. Направих изследванията в Майчин дом и ги изтеглих резултатие от нета след което ги пратих на д-ра. На 09.02. съм при него да видим какво ще излезе но усещам как почва да ме боли долу ниско и незнам дали е нормално. :(
И искам да пожелая на всички лека бременност и дано всичко е успешно в всички изследвания.  :balk_103:
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #52 -: Януари 30, 2010, 16:26:58 pm »
Дези, моята проба беше изпратена от куриерска фирма с която лабораторията работи.Резултатите получава твоя док след около 10 дни. Ако има нещо притеснително може да ти се обадят направо от лабораторията в София. Ако всичко е нормално резултата от БХС ще получиш от своя лекър.
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #53 -: Януари 30, 2010, 20:03:21 pm »
Запис и от мен с добри новини в новата темичка. Да е на късмет на всички ни!
Вчера бях на преглед - всичко е ок - растат си бебоците и наддават, вече са малко под 400гр. Всички маймунки са огън и борци.
За тези момичета, които си спомнят за проблема при предишния преглед /киста на главичката на момченцето/ - няма и следа от нея, мозъчната течност се е резорбирала. Благодаря на всички, които изразиха подкрепата си и ми помогнаха с информация.

Прегръдки и спокойни дни и нощи на всички.
И аз не виждам Twin-чето???


Re: Темата на бременните-53
« Отговор #54 -: Януари 30, 2010, 20:11:37 pm »
Ехооо здравейте тумбачета.
 Идвам само за да извикам Анизи да каже тя сега какво чопърче ще е ,ехооооо Ани кажи де не се крий  :D

 на всички ви желая лека и безпроблемна бременност до края,и след това леко раждане с здрави бебчета ииииии чакайте ме скоро идвамм и аз тукааа  :lol: :lol: :lol:
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

    anizi

  • *****
  • 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #55 -: Януари 30, 2010, 21:36:31 pm »
Ето ме и мен!!! Исе  :bighug: - чух те мила и идвам със хубави новини! Бебчо има сини гащи  :bori_005: :dance2: едричък е ама нищо да расте мъника пък и на кого ли да се метне  :lol: :lol: ами благодарение не Бог всичко е ок да чукнем на дърво нека все така да е!!!
Цвети радвам се много за хубавите новини!!!
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #56 -: Януари 30, 2010, 21:45:00 pm »
anizi, честити ти сини гащи! 
Нека да си расте мъника здрав и едричък! А на щастливата момчешка мама желая приятно усещане с едно пърхащо почукване, а след това и с едни мъжки ритничета!
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #57 -: Януари 30, 2010, 21:52:07 pm »
Браво, Цвети! Радвам се, че всичко е наред.

анизи, добре дошла в синия отбор!

Re: Темата на бременните-53
« Отговор #58 -: Януари 31, 2010, 02:08:10 am »
Радвам се за вас Цвети. Дано до края все така да се представяте  :)
Честито сини гащи, Анизка. Май станахме голям отбора на сините шорти :)
Инки, благодаря отново за отговора.
Хриска, успех osi_9


*

    stertje

  • ****
  • 538
  • звездобройка
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #59 -: Януари 31, 2010, 09:42:25 am »
Добро утро момичета. Ани - честити сини гащета :D :bori_002:, нищо , че не познах, ама какво да кажа като това сънувах? :wink:
Хриска - лека и щастлива среща с бебчо!
Цвети - нека така продължава до края! :crossfingers: yahoo_17
Лек ден от мене - на мене утре ми е първото ехо, дано всичко да е наред. :crossfingers: yahoo_17 :crossfingers:
<br />[/url][img]http://ticker