0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Стерилитет - дискриминация!!!
« Отговор #280 -: Октомври 01, 2009, 20:54:58 pm »
Вижте пак записа ако сте пропуснали - д-р Табакова каза, че гилдията са се споразумяли да дават 5 дни за самата стимулация и тя призова от ефира всичките си колеги да го правят.  Иначе от деня на пункцията винаги дават 20 дни.
*
Re: Стерилитет - дискриминация!!!
« Отговор #281 -: Октомври 01, 2009, 21:01:32 pm »
На мене не ми е ясно-кой дава 20пдена болничен с диагноза"след пункция" ??? Клиниката илиДЖ Пи???
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Стерилитет - дискриминация!!!
« Отговор #282 -: Октомври 01, 2009, 21:09:18 pm »
Клиниката, в която правят пункцията. И на двете места са ми давали 20 дни.
Разбира се, трябва да им кажеш, те няма как да знаят , че ти трябва болничен.
Но диагнозата е "sterilitas primaria" или нещо подобно, няма как да се скрие :(
« Последна редакция: Октомври 01, 2009, 21:11:30 pm от cygnus »
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Стерилитет - дискриминация!!!
« Отговор #283 -: Октомври 01, 2009, 21:31:05 pm »
Аз пък се чудя, защо Зачатие не вземе да спре да прави каквото и да е и да видим кой ще излезе да се бори ЗА ПРАВАТА СИ?:)
Колко от хилядите пишещи тук ще пренебрегнат работата си, децата си, съпрузите си, почивните си дни за да се опитат да променят нещо?:):):)

И срещу кого ще се роптае след УЖ изказаните първо благодарности:):):)
Брех да му се невиди и манталитета и неблагодарноста и наглоста и всичко лошо, което първо излагаме на показ.
ЗАЧАТИЕ НЕ Е ДЛЪЖНО НА НИКОЙ ЗА НИЩО.
ДАНО МНОГО ХОРА ПРОУМЕЯТ ТОВА НАЙ-ПОСЛЕ.
Ако пък някой случайно се разпознае в написаното, проблема си е негов, както винаги:):):)

:balk_46: :balk_46: :balk_46: :balk_47: :balk_47: :balk_47: :balk_81: :balk_81: :balk_81: :balk_602: :balk_602: :balk_602: :good_post: :good_post: :good_post:
Re: Стерилитет - дискриминация!!!
« Отговор #284 -: Октомври 01, 2009, 21:32:24 pm »
При последните два опита в Малинов ми дадоха болничен от деня на пункцията 30 дни. Пишеше: Пункция на фоликули. Стерилитет при жената. За стимулацията съм взимала от личната, като съм я молила да пише някаква вирусна инфекция.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...





БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
Re: Стерилитет - дискриминация!!!
« Отговор #285 -: Октомври 01, 2009, 23:13:25 pm »
Не съм имала никакви проблеми с работодателите си,напротив винаги са се държали много човешки и са ме подкрепяли.
Гласувах с т.5
*
Re: Стерилитет - дискриминация!!!
« Отговор #286 -: Октомври 04, 2009, 19:33:20 pm »
емииии,да станем и да ги запитаме!! До колкото разбирам,това не  е болест по закона или кодекса! как ще има болничен????
Ами по принцип и след трансфер не е болест, но ни се полага болничен ( от деня на трансфера). А стимулацията е етап, предшестващ трамсфера, без него не може и изисква непрекъснато да сме в клиниките. Т.е. не мога едновременно да съм в София и на 200 км на работа, нали?
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Стерилитет - дискриминация!!!
« Отговор #287 -: Октомври 04, 2009, 19:40:13 pm »
Да ама след трансфер си "бременна до доказване на противното" най-грубо казано. За това и се предвижда защита аналогична на тази за бременност.
Re: Стерилитет - дискриминация!!!
« Отговор #288 -: Октомври 06, 2009, 18:58:12 pm »
Аз напуснах предишната си работа,за да се лекувам.Просто не вървеше да работя по 14 часа на ден(да движа 4 проекта),защото не ходех с шефовете по кръчмите и да лекувам хормонален дисбаланс ,заради който нямах деца.
9 месеца по-късно след като направих всевъзможни процедури в Щерев и какво ли не реших,че е време да си търся нещо поне за майчинство.СV-то ми беше много добро ,но на много от местата си казваха ,че очакват да не раждам и  беше невъзможно да се отсъства дори и с отработване .Спрях се на една фирма ,където имаше много учащи  и нямаше проблеми да отидеш по-рано на работа или пък да си тръгнеш по-късно ако си излизал в работно време.Не съм споделяла нищо в новата фирма .Разбраха ,че съм бременна когато излязох в болничен по проблемна бременност в 6 месец и така.В предишната фирма,управителката и управителя все ни се обясняваха как фирмата е нашето семейсвто и трябва да споделяме всичко .Бях млада и наинвна ,но човек се учи. :D
Re: Стерилитет - дискриминация!!!
« Отговор #289 -: Октомври 07, 2009, 11:04:06 am »
В понеделник ходих на интервю за работа и исках да съм честна,казах на жената срещу мен,че съм в болничен поради извънматочна бременност.Следователно ми зададоха въпроса дали имам деца.След което жената се опита да ме разубеди,че тази работа не е за бременна жена.Една позната ми каза за тази работа и  коментара е бил,че не съм подходяща,защото смятам да забременявам и да излизам в болнични. :(
*
Re: Стерилитет - дискриминация!!!
« Отговор #290 -: Октомври 07, 2009, 13:58:11 pm »
Тези неща са ужасни просто! И за жалост няма как да ги изкореним! Доста е гадно,но това опира до отношението на обществото! Отвратително е! Това си е жив пример за дискриминация,но в нашата държава е направо недоказуемо! Все пак,стъпка по стъпка,трябва да се върви в тази посока1 Днес една алинея,утре член,а след време цял закон или кодекс! Нямаме избор!
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Стерилитет - дискриминация!!!
« Отговор #291 -: Октомври 08, 2009, 12:36:37 pm »
И аз да се включа. Преди два месеца ме съкратиха от работа- причаната беше намаляване обема на работа.С това се провали опита ми за инвитро, който бяхме планирали със съпруга ми сами да финансираме.В момента продължавам да си търся работа. Страхувам се да кажа дори че съм омъжена, защото следващият въпрос е имате ли деца? След одговор "не"следва мълчание, после въпрос "защо", "планирате ли бременност" и все въпроси от този сорт.Как да кажа планирам инвитро? В тази криза, кой ще вземе такъв човек на работа? Няма никакво разбиране, само човек преживял това може да заеме адекватна позиция и никой не може да ме убеди в противното.Има дискриминация и то голяма!Затова, колкото и да ми е неприятно да лъжа,на въпроса "омъжена ли сте", ще отговарям с "не"и това е положението.Няма начин, живеем в жесток свят...
*
Re: Стерилитет - дискриминация!!!
« Отговор #292 -: Октомври 08, 2009, 14:24:47 pm »
Внесоха го,макар не баш на 100 процента, както искахме ние. Но проблемът е дребен и е въпрос на тълкуване, така че не е страшно

http://www.parliament.bg/?page=app&lng=bg&aid=4&action=show&lid=2596


В очакване ....
*
Re: Стерилитет - дискриминация!!!
« Отговор #293 -: Октомври 08, 2009, 17:25:00 pm »
Това е страхотно, браво! 


*
Re: Стерилитет - дискриминация!!!
« Отговор #294 -: Октомври 08, 2009, 17:33:43 pm »
Браво, много се радвам. Фани, това означава ли, че е гласувано или предстои?
*
Re: Стерилитет - дискриминация!!!
« Отговор #295 -: Октомври 08, 2009, 20:26:08 pm »
Предстои :)
Re: Стерилитет - дискриминация!!!
« Отговор #296 -: Октомври 09, 2009, 09:39:16 am »
Това е страхотно , дано да мине на гласуване . Благодаря Ви момичета за всичко което правите .Да сте живи и здрави  :youwoman: :balk_5: :balk_46: :balk_46: :balk_46: :balk_46: :balk_46: :balk_50:
*
Re: Стерилитет - дискриминация!!!
« Отговор #297 -: Октомври 09, 2009, 14:46:03 pm »
Това до колкото разбрах е промяната в КТ,нали?? Браво! Успех и дано няма проблеми и тъп популизъм както обикновенно!!! :balk_81:
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Стерилитет - дискриминация!!!
« Отговор #298 -: Октомври 09, 2009, 16:52:14 pm »
Браво! И аз се радвам за напредъка! :D Поздравления за всички, които имат заслуги! :)

Ще споделя и аз нещо по темата. Бях дискриминирана като бременна.
Преди години работех на една от билетните каси на Автогара Варна и бях бременна.  Нека не звучи много като оплакване, но бременността ми не беше лека - постоянно ми беше лошо, повръщах по няколко пъти на ден, все ми се спеше, дори признавам, че съм заспивала вътре на работното си място - просто клюмвах глава на бюрото и дремех. Тоалетната беше много далеч - в бензиностанцията на ОМВ, където ходехме всички от автогарата. Та, познайте с честите ходения до тоалетна и повръщания как съм се справяла. Налагаше се често да удрям ключа на офиса и да ходя до ОМВ. В това време щом клиент види, че е затворено, веднага звъни на мобилния на шефката ми, защото той беше изписан на стъклото. Навлякох си гнева на шефката и тя често ме овикваше по телефона. Така издържах до четвъртия месец и си бях решила, че от петия ще си взема болнични. Но тя не щеш ли ме привика в централния офис да говорела нещо с мен. Отидох, като си мислех, че пак ще ми се кара за честите излизания.
Но се случи друго. Тикна ми една молба за напускане, която аз трябваше само да подпиша и готово! Гледах втрещено и недоумявах. А тя започна да ми се извинява с думите: "Виж, разбери ме, моля те. Не го приемай лично Просто много сложно е с бременните - сега ако почнеш да излизаш в болнични, те много трудно се обработват, а и ако си в болничен - няма как да те освободя. не ми се сърди, просто ме разбери и си подпиши молбата. А иначе, НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ ДА ПРОДЪЛЖИШ ДА СИ РАБОТИШ ПРИ НАС, НО БЕЗ ДОГОВОР!" .... и т.н. приказки от сорта имаше. Най-фрапиращото беше, че колежката в центалния офис също беше бременна, но тя беше роднина на шефката. Та именно тази колежка (на страната на шефката) също ме убеждаваше колко е хубаво, че днес е първо число, аз да си подпиша молбата за напускане и веднага да се регистрирам на борсата!
Повярвайте ми, толкова се втрещих и обидих, че буквално загубих ума и дума. Подписах скапаната молба. Излязох с насълзени очи, защото не го бях очаквала това от майка на две деца.
Няколко месеца по-късно същата ми бивша шефка отново ме кани да се върна при тях на работа, даже в централния офис. Аз я питах: "Добре, ами искам да знам, какво правим ако след месец отново забременея?" А ти ми се разсмя в слушалката. "Ама не ми е смешно" - викам и - "аз сериозно питам. Пак ли да ходя на Бюрото по труда?!?"

...Та така с някои работодатели...

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Стерилитет - дискриминация!!!
« Отговор #299 -: Октомври 15, 2009, 15:51:04 pm »
теменуга, писмото до КЗД е подготвено (Fussii osi_9 ) и тези дни ще се подпише и внесе, като се надяваме да реагират бързо. Ако имате други идеи предлагайте.
cygnus бих искала да попитам какъв е статуса на това писмо и до къде са стигнали нещата? Благодаря.