0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Възпаление
« -: Август 25, 2009, 18:12:45 pm »
Здравейте, реших да ви попитам за това,което ме мъчи вече 6 месеца. Ако някой може да даде съвет за лекар или някаква процедура,която да ме облекчи: Проблемът ми е:
1-во всеки месец задъжам фоликул и става на киста около 4 см и то само на единия яйчник, ама всеки месец последните 6 месеца. Винаги когати ми открият кистата след цикъл ходя да видя дали се е махнала. Маха се, но на следващия месец пак там се появява. Ясно е, че само противозачатъчните ми решават проблема, но те не вървят когато искам да забременея. Този яйчник постоянно ме боли и с киста и без киста , и по време на менструацията и без нея все боли. Болката е като опъване, все едно нещо се разтяга. За 6 месеца ходих на 5 гинеколога, но продължава да ме боли. Пих антибиотици за възпалени тръби, ходих на физиотерапия. Пак боли!

От година и малко опитваме и тъй като нещатата не вървят имам записан час за доктор Владимиров.
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Възпаление
« Отговор #1 -: Август 25, 2009, 18:32:22 pm »
Доре, мисля, че и сама си намерила правилния отговор като си си записала час за д-р Владимиров.
А правиха ли ти цветна снимка?
Как установиха възпалението на тръбите?

Пожелавам ти да разрешите проблема в най-скоро време.
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Възпаление
« Отговор #2 -: Август 25, 2009, 18:35:24 pm »
Доре, мисля че това за което говориш (системно неспукване на фоликул) се нарича ЛУФ синдром. Аз също мисля, че си на верен път и д-р Владимиров ще ти разясни всичко.
 Успех и не унивай - всеки проблем си има решение !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
Re: Възпаление
« Отговор #3 -: Август 25, 2009, 18:46:00 pm »
Не съм правила цветна снимка. Възпалението го установиха само с преглед и изследване на ПКК- при преглед боли зверски като се натисне тръбата. Всъщност възпалението го получих по-възможно най-малумния начин: Отидох в Пирогов, заради болка от поредната киста и ми казаха да си държа лед на корема, за да се спре евентуално кръвотечение. Слава богу никакво кръвотечение нямаше,ама така ми простинаха тръбичките и яйчничетата.....И сега при опипване според един от гинеколозите тръбите ми били като шнурчета. Ще видя какво ще ми каже Владимиров за цветната снимка, дали като има такава болка може да се прави или трябва да се чака болката да отмине.
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Възпаление
« Отговор #4 -: Август 25, 2009, 18:59:09 pm »
Мдааа, като чета и наистина си мисля, че си направила най-доброто за себе си записавайки си час за специалист.
На доктора със "шнурчетата" мога да ти кажа какво да му кажеш ама не е кОлтурно:)
Състоянието на тръбите може да се прецени (види) единствено и само с цветна снимка. Не с ехограф, не с напипване.
Владимиров ще прецени за цветната снимка. Болката според мен не би попречила, но пак зависи какво той ще види при прегледа.