0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

цистоскопия или не?
« -: Декември 26, 2005, 15:50:20 pm »
Здравейте,
циститът ми се появи откакто започнах половия си живот т.е.от около 7години. Последните две три години се хронифицира,защото имам постоянен партньор. Лежала съм в две болници, но пак се появява, винаги след полов контакт(а те вече са само с презерватив). Винаги се откриват Е-коли, които лекувам с антибиотици, защото с билки не изчезват. Последните две години изпих над 20 антибиотика, след което направих дисбактериоза в корема. Вече не трябва да пия антиб.,а съм с много слаба имунна система и постоянно се разболявам и от ангини. Сега не съм в криза, но един уролог ми предлага цистоскопия-за да види дали не се касае за склероза на тръбата към пикучния мехур т.е.стеснение, вследствие на което пикучният ми мехур е уголемен и задържа урина. Ако се окаже това, ще я среже ,за да я ушири. След това пак трябва да пия антиб.
Малко се съмнявам дали да се подлагам, защото ако теорията му е вярна, нямаше ли да получавам кризи и без полови контакти?
Някой изпадал ли е в подобна ситуация? Какъв е рискът от инфекции или сраствания след цистоскопия? Някой изобщо избавил ли се е от цистита? Вследствие на многото антибиотици получава ли се стерилитет? Изобщо бих ли могла да забременея някога, ако постоянно ме грози тоя скапан цистит?
Ако някой е минал по този път , бих била много благодарна , ако ми отговори. Предварително благодаря!
Re: цистоскопия или не?
« Отговор #1 -: Декември 26, 2005, 15:55:36 pm »
Цитат на: stilio
Какъв е рискът от инфекции или сраствания след цистоскопия?


Цистоскопията е диагностична процедура и ако се колебаеш, моят съвет е - направи я. Така ще знаеш къде точно е проблема.

За циститите не мога да ти помогна, но ти пожелавам успех!
цистоскопия или не?
« Отговор #2 -: Декември 27, 2005, 10:16:12 am »
Аз съм правила цистоскопия и то два пъти, не се притеснявай, ами го направи, защото при мен имаше срастване и го премахнаха. След втория път вече, нямам проблем, да чукна на дърво.УСПЕХ!
цистоскопия или не?
« Отговор #3 -: Декември 28, 2005, 15:29:20 pm »
много благодаря за отговорите,
но сега съм в нефрологията за втора цветна снимка, а от ехографа сега пък не се вижда никакво уголемяване на пик.мехур и лекарите там ми казаха, че при моята изфинена лигавица е доста вероятно от цистоскопията да ми вкарат инфекция, а и нямало какво да ми оперират там! Направо не знам на кой да вярвам, никой не може да ми отговори на какво се дължат циститните ми кризи, а сега се оказа, че наред с тях и пиелонефрити прекарвам, не ми се мисли какво ще стане, ако продължат с това безхаберие. Странното е, че и в гърлото имам е-коли и както и лекарят каза, сигурно и в цялото тяло.
Mary, а твойте симптоми какви бяха? И кой ти прави цистоскопията?
цистоскопия или не?
« Отговор #4 -: Декември 29, 2005, 10:15:15 am »
Цитат на: stilio
Странното е, че и в гърлото имам е-коли и както и лекарят каза, сигурно и в цялото тяло.


Не е много по темата, но само да кажа какво знам от лекар - че чревни бактерии в гърлото било изключително рядко явление.
Не знам, доста неприятности са ти се събрали, искрено ти пожелавам да оправиш здравето си по-скоро!! Има ли нещо в начина на живот и режим на храненето, което би могла да подобриш, за да подсилиш имунитета на организма?

П.С. Сетих се още нещо за е.колите - може би има някаква връзка с бъбречните ти оплаквания и става някаква подновяваща се инфекция? Понеже мъжът ми страда от време на време от бактерии, та лекар му каза кои са възможните причинители - ако може нещо да се направи да се предотврати заразяването, иначе така с антибиотици може да си се лекува безкрай.
Благодаря ти, Бени!







цистоскопия или не?
« Отговор #5 -: Декември 29, 2005, 11:27:17 am »
Ами аз имах проблем с ходенето по малка нужда. Поради тази причина ходих на снимки,ехографи, кво ли не и в крайна сметка шефа на урологията в Пазарджик ми я прави. Тогава беше д-р Сбирков, от софия и двата пъти, той я прави, след втория, за моя радост всичко е ок. Надявам се повече да нямам проблеми с това, защото той каза, че при следващ такъв случай, ще трябва направо операция да се прави.
Сега при твоя случай незнам какво ще е най-удачно да се направи. Може би трябва с още някой доктор да се консултираш.
*
цистоскопия или не?
« Отговор #6 -: Декември 29, 2005, 20:03:46 pm »
Stilio,

на мен като ми откриха е.коли при МБ лекарката ме накара да направя изследване на стерилна урина. За щастие не откриха нищо, но тогава ми бяха казали, че може да се наложи по-различно и дълго лечение.


цистоскопия или не?
« Отговор #7 -: Януари 26, 2006, 11:31:38 am »
Здравей, има една приятелка, която имаше същите оплаквания като теб, както и аз имам такива. Въпросът е, че тя забременя - всъщност прави секс без предпазни средства, пак се разболя от цистит на следващия ден, и естествено пи антибиотици. Според мен сам по себе си циститът не е пречка за забременяване, но намесата на лекарства след това е задължителна.
*
цистоскопия или не?
« Отговор #8 -: Януари 26, 2006, 12:16:44 pm »
Цитат на: stilio

Mary, а твойте симптоми какви бяха? И кой ти прави цистоскопията?


Да, Мари, и Стилио, какви са ви сиптомите на еколите? И на мен ми откриха преди 1-2 месеца при МБ , последната уж беше чиста, но аз още имам оплаквания и не мога да разбера изчистили ли са се или не? много особено се чувствам, не е сърбеж, не е парене, ох не знам как да го опиша... и езикът ми е като попарен...  :cry:
The impossible is often the untried [/i]